Πατέντες στα τρόφιμα: Το φρικιαστικό σενάριο γίνεται πραγματικότητα [+ντοκιμαντέρ]

Συζήτηση στην κατηγορία 'Ντοκιμαντέρ - Ταινίες -Μουσική - Βιβλία - Τέχνη' που ξεκίνησε ο χρήστης constantinos, 11 Ιουν 2012.

 1. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  Monsanto: δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα Μπρόκολα!
  Η Eπέλαση του Codex alimentarius!
  [IMG]  Αν το ψάξετε, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν δημιουργηθεί κάποιοι πολυεθνικοί κολοσσοί οι οποίοι αφορούν τον χώρο των τροφίμων και ποτών.
  Πολυεθνικές που έχουν ένα σωρό θυγατρικές και ελέγχουν την διακίνησή των τροφίμων του πλανήτη και φυσικά ορίζουν τις τιμές του.
  Αυτό έχει το αποτέλεσμα που όλοι βιώνουμε πλέον στα super-markets των πολυεθνικών του πλανήτη.
  Χαμηλής ποιότητας τρόφιμα, σε αυξημένες τιμές και αντιστρόφως ανάλογες του πραγματικού βιοτικού επίπεδου του πληθυσμού.
  Στην κορυφή αυτών των εταιρειών, μπορείτε να διακρίνετε την Cocal Cola και την Mosanto.
  Στατιστικά αυτές οι δυο εταιρείες ευθύνονται για ένα τεράστιο ποσοστό μόλυνσης του πλανήτη. Και αν το σκεφθείτε υποτίθεται πως παράγουν προϊόντα τα οποία τρώμε η πίνουμε!
  Φυσικά αυτές οι εταιρείες έχουν άρρηκτα ισχυρους δεσμούς συμφερόντων η ιδιοκτησίας με φαρμακευτικούς, τραπεζικούς η άλλους κολοσσούς πολυεθνικές του πλανήτη.
  Για δείτε σχετικά και στο παρακάτω άρθρο:
  Πνευματικά δικαιώματα/Πατέντες και στην τροφή!

  Το λέμε και το φωνάζουμε καιρό, πως όλα αυτά που γινονται σαν στόχο έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου και το κέρδος για αυτούς που διακινούν τα νήματα σε αυτές τις πολυεθνικές.
  Έλεγχο στη τροφή, στον λόγο, στην έκφραση, στην σκέψη. Ελέγχο σε όλα....
  Μια από τις λύσεις τους για αυτό, συγχρόνως με την επιβολή νομοθεσιών για την "ασφάλεια και το καλό μας, ειναι και οι πατέντες.
  Πατέντες παντού και όχι μόνο στο λογισμικό. Στόχος η πλήρης εξάρτηση και η κατανάλωση από τα προϊόντα των πολυεθνικών.
  [IMG]
  Πρόσφατα λοιπόν η Mosanto, είχε καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μπρόκολο (!!!) και παραδόξως, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) ακύρωσε την προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία για το αμφιλεγόμενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για το μπρόκολο .
  Η Μonsanto με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (EP1069819 ) για το μπρόκολο που προέρχεται από συμβατικές καλλιέργιες έχει όλα τα δικαιώματα της παραγωγής του.
  Η εταιρία Syngenta, η οποία άσκησε έφεση κατά του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, απρόσμενα πρότεινε την ακύρωση της προγραμματισμένης ακρόασης.
  Το ΕΓΔΕ δέχτηκε αυτό το αίτημα από την εταιρεία, αυτό σημαίνει ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μπρόκολο το οποίο προέρχεται από συμβατικές καλλιέργιες, θα πρέπει τώρα να γίνει δεκτό με μικρές μόνο τροποποιήσεις!!

  Το ΕΓΔΕ καθώς και ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας δεν έδωσαν καμμία δημόσια εξήγηση ως προς το γιατί η μεγάλη προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία ακυρώθηκε έτσι ξαφνικά .
  λέει ο Ruth Tippe της οργάνωσης ” Δεν υπάρχουν καθόλου πατέντες για τη Ζωή! “,
  Η οποία είχε συμμετάσχει στην προετοιμασία της διαδήλωσης, μαζί με αγρότες, τους Φίλους της Γης, Greenpeace, Misereor και άλλες οργανώσεις που μάχονται ενάντια στις πατέντες σε φυτά και ζώα (η Monsanto έχει ήδη ζητήσει να της δωθεί πατέντα για όλα τα εκτρεφόμενα γουρούνια).
  Πριν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας οι καταναλωτές είχαν μια πολύ ευρύτερη επιλογή μεταξύ διαφόρων παραγωγών.
  Τώρα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα εξαφανίσει το δικαίωμα επιλογής.

  [IMG]

  σφραγίδα πατενταρισμένης τροφής.
  Μέχρι σήμερα η Monsanto κυρίως αλλά και άλλες εταιρείες έχουν κατοχυρώσει 42 είδη λαχανικών!
  Δεδομένου ότι τα εν λόγω λαχανικά πωλούνται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τα πατενταρισμένα λαχανικά (δείτε την παρακάτω εικόνα):

  Είναι απολύτως ευνόητο πως θα έρθει ο καιρός με τις νομοθεσίες και τις πατέντες που ο απλός κήπος στην αυλή η η γλάστρες με τα λαχανικά στο μπαλκόνι, θα ειναι παράνομος, με ποινές πολύ αυστηρές.
  Για το.... κάλο μας" φυσικά...

  [IMG]

  Αποτελέσματα της διοξίνης σε ανθρώπους, μετά τον ψεκασμό των Αμερικάνων στον πόλεμο του Βιετνάμ.
  Ακόμα και σήμερα συνεχίζονται οι καρκινογενέσεις.
  Αυτή η ουσία υπάρχει στο 70% τροφίμων & πόσιμων που αγοράζουμε από τα super-markets:

  [IMG]
  τα δείγματα ειναι από το Πανεπιστήμιο Του-Ντου, στη πόλη Χο-Τσι-Μινχ του Βιετνάμ.

  [IMG]

  >>>Δείτε τα παρακάτω ντοκιμαντέρ, ειναι πολύ ενδιαφέροντα. (το πρώτο έχει Ελληνικούς υπότιτλους):
  Και τέλος μη ξεχνάτε πως ειναι απόλυτα λάθος η αίσθηση που μας δίνουν, πως έχει ο άνθρωπος μέσα στην φύση.
  Η πραγματικότητα, είναι αυτή στη δεξιά πλευρά της παρακάτω εικόνας:
  [IMG]
 2. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  [IMG]
  Αρέσει σε stratos και Constantine
 3. Ωραια το αρ8ρο Κωνσταντινε, σχετικα με το ντοκυμαντερ που λες: "The World According to Mons..." Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Tυχαιο? δεν νομιζω;)
  Αρέσει σε Maria Afentouli
 4. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  Αν είναι δυνατόν!
  Να δούμε τι άλλο θα απαγορέψουν, με το πρόσχημα πάντα των πνευματικών δικαιωμάτων!!!

  Υγ: Να... μιλάμε, θα μπορούμε???
 5. μα φυσικά όλα αυτά γίνονται......"για το καλό μου.....για το καλό μου.....ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου....."
  Αρέσει σε Maria Afentouli
 6. Περί αλλαγής του διατροφικού κώδικα με ΓΤΟ δείτε στο νοκιμαντερ Esoteric Agenda.
  Για το Codex alimentarius από το 37:10 & μετά.
  Αρέσει σε stratos και Takis
 7. Κωνσταντίνε διαφωνώ πολύ με το άρθρο αν και είμαι σύμφωνος με την ουσία που θίγεις:

  1) δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά δεν έχει σωστή δομή συντακτικά. Από εκεί που μιλάει για πατέντες στα τρόφιμα, κάνει άλματα με κορυφαίο αυτό στο τέλος με τις διοξίνες. Τι σχέση έχουν οι φωτογραφίες με ανθρώπινα έμβρυα και οι διοξίνες με τις πατέντες της Mosanto; Στο είχε αναφέρει και ο Βασίλης Κωστάκης (Ομότιμο Μανιφέστο) "το σχόλιό μου θα αφορούσε στην πιο προσεκτική, σχολαστική επιμέλεια των κειμένων συντακτικά και νοηματικά. Έχω διαβάσει άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις που, ωστόσο, λόγω μη βέλτιστης σύνταξης και επιμέλειας αδικούνται."

  2) δεν είναι σωστή η είδηση έτσι όπως μεταφέρεται από τα διάφορα site.
  Δες εδώ καλύτερα: http://grist.org/industrial-agriculture/2011-09-28-busting-monsantos-better-broccoli/
  Ουσιαστικά έφτιαξαν μια ποικιλία με την παραδοσιακή μέθοδο γεννετικής μεταλλαγής (όχι εργαστηριακά αλλά με τη κλασσική μέθοδο της διασαύρωσης) και έτρεξαν να το πατεντάρουν.
  Ναι είναι σωστό ότι οι πατέντες είναι κάτι τελείως λάθος, αλλά μην τα περιγράφουμε τόσο ακραία.
  Το ύφος της είδησης αλλάζει και το νόημα της είδησης πολλές φορές.
  Καλύτερα μεταφράστε το άρθρο που σας δίνω στο λίνκ. Είναι πιο ήρεμο και εξετάζει ελαφρώς διαφορετικά το θέμα (πιο ψύχραιμα θα έλεγα).
  Αρέσει σε stratos
 8. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  dstilio, αναφέρεις χαρακτηριστικά:
  «Από εκεί που μιλάει για πατέντες στα τρόφιμα, κάνει άλματα με κορυφαίο αυτό στο τέλος με τις διοξίνες. Τι σχέση έχουν οι φωτογραφίες με ανθρώπινα έμβρυα και οι διοξίνες με τις πατέντες της Mosanto

  Ίσως το λινκ που θα σου δώσω να σε κάνει να αναθεωρήσεις την άποψή σου (ίσως και όχι) και να δεις πώς οι πατέντες της Monsanto, συνδέονται άμεσα με τις τοξικές χημικές ουσίες.
  http://osarena.net/osarena-2/editorials/editorial-apriliou-2013.html
  Ρίξε μια ματιά, πώς της Monsanto το «RoundupReady-Gene» (= Ενημερωμένο Γονίδιο) για παράδειγμα, επιτρέπει στις καλλιέργειες να ανέχονται συνήθη τοξικά επίπεδα δηλητηρίου που είναι… κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας!!!
  (Έχουμε φτάσει να μιλάμε για δηλητήριο που το έχουν κατοχυρώσει με πατέντα!!!)

  Κοίταξε, για παράδειγμα, το «Γονίδιο Εξολοθρευτής» (theTerminatorGene), το οποίο προκαλεί στείρωση στον οργανισμό! Αυτό αναγκάζει τον παραγωγό να αγοράζει νέους σπόρους από τη Monsanto κάθε χρόνο και όχι να προχωράει απλώς στην επαναφύτευση των σπόρων της συγκομιδής του, όπως ορίζει η φύση.
  Η κατανάλωση κατά 90% τροφίμων στα οποία έχουν επέμβει και τα έχουν στειρώσει, μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική υγεία των ανθρώπων.
  Μήπως γι αυτό, τόσοι πολλοί άνθρωποι να έχουν προβλήματα αναπαραγωγής, στην εποχή μας;

  Το 99% της αμερικάνικης γεωργίας αναπτύσσεται με λίπασμα που έχει ως βάση του το πετρέλαιο.
  Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το πετρέλαιο χρησιμοποιείται, ως βάση, μόνο για πράγματα όπως είναι τα αυτοκίνητα και τα πλαστικά.
  Το 99% της Γεωργίας στις ΗΠΑ αναπτύσσεται με ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα ή με ένα κοκτέιλ των τριών. Όλες αυτές είναι τοξικές χημικές ουσίες που έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώσουν οργανισμούς που θέτουν εαυτούς εκτός της προβλεπόμενης κουλτούρας που θα «πρέπει» να αποτελεί μονόδρομο! (Και ο άνθρωπος, σ’ αυτούς τους οργανισμούς συγκαταλέγεται, μην ξεχνιόμαστε!)

  Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Bill Gates έχει αναφέρει ότι:
  εάν γίνει πραγματικότητα η αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των εμβολίων, τότε τα κέντρα ευγονικής θα καταφέρουν να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό κατά 10 έως 15%…
  Αρέσει σε stratos και Constantine
 9. Και εγω ειμαι εναντιων των πρακτικων στυλ μονσαντο σε ολα τα επιπεδα αλλα συμφωνω με την προσεγγιση του dstilio.

  Απο την απαντηση της μαριας
  -ο παραγωγος μπορει καλλιστα να επιλεξει σπορους που δεν παραγει η μονσαντο και να απομακρυνει τα ζιζανια οπως εκανε μεχρι τωρα.Η φυση δεν ορισε ποτε οτι ο παραγωγος θα αγορασει γεννετικα τροποποιημενους σπορους.

  -και η ελληνικη παραγωγη ειναι ιδια οσο αφορα τη χρηση χημικων παραγοντων, εκτος και αν καποιος φυτευει στον κηπο του οποτε δυναται να εχει τον απολυτο ελεγχο. Μεγαλο προβλημα για την υγεια του καταναλωτη δεν ειναι τοσο η χρηση των χημικων κατα τη διαρκεια της παραγωγης αλλα εαν αυτη εγινε τηρωντας τις οδηγιες χρησης. Εαν για παραδειγμα ενα ζηζανιοκτονο πρεπει να ψεκαστει τουλαχιστον 30 ημερες πριν την συγκομιδη και ο παραγωγος το ψεκασει 20 μερες πριν τοτε θα εχουμε στο πιατο δηλητηριο, και δυστηχως αυτο γινεται συχνα, πολυ συχνα!
  Το πετρελαιο ειναι παντου και οχι μονο σε πλαστικα και αυτοκινητα..... Δεν εισαι υποχρεωμενη να το ξερεις αλλα υπαρχει σχεδον σε ολα τα προιντα καθημερινης χρησης, γαλακτωματα κρεμες καλλυντικα σαμπουαν (και η λιστα ειναι ατελειωτη) περιεχουν ολα παραγωγα του πετρελαιου. Σε εκτατες αναγκες μπορει να εχει και φαρμακευτικη δραση αλλα δεν γραφω πως και ποτε μπορει να χρησιμοποιηθει γιατι σιγουρα δεν συνισταται αυτη η χρηση!
 10. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  Στράτο, αναφέρεις χαρακτηριστικά: "ο παραγωγος μπορει καλλιστα να επιλεξει σπορους που δεν παραγει η μονσαντο και να απομακρυνει τα ζιζανια οπως εκανε μεχρι τωρα.Η φυση δεν ορισε ποτε οτι ο παραγωγος θα αγορασει γεννετικα τροποποιημενους σπορους."
  Σημασία δεν έχει, όμως, τι μπορεί να επιλέξει ο παραγωγός αλλά τι επιλέγει!
  Γιατί μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι σπόροι, οι γενετικώς τροποποιημένοι, είναι πιο φθηνοί.
  Ως εκ τούτου, αυτό που μετράει είναι αυτό που τελικά διοχετεύεται στην αγορά (σούπερ μάρκετς).

  Όσο για την ελληνική παραγωγή και τη χρήση χημικών παραγόντων, με βρίσκεις απολυτως σύμφωνη.
  Αρέσει σε stratos
 11. Οι τροποποιημενοι σποροι ειναι πιο ακριβοι.
  Αρέσει σε Maria Afentouli
 12. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  Ναι, ε? Δεν το ήξερα αυτό, ομολογουμένως.
 13. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  Οχι δεν μπορει. Δες το παραδειγμα της σογιας. Η οργανικη ειναι ειδος υπο εξαφανιση. Οπου υπαρχει μεταλαγμενη καταστρεφει την οργανικη.

  Εχει δικο ο distlo, δυστυχως,, εκανα τοτε επεμβαση στο αρθρο, προκειμενου να διορθωσω τις εικονες και κατα λαθος εσβησα και ενα κομματι του αρθρου, το οποιο παραπεμπε σε πολλα εξ' αυτων, οπως και στα "δειγματα" στις γυαλες.
  Μολις βρω χρονο, θα κανω ενα συμπηρωματικο, καθως εχει ενδιαφερον.
 14. Η μεταλαγμενη χωρις την χρηση round up ειναι πιο ευαλωτη απο την οργανικη, φυσικα αν εχεις ενα χωραφι με οργανικη και ολοι οι αλλοι γυρο σου εχουν μεταλαγμενη και ψεκαζουν εισαι καμενος απο χερι. Ειναι επισεις σημαντικο να ξερουμε πως συμπεριφερονται οι επομενες γενιες σπορων που προερχονται απο πρωτοτυπους μεταλαγμενους. Κατα βαση τα υβριδια αυτα απο γενια σε γενια εκφυλιζονται ωστε να πρεπει να αγοραζεις παντα καινουργιους σπορους. Κανεις δεν μπορει να εγγυηθει ομως την πιθανοτητα οτι μια φυσικη μεταλαξη των σπορων αυτων δεν θα οδηγησει σε οργανισμους ανθεκτικους και βλαβερους για το οικοσυστημα και για τον ανθρωπο.
  Δυστυχως αυτα τα @κατα τα τρωμε χωρις να το ξερουμε σε δεκαδες βιομηχανικα τροφιμα, σνακ, χαμπουργκερ, κατεψυγμενα ετοιμα φαγητα περιεχουν σογια μεταλαγμενη και αλλες αηδιες οπως πχ φοινικελαια αντιβιοτικα και συντηρητικα που εχουν μαλιστα πιο αμεσες επιπτωσεις στην υγεια.
  Το μερος του αρθρου για τις διοξινες (πιο σωστα στον πλυθηντικο γιατι ειναι ολοκληρη οικογενεια ουσιων) και τις τερατογεννησεις (τι ασχημη λεξη για αυτες τις ψυχουλες) αξιξει την εμβανθυνση που θελεις να κανεις.
  Αρέσει σε Maria Afentouli
 15. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  Στράτο, είμαι σίγουρη ότι αυτό το άρθρο θα σου φανεί ενδιαφέρον:
  http://osarena.net/opinions/i-patentes-sta-trofima-ke-i-epiptosis.html
 16. Maria Afentouli Παιδί για τις δουλειές του Forum

  dstilio, για δες λίγο αυτό το άρθρο. Νομίζω πως λύνει πολλές απορίες μας.
  http://osarena.net/opinions/i-patentes-sta-trofima-ke-i-epiptosis.html