Περί Benchmarks

Συζήτηση στην κατηγορία 'Γενικά Τεχνολογικά θέματα' που ξεκίνησε ο χρήστης Soulrain Falls, 28 Φεβ 2018.

 1. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Αρκετοί υποστηρίζουμε ότι τα benchmarks δε σημαίνουν απολύτως τίποτα. Δεν είναι παρά στιγμιαίες ενδείξεις, υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, που συνήθως δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική χρήση και, ως εκ τούτου, δεν έχουν ιδιαίτερη αξία.

  Υποστηρίζουμε επίσης ότι όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται με τη γνωστή ιστοσελίδα Phoronix είναι εν πολλοίς για το τίποτα, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι κατά καιρούς παρουσιάζει άσχημα οργανωμένα benchmarks. Περί αυτού μπορείτε να βρείτε πληθώρα σχολίων στο διαδίκτυο, ακόμα και απαγόρευση αναφοράς αναρτήσεων της συγκεκριμένης σελίδας σε κάποιους ιστοχώρους, ακριβώς λόγω έλλειψης ποιότητας.

  Πάμε όμως να δούμε τι λέει για αυτό ένας από τους γνωστότερους προγραμματιστές στο χώρο των Linux περιβαλλόντων εργασίας, ο Martin Gräßlin:
  Μπορείτε να διαβάσετε την πρωτότυπη ανάρτηση (στα Αγγλικά) εδώ.

  Ο Martin Gräßlin είναι εδώ και χρόνια lead developer του KWin (άρα μάλλον ξέρει τι λέει). Σε αντίθεση δε με κάποιους άλλους προγραμματιστές (γκουχ GNOME) έχει συχνή παρουσία σε κοινοτικές και μη ιστοσελίδες περί Linux, όπου εξηγεί αναλυτικά από το πώς λαμβάνει αποφάσεις ανάπτυξης η κοινότητα του KDE, ειδικότερα στον τομέα των γραφικών όπου εξειδικεύεται ο ίδιος, μέχρι και πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.
 2. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  ελα βρε, το καημενο το gnome :) ... δεν ειναι και τοσο χαλια. εγω το εχω και παει μια χαρα. το εχω ξεσκισει βεβαια στις μοντες, οποτε μπορει να εχει να κανει και αυτο. αν και αναρωτιεμαι τι ακριβως benchmark μπορεις να κανεις σε ενα γραφικο (και απ'οσο καταλαβα, το ιδιο αναρωτιεται και ο τυπας του KDE; ). αντε να πεις ποση μνημη πιανει στη φορτωση του (εχω πλεον κατεβασει το gnome, στα 30-40ΜΒ... χα!... :eek: ). τι αλλο μπορεις να συγκρινεις σε δαυτο;