Η αύξηση του Εθνικισμού στην Ευρώπη

Συζήτηση στην κατηγορία 'Γενικά' που ξεκίνησε ο χρήστης Maria Afentouli, 3 Ιουν 2016.

 1. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  [IMG]
  https://www.statista.com/chart/4901/the-rise-of-nationalism-across-europe/

  Ο εθνικισμός, ο ναζισμός και ο φασισμός προελαύνουν στην Ευρώπη, κάτι που μάλλον δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη αφού η Ευρώπη όχι μόνο δεν είναι δημοκρατική, μα καθαρά αντιδημοκρατική και αυτό φαίνεται από την μη διάφανη λήψη αποφάσεων από μη εκλεγμένους ανθρώπους. Όχι δηλαδή, πως έχει και κάποιο νόημα η αντιπροσωπευτική δημοκρατία, πόσο δε μάλλον όταν έχει την σημερινή μορφή.

  Η σταδιακή αναγέννηση του ακραίου εθνικισμού και η έκφρασή του μέσα από πολιτικούς φορείς που βρίσκουν την θέση τους στα έδρανα των εθνικών κοινοβουλίων, σε δημαρχιακούς θώκους και φυσικά και στο ευρωκοινοβούλιο, είναι ένα προφανές γεγονός.
  Και δεν αφορά φυσικά - όπως πολλοί θέλουν να υποστηρίζουν - την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που «δεν γνώρισαν ποτέ δημοκρατία».
  Αφορά, την κεντρική Ευρώπη, τις ισχυρές χώρες της ΕΕ, τις χώρες πρότυπα για τα κοινωνικά μοντέλα που έχουν υιοθετήσει κλπ.

  Στο infographic του Statista.com, που έγινε κατά παραγγελία του Independent, η απειλή είναι υπαρκτή και φαίνεται μέσα από τα ποσοστά που κατάφεραν να συγκεντρώσουν εθνικιστικά, ακροδεξιά, ξενοφοβικά κόμματα σε χώρες της Ευρώπης - όχι μόνο της ΕΕ - κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές που διενεργήθηκαν.
  Όπως βλέπουμε λοιπόν στον «χάρτη του εθνικισμού» στην Ευρώπη, θα έχουμε μια συνολική εικόνα του πραγματικού κινδύνου που υπάρχει, για πρώτη φορά τόσο έντονα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 2. asinoro Banned

  Στην Κίνα υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια εθνικιστές.
  Όταν βρίσκονται και ζουν στο εξωτερικό κυρίως με ομοεθνή τους κάνουν παρέα και ζουν στις γνωστές πόλεις τσάινα τάουν! Ίσως οι νέοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί δεν το γνωρίζω, πάντως η αγάπη τους για την πατρίδα και το έθνος τους είναι πάνω από όλα!!!!
  Αυτοί αγαπάνε την πατρίδα τους εσείς;
 3. Ναι φυσικά, μέσα σε μια κρίση πανικού, αποφασίσαμε πως πρέπει να «αγαπήσουμε την πατρίδα» μας. Να γίνουμε πατριώτες. ΕΛληνες στην προκειμένη. Να μισούμε τους ξένους, τους φτωχούς, τους αλλόθρησκους και τους κατατρεγμένους. Να μοιάσουμε δηλαδή στους επίσημους νεοναζί πατριώτες της χώρας μας. Ο δρόμος ήταν δύσκολος και εμετικός και τελικά δεν αντέξαμε να τον διαβούμε.

  >>> 11 τρόποι που ένας φασίστας «αγαπάει την πατρίδα του»: https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/04/11/11-τρόποι-που-ένας-φασίστας-αγαπάει-την/

  Η πατρίδα δεν είναι αρχή, δηλαδή εξουσία; Δεν είναι μια ταυτότητα που σου επιβάλλουν; Τι σημασία έχει το που γεννήθηκες ;
  Τι θεωρείς ότι σε καθορίζει περισσότερο, το έθνος στο οποίο ανήκεις ή η τάξη στην οποία ανήκεις;

  Τι μένει στις μνήμες; Τα παιδικά μας χρόνια μένουν και αυτή είναι η πατρίδα μας. Η εθνική συνείδηση είναι κατασκευασμένη, ωστόσο, άλλο πατρίδα, και άλλο έθνος: η πατρίδα είναι ο τόπος που γεννήθηκες, ο λαός στον οποίον ανήκεις, οι παραδόσεις του και η κουλτούρα του ενώ το έθνος είναι κάτι πολύ διαφορετικό και συνήθως το έθνος στρέφεται εναντίων των πατρίδων καθώς τις ομογενοποιεί για την κατασκευή του φαντασιακού του.

  [IMG]

  (και ζήτω συγγνώμη από τις σεξεργάτριες για τη πιο πάνω εικόνα).

  Y.Γ: Και μιας και μιλάς για πατρίδες και Κινέζους:
 4. asinoro Banned

  Η ιστορία λέει ότι εάν γεννήθηκες σε αυτή την χώρα πατρίδα σου είναι η Ελλάδα και η εθνικότητάς σου Ελληνική γιατί μεταξύ άλλων μιλάς την Ελληνική γλώσσα.
  Δηλαδή εσύ που γεννήθηκες και μεγάλωσες στη Ελλάδα τι νιώθεις ότι είσαι;

  Σε ποια αγέλη θέλεις να ανήκεις; Εάν δεν θέλεις σε καμία κανένα πρόβλημα ο κακός ο λύκος περιμένει στην γωνία! Εάν πάλι η αγέλη δεν έχει καλούς αρχηγούς-οδηγούς πάλι την βάψανε γιατί πάνε για φάγωμα.
 5. Θα σταθώ σε δύο κυρίως σημεία, το πρώτο είναι από που προέρχονται οι ψηφοφόροι των ακροδεξιών κομμάτων, και τι είναι περίπου. Λοιπόν, οι ψηφοφόροι αυτοί ανήκαν κάποτε στην απλή δεξιά, και μάλιστα στην δεξιά πτέρυγα. Οι εδώ, πιστεύω πως ψήφιζαν μέχρι τώρα την συντηρητική παράταξη, μα τα άλλα κομματίδια που θελαν να τους εντάξουν στην δεκαετία του 80' δεν είχαν κανένα μέλλον. Αυτά ήταν όπως θυμάστε κάτι ΒΕΟ, ΕΝΕΚ, ΕΠΕΝ, και παρόμοια. Στη συνέχεια,ήταν ενταγμένοι στην δεξιά μέχρι την εμφάνιση της κρίσης, όπου οι συντηρητικοί δεξιοί και οι σοσιαλδημοκράτες, έδειξαν το πραγματικό' τους πρόσωπο, δηλαδή το συμφέρον, το χρήμα, την υποχώρηση.

  Ταυτόχρονα, το πρόβλημα του μεταναστευτικού, έκανε τους ενταγμένους στην δεξιά, να αποσπαστούν, και να προσχωρήσουν στην ακροδεξιά. Αυτό που δεν πιστεύω είναι πως οι ψηφοφόροι αυτοί, είναι νεοναζί. Όχι, δεν νομίζω πως είναι νεοναζί, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων 1% ή 0,5% ίσως. Για το εξωτερικό δεν είμαι σίγουρος, μα για εδώ πιστεύω είναι αυτό. Όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί (αν ομαλοποιηθεί), όταν ενσωματωθεί και ένα μέρος των "λαθρο" η "μη λάθρο" μεταναστών, η προσφύγων, τότε οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέψουν στον απλό συντηρητισμό.

  Το δεύτερο σημείο που πιστεύω όσον αφορά τον "πατριωτισμό", είναι πως οι αληθινοί "πατριώτες" είναι οι κομμουνιστές, και όχι οι δεξιοί. Διότι οι κομμουνιστές θέλουν την πρόοδο του λαού, στην χώρα του, με σύνορα και δομή εργατικού κράτους. Οι κομμουνιστές δεν δίνουν σημασία στη φυλή (λευκός, μαύρος, σκούρος), αλλά στην κοινωνική τάξη. Τον τόπο τους τον αγαπάνε, και θέλουν την ευημερία των εργαζομένων. Αντίθετα οι δεξιοί είναι πιο πολύ της "κραυγής" και της "κορώνας" χωρίς ουσιαστικό νόημα. Κατά την διάρκεια της δικτατορίας έλεγαν σε μερικούς πολιτικούς κρατούμενους "εσείς δεν είσαστε Έλληνες, είσαστε κομμουνιστές". Λοιπόν αυτό είναι ένα ψέμα. Δεν σημαίνει καθόλου πως ένας σοβιετικός δεν ήταν Ρώσος, ούτε πως ένας κουβανέζος δεν αγαπά την Κούβα.
 6. Καλά, τώρα ας μην το παρακάνουμε, αγαπάς τον γεωγραφικό τόπο. Δεν μπορώ να σου πω πως εγώ δεν αγαπάω την Κύπρο, η την Ελλάδα, ας μην κρυβόμαστε, σου αρέσει ο τόπος σου γιατί τον έχεις συνηθίσει και έχεις εγκλιματισθεί. Δεν μπορεί να μην σου αρέσει ο Ήλιος, η ζέστη η η θάλασσα, το πεύκο, η ξεραΐλα, τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας, και πως όταν πας να ζήσεις βόρεια, σε καμιά Νορβηγία λες αμάν και πότε θα φύγω, ξεπάγιασα. Ο λαός είναι λαός, έχει περίπου παρόμοια χαρακτηριστικά και συν εννοείσαι. Τώρα χοντρά λέμε και πάνω κάτω δεν λέμε φυλετικές διακρίσεις βέβαια.
 7. asinoro Banned

  Όσο θα απομακρύνεται η ευημερία των Ευρωπαίων τόσο πιο εθνικιστές θα γίνονται. Ίσως και αυτός είναι ο στόχος για να ξεκινήσουν πάλι ένα νέο σταυροφορικό πόλεμο αυτή την φορά με την συμπαράσταση των λαών τους. Ο χρόνος θα δείξει που το πηγαίνουν εάν και βλέπω ο σκοπός να είναι η διάλυση της Τουρκίας και η ολοκληρωτική εξάλειψη της οθωμανικής αυτοκρατορίας ως αρχή.
 8. Έχει μπερδευτεί ο λαός με την πολιτική εκμετάλλευση τόσο της αγάπης στην πατρίδα όσο και της παγκόσμιας συνείδησης του ατόμου. Φοβόμαστε να πούμε ότι αγαπάμε την πατρίδα μας πολύ να μη μας περάσουν για χρυσαυγίτες και ότι αναγνωρίζουμε λάθη σε αυτήν και αγαπάμε και τους ανθρώπους σε άλλη χώρα μη μας ονομάσουν κάτι άλλο, και 'γω δεν ξέρω τι.
  Εμένα όταν είμουν στο εξωτερικό ακόμα και η ανάμνηση της χώρας μου ήταν λύτρωση. Άπ'όταν είμαι εδώ οι αναμνήσεις από άλλες χώρες είναι στολίδι μου και γνώση. Είμαι Οδυσσέας και Πτολεμαίος, σε τι φταίω ? Πως να νιώσω αλλιώς? Υπάρχει κάτι που να είναι αποδεκτό από όλους και χρηστό? Πείτε μου
  Αρέσει σε Χάρης
 9. Ναι μα γι' αυτό λέω. Να σου πω, ο μπάρμπας μου ο συγχωρεμένος που ήτανε κομμουνιστής, τα έλεγε όλα αυτά "μας λένε άθεους, ότι θέλεις" ο άνθρωπος πέρναγε έξω από μια εκκλησία και έκανε τον σταυρό του, ξέρεις τι, βασικά οι κομμουνιστές βλέπουν την ορθοδοξία σαν πολιτιστική κληρονομιά, σαν καλές τέχνες, ιστορία, και παράδοση. Και τους παραδοσιακούς χορούς, τους λένε λαϊκούς χορούς, τώρα όλα αυτά τα μυθεύματα τα κατασκευάζουν οι δεξιοί πως τάχα μου οι κουκουέ δεν είμαστε Έλληνες.
 10. Τώρα επειδή η κυπριακή έχει μέσα αρκετές λέξεις της ποντιακής, ορίστε και η διεθνής στα ποντιακά, έτσι για να μπαρουτοκαπνίζουν ορισμένοι. :p

  Αρέσει σε Pragma_linux
 11. Ναι σε καταλαβαίνω Χάρη ! Απόλυτα
 12. [IMG]

  Ο εθνικισμός είναι ταξικό απόβλητο. Καταπολεμάται με την ταξική συνείδηση και το ταξικό μίσος των εκμεταλλευομένων. Αν σήμερα παρουσιάζει άνοδο, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν εκείνοι που διέσπασαν το ταξικό μέτωπο σε κόμματα και υποδιαστολές (όπως στη Γερμανία του μεσοπολέμου). Συχνά η πύρινη "αντι"φασιστική συνθηματολογία τους συνοδεύεται με μια εντελώς αδικαιολόγητη έλλειψη ταξικής βίας.
 13. Ενώ η δική σας παλικάρι μου είναι ταξικοτατη. Καμιά ταυτότητα ζητείστε πάλι να δείτε αν είναι ασφαλίτητς όποιοςε περνάει από την πλατεία
  και μετά να την πέσετε.
 14. Ενώ εσείς που βιάζετε ανηλίκους είσαστε καλοί έτσι;
 15. Τι μαλακία ήταν αυτό; Εγώ μιλάω συγκεκριμένα για τα πεσίματα που κάνετε σε όποιον σας έρθει. Εμείς ποιοι είμαστε που βιάζουμε ανηλίκους;
 16. Κι εγώ συγκεκριμένα μιλάω για τους βιασμούς ανηλίκων που κάνετε. Δηλαδή "εμείς" ποιοί είμαστε που την πέφτουμε σ'αόποιον μας έρθει;
 17. Οι αναρχικοί. Ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Η εικόνα που έχει αποκομίσει ο κόσμος από σας. Εκτός από αυτό του Βαρουφάκη που φάνηκε γιατί το έδειξε η τηλεόραση έχουν γίνει πολλά άλλα σε άσχετους. Ποτέ σε κάποιον μεγαλοαστό βέβαια.
  Νομίζετε ότι κάνετε κοινωνικό αγώνα ενώ απλώς χαριεντίζεστε με την πάρτυ σας και την αίσθηση ανωτερότητας που σας διακατέχει.
  Μπορεί να είναι γενίκευση, αλλά τι να κάνουμε; Η εικόνα που μένει μία θα είναι δεν μπορεί να είναι πολλές και διακρίνει το κακλό και το ποιοτικό από το κακό. Αν διαφωνούσαν κάποιοι με την αλήτικη δράση κάποιων στα εξάρχεια θα έπρεπε να φροντίσουν να τους απομωνόσουν. Εγώ έχω δει όμως ότι αυτό που περιγράφω είναι κανόνας.
 18. Μηπως εισαι μπερδεμενος;
  Εκτος απο κανα ποτο με την γκομενα, εχεις ερθει ποτε στα Εξαρχεια;
  Εχεις γενικοτερα μετεχει σε καποιο σχημα;
  Μηπως μπερεδευεις αυτους που δηλωνουν αναρχικοι, με τους αναρχικους;
  Μηπως τσουβαλιαζεις;
  Εχεις πραγματικα αποψη το τι συμβαινει στη πλατεια;
 19. Οταν λες "ο κόσμος" εννοείς κάποιους σαν αυτούς;
  [IMG]

  [IMG]

  [IMG]

  Αυτούς ναι, τους βαράει αλύπητα ο αντιεξουσιαστικός χώρος.

  Κατα τα άλλα, στην πλατεία (Εξαρχείων) το 90% είναι μαφιόζοι που βαράνε και άσχετους. Τελευταία χτύπησαν μάλιστα και αναρχικούς, καταληψίες του ΒΟΞ που τους έκαναν παρατήρηση επειδή μίλησαν σεξιστικά σε διερχόμενη κοπέλα, γι' αυτό οι ντόπιοι αναρχικοί τους κυνηγάνε όπου τους βρούν με όλα τα μέσα.
  Μήπως τελικά σε έπιασε ο πόνος για τους νταλαβεριτζήδες;

  Οπως και νάχει, δεν είμαι κάτοικος Εξαρχείων και δε με ρωτάει κανείς από τους Εξαρχειώτες για το αν θα κυνηγήσει μαφιόζους ή ασφαλίτες στην πλατεία.
  Ομως είναι αρκετά ύποπτο να κατηγορείς τους αναρχικούς ότι "κυνηγάνε άσχετους για ασφαλίτες" τη στιγμή που ως γνωστό στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ όποιος δεν είναι γνωστός είναι ασφαλίτης.

  Μήπως τελευταία έχεις την αίσθηση ότι καποιοι σε ψεκάζουν;
 20. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  ρε κουναβια, ποιος εριξε φασιστες στις μπαμιες μου? και τωρα τι θα τις κανω που δεν τρωγονται? :D:lolx:p:rolfx