Η επαναλειτουργία του site και η επιστροφή των χρηστών

Συζήτηση στην κατηγορία 'Ιδέες - Προτάσεις - Ανακοινώσεις osarena' που ξεκίνησε ο χρήστης Χάρης, 28 Μαι 2017.

 1. Φυσικά υπάρχουν μη-"σταλινικοί" κομμουνιστές, οι ελευθεριακοί κομμουνιστές οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το μπολσεβικισμό. Ο ελευθεριακός κομμουνισμός ήταν η αναρχική τάση της Α' Διεθνούς.
  Σήμερα που υπάρχουν πολλές περισσότερες αναρχικές τάσεις, ο ελευθεριακός κομμουνισμός ή αναρχικός κομμουνισμός διακρίνεται από τον κεντρικό συντονισμό της παραγωγής-διάθεσης των αγαθών. Ο αναρχικός κοινοτισμός για παράδειγμα δε θεωρεί απαραίτητο (χωρίς να απορρίπτει) τον κεντρικό συντονισμό. Αλλά πάμε σε πολύ βαθύτερες έννοιες που δεν αναλογούν στο νήμα ούτε στο παρόν φόρουμ. Υπάρχουν άλλοι ιστότοποι κατάλληλοι για τέτοιες κουβέντες.

  Αν αύριο αποδειχτεί ότι ο Όργουελ δεν έδωσε κανένα όνομα προφανώς θα το αποδεχτώ με χαρά, καθώς όπως είπα από την αρχή, το έργο του Όργουελ με έχει καθορίσει και το ενδεχόμενο της ρουφιανιάς όσο νάναι με ενοχλεί. Άλλο το πως θα θέλαμε να ήταν τα πράγματα κι άλλο το πως πραγματικά είναι*.

  *Η φράση του Λένιν "Αλλο πράγμα είναι να θεωρείς κάτι κι άλλο να το βλέπεις όπως πραγματικά είναι, σύντροφε" ειπώθηκε στον αναρχικό Νέστορα Μαχνό στη συνάντηση που είχαν το 1918 στο Κρεμλίνο. Ολόκληρο το περιεχόμενο εδώ: http://www.nestormakhno.info/greek/lenin.htm
 2. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Αν δεχτούμε αυτά που έχουν δημοσιοποιηθεί από το Foreign Office, υπάρχει στο public domain λίστα με 38 ονόματα και ο καθένας μπορεί να ερευνήσει τι ήταν αυτοί οι άνθρωποι και τι τους συνέβη. Δε θα πω κάτι άλλο εδώ, ας το ψάξει όποιος θέλει. Υπάρχουν επίσης και μερικά ονόματα που δε συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα αλλά μόνο στις προσωπικές σημειώσεις του Orwell, τις οποίες ο ίδιος δεν παρέδωσε πουθενά όσο ήταν εν ζωή.

  Επίσης, είναι δημοσιοποιημένα (από την κόρη της νομίζω) και τα γράμματα που αντάλλαξε με την Kirwan, από όπου προκύπτει ότι ο ίδιος (πίστευε ότι) πρότεινε άτομα κατάλληλα/ακατάλληλα για αντισταλινική προπαγάνδα και τίποτα άλλο. Υπενθυμίζω ότι βρισκόταν στο τελικό στάδιο της φυματίωσης. Όλα αυτά είναι τα γνωστά στοιχεία.

  Για οποιονδήποτε άλλο ισχυρισμό, ισχύει πάντα ότι το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που ισχυρίζεται κάτι.
 3. asinoro Banned

  Αγοράζεις ένα οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο και όταν προκύπτει ανάγκη διαφυγής ανακαλύπτεις ότι σταματάει γιατί έχει χιλιομετρητή κόφτη η μπαταρία, όπου για να ξεκλειδώσει πρέπει να αναβαθμίσεις το λειτουργικό με 3.000 δολάρια. Αυτό έπαθαν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρίας Tesla Motors, που προσπάθησαν να φύγουν από την Φλόριδα για να γλυτώσουν από τον τυφώνα Ίρμα. Υψηλή οικολογική τεχνολογία δεν ήθελες; Πάρε.......
  Βέβαια ευαισθητοποιήθηκε η εταιρία και μέχρι 16 Σεπτεμβρίου η αναβάθμιση είναι δωρεάν... αλλά για πόσο καιρό;
  http://money.cnn.com/2017/09/10/technology/tesla-battery-irma-florida-evacuation/index.html
  Τι να του κάνω που δεν σπάει το link?
 4. Μένω στο έργο του Όργουελ που όπως είπα κι όπως φαίνεται από την ίδια μου την πολιτική πορεία με έχει καθορίσει. Λαμβάνω υπόψη μου όλα τα στοιχεία κι ελπίζω κάποτε να αποδειχτεί ότι δεν είχε σχέση με όσα του προσάπτονται.
 5. προς το παρων παντως δε φαινεται αποδεδειγμενη η σχεση του οργουελ με τις λιστες, αντιθετα φαινεται οτι καποιο λακο εχει η φαβα. Οπως επιρεαστηκες εσυ (καλως) απο το εργο του ετσι εχουμε επιρεαστει πολλοι. Το να τον βγαλουν ρουφιανο καποιοι σιγουρα τους δινει πατημα για να απαξιωσουν το εργο του.
 6. asinoro Banned

  Είναι τα γουρούνια με το ανθρώπινο πρόσωπο.:D
 7. Όχι, το ότι επωφελούνται οι μπολσεβικιστές από την εικόνα του καταδότη-Όργουελ δεν αποτελεί απόδειξη ότι δεν ήταν τέτοιος. Οπως δεν αποτελεί απόδειξη ότι ήταν φασίστας το γεγονός ότι τον επικαλούνται οι ναζί της χρυσοί αβγοί.
  Για την ιστορία, μια σελίδα από τη λίστα Όργουελ:
  [IMG]

  η οποία περιέχει και το όνομα του Τσάρλυ Τσάπλιν.

  Η σελίδα προέρχεται από το http://eranistis.net/wordpress/2013/12/23/orwelllist/ που μάλλον υπερασπίζεται τον Όργουελ.

  Στη λίστα πάντως θα βρεί κανείς κάποια σαφή αντιεβραικά στοιχεία. Σε πολλά σημεία "κατηγορήθηκαν" (ήταν κακό να είναι κανείς εβραίος για τον Όργουελ;) ορισμενοι ΚΑΙ για την εβραική τους καταγωγή.
 8. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Συμπληρώνω τις άλλες δύο
  [IMG]
  [IMG]
  Όπως είπα σε άλλο σχόλιο, τα περισσότερα ονόματα ήταν δημόσια πρόσωπα και δεν αποκαλύφθηκε κάτι που δεν ήταν γνωστό. Ο Peter Smollett (Hans Peter Smolka) ήταν πράκτορας της NKVD (καλό παιδάκι) κι αν υπήρχε κάποιος που θα έπρεπε να πάθει κάτι εξαιτίας της λίστας, ήταν σίγουρα αυτός. Αλλά δεν τον πείραξε κανένας. Αν θέλεις επίσης, διάβασε για τον E. H. Carr. Όχι ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο αλλά θα διαπιστώσεις ότι τα ονόματα της λίστας δεν ήταν μόνο κομμουνιστές ή έστω «κομμουνιστές».

  Αντισημιτισμό εξέφραζε σίγουρα ο Orwell κατά καιρούς, ιδίως στα νιάτα του. Αυτό δεν αμφισβητείται. Κυρίως όμως λόγω προκατάληψης (μην ξεχνάμε την εποχή) κι όχι εξαιτίας ρατσιστικής ιδεολογίας. Δεν είχε πάντως κανένα πρόβλημα να συναναστρέφεται Εβραίους, ενώ είχε παραδεχτεί ανοιχτά ότι έχει τέτοιες προκαταλήψεις, έκανε σαφέστατη κριτική στον αντισημιτισμό ως ιδέα και ως φαινόμενο, αναγνώριζε τον παραλογισμό της ίδιας της ιδέας αλλά και του ότι διακατεχόταν ο ίδιος, ένας διανοούμενος, από τέτοια προκατάληψη και κατέληξε πως δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να μην επηρεάζεται από καμία απολύτως προκατάληψη. Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις είτε σε έργα του είτε σε άρθρα που έγραφε σε εφημερίδες της εποχής. Take it as you will.

  Και ομοφοβικός ήταν. Ούτε αυτό αμφισβητείται. Και πάλι λόγω προκατάληψης. Και πάλι δεν είχε πρόβλημα να συναναστρέφεται ομοφυλόφιλους, ενώ είχε εξυμνήσει δημόσια και το έργο ορισμένων.

  Σύγχρονοί του τον περιγράφουν ως άτομο με «ιδιαίτερες» ιδέες για την εποχή του (όχι αρκετά «προοδευτικός» για να καλύψει τη μία πλευρά αλλά ούτε και αρκετά «συντηρητικός» για να καλύψει την άλλη) και με απέχθεια προς κάθε τι «κατεστημένο». Του αναγνώριζαν επίσης την ικανότητα να αλλάζει ιδέες όταν έκρινε ότι οι προηγούμενες διαστρεβλώνονταν, όπως και το ότι, όταν διαπίστωσε ότι ο κομμουνισμός της εποχής του στην ΕΣΣΔ δεν ήταν ούτε σοσιαλιστικός ούτε παράδεισος, σε αντίθεση με πολλούς κομμουνιστές (χωρίς εισαγωγικά) που είτε αποκήρυξαν πλήρως τον κομμουνισμό είτε μεταπήδησαν στο άλλο άκρο, ο ίδιος εναντιώθηκε μόνο σε αυτό που ήταν τότε η ΕΣΣΔ αλλά παρέμεινε σοσιαλιστής μέχρι το τέλος.
 9. Ο "αντισημιτισμός" είναι επίσης μια έννοια που δεν αποδέχομαι (όπως ο "σταλινισμός"). Σημίτες ονομάζονται ορισμένοι λαοί (εβραίοι, άραβες, αρμένιοι κλπ) με κοινο χαρακτηριστικό κάποιες θρησκευτικές και πολιτιστικές ομοιότητες. Υποτίθεται ότι κατάγονται από το βιβλικό Σημ, γιό του Νώε. Εκείνος όμως που εκφράζει ρατσισμό προς τους εβραίους δεν είναι απαραίτητο ότι εκφράζει ρατσισμό και προς τους άραβες* ή τους αρμένιους. Επιπλέον, ο ρατσισμός είναι μια εγκληματική συμπεριφορά που αφορά και απειλεί τους πάντες, όχι μόνο τους σημίτες, τους μαύρους ή τους άσπρους. Ο όρος καθιερώθηκε από θύματα του εβραικού ολοκαυτώματος. Κι εκεί έχω μια ένσταση δεδομένου ότι εκτός από τους εβραίους οι ναζί διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των ρομά και διάφορων κοινωνικών ομάδων (ομοφυλόφιλοι, ανάπηροι κλπ) που δε συμπεριλαμβάνονται στον "αντισημιτισμό".
  Άλλωστε ο όρος από μόνος του υποννοεί μια φυλετική συγγένεια που, ιδιαίτερα στην περίπτωση των εβραίων είναι ανύπαρκτη. Υπάρχουν εβραίοι λευκοί, εβραίοι μαύροι και εβραίοι ασιάτες. Το κοινό χαρακτηριστικό των εβραίων είναι η κοινή καταγωγή της θρησκείας και των πολιτιστικών τους παραδόσεων, όχι το DNA.
  Στην Ευρώπη όταν μιλάμε για "αντισημιτισμό" εννοούμε μόνο το ρατσισμό σε βάρος των εβραίων. Π.χ. το ρατσισμό σε βάρος των αράβων τον ονομάζουμε "ισλαμοφοβία" που είναι σαφώς (και από νομικής άποψης) πολύ πιο ήπιος όρος.
  Άρα μιλάμε για ρατσισμό σε βάρος των εβραίων που μπορεί να οριστεί σαν "αντιεβραισμός" και όχι σαν "αντισημιτισμός". Η χρήση του όρου "αντισημιτισμός" έχει φυλετικές προεκτάσεις που δε με βρίσκουν σύμφωνο. Πιστεύω ότι θα πρέπει να καταργηθεί και να αντικατασταθεί από τον ευρύτερο όρο "ρατσισμός" ή από τον πιο εξειδικευμένο "αντιεβραισμός".

  *Όταν μάλιστα έχουμε ρατσισμό εβραίων προς άραβες και αράβων προς εβραίους τα πράγματα περιπλέκονται, αφού ο ρατσισμός των αράβων προς τους εβραίους ονομάζεται "αντισημιτισμός" ενώ ο αντίστροφος ρατσισμός δεν ονομάζεται έτσι.
 10. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Κι εγώ μαζί σου. Από τον αντιιουδαϊσμό προέκυψε ο όρος, με τη συμβολή των Ελλήνων. Δυστυχώς όμως, πολλοί όροι χρησιμοποιούνται καταχρηστικά. Όλοι το γνωρίζουμε, κανένας δεν το αποφεύγει. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν αποκαλούμε «ρατσισμό» μια διάκριση που δεν είναι φυλετική. Μην ξεχνάς ότι ο «ρατσισμός» ξεχειλώθηκε αργότερα ως έννοια (κακώς κατ' εμέ) ώστε να περιλαμβάνει και θρησκεία, φύλο κλπ. Μέχρι να βρούμε όρους που θα τους αποδεχόμαστε όλοι, κάπως πρέπει να μιλάμε όμως.
 11. Και δεν είναι μόνο επικοινωνιακό ζήτημα (όχι ότι δε θα ήταν σημαντικό αν ήταν μόνο τέτοιο), είναι και νομικό. Οι περισσότερες χώρες έχουν νόμους ενάντια στον αντισημιτισμό ενώ μια εξίσου παγιωμένη μορφή ρατσισμού, αυτός που αφορά στους ρομά, δεν έχει καν ονομαστεί σαν τέτοιος.
  Οσο δεν ονοματίζουμε κάποιο έγκλημα, αυτό δεν υφίσταται σαν έγκλημα. Κι αυτό είναι ένα τέχνασμα του ρατσισμού να εμφανίζεται σαν "διαφορετική άποψη" επιδιώκοντας δυό ειδών οφέλη: αφενός να εγκληματεί ανενόχλητος, αφετέρου να απονοηματοδοτεί την ιδια την έννοια της ελευθερίας στην άποψη.
 12. asinoro Banned

  Οι Ρομά δεν είναι ότι δεν έχουν δικαιώματα, απλά δεν έχουν την ισχύ να τα υπερασπιστούν.
  Υ.Γ. Για να δούμε αυτό το βλέπει;
 13. Καλά μην το ψάχνεις. Για μένα έγραφε ότι είμαι χρυσαυγίτης.
 14. Βρε παληκάρια, έπρεπε να διαβάσω 7 σελίδες πολιτική ανάλυση για να δω τι γίνεται με το φόρουμ.
  Καλώς σας ξαναβρήκα.
  Αν έχει κάποια σημασία, ασχολούμαι με το Drupal τα τελευταία χρόνια, ερασιτεχνικά και σε προσωπικό επίπεδο, την ιστοσελίδα μου και το κέφι μου.
  Χρόνο έχω καμπόσο.
  Διάθεση προσπαθώ να βρω.
  Αν υπάρχει κάτι να βοηθήσω και είναι στα μέτρα μου ευχαρίστως.
  Στείλτε μήνυμα όποτε και άμα...
 15. asinoro Banned

  Πέτρο, δεν είναι η πολιτική ανάλυση αλλά το ενδιαφέρον που έχει χάσει ο κόσμος για σχεδόν τα πάντα και όχι άδικα.
 16. Συμφωνώ απολύτως. Ούτε συζήτηση.
  Ουπς, ακριβώς. Ούτε συζήτηση κάνουμε. Εξαντληθήκαμε.
  Απλά επί του θέματος προσπάθησα.
  Για το παλιο-Drupal.
  Ξέρω πόσο σπαστικό μπορεί να γίνει και λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας support είπα να υποστηρίξω μια ομάδα που αξίζει τον κόπο.
  Ήδη έχω αρκετές παρατηρήσεις για τη σελίδα, ειδικά τη mobile, αλλά δεν παραπονέθηκα για να μη φορτώσω τους devs στις προτεραιότητές τους. Και όταν έγινε το long brake, το κατάπιαμε…
  Τεσπα. Εγώ προσφέρθηκα όπως είχα υποχρέωση, αφού έχω κερδίσει πολλά από το Osarena. Σε γνώσεις ;)