Βοήθεια για επιλογή vpn

Συζήτηση στην κατηγορία 'Ανωνυμία και Ιδιωτικότητα' που ξεκίνησε ο χρήστης K-fIreCE, 7 Αυγ 2017.

 1. Γεια σας και καλώς ήρθατε πίσω πιο δυναμικοί από ποτέ. :)

  Ήθελα να ρωτήσω τι μου προτείνεται για φτηνό vpn. Η χρήση του θα είναι για browsing, torrenting και kodi.Το θέλω να μπει σε υπολογιστή και android. Οι υπηρεσίες που βρήκα που με καλύπτουν στο οικονομικό είναι οι εξής:
  1. AirVpn (https://airvpn.org/)
  2. Privatoria (https://privatoria.net/)
  3. TorVpn (https://www.torvpn.com/en/vpn)
  4. Κάποιο άλλο?

  Ποιο μου προτείνεται? Κάποια χαρακτηριστικά που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα είναι τα Vpn + Tor και Vpn + Https όπου έχουν τα παραπάνω. Αν έχει (προαιρετικό) native εκτελέσιμο πρόγραμμα για linux (όπως το πρώτο) καλό θα ήταν... Ένα περίεργο που πρόσεξα είναι ότι το privatoria δεν έχει server σε Σουηδία, Λετονία, Ρουμανία και Ελβετία, όπου είναι υπέρ του torrenting (https://privatoria.n...nonymous_proxy/).
 2. Τι κάνεις με το VPN;
 3. Η χρήση του θα είναι για browsing, torrenting και kodi.
 4. Δεν κατάλαβα. Είναι browser και media player;
 5. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  VPN=Virtual Private Network (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο). Το πρώτο που προσφέρει, όπως λέει και η ονομασία του, είναι ιδιωτικότητα. Αυτό το κάνει με το να παρεμβάλλεται στη διαδρομή μεταξύ εσού και του εκάστοτε server που βρίσκεται κάπου στο Διαδίκτυο (κάθε φορά που επισκέπτεσαι μια σελίδα π.χ., το μηχάνημά σου μιλάει με κάποιο server και συστήνονται) και να κρύβει τη δραστηριότητά σου αλλά και στοιχεία που μπορούν να σε ταυτοποιήσουν. Ένα τέτοιο στοιχείο είναι η τοποθεσία σου, την οποία μέσω του VPN μπορείς να κάνεις spoof (να «ξεγελάσεις») και ενώ σερφάρεις από την Άνω Τραχανοπλαγιά, να φαίνεται ότι είσαι στο Μαυρίκιο ξέρω 'γω.

  Με ένα VPN μπορείς επίσης να αποφύγεις τυχόν διαδικτυακή λογοκρισία και αυτός είναι ο κύριος λόγος που η χρήση του έχει απαγορευτεί και διώκεται ποινικά σε κάποιες χώρες με ωραία καθεστώτα. Έχει κι άλλες χρήσεις αλλά πιστεύω καταλαβαίνεις χοντρικά τη λειτουργία του.

  Αυτό που συμβαίνει βασικά είναι ότι οποιαδήποτε επικοινωνία σου με τον έξω κόσμο (το Διαδίκτυο) περνάει μέσα από αυτό το εικονικό δίκτυο και κρυπτογραφείται, αυξάνοντας έτσι την ασφάλειά σου.
 6. Σ' ευχαριστώ.

  Κάτι πρόσθετα στον firefox που τον τρέχουν με proxy, μπορούμε να πούμε ότι αυτή η κατάσταση είναι VPN;
 7. asinoro Banned

  Ο περιηγητής Opera το έχει το VPN ως προεπιλογή που το ενεργοποιείς - απενεργοποιείς από τα Settings > Privacy and security
 8. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Το proxy είναι κάτι παρόμοιο σε λειτουργία αλλά το μόνο που κάνει είναι να κρύβει την πραγματική IP σου και συνήθως καλύπτει μόνο την εφαρμογή εκείνη που το χρησιμοποιεί.
 9. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Το VPN του Opera δεν είναι ακριβώς τέτοιο, εφόσον δε μπορεί να καλύψει τίποτα άλλο παρά μόνο τον ίδιο τον browser, και βέβαια περνάει από καναδική εταιρεία (ο Καναδάς είναι χώρα-μέλος των Five Eyes). Επίσης, ο Opera ανήκει σε κοινοπραξία κινέζικων συμφερόντων, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. Όπως καταλαβαίνεις, ποσώς τους ενδιαφέρει να προστατεύσουν την ανωνυμία και την ιδιωτικότητα των χρηστών.
 10. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  Προτάσεις δεν θα κάνουμε, μα σαφείς απαντήσεις θα βρεις εδώ: http://osarena.net/ti-einai-vpn-kai-giati-na-hrisimopoiiso

 11. Τι είναι vpn ξέρω πριν βγάλετε το άρθρο, παρόλα αυτά είπα να ρωτήσω μεταξύ 3 καλών επιλογών την καλύτερη επιλογή.

  Επίσης, τροφή για σκέψη:
  https://www.bestvpn.com/airvpn-review-2016/
  https://www.bestvpn.com/privatoria-vpn-review/
  https://www.bestvpn.com/torvpn-review-1/

  https://www.bestvpn.com/anonymous-accuses-vpnbook-of-being-a-honeypot/
  https://www.bestvpn.com/privacy-news/what-the-hell-is-cyberghost-up-to/
  https://www.bestvpn.com/cyberghost-vpn-review/
  https://www.bestvpn.com/de/5-best-vpns-when-using-tor/
  https://www.bestvpn.com/es/using-vpn-tor-together/