Κάνατε login στο Disqus; Ξεχάστε το logout

Συζήτηση στην κατηγορία 'Internet-ADSL-Πάροχοι-Διαμοιρασμός' που ξεκίνησε ο χρήστης Hellena, 7 Ιουλ 2015.

  1. Hellena Παιδί για τις δουλειές του Forum

    Το Disqus προφανώς το γνωρίζετε.Πρόκειται για την υπηρεσία σχολιασμού που πλέον υπάρχει στα περισσότερα blogs, προσφέροντας ένα περιβάλλον το οποίο θυμίζει microblogging.
    Φυσικά με το login σε αυτό, οπουδήποτε και αν πάτε, θα σας παρακολουθεί. Τις κινήσεις δηλαδή που κάνετε στο διαδίκτυο. Και αυτές φυσικά θα τις αποθηκεύει στον server του που, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, θα ταυτοποιήσουν πλήρως τον καθέναν (μην αναλωθούμε στο πώς γίνεται η συλλογή των στοιχείων. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε οτιδήποτε άλλο, δείτε το ντοκιμαντέρ CitizenFour).
    Για να το πούμε πιο απλά και καθαρά, το Disqus πρόκειται για έναν μεγάλο ρουφιάνο.
    Από τις αρχές που κυκλοφόρησε, είχε ένα πρόβλημα (;) στο θέμα του logout. Βασικά, σκοπό των δημιουργών του ήταν να γίνει κάτι σαν το Facebook στους σχολιασμούς. Δηλαδή να καθιερωθεί σε ολόκληρο το διαδίκτυο και, σαν ανταμοιβή για τις δωρεάν υπηρεσίες του, να καταγράφει και μεταπωλεί τις κινήσεις από ιστολόγια και τους χρήστες.
    Έχει λοιπόν ένα μεγάλο θέμα με το logout που κάθε τόσο φροντίζει να επανέρχεται μαζικά σε πολλούς ανθρώπους και με τις αντίστοιχες επιπτώσεις.
    Για παράδειγμα, να κάτι που είχε λάβει μαζική διάσταση το 2012 και ανάλογα να γίνεται και στη συνέχεια:

    1.png

    Εμάς μας ενημέρωσαν πρόσφατα πως αυτό συμβαίνει και πάλι και μάλιστα αρκετοί, ώστε να το θεωρήσουμε ως γεγονός και έτσι το εξακριβώσαμε με κάποιους παλιούς λογαριασμούς που είχαμε εκεί.
    Και όντως ισχύει. Δοκιμάζοντας να εξέλθουμε, από οποιοδήποτε blog έχει το Disqus, από την ανάλογη επιλογή του (logout), αυτό δεν γινόταν, έδειχνε να φορτώνει συνεχώς και τελικά μας έλεγε πως η φόρτωση είναι αργή, να κάνουμε reload. Παρά τα άπειρα reload, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο:

    2.png

    Ακόμα και από την κεντρική σελίδα του disqus.com που προτείνουν οι απαράδεκτοι δημιουργοί του, το logout είναι αδύνατο και αν το δοκιμάσεις, τρως μια white-page και φυσικά logout δεν γίνεται επ' ουδενί:

    3.png
    4.png
    Προς γνώση, όσων τους ενδιαφέρει τουλάχιστον.
    Αρέσει σε Logan
  2. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

    αν κλεινοντας το μηρυκαστικο κανεις purge (εκκαθαριση δεδομενων), δεν χανει τις πληροφοριες συνδεσης, και να μην σε δειχνει συνδεμενο/η την επομενη φορα που θα μπεις? εγω οταν συνδεομαι σε καποια σελιδα, ποτε δεν κανω logout γιατι απλα βαριεμαι. κλεινω το μηρυκαστικο (το εχω βαλει να κανει αυτοματα purge σε ολα με το κλεισιμο), και μετα τρεχω και ενα ψευτοσκριπτακι που εχω φτιαξει, για να "αποτελειωσει" οτι εχει μεινει (αν εχει μεινει κατι) απο το κλεισιμο του μηρυκαστικου. οταν μετα ξαναμπω, δεν θυμαται τιποτα.

    οι ρυθμισεις:...
    Screenshot.gif

    το σκριπτακι:...
    Κώδικας:
    #!/bin/bash
    echo PurgeScript>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.audacity1.3-linuks'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.macromedia'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.adobe'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.nautilus/metafiles'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.local/share/Trash'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.dvdcss'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.mozilla/firefox/i31o1jhz.default/webappsstore.sqlite'>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.mozilla/firefox/i31o1jhz.default/chromeappsstore.sqlite'>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.mozilla/firefox/i31o1jhz.default/OfflineCache'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.mozilla/firefox/i31o1jhz.default/Cache'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.mozilla/firefox/i31o1jhz.default/thumbnails'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.mozilla/firefox/i31o1jhz.default/minidumps'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.mozilla/firefox/i31o1jhz.default/saved-telemetry-pings'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.mozilla/firefox/i31o1jhz.default/indexedDB'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.mozilla/firefox/Crash Reports'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.thunderbird/avqlacqs.default/Cache'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.thunderbird/avqlacqs.default/OfflineCache'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.thunderbird/avqlacqs.default/chromeappsstore.sqlite'>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.thunderbird/avqlacqs.default/Mail/Local Folders'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.thunderbird/Crash Reports'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.cache/vlc'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.local/share/vlc'/*>>PurgeLog
    rm -vrf '//home/linuks/.config/vlc'/*>>PurgeLog
    sudo -S rm -vf '//var/log/'* <"passwordfile" >>PurgeLog
    gedit PurgeLog
    exit 0
  3. Hellena Παιδί για τις δουλειές του Forum

    Σίγουρα το κάνει, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.
    Πρόκειται για "σφάλμα" στου Disqus που το έχουν γράψει στα παλαιά τους υποδήματα, δεν χρειάζεται να σκεφτούμε πολύ γιατί.
  4. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

    προφανως για διαφορους υποπτους λογους (π.χ. λεγε με tracking) το αγνοουν, η, πιο σωστα, προσποιουνται οτι το αγνοουν (αν βεβαια δεν το εκαναν και επιτηδες). δεν ειναι η πρωτη φορα που γινονται τετοια, ουτε ειναι η μονη σελιδα που τα κανει. τετοια δεν γινονται και στο ρουφιανοβιβλιο, που συνεχεια ακουμε οτι παραβιαζεται και "διαρρεουν" στοιχεια? αλλα παρολα αυτα συνεχιζει να ειναι πιο τρυπιο και απο σουρωτηρι που το εχεις πυροβολησει με καραμπινα απο το 1 μετρο. απλα τωρα ηθελαν οι του disqus να γινουν ρουφιανοι, και βρηκαν αυτον τον φτηνο τροπο να το παρουσιασουν στους ΧΡΗΣΤΕΣ, και καλα σαν "σφαλμα" (γιατι μονο οι ΧΡΗΣΤΕΣ θα τους πιστεψουν). σιγουρα το βασικο θεμα ειναι να μην ειναι αυτοι πρωτοι ρουφιανοι με φτηνες δικαιολογιες. απο τη στιγμη που εγιναν ομως ρουφιανοι, δεν θα πρεπει να βρεθει καποια λυση? η τους εγκαταλειπεις και πας αλλου (βλεπουν προφανως οτι χανουν κοσμο, οποτε το παιρνουν αποφαση και μαζευονται), η, κανεις τσαρλαπανιες με σκριπτακια και σαχλαμαριτσες, χρησιμοποιωντας παραλληλα τις υπηρεσιες τους, οσο το δυνατον λιγοτερο, για να μην εκτεθεις.
  5. Σ' ευχαριστώ για σκριπτάκι. :clap
  6. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

    πραος, κοιτα να βγαλεις την τελευταια rm στο //var/log γιατι διαγραφει ολα τα logs του συστηματος. εγω την εχω βαλει, γιατι γεμιζουν σε μεγεθος αρκετων 10δωνΜΒ καθημερινα και με τρωνε πολυ χωρο στον 40ρη σκληρο που εχω (λαγκαρω το ασυρματο με ping flood για να μην εχω βδελλες να με το σμπαραλιαζουν, και γεμιζουν τα logs απο events του firewall που απορριπτει τα ping reply)