Ο άνθρωπος και ο ρόλος του στην Γη

Συζήτηση στην κατηγορία 'Γενικά' που ξεκίνησε ο χρήστης asinoro, 5 Μαρ 2017.

 1. asinoro Banned

  Χιλιετίες και αιώνες ο άνθρωπος αναρωτιέται για τον ρόλο ύπαρξης της ζωής, ιδιαίτερα δε της δικής του. Αυτή η αδυναμία αντίληψης, του τόσο πηγαίου και αναπάντητου ερωτήματος, τον ταλάνιζε σίγουρα από την στιγμή που συνειδητοποίησε την ύπαρξής του.
  Μη έχοντας απαντήσεις στα τόσα αναπάντητα υπαρξιακά του ερωτήματα δημιούργησε θεότητες και δυνάμεις, οι οποίες εμπλέκονταν άμεσα και έμμεσα στην εξέλιξη της ζωής του.
  Χαρακτηριστική η περίπτωση των αρχαίων Αιγυπτίων που λάτρεψαν ως θεότητα τον ήλιο και όχι άδικα εφόσον μέχρι και σήμερα είναι αποδεκτό ότι μας παρέχει την ζωή σε αυτόν τον πλανήτη.
  Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου οι ανθρώπινες ανάγκες δημιούργησαν και λάτρεψαν θεότητες, μέχρι να φτάσουμε στην πιο πρόσφατη ιστορία με τις μονοθεϊστικές θρησκείες, του Θεού, Αλλάχ, Βούδα.

  Αυτή η ανάγκη και αφοσίωση στην πίστη του προς το άγνωστο, άρχισε να κλονίζεται σταδιακά με την έρευνα και τις επιστήμες. Η επιστήμη ως έννοια, ερχόμενη από την παρατήρηση και ανάλυση των δεδομένων στο πέρασμα του χρόνου άρχισε να δίνει λύσεις στις καθημερινές του ανάγκες και απαντήσεις στα αναπάντητα για χρόνια ερωτήματά του.
  Παρόλο που έκανε τεχνολογικά άλματα στους αιώνες, το πηγαίο ερώτημα της ύπαρξής του συνέχιζε και συνεχίζει να τον απασχολεί, όπως και τα καινούργια ερωτήματα που δημιουργήθηκαν με την εξέλιξη της επιστήμης και τεχνολογίας.

  Ανέκαθεν ο άνθρωπος είχε ένα εξαιρετικό προνόμιο που τον έκανε να ξεχωρίσει από όλα τα άλλα πλάσματα και τον οδήγησε στο σημείο που είναι σήμερα. Το προνόμιο αυτό είναι η λογική του, χάρη στον ανεπτυγμένο εγκέφαλο που διαθέτει. Η λογική είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο διότι εάν γίνει σωστή χρήση της, ο άνθρωπος μπορεί να βγάλει σωστά και ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία του με όλες τις διαπρεπείς ιστορικές προσωπικότητες που τον οδήγησαν στην αναζήτηση, ανακάλυψη και εξέλιξη, ιδεών και τεχνολογιών.

  Ο άνθρωπος εφόσον εξελίχθηκε και ωρίμασε τεχνολογικά άρχισε να δίνει περισσότερη προσοχή στη έρευνα της ίδιας του της φύσης με την επιστήμη της βιολογίας, η οποία συνεπικουρούμενη της τεχνολογικής εξέλιξης άρχισε να κάνει εξαιρετικές ανακαλύψεις, μέχρι που στα μέσα του 20ου αιώνα, το 1953, έκανε την μεγαλύτερη ανακάλυψη της ιστορίας του, την ανακάλυψη του DNA, Το=δε(σ)οξυριβονουκλεϊ(νι)κό οξύ.
  Αυτή η ανακάλυψη είναι τόσο σημαντική διότι άρχισε να ξεκλειδώνει τα μυστικά της ζωής και όχι μόνο της δικής του. Με την τόσο σημαντική ανακάλυψη ως εφόδιο, ο άνθρωπος έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου έρευνα σε όλους τους τομείς της ζωής, ωστόσο στους πιο σημαντικούς τομείς συγκαταλέγονται η έρευνα στην υγεία και τα τρόφιμα, τους δύο πιο σημαντικούς συντελεστές διατήρησης και εξέλιξής της.
  Η ανακάλυψη του DNA, με ξεκίνημα την εργασία του Δαρβίνου, είναι το αποκορύφωμα και το κομβικό σημείο στην περαιτέρω πορεία του.

  Ο άνθρωπος πλέον γνωρίζει γιατί είναι σε αυτόν τον πλανήτη και ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος της ύπαρξής του. Τουλάχιστον το γνωρίζουν οι βιοεπιστήμονες, αλλά αυτό που δεν γνωρίζω είναι σε ποιο βαθμό έχει γίνει συνειδητοποίηση του και στους ίδιους. Γιατί άλλο γνωρίζω (έχει πέσει στην αντίληψή μου)και άλλο έχω συνειδητοποίησει την έννοιά του (γνωρίζω την ουσία του).

  Γιατί ο άνθρωπος πλέον γνωρίζει;

  Το DNA ο γενετικός κώδικας και τα γονίδια είναι γνωστό ότι είναι η κοινή βάση για την ύπαρξη της ζωής, η διαφοροποίηση των γονιδίων και του γενετικού κώδικα, δημιουργεί αυτήν την βιοποικιλομορφία που συναντάμε στα φυτά, τα έντομα, ψάρια, πτηνά, θηλαστικά, κτλ. Η ίδια η ζωή αρχικά με την εργασία του του Δαρβίνου και την εξέλιξη της βιολογίας, μας λέει ότι η ζωή έχει έναν και μόνο προορισμό, την διασπορά και εξέλιξή της, το έκανε για εκατομμύρια χρόνια, συνεχίζει να το κάνει σήμερα και θα συνεχίζει στο μέλλον.

  Ο άνθρωπος ο ίδιος είναι αυταπόδεικτα η απόδειξη αυτού του γεγονότος. Η φύση ή ο Θεός, Αλλάχ, Βούδας θέλησε το τελειότερο από τα δημιουργήματά του, να διατηρήσει και να εξελίξει την ζωή και πέρα από αυτόν τον πλανήτη. Είναι πασιφανές και στον πιο αδαή εφόσον ερευνήσει λίγο τι είναι DNA, ότι ο άνθρωπος έχει ανώτερο προορισμό, τον οποίο καλείτε να εκπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο, για τον ίδιο, αλλά όπως επίσης για τα υπόλοιπα πλάσματα και μορφές ζωής αυτού του πλανήτη.

  Άρα είναι δική μας αποκλειστική η ευθύνη να είμαστε πιο προσεχτικοί με τον εαυτό μας και τις άλλες υπάρξεις που βρίσκονται σε αυτόν τον πραγματικά όμορφο και εξαιρετικό πλανήτη που ονομάζουμε Γη, όπου εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό αποκλειστικά σε εμάς.

  Η μόλυνση, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος είναι εναντίον της φύσης ή του θεού που πιστεύουμε. Είναι παράλογη ενέργεια και συμπεριφορά ενός πλάσματος που δημιουργήθηκε για να προστατεύει την ζωή και να την διασπείρει, να την καταστρέφει.
  Έχετε την εντύπωση ότι ο δημιουργός όπως και να θέλετε να τον αποκαλούμε, Φύση, Θεό, Αλλάχ, Βούδα, θα συνεχίσει εσαεί να ανέχεται αυτήν την ασεβεί και παράλογη συμπεριφορά προς την ζωή;

  Ο άνθρωπος πλέον επιβάλλεται να συνειδητοποίησει τις ευθύνες του και να πράξει ανάλογα.
  Ακούτε ηγέτες και πολίτες αυτού του κόσμου;
 2. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Ασίνορο, εντάξει να γράφεις διάφορα αλλά αν ξανακάνεις έμμεση διαφήμιση στο προσωπικό σου blog και μάλιστα με ενεργό link, το νήμα θα φύγει ολόκληρο. Το osarena δεν υπάρχει για να στέλνει κόσμο σε ημιθανείς σελίδες.
 3. asinoro Banned

  Sulrain Falls, υπάρχουν πολλοί τρόποι να πεις κάτι σε κάποιον που απευθύνεσαι, εσύ επέλεξες τον συγκεκριμένο τρόπο. Ωστόσο θα είχε ενδιαφέρον να δω κάποια τοποθέτησή σου πάνω στο θέμα γιατί και γνώσεις γενικές διαθέτεις και ευαισθησία.
 4. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Έχουμε εξαντλήσει τους τρόπους αλλά δε δείχνεις να καταλαβαίνεις. Υπάρχουν επίσης πολλοί τρόποι για να κερδίσεις αναγνώστες. Ο καλύτερος είναι να γράφεις σοβαρά πράγματα και να τα μεταφέρεις καλογραμμένα. Εσύ προσπάθησες να το κάνεις εκμεταλλευόμενος την απήχηση του osarena και αυτό είναι απλά ανεπίτρεπτο.

  Δεν είμαι κάτι ιδιαίτερο ώστε να έχει τόσο ενδιαφέρον η τοποθέτησή μου αλλά, όπως σου έχω ξαναπεί, προσωπικά δεν πρόκειται να ενισχύσω αυτά που γράφεις με τη συμμετοχή μου και οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Ανοιχτό είναι το θέμα, όποιος θέλει μπορεί να απαντήσει και να συζητήσετε.
 5. Ασύνορε απολύτως φιλικά θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση στο γραπτό σου λόγο, χωρίς καμία προσπάθεια να σε μειώσω προσωπικά. Το κείμενο αυτό, όπως και άλλα που διαβάζω από εσένα κατά καιρούς, κάνει μεγάλα λογικά άλματα, που περιέχουν όχι την απλή επιστημονική προσέγγιση αιτίας - αιτιατού ή χρήσης σειράς επιστημονικών προσεγγίσεων που βασίζονται στον πειραματισμό, στην έκθεση μαθηματικών στατιστικών καμπυλών κ.α. που είναι κατανοητά σε πολλούς επιστήμονες. Το αποτέλεσμα είναι να σηκώνει ατελείωτη σειρά "πάγκων για διαφωνία" ας πούμε που κάνει κάποιον επιστήμονα ή σχετικό επί των θεμάτων να παρανοεί.
  Προσωπικά έχω ασχοληθεί αρκετά και με το DNA, όπως και με σειρά επιστημονικών πειραμάτων πάνω στην ανοσολογική προσέγγισή του. Από χόμπυ και με αρκετές κοινωνικές προσεγγίσεις της ύπαρξης του ανθρώπου χωρίς να διεκδικώ κανένα βαθμό πραγματογνωμοσίας που να με κάνει να νιώθω μύστης επ'αυτού.
  Θα συμφωνήσω ότι πάρα πολλοί επιστήμονες αναγνωρίζουν την ύπαρξη μιας πληροφορίας , αρχή των παντών. Και αυτό ίσως κάνει και την πληροφορική - την επιστήμη των υπολογιστών - άκρως ενδιαφέρουσα και φέρουσα πρακτικής αποτελεσμάτων σε φιλοσοφική και πρακτική πλέον άποψη. Έτσι λοιπόν πολλοί επιστήμονες πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού. Και 'γω πιστεύω με όλο μου το είναι στο Θεό.
  Αλλά νομίζω το να μπερδεύουμε τη λέξη "DNA" με τη θεωρία του Δαρβίνου και άλλες επιστημονικοφανείς φράσεις ,κατ'αυτό το τρόπο, με την ανθρώπινη αντίληψη του αν υπάρχει Θεός ( δεν είναι το ίδιο με τον Αλλάχ και τον Βούδα), τον προορισμό του ανθρώπου μέσα στην κοινωνία των ανθρώπων και τη φύση είναι ατόπημα. Είναι πολλά τα λογικά άλματα, ειδικά όταν πρέπει να συμπεριλάβουμε και τους ηγέτες, δλδ τι προτείνουν τα δόγματα και οι εποχές στη συμπεριφορά του ανθρώπου.
  Βέβαια τα μεγάλα λογικά άλματα όταν, χωρίς απόδειξη δίνουν ένα αποτέλεσμα άξιο και μεγάλης σημασίας, είναι προνόμιο μιας ιδιοφυ'ί'ας.
  Εγώ τουλάχιστο μπερδεύτηκα πάρα πολύ, σε βαθμό παράνοιας. Ίσως φταίει και η Green Cola που ήπια....θα κοιτάξω την ημερομηνία λήξεως.
 6. asinoro Banned

  Pragma_linux, έγραψα ένα θέμα ως γενική τοποθέτηση, θα συμφωνήσω ότι κάνει λογικά άλματα δεν παύουν όμως να είναι λογικά. Δεν έχω καμιά πρόθεση να μπερδέψω, εάν κάτι σε έχει μπερδέψει κάνε μια παραπομπή να προσπαθήσω να το εξηγήσω διαφορετικά.
  Δεν περιμένω να συμφωνήσει κάποιο άτομο μαζί μου, όμως εάν υπάρχει διαφωνία σε κάτι, θα είναι χρήσιμο να γίνει κατανοητή η διαφωνία, ώστε κάποιος άλλος αναγνώστης ή αναγνώστρια να μπορέσει να κατανοήσει τις διαφορετικές τοποθετήσεις.
 7. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  το λογικο αλμα εχεις καταλαβει τι ειναι; λες οτι το λογικο αλμα ειναι λογικο. αυτο δεν ευσταθει με καμια δυναμη. το λογικο αλμα ειναι κατι σαν αυτο:... "ο μπατσος ειναι οργανο, το μπουζουκι ειναι οργανο, αρα το μπουζουκι ειναι μπατσος"... εσενα σε φαινεται να ειναι λογικο συμπερασμα αυτο; γιατι εμενα με κανει για σουρεαλισμο. κατι δηλαδη σαν αυτο:...
  [IMG]
  Αρέσει σε Pragma_linux
 8. asinoro Banned

  DarkGoth, άλλο λογοπαίγνιο και άλλο λογική σκέψη!
 9. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  αυτο δεν ειναι λογοπαιγνιο. το λογοπαιγνιο ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα. ειναι να συνδυαζεις μεμονωμενες λεξεις μεταξυ τους, ωστε να κανεις χιουμορ με κατι. δεν εχει καμια σχεση το λογοπαιγνιο με εδω. επισης αλλο λογικη σκεψη, αλλο λογικοφανης σκεψη (λογικο αλμα). ο μπατσος και το μπουζουκι ειναι λογικοφανης σκεψη (και οχι λογοπαιγνιο). ενω οτι ο μπατσος ειναι οργανο, ειναι μια λογικη αποψη.
 10. asinoro Banned

  Μια από τις τελευταίες ανακαλύψεις στην βιοτεχνολογία είναι το πως δημιουργούνται τα διάφορα όργανα του σώματος. Σε μια έρευνα που έγινε υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και ξένων ερευνητών πανεπιστημίων, ανακάλυψαν ότι το άνοιγμα και κλείσιμο τμημάτων των γονιδίων είναι υπεύθυνα για τις σωματικές αλλαγές. Στην έρευνα που κάνανε διαπιστώσανε ότι οι διακόπτες στα γονίδια ήταν υπεύθυνοι για την ανάπτυξη των πτερυγίων.
  Αυτή η καινοτόμος ανακάλυψη έχει δώσει ώθηση στην έρευνα στο πως εξελίχθηκαν τα είδη στον πλανήτη μας, είναι σε αρχικό στάδιο, αφού δεν γνωρίζουν επακριβώς πως γίνεται το άνοιγμα και κλείσιμο των διακοπτών παρά ότι γίνεται εφόσον το έχουν κάνει και πειραματικά.

  Πηγή: washingtonpost.com/news/speaking-of-science/wp/2016/03/28/scientists-investigate-the-weird-genetics-of-bat-wings/

  Και ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ που κάνει αναφορά σε αυτήν την καινοτόμο ανακάλυψη αφού παρουσιάζουν τα αποτελέσματα κάποιου πειράματος, αλλά και μια γενική παρουσίαση στην ιστορία της βιολογίας.
  Είναι στα Αγγλικά!

 11. Στου κουφού την πόρτα, πάρε την πόρτα και φύγε.Ρε συ Ασύνορε, πρόσεξες τι σου είπαν προηγουμένως για τους ενεργούς συνδέσμους;
 12. Pragma Linux, εμένα "κάτι μου είπε" το πρώτο μέρος του μηνύματος του Ασύνορου στο στυλ της έκθεσης που μας έβαζαν να γράφουμε στο γυμνάσιο. Μου θύμισε μια τέτοια έκθεση. Στο δεύτερο μέρος όμως μπλέκονται και άλλα πράγματα όπως η έννοια "προορισμός", και ο δημιουργισμός μαζί με τον θεϊσμό.

  Σε μένα τα μηνύματα του Ασύνορου καταπιάνονται με αυτό που λέμε "μεγάλα ερωτήματα" που τα εκθέτει μετά σύντομα, "επιπόλαια", και τα ανακατεύει μεταξύ τους.

  Μιας και είπα για εκθέσεις (αναρωτιέμαι τι θα έλεγε η καθηγήτρια αν της το έδινε αυτό ο Ασύνορος), θυμήθηκα πως την τότε εποχή, θεωρούνταν SOS το θέμα "Η ευρωπαϊκή ενοποίηση". Μάλιστα, το θέμα αυτό, θεωρούνταν φόβος και τρόμος στα φροντιστήρια, αν έπεφτε σκέτο, χωρίς δηλαδή επεξήγηση στον τίτλο του θέματος, έτσι ώστε να το κάνει πιο συγκεκριμένο και να βοηθηθούν οι μαθητές.

  (Καλά αν έπεφτε αυτό σήμερα, θα τρώγανε μπουγέλα και ντομάτες εννοείται). :cat
  Αρέσει σε Pragma_linux
 13. DarkGoth, ξέρεις τι είχα διαβάσει, πως στην δεκαετία 1930, στην Ελλάδα (που η Ελλάδα είναι συνταυτισμένη με το μπουζούκι έτσι, είναι η χώρα του μπουζουκιού), το μπουζούκι, και ο μπαγλαμάς, ήταν αυστηρά απαγορευμένα.

  Επί Μεταξά μάλλον. Αν λοιπόν σε έπιαναν στο δρόμο οι μπάτσοι, η σε τεκέ (ρεμπετάδικο της εποχής ας το πούμε), όχι μόνο σε συλλαμβάνανε, και σπάγανε τον ναργιλέ, αλλά επίσης σου σπάγανε οπωσδήποτε και το μπουζούκι. Το να έβγαινες δηλαδή στο δρόμο με μπουζούκι στο χέρι σε έπιαναν και στο σπάγανε.

  Εννοείται πως ήταν απαγορευμένα και τα λαϊκά τραγούδια με μπουζούκι (τα ρεμπέτικα τραγούδια). Τώρα θα μου πεις, τι επιτρεπότανε; Μάλλον οι καντάδες στυλ "Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου", τα ταγκό, και τα βαλς.
 14. Άσχετο, επί τη επανεμφανίσει του Ασύνορου, και επειδή είναι τσιπουράκιας ο Ασύνορος, θέλω να του υπενθυμίσω πως έχουν ξεκινήσει τα τσίπουρα μπόμπες, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, και ορισμένων περιορισμών της Έψιλον Έψιλον.

  Προβλέπω να ξεφυτρώνουν αρκετά παράνομα αποστακτήρια ala the ποτοαπαγόρευση της Αμερικής, αλλά και (χτύπα ξύλο), "ατυχήματα" σε όσους καταναλώσουν τσίπουρο μπόμπα, όπως τις βότκες μπόμπα στη Ρωσία.
 15. asinoro Banned

  Γράφω για το άνθρωπο και τον ρόλο του πάνω στην Γη, αναφέρω επίσης για το DNA και σεις μιλάτε για μπουζούκια και τσίπουρα!

 16. Στην γη; γιατί υπάρχουν και εξωγήινοι;
 17. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  οχι... αλλα υπαρχουν αλλα πραγματα... εγω π.χ. ειμαι υβριδιο cyborg/βαμπιρ :D:p
  γιατι μονο ετσι μαλλον, μπορουμε να δεχτουμε αυτα που γραφεις. τυφλα στο πχιοτι και με τη συνοδεια του μπαγλαμα. το προβλημα του να εισαι χημικος τροφιμων/βιοχημικος, και να διαβαζεις τετοιες ανακριβειες για το dna και τη ζωη... triple facepalm συνοδευομενη απο table flip:D:p
 18. Λοοολ!!! είσαι κάτι σαν ρόμποκοπ με συνδυασμό αιμοδιψού πλάσματος; πως γκένεν αυτό; το πείραμα που σου κάνανε στο εργαστήριο βγήκε αποτυχημένο
 19. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  χμ, κατι τετοιο. για την ακριβεια βγηκε εξαιρετικα επιτυχημενο. τοσο επιτυχημενο, που μολις με αντικρυσαν, τρομοκρατηθηκαν, και δεν το ξαναεπιχειρησαν :D:p η μοναδικη "παρενεργεια" που εχω, ειναι οτι νιωθω τα νεκρα ΕΜΟ, και τα νεκρα λινουκς (κυριως ubuntu-based), απο μακρια :D:p
 20. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε μαθηματικά για να λύσουμε πολλά προβλήματα στην ζωή μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε.
  Ίσως πολλοί θυμούνται το μαθηματικό πρόβλημα με τους 3 φυλακισμένους, τα 2 μαύρα και το ένα άσπρο καπέλο. Αυτό το πρόβλημα λύνεται με αληθείς προτάσεις. Χρησιμοποιεί το νόμο ότι το άθροισμα αληθών προτάσεων είναι εξ'ίσου αληθές. Παράδειγμα : Ο Μάκης είναι κατσαριδούλα, ο Τάκης είναι κατσαριδούλα, η Σούλα είναι κατσαριδούλα άρα Ο Μάκης, ο Τάκης και η Σούλα είναι κατσαριδούλες (εντάξει πολύ απλο'ι'κό παράδειγμα παραδέχομαι) Αλλά αν πούμε ότι : H Microsoft είναι τεχνολογική εταιρεία λειτουργικών συστημάτων άρα συνεισφέρει στην τεχνολογική εξέλιξη, η τεχνολογική εξέλιξη βοήθησε στην βελτίωση της ιατρικής άρα είναι αυταπόδεικτο ότι η Microsoft είναι υπεύθυνη για τη βελτίωση των εμβολίων και την εφαρμογή τους στην ανθρωπότητα, γιατί έτσι επιβάλει ο Βούδας που έδωσε στο DNA την δύναμη να εξελίσσεται και από μόνο του και να κάνει πιτόγυρα στο σχήμα διπλής έλικας. Τότε λοιπόν οι μαθηματικές και οι λογικές σχέσεις της επιχειρηματολογίας μας ξεφεύγει ελέγχου επιβεβαίωσης. Υπάρχουν και γι'αυτά αλγόριθμοι ανάλυσης αλλά δε βγαίνει τύπος και λογικό αποτέλεσμα σε αυτό το συνδυασμό. Να μην αναφέρω την επιχειρηματολογία που λείπει εξ'ολοκλήρου.
  Κάποτε βγήκε ένας παμπόνηρας τυπάς σε μια χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ και άρχισε να γράφει για Αρχαίους εξωγήινους και άλλα τέτοια φούμαρα. Να πούμε για παράδειγμα ότι τις πυραμίδες τις έκαναν αυτοί και έδινε και φωτό ότι "να οι πέτρες, κομμένες από εξωγήινα λέιζερ σε τέλειες γραμμές". Είχε και μια σειρά κάργα πεινασμένων εκπαιδευτικών και άλλων λογοτεχνών που η πείνα τους έδωσε φτερά σε γραφομανείς επιδείξεις επιστημονικής φαντασίας και έκανε ολόκληρο το σχετικό κάλτ που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Τελικά το κόλπο δούλεψε το ζήλεψαν και άλλοι από αναπτυγμένες χώρες και άρχισαν και αυτοί να κάνουν τα δικά τους καλτ με γιγάντιους ανθρώπους, νερά'ι'δες και άλλα παρόμοια. Μερικοί επεκτάθηκαν και στην ιστορία του τόπου τους. Επινόησαν νέα ιστορία της ανθρωπότητας και του τόπου τους, άμεση σχέση με το διάστημα και ένα ανώτερου νου που μόνο στο τόπο τους ευδοκίμησε και έδωσε απογόνους. Και η δουλειά αδερφάκι πάει Φρανσάιζ που λένε τα αμερικανάκια. Άρχισαν τα διάμεσα να συνεργάζονται με αυτούς τους εξωγήινους. Έβαζαν το κοσμάκη να περιμένει την άφιξή τους αλλά όλο κάτι τους απογοητεύανε τους εξωγήινους και δεν έρχονταν να μας δούνε και να μας σώσουν και σέσουλες τα φράγκα για βιβλιαράκια και καφετζούδες με κοσμικές αντένες. Στα τρία βιβλιαράκια ή βιντεάκια παίρνεις δώρο την βιντεοκασέτα ενός τύπου που με όλο του το είναι σε διαβεβαιώνει ότι τα αρνιά είχαν κέρατα που φωσφώριζαν και μας το έχουν αποκρύψει τόσα χρόνια.
  Οι καημένοι οι Αιγυπτιολόγοι κάναν και ιστοσελίδα να δείχνουν στον κόσμο ότι οι πέτρες δεν είναι κομμένες τέλεια με λέ'ι'ζερ αλλά από σκλαβάκια, κάτω από φρικτό ήλιο με μαστίγωμα και φαγητό κρεμμύδια και φακές. Τίποτα, τα βιβλιαράκια και τα βιντεάκια πουλάνε αβέρτα. Άλλοι πάλι ταλαίπωροι φυσικοί προσπαθούν να εξηγήσουν ότι τα κοσμικά σώματα έχουν τόση επιρροή στον άνθρωπο όσο κουνιέται η τέντα στην Ξάνθη όταν φυσάει στην Αργεντινή. Τίποτα φιλαράκι, σέσουλα τα φράγκα στις καφετζούδες που σου λένε τον ωροσκόπο και πότε θα γνωρίσεις τον άντρα της ζωής σου. Γιατί ο Αιγώκερος λέμε ταιριάζει με τον Ιχθύ πάαααρα πολύ. Το είπε και η Μενεγάκη στην εκπομπή της γιατί το είδε στη φιλενάδα της όταν έκανε σχέση με εκείνο το παληκάρι.
  Η δικιά μου ηλικία το είδε όλο αυτό το σήριαλ που νομίζω ότι η αρχή του συμπέφτει με την εποχή που πανηγύριζαν ο Ρήγκαν και η Θάτσερ την νίκη επί του κουμμουνισμού και στο πρώην ανατολικό μπλοκ πεινούσαν αλλά ήταν γεμάτοι ελπίδες ότι σύντομα θα ξεπεράσουν την Ελλάδα, την Ιταλία και όλος ο κόσμος θα μάθει πόσο σπουδαία είναι η χώρα τους και αυτοί οι ίδιοι που τόσα χρόνια οι καημένοι ήταν άγνωστοι στο Χόλυγουντ και σε όλο τον καλό κόσμο! Στην Ελλάδα σα να ήρθε λίγο αργότερα, νομίζω μετά το χρηματιστήριο όπου έπεσε πολύ κλάμα και μερικοί άρχισαν να χάνουν τη βολή τους. Αλλά όλα αυτά είναι δικές μου παρατηρήσεις. Δεν επιμένω και πολύ.
  Τώρα αν κατηγορώ τον Ασύνορο ότι χρησιμοποιεί τέτοιες τεχνικές. Όχι! Δεν τον κατηγορώ. Άλλωστε έχω χάσει και καλούς φίλους που αν και μορφωμένοι πιστεύουν σε αρχαίους εξωγήινους και στις συνομιλίες μάλλον τους πλήγωσε η επιχειρηματολογία μου. Νομίζω ότι έχει ένα τρόπο σκέψης που πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν τα τελευταία χρόνια. Όλη η πληροφορία που δεχόμαστε, ειδικά αν εμφανίζουμε το προτέρημα της αγχίνους μνήμης, συνεχώς φιλτράρεται αφήνωντας bits μέσα μας που ο καθείς συνδυάζει σε τελική άποψη ανάλογα με τη μόρφωσή του και το σύνολο βιωμάτων που έχει (εδώ βέβαια παίζουν ρόλο ακόμη πολλοί παράγοντες - να μην γίνομαι κουραστικός). Συνήθως όλοι ψάχνουμε την αιτία, τι φταίει. Και καταλήγουμε κάπου. Στον ασύνορο απλώς προτείνω να είναι πιο θετικός (προσγειωμένος) στη σκέψη του και πιο απλός. Τίποτα άλλο. Να είναι ανοικτός ακόμη και στην κριτική. Γιατί όλοι πέφτουμε σε πλάνη πολλές φορές στη ζωή μας και λέμε και μπούρδες για τις οποίες δε κατέχουμε τίποτα. Εγώ τουλάχιστον το έχω κάνει.