Βιβλιοπροτάσεις! (e-books & έντυπα)

Συζήτηση στην κατηγορία 'Ντοκιμαντέρ - Ταινίες -Μουσική - Βιβλία - Τέχνη' που ξεκίνησε ο χρήστης constantinos, 23 Αυγ 2011.

 1. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  Τι λέτε να μοιραζόμαστε εδώ και βιβλία, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (e-books), είτε τα κανονικά βιβλία;
  [IMG]
  Αρχίζω με μια πρόταση που διαβάζεται χαλαρά και στη παραλία, έχει ευανάγνωστες σελίδες και γραμματοσειρές και μπορείτε να το βρείτε και φτηνά, λόγω προσφοράς.
  Το βιβλίο λέγεται: Έξοδος, συγγραφέας είναι η Julie Bertagna και είναι από τις εκδόσεις: "Μοντέρνοι Καιροί" και με την καλοκαιρινή προσφορά η τιμή του έχει πέσει στα 5 ευρό περίπου.

  >>>Δείτε και ένα trailer του βιβλίου:

 2. Gr_Soul Chris K

  Το αγαπημένο μου βιβλίο. Η καλύτερη διήγηση της ιστορίας του Λεωνίδα και των 300!
  Οι Πύλες της Φωτιάς (του Στίβεν Πρέσφιλντ)

  [IMG]

  Μπορείτε να το αγοράσετε αλλά και να το διαβάσετε onine στο scribd
  http://d1.scribdassets.com/ScribdViewer.swf
 3. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  [IMG]
  Άλλο ένα ανάλαφρο βιβλίο για το καλοκαίρι, ιδιαίτερα για τους φίλους των θρίλερ. Υπογράφει ένας από τους μετρ του είδους, ο Stephen King.
  O τίτλος του είναι: ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ.
  Τουλάχιστον στις εκδόσεις Bell που κυκλοφορεί στην Ελλάδα έχει αυτόν τον τίτλο.
  Νομίζω όμως πως έχει κυκλοφορήσει και από άλλον εκδοτικό οίκο, με το πρότυπο όνομα της ιστορίας: Ο Παλμός.
  Δεν θυμάμαι καλά πια, μα εχω την αίσθηση πως η πρότυπη ιστορία ήταν πρώτα ταινία η οποία γυρίστηκε και προβλήθηκε στην Ιαπωνία.
  Η τιμή του βιβλίου, πρέπει να έχει πέσει στα 6 ευρό πια.

  >>Δείτε και ένα trailer:
 4. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  Ο Βασιλιάς των Αρουραίων" του James Clavell

  [IMG]
  Υπέροχο βιβλίο & ταινία. Οι αντιήρωες ενός πολέμου και με χαρακτήρες & πλοκή εντελώς αντίθετα από τα συνηθισμένα του είδους.
  Η εισαγωγή ειναι από το ektakto-parartima.blogspot.gr και συμφωνώ απόλυτα, επισης τον Βασιλιά τον συμπάθησα και το βιβλίο με καθήλωσε, τελειώνοντας το σε 2μισυ ήμερες.

  [IMG]
  -Η ταινία στο IMDB: imdb.com/title/tt0059358 με τους Steve McQueen και Paul Newman. στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
  Μάλιστα επειδή σκηνοθεσία & σενάριο έγιναν από τον συγγραφέα, η ταινία πλησιάζει πολύ το βιβλίο.

  -Μια σκηνή της ταινίας που οδηγεί σε κορύφωση της πλοκής:


  Ακόμα, αυτό το διάστημα (Αύγουστος 2012), επανακυκλοφορεί και από τις εκδόσεις Anubis. Μπορείτε να το βρείτε οπουδήποτε.
 5. μόλις ολοκλήρωσα ένα βιβλίο που αφύπνισε τα παιδικά μου όνειρα. http://nomadikon.com/
  Πρόκειται για ένα ημερολόγιο δρόμου. Ένας μαθηματικός/επιχειρηματίας αποφασίζει να βρει κάπως τι έχει γι αυτόν νόημα και τι όχι. Τα παρατάει όλα και φεύγει. Ταξιδιωτικό μυθιστόρημα ίσως. Το εσωτερικό ταξίδι είναι το μεγαλύτερο.
  Πριν αγοράσετε το βιβλίο μπορείτε να διαβάσετε το 35%. Επίσης στο τέλος της ηλεκτρονικής έκδοσης γράφει ότι δεν είναι κλειδωμένο και μπορείτε να το μοιραστείτε με όσους θέλουν να το διαβάσουν. Το 50% των εσόδων πηγαίνουν στην Rainforest Conservation Fund.
  Είναι απολαυστικότατο και άκρως ενδιαφέρον. :)
 6. Λιλή Ζωγράφου-Αντιγνώση,τα Δεκανίκια του Καπιταλισμού

  Τουλάχιστον 25 επανεκδόσεις !!

  Η «Αντιγνώση, τα Δεκανίκια του Καπιταλισμού» θέτει ένα πρόβλημα που ποτέ ως τώρα δεν έχει ερευνηθεί αντικειμενικά και καίρια.
  Πώς καταποντίστηκε ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός; Γιατί; Ποιους εξυπηρετούσε ο αφανισμός του;
  Και γιατί θεωρήθηκε απαραίτητο να ξεριζωθεί η ελληνική παιδεία προκειμένου να επιβιώσει ο χριστιανισμός;
  Οι πολιτισμοί που καταστράφηκαν ολοκληρωτικά και αφανίστηκαν από το πρόσωπο της γης δέχτηκαν επιδρομές από ορδές βαρβάρων.
  Όπως ο Μυκηναϊκός από τους Δωριείς και ο Χαναανικός από τους Εβραίους.Αλλά ο χριστιανισμός εμφανίζεται σα θρησκεία.
  Και το ίδιο ισχυρίζεται ως σήμερα.Πώς έδρασε όμως σα βαρβαρική επιδρομή; Και γιατί λειτούργησε σαν καταλύτης κάθε ελληνικού στοιχείου, μετερχόμενος μέσα που μόνο ο ναζισμός μεταχειρίστηκε;Ο χριστιανισμός ισχυρίστηκε, και ισχυρίζεται ακόμη, πως μοναδικό του κίνητρο ήταν η Σωτηρία. Σύμφωνοι. Αλλά τίνος; Μα της συσσώρευσης του Πλούτου και της Εξουσίας.
  Αυτός είναι ο στόχος τούτου του βιβλίου:Η απομυθοποίηση μιας απάτης όπως στάθηκε η χριστιανική θρησκεία, που γίνεται θεμέλιο του καπιταλισμού. Και που δε θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς την κατάλυση του ελληνικού ορθολογισμού. Διαφορετικά θα εξακολουθήσει να εκκρεμεί ένα ζητούμενο:Από τον Ελληνικό πολιτισμό γεννιέται η Ταυτότητα του Ανθρώπου. Γιατί ο χριστιανισμός καταργεί αυτήν την Ταυτότητα για να σώσει δήθεν τον άνθρωπο;


  Torrent download > http://torfinder.net/torrent/9bb300ed1ae66db3fc1ff1e17484b6c583c8e62b
 7. --Rev3RsE--- Linux Guru

  Ghost in the Wire - Kevin Mitnick
 8. Σάτιρα φιλοσοφίας και φιλοσοφούντων
  [IMG]

  Λουκιανός

  Βίων πράσις, Αναβιούντες ή Αλιεύς, Συμπόσιον ή Λαπίθαι, Δραπέται, Νεκρικοί διάλογοι 4 & 6

  Ο δεύτερος τόμος του Λουκιανού, που είναι ο 65ος στην σειρά "Αρχαίοι Συγγραφείς" των Εκδόσεων ΖΗΤΡΟΣ, περιλαμβάνει τα λουκιάνεια έργα που έχουν ως κύριο θέμα τη "Σάτιρα φιλοσοφίας και φιλοσοφούντων": "Βίων πράσις", "Αναβιούντες ή Αλιεύς", "Συμπόσιον ή Λαπίθαι", "Δραπέται", και δύο "Νεκρικούς διαλόγους" (4 και 6) στους οποίους διακωμωδούνται φιλόσοφοι. Προηγείται μια εισαγωγή, όπου παρουσιάζεται η κατάσταση της φιλοσοφίας κατά τον δεύτερο μεταχριστιανικό αιώνα, οι διάφορες απόψεις που υποστηρίχτηκαν για τη σχέση του Λουκιανού με τη φιλοσοφία, καθώς και η αντιμετώπιση των φιλοσόφων στα λουκιάνεια έργα.
  Ο διάλογος "Βίων πράσις" διαδραματίζεται με σκηνικό ένα σκλαβοπάζαρο, στο οποίο ο Δίας, με τη βοήθεια του Ερμή, παρουσιάζει για πούλημα τους εκπροσώπους των σημαντικότερων φιλοσοφικών επιλογών της εποχής του Λουκιανού. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής έχει τη δυνατότητα να κάνει ερωτήσεις στον πωλούμενο φιλόσοφο σχετικά με τις γνώσεις και τις ικανότητές του, και μέσα από τη συζήτηση που ακολουθεί ο κάθε φιλόσοφος έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις απόψεις του και τις βασικές αρχές της διδασκαλίας του.
  Στον διάλογο "Αναβιούντες ή Αλιεύς" οι φιλόσοφοι που εκτέθηκαν για πούλημα στο "Βίων πράσις" επιστρέφουν προσωρινά στη ζωή, για να τιμωρήσουν τον Λουκιανό, που τόλμησε να τους παρουσιάσει με τόσο υποτιμητικό τρόπο. Ο κατηγορούμενος συγγραφέας ζητά να δικαστεί από τη Φιλοσοφία, αλλά και από τους ίδιους τους κατηγόρους του. Στη δίκη τονίζει πως η κριτική του δεν στρεφόταν εναντίον των αρχαίων φιλοσόφων που ίδρυσαν τις επιμέρους σχολές, αλλά εναντίον των σύγχρονών του ψευτοφιλοσόφων, που με τη συμπεριφορά τους ντρόπιαζαν τις φιλοσοφικές επιλογές τις οποίες υποστήριζαν πως εκπροσωπούν.
  Το "Συμπόσιον ή Λαπίθαι" αποτελεί την οξύτερη διακωμώδηση και κριτική του Λουκιανού για τη συμπεριφορά των σύγχρονών του φιλοσόφων. Πρόκειται για διήγηση των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σε ένα γαμήλιο συμπόσιο, όπου είχαν προσκληθεί και πολλοί φιλόσοφοι, οι οποίοι συγκρούστηκαν μεταξύ τους και χειροδίκησαν με εξαιρετική αγένεια, απρέπεια και ανοησία, παρουσιάζοντας συμπεριφορά εντελώς αντίθετη από τη διδασκαλία τους.
  Στον διάλογο "Δραπέται" η Φιλοσοφία διεκτραγωδεί στον Δία τα παθήματά της από τους ψευτοφιλοσόφους, που νοιάζονται μόνο για προσωπική καλοπέραση, συγκέντρωση χρημάτων, και κοινωνική προβολή και καταξίωση. Ο Δίας αποφασίζει να στείλει στη γη τον Ερμή, τον Ηρακλή και τη Φιλοσοφία, για να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν αυστηρά τους ψευτοφιλοσόφους.
 9. Η δημοκρατία του Εφιάλτη (Η εξουσία των πολιτών)

  του συγγραφέα Χρήστου Ρήγα


  Παρόμοια βιβλία έχουν γραφτεί άπειρα...αυτό όμως είναι ένα διαμάντι !! γιατί; γιατί φέρνει στο φως αλήθειες που το ( Ελληνικό και ξένο) φιλολογικό και ιστορικό κατεστημένο αποσιωπά εδώ και αιώνες.....ναι αιώνες !! Χρειάστηκε 5 χρόνια δουλειάς για να βγει .....

  Εδώ η ιστοσελίδα του συγγραφέα [IMG] http://demo.kratia.gr/2012/01/η-δημοκρατία-του-εφιάλτη/

  Και εδώ μία συνέντευξη >

  ΥΓ. Διαβάστε τον πρόλογο στην ιστοσελίδα του.
 10. Ο ΚΙΝΕΖΟΣ, Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ


  [IMG]

  Υπάρχει μέσα μας ένα μικρό παιδί. Όσο μεγαλώνουμε, το μασκαρεύουμε. Του αλλάζουμε το πρόσωπο και του δίνουμε μία όψη και μια μορφή που εξυπηρετεί τους ρόλους που καλούμαστε να υποδυθούμε στο θέατρο του κόσμου. Έρχονται όμως στιγμές που το βουβό παιδί θέλει να μιλήσει. Να διαμαρτυρηθεί για τα δικά του όνειρα. Τότε κλαίει. Και οι μπογιές αρχίζουν να ξεβάφουν. Και όταν, καλή μου, ξεβάφουν οι μπογιές ή σε λερώνουν ή σε λυτρώνουν.

  Ἦταν παλιὸς μαρξιστής. Σκληρὸς ἰδεολόγος. Ἀπόλυτος καὶ συνεπής. Εἶχε δωρίσει ὁλόκληρη τὴν περιουσία του στὸ κόμμα.
  […] Ἡ δίψα του ὅμως γιὰ δικαιοσύνη καὶ προπαντὸς γιὰ ἀλήθεια δὲν τὸν ἄφησε νὰ πολυκαιρίσει στὸ κόμμα. Τὰ βρόντηξε κι ἔφυγε. Ζήτησε τὴ διαγραφή του.
  -Δὲν θὰ πολεμῶ ἐγὼ τὸν κοινωνικὸ φασισμὸ γιὰ νὰ βάλω στὴ θέση του τὸν φασισμὸ τῆς ἰδεολογίας. Νὰ ὑπερασπίζομαι ἀπὸ τὴ μία τὰ δικαιώματα τῶν ἀνθρώπων καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη νὰ καταπιέζω τὴν ἴδια τὴ ζωή. […] Πέρασαν μερικὰ χρόνια ποὺ εἶχε μακριὰ ἀπὸ τὸ κόμμα. Ἔπειτα ἐξαφανίστηκε καὶ ἀπὸ τὴν πιάτσα. Τὸν ἀναζήτησαν. Ρώτησαν νὰ μάθουν ποῦ εἶχε χαθεῖ. Ἀργότερα ἔμαθαν ὅτι πῆγε στὸ Ἅγιον Ὄρος. Ἔγινε καλόγερος.
  […] Παλιοὶ φίλοι ἀριστεροὶ τὸν ἀνακάλυψαν τυχαῖα. Τὸ εἶπαν στὴν πιάτσα. Ἀπὸ τότε πήγαιναν σχεδὸν κάθε χρόνο καὶ τὸν συναντοῦσαν διάφοροι παλιοὶ συντρόφοι του. Μιλοῦσαν μαζί του γιὰ πολλὰ καὶ διαφορετικὰ θέματα.
  –Τὶ κάνει ὁ κόσμος ἔξω; Ἔχει δουλειές; Νὰ φάει ἔχει; Τὸ σύστημα ὑγείας, ἡ παιδεία μας, τὰ παιδιά μας; Τὶ γίνεται μὲ αὐτά; Νὰ ξέρετε ὅτι τὸ κοινωνικὸ ζήτημα πρωτίστως εἶναι πνευματικό.
  Ὁ ἴδιος δὲν μποροῦσε νὰ φανταστεῖ Θεὸ δίχως ἄνθρωπο. Εἶχε πάντα ἕνα μεγάλο καημὸ γι’ αὐτὰ τὰ θέματα […] ἡ καρδιά του χτυποῦσε ἀκόμη στοὺς δρόμους, στὶς πλατεῖες, στὶς πορεῖες καὶ τὶς διαδηλώσεις. Γιὰ τὸ δίκιο τῶν φτωχῶν, τῶν κατατρεγμένων. Γιὰ τὸ ψωμὶ τῶν ἀνθρώπων ποὺ τὸ θεωροῦσε πνευματικὸ ζήτημα.
  -Ἐγώ, ἀδέλφια, δὲν λιποτάκτησα ἀπὸ τὸν ἀγώνα. Ποτὲ δὲν ἔπαψα νὰ ἐνδιαφέρομαι γιὰ τὸν ἄνθρωπο καὶ τὰ προβλήματά του. Ἁπλὰ τράβηξα ἀπὸ ἄλλο μονοπάτι. Τοὺς βαρέθηκα αὐτοὺς ἐκεῖ ἔξω. Κόμματα καὶ ἰδεολογίες μοῦ σακάτεψαν τὴ ζωή, μοῦ στέγνωσαν τὴν ψυχή. Ὅλοι τους πῆραν ἐξουσία καὶ μπαστάρδεψαν τὶς ἀξίες μας. Τὶς ἰδέες γιὰ τὶς ὁποῖες παλέψαμε. Δώσαμε τὸ βιός μας καὶ τὴ ζωή μας ὁλάκερη. Μονάχα ὁ Χριστὸς καὶ ὁ Che ἔμειναν ἀγνοὶ καὶ ἀθῶοι. Γιατὶ ἀρνήθηκαν τὴν ὁποιαδήποτε μορφὴ ἐξουσίας. Ὅλοι οἱ ἄλλοι πούλησαν ἀκριβὰ τὴν ἐπαναστατικότητά τους. Ἐξαργύρωσαν τὰ μαρτύριά τους μὲ θέσεις στὸ δημόσιο καὶ κρατικὲς ἀβάντες. Νὰ ξέρετε ὅτι οἱ χειρότεροι τύραννοι εἶναι αὐτοὶ ποὺ κάποτε μιλοῦσαν γιὰ ἐπανάσταση. Οἱ μεγαλύτεροι γδάρτες ὀνείρων εἶναι ὅλοι αὐτοὶ ποὺ κάποτε ἔγραφαν ποιήματα καὶ ἔπαιρναν ὅρκους στὸ ὄνειρο τῆς οὐτοπίας. Μᾶς πούλησαν, ἀδέλφια. Μᾶς πούλησαν γιὰ τριάκοντα ἀργύρια ἐξουσίας καὶ προβολῆς.
  […] Τὰ χειρότερα ἀφεντικὰ εἶναι οἱ κομμουνιστὲς καὶ οἱ «ἰδεολόγοι χριστιανοί». […] Ἔχουν ἀπολυτοποιήσει τὶς ἰδέες τους. Κόβουν καὶ ράβουν τοὺς ἀνθρώπους πάνω στὴν ἰδεολογία. Ἡ ἰδεολογία δὲν σὲ ἀφήνει νὰ δεῖς τὴν ἀλήθεια. Σοῦ ἔχει ἕτοιμες ἀπαντήσεις γιὰ ὅλα τὰ θέματα. […]

  http://www.armosbooks.gr/product_info.php/products_id/157305
 11. Θα προτείνω όλα τα βιβλία του Τομ Ρομπινς , Τον γνώρισα πριν πολλά χρόνια από τον Τρυποκάρυδο

  [IMG]

  Ο Τρυποκάρυδος είναι ένα είδος ερωτικής ιστορίας που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα πακέτο τσιγάρα Κάμελ.
  Αποκαλύπτει το σκοπό της σελήνης, εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα στους κακοποιούς και τους παράνομους, εξετάζει τη διαμάχη ανάμεσα στον δεσμευμένο σοσιαλιστή και το ρομαντικό ατομικιστή, ζωγραφίζει ένα πορτραίτο της σύγχρονης κοινωνίας με ζάμπλουτους Άραβες, εξόριστους βασιλιάδες και εγκυμονούσες μαζορέτες. Τέλος ασχολείται και με τα μυστήρια των πυραμίδων..
  Αρέσει σε dub_mentality
 12. The Concert Pianist
  [IMG]

  Μου έκαναν πρόσφατα δώρο αυτό το βιβλιαράκι (είναι σχετικά μικρό και κυκλοφόρησε πριν 5-6 χρόνια). Πρόκειται για κάποιον επιτυχημένο μουσικό, ο οποίος όμως πλέον, ως μεσήλικας και χωρίς παιδιά, έχει χάσει την παλιά του δόξα και όλους τους ανθρώπους που τον περιτριγύριζαν και προσπαθεί από την αρχή και απεγνωσμένα να ξανασταθεί στα πόδια του, επισκέπτοντας τις παλιές του φιλενάδες και το υπόλοιπο κύκλωμα νόμιμο και άνομο που γνώριζε.
  Εντάξει τώρα προσωπικά δε θα αγόραζα κάτι τέτοιο ποτέ, δεν είμαι φίλος γενικότερα των μυθιστορημάτων, απλά το παρουσίασα εδώ, επειδή αυτή την περίοδο το διαβάζω κυρίως για να βελτιώσω την αγγλική γλώσσα, σημειώνω άγνωστες λέξεις :) και όλα τα σχετικά.
  Αγοράστηκε από ένα εκ των καταστημάτων του Waterstones, αλλά όπως είδα υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς από το διαδίκτυο: http://www.waterstones.com/waterstonesweb/products/conrad williams/the concert pianist/5706284/
 13. Ένα καινούριο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου. Είναι υπέροχο.

  Μικρές ιστορίες από την άλλη πλευρά
  MIKRES_ISTORIES_cover_160.jpg


  Έχετε νιώσει ποτέ, την ώρα που κοιμάστε, πως μια σκιά σας πλησιάζει σας ακινητοποιεί και σας κλέβει την αναπνοή; Έχετε νιώσει ποτέ αβοήθητοι, σα να βρίσκεστε σε πλήρη παράλυση χωρίς δύναμη να αμυνθείτε; Ποια άγνωστα πλάσματα μας περιβάλλουν χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε; Πρόκειται για ένα κόσμο γεμάτο σκιές, ένα κόσμο άυλο και παράλληλο με τον δικό μας. Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο με ιστορίες που λίγο ή πολύ ακούσαμε στα παιδικά μας χρόνια. Ιστορίες που μας έλεγε η γιαγιά ή ο παππούς τις κρύες νύχτες του χειμώνα δίπλα στο τζάκι. Ιστορίες που ακούσαμε από φίλους κάποιο καλοκαιρινό βράδυ δίπλα στη θάλασσα. Ιστορίες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα κι από ηλικία σε ηλικία χρόνια τώρα. Είναι μικρές ιστορίες φαντασμάτων και άλλων παράξενων φαινομένων που κάποιοι από εμάς ίσως έχουν ακούσει ή ίσως έχουν διηγηθεί

  ISBN:978-960-565-021-6
  Μαλακό Εξώφυλλο, Α/Μ, 172 σελ., 14Χ21 εκ.
  Αρέσει σε Maria Afentouli και orthodoxos
 14. μιας και εγινε κουβεντα για κβαντικη φυσικη (κβαντικους υπολογιστες) σε αλλο σημειο του φορουμ, να παραθεσω εδω και οτι πιο σχετικο.
  διαλεξεις φυσικης τομος 3 του Feynman, δωρεαν στο διαδικτυο - http://www.feynmanlectures.caltech.edu/III_toc_sc.html

  και για οποιους δεν τον γνωριζουν, ενα μικρο βιντεο γνωριμιας με τον ανθρωπο, επιστημονα και δασκαλο Feynman.
 15. Ένα βιβλίο που με έκανε και γέλασα και όχι μόνο.
  [IMG]
  Πνευματικές αφηγήσεις από τη Ρωσία του χθες και του σήμερα
  http://www.biblionet.gr/book/179430/Tikhon_Shevkunov,_Archimandrite/Σχεδόν_άγιοι
  Ένα απόσπασμα:
  Περιττό να πούμε ότι στον λαό μας αρέσει να επικρίνει και να κριτικάρει τους ιερείς. Γι' αυτό και μου προξένησε μεγάλη έκπληξη, όταν κάποια φορά (...), με πλησίασε ένας ενορίτης με το όνομα Νικολάι και μου είπε:
  "Τώρα κατάλαβα: οι καλύτεροι, οι σπουδαιότεροι, οι καρτερικότεροι και οι πιο υπέροχοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι ιερείς!".

  [IMG]
  Έμεινα έκπληκτος και ρώτησα τι του προκάλεσε ξαφνικά αυτές τις σκέψεις.
  Ο Νικολάι απάντησε:
  "Στο σπίτι μου έχω ένα γάτο- τον λέμε Κότι. Είναι πολύ καλός, έξυπνος και όμορφος. Έχει όμως μια παραξενιά: όταν φεύγουμε με τη γυναίκα μου για δουλειά, ανεβαίνει στο κρεβάτι μας και -συμπαθάτε με- κάνει την ανάγκη του. Και τι δεν κάναμε για να του ξεμάθουμε τη συνήθεια αυτή: τον πήραμε με το καλό, τον τιμωρήσαμε, μα αποτέλεσμα μηδέν. Στο τέλος, στήσαμε ολόκληρη περίφραξη. Αλλά, όταν γύρισα σπίτι, είδα ότι η περίφραξη ήταν χαλασμένη και ο Κότι είχε συρθεί πάνω στο κρεβάτι και είχε κάνει τη βρωμιά του. Ήμουν τόσο θυμωμένος, που τον άρπαξα και τον έκανα τόπι στο ξύλο! Ο Κότι στεναχωρήθηκε τόσο που χώθηκε κάτω από μια καρέκλα και άρχισε να κλαίει! (...) Εκείνη τη στιγμή έφτασε και η γυναίκα μου και όρμησε να με φάει: "Καλά δεν ντρέπεσαι; Είσαι και χριστιανός! Δεν πρόκειται να σου μιλήσω, μέχρι να εξομολογηθείς στον ιερέα αυτή τη βάναυση, κακή και αντιχριστιανική σου πράξη!". Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο και το πρωί ήρθα στο μοναστήρι να εξομολογηθώ(...).
  Ο π. Γκλέμπ είναι ένας καλός μεσήλικας ηγούμενος από τη Λαύρα του Αγίου Σεργίου, που λειτουργούσε προσωρινά στο μοναστήρι Ντονσκόι. (...) Ο Νικολάι του διηγήθηκε λεπτομερώς τη θλιβερή ιστορία με τη γάτα. Προσπάθησε να μην κρύψει τίποτα, γι' αυτό μιλούσε αρκετή ώρα. Και όταν τελείωσε ο π. Γκλέμπ παρέμεινε για λίγο σιωπηλός , πήρε μια ανάσα και είπε:
  "Ναι, ναι...Ήταν βέβαια άσχημη εξέλιξη! Μόνο που δεν κατάλαβα: αυτός ο Κόπτης σπουδάζει στο πανεπιστήμιο, αλλά δεν μένει σε εστία;"
  "Ποιος Κόπτης;",αντιρώτησε ο Νικολάι.
  "Αυτός που μένει μαζί σας και για τον οποίο μου διηγήθηκες μόλις τώρα".
  "Και τότε κατάλαβα", ολοκλήρωσε την ιστορία του ο Νικολάι, "ότι ο π. Γκλέμπ που ήταν ελαφρώς κουφός, παρακολούθησε ταπεινά επί δέκα λεπτά το παραλήρημά μου για έναν Κόπτη, ο οποίος για κάποιο λόγο ζει μαζί μας στο διαμέρισμα και τα κάνει πάνω στο κρεβάτι μας, και τον οποίο ξυλοφόρτωσα και γι' αυτο χώθηκε κάτω απ'την καρέκλα και άρχισε να κλαίει...Τότε συνειδητοποίησα ότι οι πιο καλοί και υπέροχοι, υπομονετικοί και σπουδαίοι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι ιερείς μας".
 16. Μάρεϊ Ρόθμπαρντ

  Ο Μάρεϊ Ρόθμπαρντ ήταν Αμερικανός συγγραφέας και οικονομολόγος της Αυστριακής Σχολής Οικονομικής Σκέψης που καθόρισε τον σύγχρονο φιλελευθερισμό και έκανε γνωστό τον όρο ( Αναρχοκαπιταλισμός), μία μορφή αναρχισμού της ελεύθερης αγοράς........

  Στο βιβλίο του (33σελ) απαντά στα εξής :

  1) Τι δεν είναι το κράτος
  2) Τι είναι κράτος
  3)Πως το κράτος συντηρεί τον εαυτό του.
  4)Τι φοβάται το κράτος
  5)Πως τα κράτη σχετίζονται μεταξύ τους
  6)Η ιστορία ως ένας αγώνας μεταξύ κρατικής και κοινωνικής ισχύος

  κατεβάστε το εδώ>>>> http://libmises.eu5.org/books/aotsgr.pdf
 17. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  Βασικά, ο νεοφιλελές κύριος Μάρεϊ Ρόθμπαρντ,λέει μια σειρά από μπούρδες, με αναρχικά απανθίσματα, ώστε να γίνει πιο αληθοφανής. Μα και εξαιρώντας όλα τα υπόλοιπα ένα σύστημα, (θες να πω "ιδεολογία?) που κάνει αρχής εξ' αρχής διαχωρισμό ανάμεσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη, είναι στραβό. Από την άλλη, τιποτε από αυτά τα δυο δεν είναι δυνατό να υπάρξει σε μια κοινωνία με αγορές, χρήμα και εργασιακές σχέσεις.
  Κατά τ' άλλα, περισσότερα εδώ.
 18. Κωνσταντίνε δεν διαφωνώ !!

  Απλά διαβάζουμε και την άλλη άποψη...καλό είναι.

  Χρόνια πολλά σε όλους.
 19. Μυστικά άνθη (Φώτης Κόντογλου)


  "Τί είναι τα "Μυστικά Ανθη"; Ένα στεφάνι, καμωμένο από λουλούδια λογισμών κι αισθημάτων, κομμένα από τον πάντερπνο κήπο της όλης συγγραφικής παραγωγής Του Κόντογλου..." (Εκ του προλόγου του εκδότη)

  Ὁ ἄνθρωπος εἶναι σὲ ὅλα ἀχόρταγος, θέλει ν᾿ ἀπολάψει πολλά, χωρὶς νὰ μπορεῖ νὰ τὰ προφτάξει ὅλα. Καὶ βασανίζεται. Ὅποιος ὅμως φτάξει σὲ μιὰ κατάσταση ποὺ νὰ εὐχαριστιέται μὲ τὰ λίγα, καὶ νὰ μὴ θέλει πολλά, ἔστω κι ἂν μπορεῖ νὰ τ᾿ ἀποχτήσει, ἐκεῖνος λοιπὸν εἶναι ὁ εὐτυχισμένος. Δὲν τὸ κάνει ἀπὸ οἰκονομία, εἴτε γιατὶ ἔχει τὴν ἰδέα πὼς τὰ πολλὰ τὸν βλάφτουνε στὴν ψυχὴ ἢ στὸ σῶμα. Ἀλλὰ γιατὶ στὰ λίγα καὶ στὰ ἁπλὰ βρίσκει πιὸ ἁγνὴ ἱκανοποίηση. Καὶ περισσότερο ἀπ᾿ ὅλα, ἐπειδὴ μὲ τὰ ἁπλὰ καὶ μὲ τὰ λίγα δὲν χάνει τὸν ἑαυτό του. «Τίς ἔστι πλούσιος; Ὁ ἐν ὀλίγῳ ἀναπαυόμενος».


  [IMG]
  Εκδόσεις "ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ"

  Ξενομανία δεν θα πει τίποτα. Μια φορά κι έναν καιρό είχαμε ξενομανία, δηλαδή κάποια λαφριά ψυχική αρρώστεια, ένα συνάχι. Τώρα πάθαμε μια πολύ βαρειά αρρώστεια, θες πανούκλα, θες γρίππη κακοηθέστατη, μα όχι ασιατική, αλλά ευρωπαϊκή. Πώς νά τήν πούμε; Ξενολατρία; Ξενοπροσκύνημα; Εγώ τουλάχιστο, μ' όλο που λένε πως είμαι καλός λογομάστορας, δε μπορώ να βρω κάποια ονομασία, που να μπορεί να δώσει μια μικρή ιδέα γι’ αυτή τη θανατηφόρα αρρώστεια που μας δέρνει, και που όλο και χειροτερεύει.

  Και δεν είναι σωστή η ονομασία ξενολατρία. Σωστή θα ήτανε αν τη λέγαμε Δυτικολατρία. Γιατί, μονάχα τα ευρωπαϊκά πράγματα ή, καλύτερα, τα Δυτικά, είναι για μας ουρανοκατέβατα, όλα όσα έρχουνται από κείνες τις χώρες που βρίσκουνται κατά το βασίλεμα του ήλιου, ενώ δεν έχουμε την παραμικρή εκτίμηση σε ό,τι έρχεται από την Ανατολή. Είμαστε γυρισμένοι κατά το βασίλεμα του ηλίου, σα να περιμένουμε να βγει από κει ο ήλιος.
  Και βέβαια, από κει βγαίνει, γιατί από κει έρχουνται όσα βγάζουνε λεφτά, οι μηχανές, οι διάφορες καλλιτεχνίες, τα σκάνδαλα, τα εγκλήματα. Οι δυτικοί άνθρωποι είναι οι πιο πρακτικοί απ' όλη την ανθρωπότητα, και για τούτο τα καταφέρανε να βγαίνει παράς απ' όλα τα πράγματα, κι από τα πιο άκερδα. Έτσι, κερδίζουνε πολλά χρήματα κάποια επαγγέλματα που σε άλλες χώρες και σε άλλα χρόνια τα θεωρούσανε χασομέρικα, όπως είναι το να τραγουδά κανένας, το να χορεύει, το να μιλά και να λέγει ό,τι κατέβει στο κεφάλι του, το να κουτσομπολεύει, το να κάνει τον αθλητή, το να μουντζουρώνει ένα σανίδι ή ένα πανί, το να φωτογραφίζει ό,τι βρει μπροστά του, το να κάνει τον τρελλό, το να γράφει βιβλία γεμάτα ανοησίες κι ακαταλαβίστικα λόγια, κι άλλα τέτοια αμέτρητα κι απίστευτα πράγματα.
  Σε κείνες τις βλογημένες χώρες όλα έχουνε γίνει μεγάλες και βαθειές επιστήμες, το κούρεμα των μαλλιών, το βάψιμο των γυναικών, που τις βάφουνε και τις ξεβάφουνε δυο και τρεις φορές τη βδομάδα οι «σπουδάσαντες» εν Ευρώπη καλλιτέχναι - επιστήμονες, το κόψιμο των νυχιών, το τρίψιμο των ποδιών, το «αισθητικό» αναμάλλιασμα, το «αισθητικό» στόλισμα της βιτρίνας, το «αισθητικό» μεταχείρισμα του πελάτη, οι «αισθητικοί» γάμοι, τα «αισθητικά» μνημόσυνα, οι «αισθητικές» νεκροφόρες, οι «αισθητικές» κηδείες κλπ., όλα, επαγγέλματα απ' όπου κερδίζει πολύς κόσμος, κι όχι μοναχά κερδίζει, μα και κερδίζει πολλά, περισσότερα από τα «ντεμοντέ» επαγγέλματα του επιπλοποιού, του ράφτη, του τσαγκάρη κλπ.
  Μ' αυτόν τον τρόπο η Ευρώπη πήρε με το μέρος της όλον τον κόσμο, και περισσότερο εμάς τους Έλληνες, που φαίνεται πως είχαμε κι ανέκαθε την αρρώστεια της ξενομανίας, όπως φαίνεται από τούτα τα λόγια που έχει γράψει ο Παυσανίας ο Περιηγητής: «Έλληνες αεί εν θαύματι τιθέασι τ' αλλότρια ή τα οικεία», δηλαδή: «Οι Έλληνες πάντα νομίζουνε πως είναι πιο θαυμαστά τα ξένα πράγματα, παρά τα δικά τους».

  Η Δύση καταγίνεται με τις επιστήμες, κι οι μηχανές που φτιάνει, θαμπώνουνε τους λαούς σαν κάποια μαγικά πράγματα. Κοντά στη λάμψη που έχουνε οι μηχανές, είναι και το κέρδος που βγαίνει από το κάθε πράγμα που γίνεται στην Ευρώπη, κι έτσι, ο άνθρωπος που δεν έχει πνευματική ανεξαρτησία, υποδουλώνεται σαν υπνωτισμένος σ' αυτή τη μάγισσα Κίρκη, κι ό,τι του δίνει αυτή το θεωρεί ουρανοκατέβατο. Μ' αυτόν τον τρόπο, όλα τα ιδεώδη που έχουνε οι άνθρωποι που ζούνε στις χώρες που δεν έχουνε μηχανικό πολιτισμό, βρίσκουνται στη Δύση.

  Από τη Δύση εβγήκε η Μόδα, αυτό το ανεξήγητο κι ακατανόητο τέρας, που δεν αντιστέκεται στις προσταγές του κανένας άνθρωπος. Ένα φόρεμα, ή ένα οποιοδήποτε πράγμα, που ήτανε όμορφο την περασμένη βδομάδα, σήμερα δεν είναι πια όμορφο, γιατί τέτοια διαταγή ήρθε από το Παρίσι, από τη Λόντρα, ή από την Αμερική. Αυτή η αλλαγή δίνει μεγάλη κίνηση στο εμπόριο, στο αλισβερίσι.

  Στη Δύση λοιπόν όλα γίνουνται λεφτά. Πώς να μην έχουμε σε μεγάλη υπόληψη ό,τι κάνει κι ό,τι μας στέλνει, ακόμα και τα πιο τρελλά πράγματα; Πλήθος εργοστάσια δουλεύουνε και γεμίζουνε τον κόσμο γυαλιά, στυλό, αναπτήρες (όλο πιο τέλεια κι όλο πιο τελειοποιημένα), μηχανές φωτογραφικές, ραδιόφωνα της τσέπης, ρολόγια ίσαμε ένα κουμπί, που για να δεις την ώρα πρέπει νάχεις φακό, κι άλλα κι άλλα. Δεν έμεινε άνθρωπος που να μην έχει ένα και δυο στυλό, δυο - τρία ζευγάρια γυαλιά, μια μηχανή, ένα ραδιόφωνο σαν ταμπακέρα. Η μάγισσα Κίρκη πίνει το αίμα τους, ρουφά, τον παρά τους, κι αυτοί ορκίζουνται στ' όνομά της. Η αλήθεια είναι πως τους δίνει ένα σωρό χρειαζούμενα πράγματα, τους φορτώνει όμως κι ένα σωρό αδιαφόρετα, κι αλλοίμονο σ' όποιον δεν συμμορφωθεί με τις προσταγές της να τα φορτωθεί!

  Οι Έλληνες είναι οι πιο πιστοί προσκυνητές της. Μόλις μαθευτεί πως η Μάγισσα έβγαλε κάτι «καινούριο», ή στη μόδα της φορεσιάς, ή στην τέχνη καμμιά καινούρια «τεχνοτροπία», ή κάποια νέα θεωρία, ή κανέναν καινούριο αναπτήρα, ή κάποιο άλλο «θαύμα» τέλος πάντων, τρέχουνε ποιος να πρωτοπροφτάξει να το πάρει ή να το μιμηθεί. «Είναι ευρωπαϊκό!», που θα πει: «Βασιλίκια διαταγή και τα σκυλιά δεμένα».
  Εξ άλλου, όπως είπαμε, ευρωπαϊκό θα πει πάντα «το τερπνόν μετά του ωφελίμου». Τζίρος!

  Μια Κυριακή, μετά τη λειτουργία, είχε δυο - τρία μνημόσυνα στην εκκλησία που πήγα. Κι επειδή βιαζόντανε, παπάδες και ψαλτάδες, να τελειώσουνε γρήγορα με τον Θεό για να δούνε την πελατεία, τόλμησα να πω δυο λόγια για τα θεατρικά αυτά μνημόσυνα, με τα φρικτά μωβ κρέπια, με τις γλάστρες, με τις κορδέλλες με τα χρυσά γράμματα, και με τους διάφορους χαροεργολάβους. Τί ήθελα να μιλήσω; Με περιλάβανε όλοι οι «ενδιαφερόμενοι» της επιχειρήσεως, και πιο λυσσασμένα οι εργολάβοι με τα φοινικοειδή, με τα κρέπια, με τις χρυσωμένες κορδέλλες, με τα «ικριώματα», με τους δίσκους τα κόλλυβα. «Ποιός θα δούλευε, μου λέγανε, αν δεν γινόντανε έτσι επίσημα τα μνημόσυνα κι οι κηδείες; Πού βρισκόμαστε; Στα βλαχοχώρια;».
  Και καλά η πιάτσα! Μα κάποιοι που θάπρεπε να είναι λιγώτερο δυτικόπληκτοι, όπως είναι οι ιερωμένοι; Αχ! Ίσια - ίσια, πολλοί από τους ρασοφόρους έχουνε κολλήσει πολύ βαρειά την αρρώστεια της ξενολατρίας. Τί λέγω; Βαστούνε το μπαϊράκι της και πάνε μπροστά από μας τους κοσμικούς.
  Για να δείτε πως μιλώ αληθινά, και για να θαυμάσετε ως ποιο σημείο μπορεί να γελοιοποιηθεί ένας άνθρωπος, και μάλιστα κληρικός, από την ξενομανία, γράφω παρακάτω ένα περιστατικό, από τα πολλά που γίνουνται γύρω στην τέχνη μου:

  Τα τελευταία χρόνια άρχισε ο κόσμος να εκτιμά τη δυσφημισμένη βυζαντινή τέχνη, κι ήρθανε σε μένα πολλοί νέοι να τους μάθω τη βυζαντινή αγιογραφία, δικοί μας και ξένοι.
  Ένας δεσπότης, μη έχοντας ιδέα απ' ό,τι γίνεται σ' αυτό το κεφάλαιο, και πιστεύοντας πως όλα βρίσκουνται στην Ευρώπη, έστειλε ένα νέο θεολόγο που είχε κλίση στη ζωγραφική, να σπουδάσει αγιογραφία σε μια σχολή της Γερμανίας. Εκεί του είπανε πως δεν διδάσκεται εκεί η αγιογραφία, και του συστήσανε νάρθει σε μένα. Από κει πήγε στο Παρίσι, και του είπανε και κει να γυρίσει στην Ελλάδα. Τέλος, πήγε και στο Βέλγιο, και τον στείλανε πάλι σε μένα, λέγοντάς του πως σκοπεύουνε να μου στείλουνε δυο σπουδαστές για να μάθουνε την αγιογραφία.
  Αφού λοιπόν βρίσκουνται σε τέτοια πνευματική κατάσταση οι ιεράρχες της Ελληνικής Ορθοδοξίας, τί να κάνουνε οι εργολάβοι κηδειών;

 20. Δράττομαι της ευκαιρίας να ποστάρω μια σπουδαία επιστημονική σειρά η οποία κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα
  καμιά 30 χρόνια πρίν. . . και όμως τη θεωρώ τόσο φρέσκια όσο και τον τρόπο σκεψης του δημιουργού της
  του CARL SAGAN . . . να μην φλυαρήσω άλλο ποστάρω κατ ευθείαν το πρώτο επεισόδιο , δυστυχώς
  ο SAGAN πέθανε αρκετά νέος θάχε πολύ περισσότερα να μας πεί .Αυτά τα επεισόδια είναι αυτοτελή και μπορούν
  να ειδωθουν ανεξάρτητα σειράς. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΆΣΩ ΤΟ Νο 2. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

  http://www.youtube.com/watch?v=rrrDI8JXi4c
  http://www.youtube.com/watch?v=QMi_bye02Lc
  http://www.youtube.com/watch?v=Wdn0A-CgUVo
  http://www.youtube.com/watch?v=tQzCbBuNox8
  http://www.youtube.com/watch?v=DM1CWOTp7lE
  http://www.youtube.com/watch?v=cUs89bU1iv8
  http://www.youtube.com/watch?v=KnMTg5G6EmU