Λίστα με IPTV κανάλια απ' όλο τον κόσμο για Media Players και KODI

Συζήτηση στην κατηγορία 'Διάφορες Web & Desktop Eφαρμογές [παρουσιάσεις]' που ξεκίνησε ο χρήστης Hellena, 25 Μαι 2015.

 1. Hellena Παιδί για τις δουλειές του Forum

  [IMG]
  Η δικτυακή τηλεόραση (Ιnternet television) αναφέρεται συχνά στη διεθνή βιβλιογραφία ως ΙΡΤV (Ιnternet Ρrotocol ΤeleVision), μπορεί να περιγραφεί ως ένα σύστημα κατά το οποίο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα εκπέμπεται σε συνδρομητές-χρήστες του Ιnternet με τη βοήθεια του ΙΡ (πρωτοκόλλου Ιnternet) και μιας ευρυζωνικής (broadband) σύνδεσης. Και πιο συγκεκριμένα, θα λέγαμε πως το IPTV ορίζεται ως η υπηρεσία διαμοιρασμού πολυμεσικών εφαρμογών, όπως τηλεόρασης/βίντεο/ήχου/κειμένου/γραφικών μέσα από δίκτυα IP με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν τα απαιτούμενα επίπεδα ποιότητας υπηρεσίας, εμπειρίας, ασφάλειας, διαδραστικότητας και αξιοπιστίας. Αλλιώς: Υπηρεσία IPTV είναι η μετάδοση τηλεοπτικού σήματος μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης που χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο επικοινωνίας IP. Διακρίνεται από την ευρύτερη κατηγορία Internet Television καθώς χρησιμοποιεί ένα «κλειστό» δίκτυο και όχι το δημόσιο Internet. Στην δυτική Ευρώπη, οι περισσότερες υπηρεσίες IPTV δίνονται πάνω σε μια DSL σύνδεση, ενώ σε μερικές χώρες παρέχεται επίσης πάνω από συνδέσεις οπτικών ινών δείτε αναλυτικότερα: Τι είναι η Δικτυακή Τηλεόραση - IPTV].
  Πρακτικά λοιπόν, την iptv, μπορείτε να την έχετε απ' ευθείας στην οθόνη του υπολογιστή σας, με μια συσκευή αναπαραγωγής, όπως έναν Media Player. Έχουμε δει αρκετά παραδείγματα στο παρελθόν, για το πώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε iptv μέσω του KODI Media Center (XBMC) με διάφορα addons/repos, όμως ο πιο καλός τρόπος είναι μέσω λιστών iptv, καθώς έτσι θα μπορείτε να έχετε αναπαραγωγή τόσο από το KODI/XBMC, όσο και από σύγχρονους Media Players που υποστηρίζουν ροές δεδομένων (πχ, ο VLC).

  Για το πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε λίστες με IPTV κανάλια από όλο τον κόσμο, σε KODI Media Center (XBMC) καθώς και σε Media Players, δείτε αυτό το άρθρο.

  -Πιο κάτω ακολουθεί μια λίστα με url από iptv κανάλια, από πολλές χώρες, όπως την δίνει το i-ptv.blogspot.gr:

  Αρέσει σε stefanosss95