Να βάλω τα Mac;

Συζήτηση στην κατηγορία 'OSX' που ξεκίνησε ο χρήστης Χάρης, 17 Αυγ 2016.

 1. Εδώ και κάποιο καιρό έχουν αρχίσει να σκάνε μύτη ορισμένα ελληνικά videos για χάκιντος.
  Βέβαια τα αγγλικά είναι αναρίθμητα, και στο εξωτερικό έχει δημιουργηθεί θα λέγαμε ειδική “σχολή χάκιντος” από μακάδες χακιντοσάδες, που το έχουν κάνει επιστήμη. Η ειδική ιστοσελίδα Τόνυ Μακ υπάρχει εδώ και χρόνια. Βέβαια υποτίθεται πως αγοράζεις το OSX νόμιμο (εξάλλου είναι και φτηνό), για να έχεις και τις αναβαθμίσεις.

  Ο κυριότερος λόγος που πρόσφυγες από τα Windows θέλουν να βάλουν “τα μακ” αντί για “τα λίνουξ” είναι το ΜΣ Όφις, το φότοσοπ, αλλά και σημαντικές εφαρμογές επεξεργασίας ήχου και εικόνας, βίντεο, που υπάρχουν κανονικά “στα Μακ”.

  Βέβαια η άδεια του λειτουργικού λέει πως μπορείς να το εγκαταστήσεις μόνο σε Μακ νομίμως. Όμως λόγω κρίσης, τιμής ενός Μακ, και της δυνατότητας των χρηστών να φτιάξουν οι ίδιοι ισχυρότερο hardware, ωθούν αρκετούς στη λύση χάκιντος. Έτσι, δίνω τρία links όπου στο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής, ένας μαθητής παρουσιάζει την λύση ενός χάκιντος, χωρίς βέβαια να υιοθετώ τη στάση “κάνε και εσύ χάκιντος”. Αφού η λύση “των λίνουξ” είναι απείρως καλύτερη λόγω του ΕΛ/ΛΑΚ, της έλλειψης πάσης δέσμευσης, της κοινότητας, και της ανωτερότητας του Λ/Σ.

  Ο φίλος μας πάντως σημειώνει πως και “τα μακ” είναι πολύ ποιοτικά, αφού μοιάζουν με “τα λίνουξ” λόγω του Unix Λ/Σ.

  Καλή παρακολούθηση, και με την ευκαιρία ας συγχαρούμε αυτά τα πρωτότυπα μαθητικά συνέδρια πληροφορικής, ελπίζοντας στο μέλλον να εστιάσουν “στα λίνουξ”.

 2. Το πιο άθλιο λειτουργικό , τάχα μου design και μηδενική εργονομία.
  όσο για την σταθερότητα, ένα μύθος από τα παλιά. Σταθερό ήταν όταν είχε 5 εφαρμογές που λειτουργούσαν , τώρα με την πληθώρα επιλογών έχει τα προβλήματα του, όπως όλα τα λειτουργικά. Δεν αξίζει σε καμιά περίπτωση να επενδύσεις χρήματα, σε δωρεάν πας Linux ενώ αν θελεις να δώσεις και χρήματα πας windows.