Βούρτσα μαλλιών με Wi-Fi: κι ακόμα δεν έχεις δει τίποτα

Συζήτηση στην κατηγορία 'Γενικά' που ξεκίνησε ο χρήστης Soulrain Falls, 18 Ιαν 2017.

 1. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  [IMG]
  Ζούμε δίχως αμφιβολία στην Εποχή της Επιτήρησης. Από αυτούς που επικαλούνται την ασφάλειά μας για να μας στερήσουν την ελευθερία μέχρι εκείνους που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή μας αλλά στην πραγματικότητα εκμεταλλεύονται τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό και τα προσβεβλημένα από την ασθένεια του καταναλωτισμού δίποδα για να προσθέσουν μηδενικά στους λογαριασμούς τους, όλοι ψάχνουν αφορμή για να χωθούν στην καθημερινότητά μας και να ψαχουλέψουν.

  Κάποτε ήταν η «εξακρίβωση στοιχείων», με πρόσχημα την «ύποπτη συμπεριφορά». Μετά ήρθαν οι κάμερες στους δρόμους, για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της «παραβατικότητας» και της «τρομοκρατίας», η χρήση του Διαδικτύου και των μέσων «κοινωνικής δικτύωσης» για τη συλλογή δεδομένων και την καταγραφή της ανθρώπινης δραστηριότητας, τα «έξυπνα τηλέφωνα» με τους «βοηθούς» τους, που γίνονται όλο και καλύτερα στην αναγνώριση της φωνής μας αλλά δε σκεφτόμαστε πώς στο καλό «μαθαίνουν», η επιβολή των συναλλαγών με «πλαστικό» χρήμα κι άλλα τέτοια όμορφα.

  Τα δεινά που έφεραν όλα αυτά, είναι λίγο-πολύ γνωστά. Τα προσωπικά μας δεδομένα πωλούνται πλέον σε εταιρείες διαφημιστικές, εισπρακτικές και όποιον άλλο μπορεί να βγάλει κέρδος. Άνθρωποι μένουν άναυδοι όταν διαπιστώνουν ότι ξαφνικά εμφανίζονται στο «timeline» τους προϊόντα τα οποία τους ενδιαφέρουν αλλά ουδέποτε τα ανέφεραν σε κάποιο «κοινωνικό δίκτυο». Άλλοι σοκάρονται όταν γίνονται αντικείμενα πειραμάτων που σκοπό έχουν να καταδείξουν πόσο εύκολο είναι να εντοπίσεις ένα άγνωστο άτομο, χρησιμοποιώντας απλά φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει. Και κάποιοι συλλαμβάνονται και καταδικάζονται με «στοιχεία» που συγκεντρώθηκαν παραβιάζοντας κατάφωρα τη «νομιμότητα» αλλά και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

  Πώς αντιδράσαμε σε όλα αυτά; Κάποιοι τα έλεγαν και εξακολουθούν να τα λένε, προσπαθώντας να ενημερώσουν και να αφυπνίσουν συνειδήσεις. Δυστυχώς όμως, ήταν και παραμένουν λίγοι. Η φωνή τους χάνεται στη βουή του πλήθους και είναι εξαιρετικά δύσκολο να φυτέψεις μια ιδέα σε τσιμεντωμένα μυαλά.

  Η μάζα ακολουθεί πιστά το δόγμα «καταναλώνω, άρα υπάρχω». Και δε φοβάται. Όχι απλά «δεν έχει τίποτα να κρύψει» αλλά δε διστάζει να παραδίνει σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρη την ύπαρξή της για χάρη μιας «selfie», ενός «check in», του τελευταίου gadget, της «βολικότητας».

  Καθόλου τυχαία, σε αυτήν ακριβώς την εποχή άνθισε και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς αυτό που ονομάζουμε IoT, άλλως «Διαδίκτυο των Πραγμάτων». Βλέπετε, δε μας άγγιξαν οι αμέτρητες επισημάνσεις ότι το ίδιο το Διαδίκτυο, από καταβολής του, δεν είχε ως γνώμονα την ασφάλεια. Δεν εντοπίσαμε τα αυτονόητα σε φράσεις όπως "αν λειτουργείς ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, δεν το συνδέεις στο Διαδίκτυο". Δε μας πτόησε ούτε το γεγονός ότι, μετατρέποντας «χαζές» συσκευές σε «έξυπνες» και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και με τον έξω κόσμο, δημιουργήσαμε ένα ακόμα τεράστιο πεδίο μάχης όπου θα κάνουν πάρτι κάθε λογής κακόβουλοι. Ποιος να σκεφτεί άλλωστε ότι το ψυγείο του θα μπορούσε να γίνει τμήμα ενός botnet;

  Αντίθετα, αγκαλιάζουμε όλο και περισσότερο την τεχνολογία που προωθεί τη συνδεσιμότητα. Τόσο πολύ που, κατά κάποιο τρόπο, μοιάζει σαν να είμαστε σε διαρκή αναζήτηση του επόμενου αντικειμένου στο οποίο θα προσδώσουμε δυνατότητες δικτύωσης. Γιατί μας είναι απαραίτητο; Όχι, γιατί απλά μπορούμε. Και γιατί πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι καταναλωτές-σκλάβοι.

  Ας μιλήσουμε λοιπόν για ένα από τα πιο πρόσφατα θαυμαστά επιτεύγματα στον τομέα του IoT: τη βούρτσα μαλλιών με ασύρματη σύνδεση. Ίσως σας φανεί αστείο, αναλογιστείτε όμως πόσο επικίνδυνη είναι η λογική πίσω από τη δημιουργία τέτοιων αντικειμένων.

  Γνωστή εταιρεία ειδών φροντίδας μαλλιών, το όνομα της οποίας δε θα αναφερθεί για να μη συμβάλουμε στη διαφήμιση, σε συνεργασία με τη NOKIA, δημιούργησαν μόνο για εσάς την πρώτη «έξυπνη βούρτσα» που όχι απλά θα κάνει αυτό που κάνει οποιαδήποτε άλλη βούρτσα αλλά θα καταγράφει κιόλας. Τι θα καταγράφει; Όπως αναφέρεται στα χαρακτηριστικά που το marketing πλασάρει ως εξέχοντα: την ελαστικότητα των μαλλιών σας, την ξηροδερμία στο κεφάλι σας, τη βλάβη στις τρίχες αλλά και γενικά τον τρόπο με τον οποίο βουρτσίζεστε.

  Φυσικά, θα συνοδεύεται από την ανάλογη εφαρμογή για το «έξυπνο» τηλέφωνό σας, ενώ εκτός από το προαναφερθέν Wi-Fi, θα έχει τη δυνατότητα σύνδεσης και με Bluetooth. Είπατε κάτι για παραλογισμό; Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι η βούρτσα σας, αυτό το άλλοτε άψυχο αντικείμενο, θα ανιχνεύει πότε βρίσκεται σε χρήση και θα ξεκινάει αυτόματα τη συλλογή δεδομένων, τα οποία θα αποστέλλονται στο τηλέφωνό σας αμέσως μετά τη διακοπή του βουρτσίσματος.

  Η βούρτσα θα έχει δυνατότητα απτικής ανάδρασης (απλοϊκά, θα αισθάνεται την αφή), ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο αλλά και μικρόφωνο, για να «πιάνει τα ηχητικά κύματα των τριχών». Το ξαναγράφω: ασύρματη δικτύωση και μικρόφωνο σε βούρτσα μαλλιών. Τι μπορεί να πάει στραβά;

  Θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο στα μέσα του έτους ενώ στη σχετική σελίδα μπορείτε να δώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (άλλο ένα στοιχείο) για να σας «ενημερώσουν» για την έναρξη των παραγγελιών.

  Προσωπικά, αν και μαλλιάς, δε θα την προμηθευτώ. Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν έχει ούτε μια κάμερα βρε αδερφέ. Θα ακούει τι λέω αλλά δε θα βλέπει τι κάνω. Μισές δουλειές. Θα περιμένω το επόμενο μοντέλο. Δε σας κρύβω πάντως ότι ο κρυφός μου πόθος είναι το κωλόχαρτο με Wi-Fi, για καλύτερο σκούπισμα. Εσείς τι λέτε, μήπως να ξυπνήσουμε από το λήθαργο;
  Αρέσει σε Pragma_linux
 2. asinoro Banned

  Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να ξυπνήσει κανένας όσο υπάρχει η ευημερία του καταναλωτισμού. Είναι το πιο ισχυρό ναρκωτικό από όλα για τι δεν μιλάμε για μια ουσία αλλά χιλιάδες, από το καφεδάκι, το γλυκό, το επώνυμο ρούχο, την αμαξάρα κτλ.
  Όσον αφορά την wifi βούρτσα στόχος είναι να καταγραφεί το dna όλων των ανθρώπων, από το μαιευτήριο μέχρι την κάθε συσκευή που θα μπορεί να κάνει αυτήν την εργασία αυτόματα και χωρίς πολύ κόπο. Π.χ από μια τρίχα μπορούν να βρουν πλέον το dna του κάθε ανθρώπου, το οποίο στο μέλλον θα είναι και η ταυτότητά του. Ο άνθρωπος έχει την τάση να γίνει Borg το τρομακτικό πλάσμα βιομηχανή στο startrek, αφού βλέπουμε τα πρώτα δείγματα εφόσον δεν μπορεί πλέον να ζήσει χωρίς κινητό τηλέφωνο και υπολογιστή. Δεν θα αργήσει και η προσθετική τεχνολογία που θα μας κάνει λίγο πιο βιονικούς.
  Αρέσει σε Pragma_linux
 3. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  ρε ασινορε σταματα πια με αυτες τις λιακοσυνομωσιολογιες!... ξερεις τι διαδικασια, τι χημικες ουσιες, κατω απο ποιες συνθηκες, και ποσος χρονος χρειαζεται, για να κανεις extract το dna απο τα κυτταρα, και να το αναλυσεις; εχεις ιδεα ποσο εξοπλισμο χρειαζεται κατι τετοιο και ποσο ογκο και κοστος εχει αυτος ο εξοπλισμος;

  και επισης αυτο που λες με τα cyborg. δεν καταλαβα που ειναι το κακο να εισαι cyborg; και γιατι πρεπει σωνει και καλα να ειναι τα cyborg τρομαΧτικα; και ναι εγω ειμαι ηδη cyborg (μολις χθες βγηκε και firmware upgrade. θα το περασω σε μια δισκετα και θα το φορτωσω). γκοθας-cyborg. πως με βρισκεις; ειμαι ομορφος;... :rolfx
  [IMG]
  Αρέσει σε Pragma_linux
 4. Εγώ συμφωνώ με όλους. Εμένα με ξετρελαίνει μια αυτόματη τουαλέτα που είδα. Κάνει κάνα δεκαχίλιαρο. Σε πλαίνει, είναι θερμαινόμενη, υπολογίζει πόσο νερό χρειάζεται να ξεπλυθεί ώστε να κάνει μικρή κατανάλωση και έχει δυνατότητα να αυτοκαθαρίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να συνδεθεί με το κινητό να καταγράφουμε τη συχνότητα χρήσης.

  Άσχετο τώρα αλλά νομίζω ότι στη φώτο του Dark το αριστερό χέρι πάλλεται τόσο γρήγορα που έχει ξεβάψει το μπουφάν. Πρέπει να ελέγξει τη ταχύτητά του γιατί χαλάει τα ρούχα!
 5. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  δεν παλλεται το χερι μου. ετυχε και κουνηθηκα εκεινη την ωρα (ηθελα να αλλαξω ποζα), ειχε πολυ μικρη ταχυτητα κλειστρου ο φωτογραφος στη μηχανη, ηταν και το κατασπρο φοντο αποπισω (για να κανει αντιθεση με τα μαυρα και να βγει πιο καλλιτεχνικη), ε, και ειχε αυτο το αποτελεσμα. btw, περασα και το firmware (παντα open sores εννοειται, για να ξερω τι περναω), και τρεχει πολυ καλα.

  πλεον μπορω να τρεχω εξ'αποστασεως, μεσα σε εξομοιωτη (κλασσικα :rolfx ), το λειτουργικο συστημα του εγκεφαλου, των ανθρωπων που βρισκονται γυρω μου. οι περισσοτεροι βεβαια τρεχουν παντζουρια, αλλα τι να κανεις; λεω να το δοκιμασω στον ασινορο, να δω, αν θα καταφερω να τον ξεκολλησω. λες να τρεχει με κανα παναρχαιο συστημα και εγκεφαλο, και να μην ειμαι συμβατος; :lolx:rolfx
  Αρέσει σε Pragma_linux
 6. asinoro Banned

  http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/tech/item/114338-tora-analysi-dna-kai-meso-kinitoy-tilefonou
 7. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  μονο και μονο απο τη ονομασια της φελλαδας, καταλαβαινω τι μπαρουφες θα γραφουν μεσα, τοσο που δεν μπαινω καν στον κοπο να το ανοιξω. εχω τελειωσει χημικος τροφιμων/βιοχημικος. στη σχολη μου ολα τα μαθηματα που καναμε ηταν, χημειες, βιοχημειες, βιολογιες, χημικη μηχανικη, και τετοια. οποτε εχω απο πρωτο χερι εμπειρια (γιατι τα εχω κανει και ο ιδιος σε εργαστηριακο μαθημα) το πως γινονται αυτα. δεν περιμενω απο μια τυχαρπαστη ΕΛ-φελλαδα, να με μαθει τη δουλεια μου... ελα παππουλη να σε δειξω τα αμπελοχωραφα σου, που λεει η παροιμια.
 8. asinoro Banned

  DarkGoth, αλλάζει ο κόσμος με τρελές ταχύτητες!
 9. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  asinoro τωρα δηλαδη θα με μαθεις και τη δουλεια μου; το ξερω πολυ καλα τι γινεται και στους 2 τομεις, και στην τεχνολογια και στη δουλεια μου. η δουλεια μου πανω στην τεχνολογια βασιζεται. εσυ τι λες; οτι δεν ξερω τι υπαρχει και τι οχι, και τι εξελιξεις γινονται σε ολα αυτα;
 10. asinoro Banned

  http://www.ethnos.gr/epistimi/arthro/apisteuto_ki_omos_alithino_analysi_dna_meso_smartphone-64865699/
 11. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  α, καλα, τωρα το τερματισαμε!...
 12. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  τελικα, παρα τις προσπαθειες, δεν γινεται τιποτα. δεν μπορω να τρεξω σωστα το λειτουργικο του ασινορο. ειναι παναρχαιο και ο εξομοιωτης δεν ειναι απολυτα συμβατος. ενω και ο εγκεφαλος ειναι εποχης πεντιουμ προ M(MX), και ειναι τοσο αργη η φορτωση στα δικα μου νευρωνικα συστηματα, που το λειτουργικο ειναι πρακτικα μη αξιοποιησιμο, ασε που εχει σταματησει η υποστηριξη του εδω και χρονια, και θελει και αλλαγη στα sources.list, αλλα δεν την εχει κανει ακομα :D:lolx:p:rolfx
 13. asinoro Banned

  Η αρχή της μάθησης είναι η επανάληψη, για αυτό μην τα παρατάς τόσο εύκολα, βλέπε και από εμένα έχω αλλάξει ύφος επικοινωνίας μπας και γίνω περισσότερο αντιληπτός.
 14. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  η αρχη της μαθησης ειναι η επαναληψη, η αρχη της ημιμαθειας, και των λιακοπσεκαζμενων συνωμοσιολογιων ποια ειναι; μαλλον το αναμασημα των ηδη αναμασημενων μπουρδων απο τα μεσα μαζικης εξημερωσης. δεν εχεις την παραμικρη ιδεα, ποσο χρονο, ποσο εξοπλισμο, και ποσο περιπλοκη ειναι η αναλυση dna, και επιμενεις να αναμασας τις μπουρδες που αμολανε οι ασχετοι των μεσων μαζικης εξημερωσης. δεν θα κατσω να σε εξηγησω ολοκληρη τη διαδικασια της αναλυσης dna. ψαξε βρες για "dna extraction and analysis" σε κανα ξενογλωσσο επιστημονικο περιοδικο, μπας και ξεστραβωθεις καθολου και καταλαβεις, γιατι ολα αυτα τα λινκ που βαζεις ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ!...
 15. asinoro Banned

  Μπούρδες;
  nature.com/articles/ncomms13913
  Στο τέλος δες και ποιοι συμμετείχαν σε αυτήν την εργασία.
  Author information
 16. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Η εγκυρότητα μιας «εργασίας» δε φαίνεται από το ποιος συμμετέχει αλλά από τον έλεγχο, το πείραμα και την επαναλαμβανόμενη επιτυχία των ίδιων αποτελεσμάτων.

  Επίσης, ένα στοιχείο δηλωτικό της ημιμάθειας είναι η παράθεση πηγών τις οποίες το άτομο που παραθέτει δεν έχει καν διαβάσει το ίδιο. Είδες «nature», είδες επιστήμονες, μας κοτσάρισες το URL. Γιατί, αν τις είχες διαβάσει, θα καταλάβαινες ότι ούτε ο Dark σου λέει ότι δε μπορεί να γίνει «ανάλυση DNA με smartphone», ούτε μπορεί ο κάθε Μπάμπης να πάρει μια τρίχα και να δει το γονιδίωμα, πολλώ δε μάλλον να καταλάβει τι βλέπει.

  Κι αν τυχόν ενοχληθείς γιατί πιστεύεις ότι σε θίγω, σε προκαλώ να με διαψεύσεις δημόσια και να μας πεις με δικά σου λόγια κι όχι με copy-paste γιατί η συγκεκριμένη μέθοδος έχει περιορισμένα ποσοστά ακρίβειας και πώς θα μάθουμε στον κάθε Μπάμπη με το smartphone κάποιες ασήμαντες λεπτομέρειες, όπως το να μη μολύνει το δείγμα. Αν το κάνεις, θα ανακαλέσω τα παραπάνω και θα σου ζητήσω συγγνώμη.
 17. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  αναλυση dna λεμε. να βγαλεις το dna απο το κυτταρο και και να βγαλεις το πληρες array της αλληλουχιας των γονιδιων. οχι φθοριζουσα σκιαγραφικη απεικονιση μεταλλαγμενων δεικτων σε καρκινικα κυτταρα. γιατι αυτο περιγραφει το αρθρο. ουσιαστικα ενα μικρο pet scan (positron emission tomography) για επιτοπου καρκινικη διαγνωση. ενας μικροσκοπικος μαγνητικος τομογραφος.

  μαθε επιτελους σωστα αγγλικα να καταλαβαινεις τι στο διατανο διαβαζεις. ουτε 2 λεπτα δεν το διαβασα και καταλαβα αμεσως τι ειναι αυτο το παπαρακι, τι ακριβως κανει, και πως λειτουργει. και αφου μονο με εικονιτσες καταλαβαινεις, να πως ειναι ενα δειγμα αναλυσης αλληλουχιας dna array (παρτο και συγκρινε το με τις εικονες του αρθρου που εβαλες, και δες εαν εχει την παραμικρη σχεση με αυτες):
  [IMG]

  ασχετε του ελεους!...
 18. asinoro Banned


  Τι συζήτηση να κάνουμε για την εγκυρότητα και την ποιότητα του nature.com; Που δημοσιεύει υψηλής ποιότητας έρευνες σε τομείς όπως, Βιολογία, Φυσική, Χημεία, κτλ. Ή για την συγκεκριμένη εργασία που έδωσα ως σύνδεσμο και που αναφέρεται ως μπούρδες; Έδωσα μια πληροφορία τι θα την κάνετε είναι θέμα του καθενός όπως σχόλια κτλ. Έτσι και αλλιώς σε κάποιο βαθμό εάν και ανώνυμοι όλοι κρινόμαστε από τους αναγνώστες.
  nature.com/ncomms/
 19. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  εδωσες μια πληροφορια για κατι, που κανει κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που νομιζεις. αυτο ξερεις πως ακριβως λεγεται; παραπληροφορηση και συνομωσιολογικη ημιμαθεια.
 20. ποσο χρονο χρειαζεται; και ποσο χρονο χρειαζεται για να συγκρινεις με dna που εχεις αναλυσει ηδη; ρωταω γιατι σε διαφορες υποθεσεις ακουμε διαφορα... πχ τωρα με το τζιχαντι που σκοτωσε κοσμο στην κωνσταντινουπολη ακουσαμε την επομενη μερα της συλληψης του πως σιγουρευτηκαν οι αρχες οτι αυτος ειναι οντως ο τρομοκρατης απο το dna του. Ισχυει αυτο ή μας ταϊζουν φουμαρα;