Κυβερνοέγκλημα και επιχειρήσεις

Συζήτηση στην κατηγορία 'Internet-ADSL-Πάροχοι-Διαμοιρασμός' που ξεκίνησε ο χρήστης constantinos, 3 Ιαν 2012.

 1. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  [IMG]
  Η PwC, διοργάνωσε πρόσφατα μια έρευνα για το οικονομικό έγκλημα, στην οποία συμμετείχαν και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων από την Ελλάδα.
  Σύμφωνα με την ορολογία, που χρησιμοποιεί η PwC για την συγκεκριμένη μελέτη, ως έγκλημα στον κυβερνοχώρο (ή ηλεκτρονικό έγκλημα) ορίζεται ένα οικονομικό αδίκημα που διαπράχθηκε κυρίως με την χρήση υπολογιστή και του Διαδικτύου.
  Κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η μετάδοση ιών, το παράνομο download αρχείων και η κλοπή προσωπικών δεδομένων όπως στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών.
  Σχεδόν ένας στους δύο συμμετέχοντες δήλωσε ότι τους τελευταίους 12 μήνες δίνει περισσότερη προσοχή στο ηλεκτρονικό έγκλημα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο.
  Σύμφωνα με τα στατιστικά και όσο αφορά την Ελληνική πραγματικότητα, στη πλειοψηφία τους, απευθύνονται σε εξειδικευμένους συνεργάτες τους, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν περιστατικό ηλεκτρονικού εγκλήματος.
  Ακομα σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ένα ποσοστό από το 50% συμβουλεύονται προληπτικά τους εξειδικευμένους συνεργάτες τους, ενώ το 29% μόνον όταν εμφανισθεί συγκεκριμένο περιστατικό.
  Πάντως, οι έλεγχοι που διεξάγονται στην Ελλάδα από τα ανώτερα στελέχη για την πρόληψη των κινδύνων ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν είναι συχνοί, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό (28%) των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι γίνονται περιστασιακά, ενώ το 19% απάντησε πως δε γίνονται καθόλου!