Βοηθήστε στην συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες

Συζήτηση στην κατηγορία 'Κοινωνία-Αλληλεγγύη-Ανοιχτός Κώδικας στη ζωή' που ξεκίνησε ο χρήστης Maria Afentouli, 6 Νοε 2015.

 1. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  refugees_welcome.jpg

  ΡΟΥΧΑ· Δέκα μυστικά για να κερδίσουμε όλοι μαζί την μάχη με τα ρούχα που προφέρονται για τους πρόσφυγες


  1) Χαρίστε μόνον τα είδη που ζητάει ρητά ο κάθε κοινωνικός φορέας στη λίστα του.
  Αν ένας φορέας ζητάει αποκλειστικά αδιάβροχα και ανδρικά παπούτσια δεν σημαίνει πως είναι αναίσθητοι και δεν σκέφτονται τα παιδιά. Σημαίνει πιθανότατα πως οι αποθήκες τους είναι γεμάτες ως το ταβάνι με παιδικά είδη.

  2) Πλύντε όλα τα είδη που θα χαρίσετε (αν έχουν πλυθεί πρόσφατα απλώς αερίστε τα για μερικές ώρες) και χωρίστε τα σε κατηγορίες κατά είδος, φύλο και μέγεθος.

  3) Καθαρίστε καλά τα παπούτσια που θα χαρίσετε και αερίστε τα στο μπαλκόνι. Αν είναι αθλητικά βάλτε στο εσωτερικό τους λίγη βρεφική πούδρα ή τάλκ για να πάρει τυχόν οσμές.

  4) Βεβαιωθείτε πως κάλτσες και εσώρουχα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αν έχετε τη δυνατότητα συμπληρώστε τη δωρεά σας με μερικά καινούργια.

  5) Ασφαλίστε τις κάλτσες σε ζευγάρια.

  6) Ασφαλίστε τα παπούτσια σε ζευγάρια με αυτοσχέδιες χαρτοταινίες (ή χαρτοταινίες εμπορίου. Όχι ταινία πακεταρίσματος που δεν θα ξεκολλάει μετά.). Γράψτε ευκρινώς σε αυτές το μέγεθος και το φύλο π.χ. Women's 37 Προσοχή: Μην βάζετε τα παπούτσια χύμα σε σακκούλες και μην τα ασφαλίζετε με τα κορδόνια τους αν αυτά είναι λεπτά. Κάποιος θα παιδευτεί να τα λύσει όταν θα βιάζεται να φορέσει κάτι στεγνό στα πόδια του.
  Ιδανικά βάλτε το κάθε ζευγάρι σε μια διαφανή σακούλα σούπερ μάρκετ και κλείστε την ελαφρά με σελλοτέιπ.

  7) Διπλώστε τα ρούχα ε π ί π ε δ α όπως κάνουν τα καταστήματα. Ομαδοποιήστε σε κατά είδος, φύλο και μέγεθος και βάλτε τα προσεκτικά σε σακούλες (κατά προτίμηση διαφανείς) κρατώντας τα πάντα επίπεδα. Βάλτε μόνον ομοειδή στις σακκούλες, ακόμα και αν είναι μόνο ένα φανελάκι. Μία σακκούλα για τα γυνακεία φούτερ Μ. Διαφορετική σακκούλα για τα γυναικεία φούτερ L. Οι εθελοντές πρέπει να μπορούν να παίρνουν από το ράφι για να δώσουν σε πρόσφυγες *με μία κίνηση*

  8) Γράψτε έξω από κάθε σακκούλα τα περιεχόμενα, μέγεθος και ποσότητα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά με κεφαλαία!

  9) Πακετάρετε σε κούτες ομοειδή μόνον ακόμα αν η κούτα είναι μεγαλύτερη. Γυναικεία φούτερ π.χ. και γυναικεία μπουφάν είναι δύο κούτες, όχι μία! Κούτες όλων των μεγεθών θα βρείτε άφθονες έξω από τα καταστήματα τα βράδυα.

  10) Κλείστε τις κούτες σωστά ώστε να μπορούν να στοιβαχτούν η μία επάνω στην άλλη χωρίς να καταρρεύσει ο σωρός. Αν έχετε αμφιβολίες για το πακετάρισμα προσφέρει δωρέαν συσκευασία η Γενική Ταχυδρομική. Αυτό δεν σας απαλλάσσει από τη σωστή συκευασία του περιεχομένου (βλ. παραπάνω 5, 6, 7, 8)

  11) Είστε έτοιμοι να πάτε τα πακέτα με τα ρούχα (με όποια πακέτα άλλων ειδών) στο κοντινότερο σημείο συλλογής ή σε οποιοδήποτε γραφείο της Γενικής Ταχυδρομικής. Χαμογελάστε στους υπαλλήλους, διεκπεραιώνουν ένα τεράστιο όγκο αποστολών για τους πρόσφυγες με ενθουσιασμό και υπομονή. Αξίζουν συγχαρητήρια.
  Καλή επιτυχία!

  >>> Η page στο facebook: https://www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR/?fref=photo
  Αρέσει σε Χάρης και STavrosYoMafias
 2. Τι να πω!?
  Ενα μπράβο μονο δε μου φτάνει!
  Δουλεύω σε δομή που ασχολείτε με τους πρόσφυγες και ο τρόπος με τον οποίο εξηγείτε στο παρον άρθρο το πως πραγματικά θα βοηθήσει ο κόσμος που θέλει , με βρίσκει , το λιγότερο , απολύτως σύμφωνο!
  Ξέρω οτι μπορεί να φαίνεται too much (υπερβολικό) αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να το κάνει ο κόσμος κατα γράμμα!
  Πολλά ρούχα ρε παιδιά και οι συνθήκες πολυ δύσκολες και οι ανάγκες μεγάλες και ο χρόνος λίγος.
  Αν μου επιτρέπεται χρειάζοντε και εθελοντές για την διαλογή και την διανομή , όποιος μπορεί.Ειδικά τώρα τον χειμώνα με το κρύο.
  Ευχαριστώ πολύ που με διαβάσατε.
 3. και είναι μόνο για πρόσφυγες;

 4. Ναι, είναι μόνο για πρόσφυγες.

  Αλλά για να προλάβω τους κακοπροαίρετους, μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και Έλληνες πρόσφυγες, που δεν έχουν χαρτιά, δεν τους αναγνωρίζονται πολιτικά και άλλα δικαιώματα, ή είναι θύματα πολέμου ή πολιτικών διώξεων. Αυτοί οι Έλληνες μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Άρα δεν είναι ¨ρατσισμός εναντίων των Αιλύνων".

  Οι Αίλυνες μη πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια, βοηθούνται έτσι κι αλλιώς από τις ανθρωπιστικές δομές του Αιλυνικού κράτους και της Αιλυνικής κοινωνίας που μετέχουν και συνεχίζουν να συνδιαμορφώνουν. Α, ναι, και από την Αιλυνική εκκλησία, αλλά και από τους ευκατάστατους συν-Αίλυνες συνανθρώπους τους. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως η λέξη "φιλότιμο" υπάρχει μόνο στα Αιλυνικά κτλ.

  Εξάλλου "Αίλυνας να μη βοηθά Αίλυνα, γίνεται; Δε γίνεται!"... Ο Αίλυνας πάντα βοηθά τον Έλληνα, εκτός βέβαια και αν ο Έλληνας είναι λαθρό, όπως πχ νεοέλληνες μετανάστες/οικονομικοί πρόσφυγες 5ετίας, που δουλεύουν μαύρα σε Αιλυνικά εστιατόρια της Γερμανίας και της Ολλανδίας αδήλωτοι, και πληρώνονται κάτω από το κατώτατο και νόμιμο όριο, χωρίς ασφάλιση, και κοιμούνται στις λάτζες των Αιλύνων αφεντικών τους που τους είπαν "Φυσικά και να βοηθήσουμε ρε, πατριωτάκι είσαι...".

  Γι αυτό το λόγο, ΜΟΝΟ για πρόσφυγες.
 5. asinoro Banned

  Σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό και αλληλέγγυο κράτος πρέπει να ρωτήσουμε τους πρόσφυγες. Που θα θέλετε να πάτε εσείς οι τόσο ταλαιπωρημένοι άνθρωποι; Έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε πραγματικά να πάνε στον προορισμό τους και να τους δώσουμε χαρά και ευτυχία γιορτές που έρχονται.

 6. Σίγουρα. Εξάλλου το σημαντικό είναι να φύγουν από το ελεύθερο δημοκρατικό αλληλέγγυο κράτος των Αιλύνων. Το πως θα τους υποδεχτούν και τι θα αντιμετωπίσουν εκεί που τελικά θα πάνε, δε μας ενδιαφέρει τόσο εμάς τους Αίλυνες γιορτές που έρχονται... Φτάνει να φύγουν, να μη χαλάνε τη γιορτινή ατμόσφαιρα γιορτές που έρχονται.

  Φαντάζομαι σπίτια τους θα θέλουν να πάνε οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι, αλλά χωρίς βομβαρδισμούς, εκρήξεις και καταστροφή. Λογικά ο Αίλυνας θα τους βοηθήσει να το πετύχουν αυτό, γιατί έχει αποδείξει πως έχει μεγάλη συμμετοχή και αντίληψη από τέτοιες καταστάσεις και δεν είναι κανένας καναπεδάτος τσάμπα μάγκας και τσάμπα ανθρωπιστής, και ευκαιριακός φαφλατάς. Θα πάει εθελοντής να τσακίσει και τον Ασάντ και το Ξανθό ομόθρησκο γένος, τους Ταλιμπάν, τους δικτάτορες, το ΝΑΤΟ, τη CIA, να εγκαθιδρύσει κι εκεί ένα ελεύθερο δημοκρατικό και αλληλέγγυο κράτος όπως είναι η Αιλάδα, να γίνει ο κόσμος παντού σαν το ελεύθερο δημοκρατικό και αλληλέγγυο κράτος της Αιλάδας...

  Και σίγουρα εν τω μεταξύ ο Αίλυνας τρέχει από τη μια δομή υποδοχής στην άλλη ασταμάτητα και βοηθά, για να τους δώσει λίγη χαρά και ευτυχία γιορτές που έρχονται, μέχρι να επιτύχει να τους στείλει πίσω σπίτια τους, σωστά;
 7. asinoro Banned

  Προ τρέχεις και βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα είπα:
  Τι πιο ανθρώπινο, θέλουν να πάνε Σουηδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Γερμανία κτλ, να τους βοηθήσουμε να πάνε εκεί να ξαποστάσουν. Έτσι και αλλιώς αυτές οι χώρες είναι πιο πλούσιες και πιο πολιτισμένες, αντίθετα από εμάς που δεν μπορούμε ούτε επαρκώς να φροντίσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, αφού έτσι κι αλλιώς βρισκόμαστε σε μνημόνια.
 8. δυστυχως αυτο δεν ισχυει... οποτε το μονο για προσφυγες ακουγεται καπως μερικες φορες και λεω μερικες γιατι καποιες στοχευμενες ενεργειες εννοειται πως θα ειναι μονο για προσφυγες , δε γινεται αλλιως και δεν αφορα αλλους ετσι και αλλιως...

  και εγω αυτο φανταζομαι , αλλά ενας απο τους λογους που ταλαιπωρουντε τωρα ειναι οτι τους κραταν εδω με το ζορι...

  οτι καποιοι θελουν να τους διωξουν και να τους φορτωσουν αλλου χωρις να ενδιαφεροντε τι θα γινει συμφωνω φυσικα
 9. Φυσικά και δεν ισχύει και ειρωνικά το λέω, τονίζοντας τη δηθενιά των Αιλύνων...
 10. Δεν προτρέχω και δεν βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα. Εγώ αναφέρθηκα σε Αίλυνες και κακοπροαίρετους σε απάντηση προς άλλον χρήστη, κι εσύ πήγες και χώθηκες... επειδή ένιωσες πως κάπως συνδέεσαι. Και έγραψες αυτό το διαμάντι "ανθρωπιάς".

  Επειδή λοιπόν είναι ανθρώπινο να βρεθούν όλοι σε πιο χώρες πιο πλούσιες και πιο πολιτισμένες που μπορούν να θρέψουν τους ανθρώπους, ας κάνουμε την αρχή με εσένα:

  Πες μας που θες να πας να στείλουμε ΕΣΕΝΑ, σε ποια πλούσια και πολιτισμένη χώρα του Βορά, να μας αφήσεις εμάς με τους πρόσφυγες που θέλουν να μείνουν εδώ. Καλό ε;

  Ξέρεις πως αυτό που λες είναι για άλλη μια φορά μια βλακεία και μισή:

  Δεν πρόκειται να τους πάρουν ούτε στη Σουηδία, ούτε στη Φιλανδία ούτε στη Νορβηγία, ούτε στη Γερμανία επειδή τους στείλατε εσείς οι καλόκαρδοι Αίλυνες.

  Αν τους πάρουν, θα τους πάρουν για να τους εκμεταλλευτούν και θα πάρουν όσους ακριβώς χρειάζονται για να εκμεταλλευτούν.
  Οπότε άσε τις τσάμπα "καλοσύνες".

  Δεν θα τους πάρουν φερθούν ανθρώπινα άλλοι επειδή εσύ επικαλείσαι και προσπαθείς να μας πείσεις για την ανθρωπιά σου χωρίς να κάνεις τίποτα θετικό. Άσε τα σάπια λοιπόν.

  Εκτός και αν ετοιμάζεις την επανάσταση για να ρίξεις ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ασάντ, τον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο κτλ, και και να φέρεις παγκόσμια ειρήνη - οπότε πάσο.

  Αλλά επειδή αυτά θα τα φέρεις όσο τα έφερε η κάθε υποψήφια διαγωνισμού ομορφιάς με τις ευχές της για παγκόσμια ειρήνη και φιλία, άσε τις παπάτζες καλύτερα και τις τσάμπα εξυπνάδες πάνω στον πόνο των άλλων.

  Αν θες να βοηθήσεις, σήκω και πήγαινε βοήθα, και άσε τις νουθεσίες και τα χαζά. Δεν είναι δέματα να τους στείλεις πουθενά. Σπίτια τους θέλουν να πάνε, με ανθρώπινες συνθήκες. Ο λόγος που δεν έχουν ανθρώπινες συνθήκες είναι κάτι φασιστόμουτρα, στρατόκαβλοι εθνικοπερήφανοι νοικοκυραίοι σαν του λόγου σου.

  Ως καθαρόαιμος Αίλυν νοσταλγός του Κοκού και των συνταγματαρχών, νοικοκυραίος, καναπεδάτος φιλόσοφος του κώλου και σοφός του καφενέ του χωριού, η βασική σου επιθυμία είναι να φύγουν, και ότι θέλει ας γίνει. Φτάνει να μην τους έχεις στα πόδια σου. Γράψε τοστα ίσα, μη ντρέπεσαι. Γιατί το πας γύρω γύρω;

  Αν σε ένοιαζε πραγματικά η ευημερία των ανθρώπων αυτών, ανεξαρτήτως του που βρίσκονται, θα είχες ασχοληθεί σε 1 από τα δεκάδες σκουπιδοθρεντ που έχεις ανοίξει. Δεν το έκανες όμως. Σε νοιάζουν οι Αιλυνικές τερακότες στην Κίνα, σε νοιάζει ο Αίλυν Τέσλα από τη Λάρ'σα, σε νοιάζουν τόσα άλλα τα οποία μας τρίβεις στα μούτρα χωρίς να νοιάζουν εμάς.

  Το να μην υποφέρουν όμως αυτοί, δε σε νοιάζει. Και μην το επικαλείσαι, γιατί ξερνάμε καρδούλες με αγάπες και ανθρωπιές σαν τη δική σου... Απλά οι μετανάστες χαλάνε την Αιλυνικοί αισθητική σου που είναι γεμάτη παρθενώνες, άη-γιώργηδες. παστίτσους, και φουστανέλες που επιβουλεύονται ισλαμιστές Εβραίοι δρακονιανοί εσωγήινοι από την Ανδρομέδα.... Κάνε μας τη χάρη λοιπόν και άσε τους πρόσφυγες στην ησυχία τους... Από "συμπαθούντες" σαν του λόγου σου έχουν χορτάσει. Και αν πραγματικά νοιάζεσαι, μην χάνεις χρόνο απαντώντας μου, πήγαινε στην πλησιέστερη δομή βοήθειας και στρώσε κώλο και δούλευε. Αμ' έπος, αμ' έργον...
 11. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  respect enot
  Αρέσει σε Salokin
 12. Στην τελική το νήμα είναι για το πως μπορεί κανείς να βοηθήσει με τη συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες. Το να γράφει ο άλλος για το πως να τους στείλουμε κάπου αλλού, είναι εκτός θέματος.

  Ας κάνει ένα θρεντ ο Asinoro με τίτλο: "Πως να πάμε τους πρόσφυγες σε άλλες χώρες" αφού έτσι θέλει να βοηθήσει.
  Τόσες και τόσες παπάτζες έχει γράψει. Δεν είναι η ντροπή που τον σταματάει...
 13. asinoro Banned

  Να σε καλά που με επιβεβαιώνεις στο πόσο προκατειλημμένος ψυχάκιας είσαι, αυτά για τα προηγούμενα και τωρινά με όλα αυτά τα κοσμητικά που με περιέλουσες. Αυτά για να τα βλέπουν κάποιοι που δεν τα έβλεπαν πριν.
  Στο τώρα λοιπόν, στο ξανά λέω και πάλι, να ρωτήσουμε που θέλουν να πάνε αυτοί οι άνθρωποι όχι ποιοι τους θέλουν, γιατί κανένας δεν θέλει το πρόβλημα στο σπίτι του, όμως αυτοί οι άνθρωποι που τους καταστρέψανε τις ζωές και περιουσίες τους θέλουν να πάνε κάπου που θα είναι καλύτερο το μέλλον τους. Σώνει και καλά να τους κρατήσεις με το ζόρι εδώ, αφού δεν θέλουν οι άνθρωποι, δηλαδή να τους φυλακίσουμε εδώ γιατί δεν τους θέλουν οι άλλοι;
 14. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  Στο έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, αν δεν φέρεις αποδείξεις, ΔΕΝ έχεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις κάποιον, πολλώ μάλλον ψυχάκια.

  Guess what:

  - Κουρτίνα Α:
  1η προειδοποίηση.

  - Κουρτίνα Β:
  2η προειδοποίηση

  - Mr Ζονγκ:
  Επειδή την Κουρτίνα Α και την Κουρτίνα Β την έχεις ανοίξει ήδη (και την γάμα μη σου πω), σου απομένει πλέον ο Mr Ζονγκ.
 15. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  Και, φυσικά, να ανακαλέσεις.
 16. Τι να απαντήσω σε έναν ανόητο που γράφει ανοησίες; Δεν είπα να τους κρατήσουμε εδώ με το ζόρι, εσύ μπήκες σε ένα θέμα που είναι για συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες και λες να τους βοηθήσουμε να πάνε στη Σουηδία.
  Λες και είναι δική σου απόφαση το που θα πάνε. Ο τελευταίος που του πέφτει λόγος είσαι εσύ, όπως κι εγώ, όπως και κάθε άλλος τρίτος. Κανένας να μη μείνει πουθενά με το ζόρι. Πουθενά δεν το είπα αυτό. Το καλύτερο για το μέλλον του άλλου το κρίνεις ΕΣΥ με μοναδικό κριτήριο να μην τον έχεις στα πόδια σου. Στη Σουηδία και στη Νορβηγία θες ΕΣΥ να τους στείλεις. Αν αύριο βγουν και πουν με κάποιο μαγικό τρόπο πως θέλουν να πάνε στο Μπουτάν, εσύ θα φωνάζεις να πάνε στο Μπουτάν, μόνο και μόνο για να μην είναι εδώ. Χέστηκες για το πως θα είναι η ζωή τους στο Μπουτάν. Όπως χέστηκες για το πως είναι η ζωή όσων έφτασαν ήδη Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Έχεις ψαχτεί για το πως ζουν και τι ευκαιρίες έχουν εκεί; Ξέρεις πόσες οικογένειες έχουν διασκορπιστεί επειδή ο ένας γονιός είναι εδώ, ο άλλος εκεί, και τα παιδιά αλλού; Ακόμα και μέσα στην ίδια χώρα, σε διαφορετικά "κέντρα φιλοξενίας" στην πολιτισμένη φιλόξενη και οικονομικά εύρωστη ευρώπη; Όχι, απλά μετατόπισες το πρόβλημα και στα @@ σου για το μετά.... Αυτό δεν είναι ούτε καλοσύνη ούτε ανθρωπιά... Αλλά το σινάφι σου δεν καταλαβαίνει από τέτοια θέματα.
  Τι ζητάς; Να μην μονοπωλώ την ανθρωπιά απέναντι σε ένα νοσταλγό του Μάλλιου και των λοιπών; Ε ΝΑΙ ΡΕ, ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΩΛΩ! Κάτσε σκέψου πώς η χούντα με την οποία έχεις ονειρώξεις φέρθηκε σε αδύνατους και κατατρεγμένους ανθρώπους και μετά κάνε μας υποδείξεις για το τι ειναι ανθρωπιά! Ναι, εκεί στη Μπουμπουλίνας και στα ξερονήσια, μυρίζει ακόμα το χώμα "ανθρωπιά"...

  Επιπλέον κάνεις hijack ένα θέμα για να πεις τις ανόητες ασυναρτησίες σου. Αν δε θες να σε λένε ανόητο, ασυνάρτητο, και ψεκασμένο χουντικό απολειφάδι, να ΜΗ λες ανοησίες, ασυναρτησίες και να μην είσαι ψεκασμένο χουντικό απολειφάδι.

  Εμείς εδώ μαζεύουμε ήδη πρώτης ανάγκης για να τους βοηθήσουμε με αυτόν τον τρόπο.

  Εσύ πήγαινε να βρεις τρόπο να τους "βοηθήσεις" στέλνοντάς τους αλλού κάπου αλλού "για το καλό τους".
  Αρκετά πια.
 17. asinoro Banned

  Κάνετε μια πρόταση να μαζευτούν ρούχα κάτι πολύ καλό και όμορφο. Που είναι το κακό να αναφέρεις μια άλλη πρόταση που ουσιαστικά και πρακτικά ενδιαφέρει τους ίδιους τους πρόσφυγες και δεν είναι άλλο από το να φύγουν από την Ελλάδα. Δηλαδή είναι κακό να ακούγεται ότι δεν θέλουν να μείνουν εδώ;
  Salokin, αφού παρακολουθείς το osarena χρόνια από ότι λες, ξέρεις ότι στα θέματά του συμπεριλαμβάνει και άλλες απόψεις που συχνά ξεφεύγουν από το αρχικό θέμα. Το θέμα εδώ είναι πως να βοηθηθούν οι πρόσφυγες με συλλογή ειδών, η δικιά μου πως να βοηθηθούν ουσιαστικά, κάτι που οι ίδιοι το θέλουν. Εάν εσύ βλέπεις προκατειλημμένα την πρότασή μου δεν ευθύνομαι εγώ για αυτό. Μπλέκεις άλλα θέματα που έχω γράψει με άλλα νοήματα, για να σε βοηθήσω να ξεμπλεχτείς, το πιο σωστό είναι να πας να τοποθετηθείς στα θέματα που έχω ανοίξει και θα σου απαντήσω ανάλογα. Κάνεις φραστικές επιθέσεις και μπερδεύεις θέματα τα οποία τα αντιλαμβάνεσαι με τον δικό σου τρόπο.
 18. Κάνε ένα θέμα με τις δικές σου προτάσεις για τη λύση του προσφυγικού με καλύτερο τρόπο, τεκμηρίωσέ τις, και θα πάρεις εκεί τις απαντήσεις σου, σου το υπόσχομαι. Και θα τις πάρεις όπως ακριβώς σου αξιζουν.

  Το να κάνει ένας νοσταλγός της χούντας προτάσεις για αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης, νομίζω στοιχειοθετεί όλους τους χαρακτηρισμούς μου προς το πρόσωπό σου. Δεν τίθεται ούτε θέμα προκατάληψης, ούτε θέμα βιασύνης ή παρερμηνίας. Είσαι αυτό που είσαι, είσαι όλα αυτά που λες και έχεις υπερασπιστεί. Δεν θα είσαι ποτέ ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο ή λιγότερο ή κάτι άλλο, εκτός και αν δηλώσεις μετανιωμένος με λόγο και πράξεις. Ως τότε θα είσαι αυτά ακριβώς: Βασιλόφρων νοσταλγός της χούντας, βασιλιάς της παπάτζας και του hoax, της μισής πληροφορίας και της κιτρινίλας. Αυτά δεν είναι αυθαίρετοι χαρακτηρισμοί: Όλα σου τα threads και τα ποστς αυτά ακριβώς πρεσβεύουν. Ας συμφιλιωθείς αρχικά εσύ με το ποιον σου πριν ζητήσεις ανοχή από τους άλλους.

  Περιμένουμε το thread σου με τις προτάσεις σου για λύση του προσφυγικού. Σε κόβω έτοιμο για νόμπελ ειρήνης.

  Αν έχεις ρούχα παπούτσια κτλ και δεν ξέρεις πως να τα διαθέσεις σε πρόσφυγες, γράψε εδώ να σου απαντήσουν.
 19. ότι πιο μαλακισμένο σαν λογική. Φίλε είσαι κολλημένος και ξεφτιλίζεις όπως πολλοί άλλοι ονόματα δεν λέμε, (ΚΕΡΦΑ τους λένε), την έννοια της αλλυλεγγύης.

 20. παράγραφος_1 () {
  Θέλω να ελπίζω πως κατάλαβες ότι ειρωνεύομαι τους Αίλυνες που χαρακτηρίζουν την υποστήριξη προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως ρατσισμό ενάντια στους Έλληνες, τη στιγμή που οι ίδοι (οι Αίλυνες) δεν κάνουν τίποτα ούτε για τους μεν, αλλά συνήθως ούτε και για τους δε...
  }

  Αν όντως το κατάλαβες, για κάνε πενηνταράκια το ζόρι που τραβάς. Αν δεν το κατάλαβες, ξαναδιάβασε την προηγούμενη ακριβώς παράγραφο σε αυτό το ποστ. Πάντως ακόμα και οι ίδιοι οι Άίλυνες το 'πιασαν κι έσπευσαν να "τοποθετηθούν" για να προασπίσουν τη στάση τους, όπως μπορείς να δεις στα προηγούμενα ποστ. Αφού κι Αίλυνες κατάλαβαν, μπορείς κι εσύ...


  να στο κάνω και αλλιώς, για να μη γλιτώσεις με τίποτα:

  while(!understand()) {
  παράγραφος_1();
  }

  Καλό ε;

  Ελπίζω να μη λουπάρεις εσαεί :)

  Κλείνοντας: Η συλλογή ειδών ανάγκης για πρόσφυγες, έχει στόχο την παροχή άμεσης βοήθειας σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που έχει μεγάλη ανάγκη: Τους πρόσφυγες.

  Δεν αποκλείει ανθρώπους με βάση εθνικά κριτήρια, απλά κάνει φόκους σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Τι να κάνουμε, κάποιοι τρέχουν γι αυτό.

  Υπάρχουν και διάφορες άλλες κινήσεις και προσπάθειες που τρέχουν διαχρονικά για τη βοήθεια πχ των απόρων, ή κρατουμένων σε φυλακές χωρίς εισόδημα, επίσης χωρίς αποκλεισμούς βάσει εθνικών κριτηρίων. Κάποιοι τρέχουν ΚΑΙ γι αυτό.

  Τώρα, αν κάποιος θέλει να κάνει αντίστοιχες κινήσεις με φόκους σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων με εθνικό κριτήριο, μπορεί να το κάνει, όπως νομίζει... Αν και επειδή υπάρχει ήδη ένας οργανισμός που το τρέχει αυτό, ίσως θα πρέπει να σκεφτεί την συμπόρευσή του με αυτόν. Ο οργανισμός αυτός ονομάζεται Χρεισύ Αβγοί.

  Αν αυτό είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς και προκαλεί τόση απορία, τόση έκπληξη και αφιερώνετε μερικοί τόσο χρόνο να ζητάτε εξηγήσεις ή να αντιδράτε στα προφανή, τότε θα πρέπει να σκεφτώ σοβαρά να ανοίξω ένα φροντιστήριο σε στυλ argument clinic () να χεστώ στο τάληρο να τα διαθέσω για να ανακουφιστούν μερικοί πρόσφυγες.

  Καλό βράδυ και ψηλά τις σημαίες σας...