Κοινωνία και Οικονομία

Συζήτηση στην κατηγορία 'Γενικά' που ξεκίνησε ο χρήστης asinoro, 18 Ιουλ 2017.

 1. asinoro Banned

  Η πολυπλοκότητα των κοινωνιών μας εξαιτίας της τεχνολογικής μας εξέλιξης σε συνδυασμό με την κοινωνική μας ανεξέλιξη, έχει κάνει τους ανθρώπους και τις κοινωνίες τους να συμπεριφέρονται αλλοπρόσαλλα και συγχυσμένα.

  Ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό, το χρήμα εφευρέθηκε για να εξομαλύνει τις σχέσεις συναλλαγής διαφόρων προϊόντων μεταξύ των ανθρώπων εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια στις ζωές των ανθρώπων. Έτσι αντί για να ξοδεύουν ώρες στο να συμφωνήσουν για την ανταλλαγή αυτών των διαφορετικών προϊόντων, συμφώνησαν μια συμβολική τιμή για το καθένα από αυτά ανάλογα με την αξία που τους δίνανε.
  Ο σκοπός τους ήτανε να παράγουν περισσότερα αγαθά για να ζουν καλύτερα οι παραγωγοί και οι οικείοι τους.

  Στην πάροδο του χρόνου έγινε αντιληπτό ότι όταν διαθέτεις περισσότερα χρήματα που ήταν το μέσο ανταλλαγής έχεις περισσότερο πλούτο από ότι να τα παράγεις, γιατί χρειάζεσαι λιγότερη ενέργεια για να τα αποκτήσεις. Έτσι δημιουργήθηκε το εμπόριο.
  Το εμπόριο με την σειρά του δημιούργησε μια άλλη πιο εύκολη σε κέρδος δραστηριότητα τις υπηρεσίες, αφού ο χρόνος και ο κόπος απόκτησης του κέρδους είναι λιγότερος από την παραγωγή αγαθών και το εμπόριο.
  Αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με την τεχνολογική μας εξέλιξη έφτασε τις ανθρώπινες πιο προχωρημένες κοινωνίες στο να παρέχουν επί το πλείστον υπηρεσίες , εμπόριο και ελάχιστη παραγωγή αγαθών. Αφού η παραγωγή αγαθών γίνεται στις λιγότερο αναπτυγμένες κοινωνίες που συνήθως τις αποκαλούμε τρίτο κόσμο και από τα μεγάλα εργοστάσια.

  Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα όπου οι ανεπτυγμένες τεχνολογικά κοινωνίες να έχουν περισσότερους καταναλωτές από παραγωγούς, αυτό σημαίνει ότι το χρήμα το διαθέτουν αυτοί που παρέχουν καθαρές υπηρεσίες και εμπόριο παρά οι ελάχιστοι παραγωγοί.
  Οι αναπτυγμένες κοινωνίες έφτασαν και σε ένα άλλο σημείο, επειδή κορέστηκαν οι υπηρεσίες και το εμπόριο, για να διατηρήσουν τις οικονομίες τους δημιούργησαν την καθαρή τάξη των καταναλωτών. Οι καθαροί καταναλωτές είναι αυτοί που δεν παράγουν απολύτως τίποτα απλά καταναλώνουν για να συντηρούν το κράτος και τις κοινωνίες τους.
  Αυτή είναι η τάξη των των κρατικών και δημόσιων υπαλλήλων, των χαμηλά ηλικιακά συνταξιούχων και επειδή η οικονομία έχει φτάσει σε κατάσταση κατάρρευσης, των ανέργων και λόγο έλλειψης ανθρώπινου καταναλωτικού δυναμικού τώρα των μεταναστών και προσφύγων. Μετανάστες και πρόσφυγες είναι οι κατηγορία των ανθρώπων που τους υποδέχεσαι στις χώρες σου, αφού πρώτα τους έχεις «βοηθήσει» να εγκαταλείψουν τις δικές τους.

  Βλέπουμε ότι το μέσο συναλλαγής το χρήμα είναι πλέον ο ρυθμιστής των κοινωνιών φτάνοντας στο απόλυτο παράδοξο σε φύση και λογική όπου το μέσο συναλλαγής να είναι πιο σημαντικό από το συναλλασσόμενο είδος αλλά και από τον συναλλασσόμενο άνθρωπο.
  Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Τελικά ο άνθρωπος είναι πολύ βλαμμένο ζώο!!!