Θέματα του mint που δεν εμφανίζονται σωστά.

Συζήτηση στην κατηγορία 'Απορίες για το Περιβάλλον Εργασίας - Εμφάνιση' που ξεκίνησε ο χρήστης Πράος, 3 Δεκ 2014.

 1. "Αυτό το θέμα δεν θα εμφανίζεται σωστά γιατί δεν είναι εγκατεστημένη η απαιτούμενη μηχανή εικονιδίων blue-sky-gnome"

  "Αυτό το θέμα δεν θα εμφανίζεται σωστά γιατί δεν είναι εγκατεστημένη η απαιτούμενη μηχανή θεμάτων GTK Dorian-Theme"

  Αυτά τα βγάζει όταν ...

  Πάω με δεξί κλικ στην επ. εργ. και κάτω κάτω επιλέγω το "Αλλαγή παρασκηνίου επιφάνειας εργασίας" (ή στο κεντρικό μενού του πάλαι ποτέ gnome2 σημερινού mate και Προτιμήσεις -> Εμφάνιση).

  Πάω στην καρτέλα θέματα. Κάποια τα επιλέγεις μια χαρά. Κάποια άλλα έχουν παχύ παχύ το εγγλέζικο ερτηματικό. Αυτά όταν επιλέγεις σου βγάζει ένα τέτοιο μήνυμα.

  Δεν μάσησα όμως. Άνοιηα το συνάπτικ και θεώρησα ότι θα τα βρω αμέσως. Αναζήτηση στο συνάπτικ
  engine, theme engine, gtk, blue-sky κλπ κλπ.
  Δεν τα βρήκα πουθενά τα πούστικα! Αλλά και στο google κάτι άσχετα μου έβγαζε. Που στα κομάτια είναι αυτά τα κέρατα;

  Καλά θα ψάξω κι άλλο. Πάντως ουτε τα μηνύματα αυτά που σας έβαλα δεν βρήκα πουθενά ούτε στα εγγλέζικα.
  Εν τω μεταξύ αυτή η κατάσταση είναι από παλιά. Θυμάμαι δηλαδή και το 08 και το 10 έβλεπα κάτι τέτοιο. Απλά τώρα με απασχόλησε γιατί αλλάζω πολλά θεματάκια καθώς οι μεντάκηδες έχουν ξεσκιστεί με το εικαστικό μέρος.
  Ρε σεις αυτός ο mdm είδατε τι τρελά πράγματα έχει; Μέχρι και ξεχωριστό σάϊτ έχουν τα άτομα πέρα από το παλιό γνωστό του gnome

  http://linuxmint-art.org/
 2. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  The million dollar question είναι η εξής: ασχέτως του μηνύματος, τα θέματα εμφανίζονται σωστά αν τα επιλέξεις; Είναι πολύυυυυυ παλιά παθολογία του Gnome 2, γιατί κάποια θέματα τα συνέδεαν με συγκεκριμένο σετ εικονιδίων. Θυμάμαι όμως ότι δούλευαν σωστά και χωρίς αυτά. Δες αν περιέχεται το όνομα εικονιδίων στο index.theme και δοκίμασε να το αλλάξεις σε αυτό που χρησιμοποιείς. Δες αυτό για παράδειγμα
  Κώδικας:
  [Desktop Entry]
  Type=X-GNOME-Metatheme
  Name=Bluecurve-Phenix
  Comment=GTK3 port of Bluecurve using Clearlooks-Phenix engine
  Encoding=UTF-8
   
  [X-GNOME-Metatheme]
  GtkTheme=Bluecurve-Phenix
  MetacityTheme=Bluecurve
  IconTheme=Bluecurve
  CursorTheme=DMZ-White
  CursorSize=16
  ButtonLayout=:minimize,maximize,close
 3. Σωστά δουλεύουν ναι. Κάποια στιγμή μου την έσπασε που όλα τα θέματα βγαίναν με ερωτηματικό και ήταν άσχημο πράγμα. Έκανα κάτι ψυχεδελικά και έστρωσε το πράγμα. Ένα άλλο που μου τη δίνει είναι ότι πριν μια βδομάδα είχα κάνει νέα εγκατάσταση το 17
  ενώ χθες το 17.1 στο ίδιο διαμέρισμα με φορμάρισμα. Μη μου την πεις γιατί σε βλέπω, έτοιμος είσαι. Είναι μία από τις διασκεδάσεις μου να πειράζω και να κάνω νέα αρχή. Στο 17 λοιπόν είχα πετύχει ένα θεματάκι που ήταν κατακόκκινο και το μενού του δεξιού κλικ
  είχε ζωγραφίτσες μέσα κάτι λουλουδάκια. Τώρα δεν το βρίσκω. Εννοείται ότι δεν συγκράτησα το όνομά του. Αλλά θα πειραματιστούμε αύριο με το μανάρι μου στο δικό του κομπιούτερ και θα το βρούμε.
  Το 17 έχει αυτός και έκφρασε και γνώμη ότι δεν θέλει να το πάμε σε 17,1. Πολύ μου άρεσε αυτό.
 4. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Είναι μια απόδειξη ότι το Gnome 2 τα έχει τα χρονάκια του, γι' αυτό άλλωστε ακόμα και το MATE κάποια στιγμή θα πάει σε GTK3.
  Δε σου τη λέω αλλά γιατί δεν είσαι πρακτικός και κάνεις τη ζωή σου δύσκολη; Κι εγώ που μέχρι στιγμής είμαι πιστός στο Arch, κάθε τόσο που βγαίνει κάποια διανομή "καλή", γκρεμίζω την εγκατάσταση και ξαναρχίζω απ' το μηδέν. Έχω όμως ένα οργανωμένο σύστημα backup όπου αποθηκεύω όλα τα config files, θέματα, ιστορίες, λίστες με πακέτα, μέχρι και το /etc ολόκληρο κι έτσι δε μου παίρνει χρόνο να ξαναφτιάξω αυτό που είχα σε οποιαδήποτε εγκατάσταση.
 5. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  Απλα δεν βαζεις αυτα τα θεματα. Το καθενα κανει και μαι δικη του μηχανη θεματων, με αποτελεσμα μπαχαλο.