Πώς τα πάει η σύνδεσή σου? Τι γίνεται στη περιοχή σου?

Συζήτηση στην κατηγορία 'Internet-ADSL-Πάροχοι-Διαμοιρασμός' που ξεκίνησε ο χρήστης constantinos, 5 Ιαν 2012.

 1. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  [IMG]
  Το ΣΑΠΕΣ (Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων), είναι μια υπηρεσία που μπορουμε να μετρήσουμε την απόδοση της σύνδεσης μας και παράλληλα να δούμε τι αντιστοιχία υπάρχει με άλλες συνδέσεις.
  -Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μετρήσεων NDT ενδέχεται να χρειαστεί:
   1. να έχετε τη Java (JDK) στο σύστημα σας
   2. να αποδεχτείτε την πηγή του εργαλείου ως αξιόπιστη, σε ερώτηση του πλοηγού (web browser) ή του λειτουργικού συστήματος,
   3. να αποδεχτείτε την επικοινωνία του εργαλείου μετρήσεων με το Διαδίκτυο, σε ερώτηση του λογισμικού ασφάλειας του υπολογιστή σας (firewall).
  -Για την έναρξη της μέτρησης, απλά πατήστε το κουμπακι: Έναρξη νέας μέτρησης επανω δεξιά, ωστε να ξεκινήσει:
  [IMG]
  -Θα περιμένετε λίγο, ωστε να ολοκληρωθεί η μέτρηση και στη συνεχεια, θα σας δώσει αναλυτικά το αποτέλεσμα της σύνδεσης σας και πιο συγκεκριμένα τις εξής μετρήσεις:
  [IMG]
  -Ακομα από τον χάρτη, μπορειτε να επιλεξετε να δείτε τα στατιστικά, όποιας περιοχής θέλετε, τόσο σε σύνολο, όσο και φιλτραρισμένες ημερες και ώρες:
  [IMG]

  -Οι θέσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ευρυζωνικών συνδέσεων έχουν δοθεί από τους ίδιους τους χρήστες της υπηρεσίας, οι οποίοι φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την ορθότητά τους.

  >>>Η σελιδα του ΣΑΠΕΣ.
  Αρέσει σε orthodoxos και lewnidas_
 2. Εδώ στην Πάτρα (στην περιοχή μου) πρέπει να δείτε ποιότητα internet απο την Forthnet :

  spebsinetconnection.jpg

  Να προσθέσω ότι πληρώνω για 24Mbps και δεν πιάνω ούτε το 50% της ονομαστικής σύνδεσης έστω....

  Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία πρώτα απ' όλα για να ονειρευόμαστε κράτη σωστά δομημένα που λειτουργούν όλα και οι πολίτες τους είναι ευτυχισμένοι που ζουν εκεί....!!!!
 3. πολύ ενδιαφέρον....
 4. Τελικά αυτοί που έχουν τις πιο γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ είναι αυτοί που μένουν σε μικρές πόλεις...
 5. Gr_Soul Chris K

  Αυτό συμβαίνει γιατί είναι λίγοι συνδεδεμένοι σε ένα βρόχο. Αυτό που κάνουν οι εταιρίες στις πόλεις είναι να φορτώνουν τους βρόχους με χρήστες, πάνω από το νόμιμο γιατί η ενοικίαση νέων πορτών από τον ΟΤΕ κοστίζει.
 6. Καλησπέρα σας....
  Ανεβάστε και τα δικά σας αποτελέσματα με τις βασικές πληροφορίες (Πόλη,Mbps,ISP) να έχουμε και μια γενικότερη ιδέα,δεν πρέπει να είναι πάνω από 1min η διαδικασία.....
 7. Στην επαρχία πιάνουν τρέλες ταχύτητες οι άνθρωποι λέμε !
 8. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  E, καλά δεν είναι και πανάκεια αυτό.
  Σήμερα μόλις τα ξαναπηρα στο κρανίο και αντί για 20ΜΒ που είχα (πληρώνω για 24 υποτιθεται), είχα μόλις 10ΜΒ και τους ζήτησα να με ανεβάσουν.
  Βέβαια αν το δούμε πιο καλά, ακολουθούν και λαμογιστικη πολιτική χρέωσης. Η 2MB (για να έχει 1ΜΒ) η τα σκας για υποτιθεται 24αρα και έχει στη καλύτερη 12ΜΒ.
  Μετά έχει να κάνει πως το δίκτυο στην Ελλάδα είναι ξεπερασμένο και από την αλλη οι παροχοι βασίζονται πως η μάζα των πελατών τους, είναι της γενιάς του Facebook (και χρήστες Windows, πάνω απ' όλα), άρα ότι και να γίνει χαμπάρι δε θα πάρουν...
  Αρέσει σε tzitziki και antonio
 9. Καλά εγώ πληρώνω και καλά για 24 και πιάνω από 7 έως 8 το πολύ, ένας φίλος μου πιάνει 2 με 3 το πολύ mbps τι να πεις ??
  αν έπιανα 2 mps εγώ πιθανότατα να το είχα κόψει κιόλας τελειώς
 10. Gr_Soul Chris K

  Γι' αυτό στη διαφήμιση λένε ΕΩΣ 24. 24 πιάνει αν το σπίτι σου είναι πάνω στο βρόχο. Όσο μακραίνει το καλώδιο, τόσο εξασθενεί η γραμμή. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι, η φύση φταίει.
  Αρέσει σε tzitziki
 11. Δεν μπορώ να πω πως το συγκεκριμένο σύστημα μέτρησης είναι και το πλέον αξιόπιστο.
  Με κλειδωμένο το router στα 17,5 - 18 και αντίστοιχες λήψεις χωρίς download manager, το εργαλείο με μετράει στα...13 [!!!] MBps, αρκετά μακριά από την πραγματική ταχύτητα...
 12. Ο ΟΤΕ μπορεί να κάνει κάτι, ως διαχειριστής του δικτύου όμως -- ειδικά στα καλώδια μεταξύ DSLAM και σπιτιού χρήστη [που, συνήθως... κρέμονται σε ξύλινες κολόνες]... Και το κάνει με την έλευση της VDSL [άλλη μια.... πρωτοπορία της Ελλάδας και.... μεγάλη ιστορία] εγκαθιστώντας miniDSLAMs που αυξάνουν την ταχύτητα των χρηστών ΟΤΕ και... καταστρέφουν τους υπόλοιπους]
 13. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Στην ουσία, εσύ μπορεί να είσαι συγχρονισμένος στα 17 Mbps αλλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετράει την ταχύτητα σου ως προς το download την δεδομένη στιγμή.

  Όσον αφορά την ταχύτητα γενικότερα, από την στιγμή που εξαρτόμαστε από τον χαλκό ακόμα δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Μια λύση θα ήταν να πάει οπτικός κατανεμητής μέχρι την πολυκατοικία και οπτική καλωδίωση μέχρι την πρίζα για να αποφύγουμε το φαινόμενο του crosstalk μεταξύ χαλκού και οπτικής. Βέβαια αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός για την Ελλάδα γιατί ως λαός δεν έχουμε οργάνωση. Έχουμε τσακωθεί μαζί της...
 14. Εγω τι να πω που μενω στου Ζωγραφου 100 μετρα απο ΟΤΕ
  εχουν περασει σε ολο τον Ζωγραφο οπτικες ινες καινουργια κουτια
  και απ'οτι λενε οι εταιρειες εχουν σταματισει την διαδικασια γρηγορου
  Ιντερνετ.
 15. No money, no honey. Υπάρχει πρόβλημα με τον ΟΤΕ, την ΕΕΕΤ και τους εναλλακτικούς. Διαφωνούν όλοι με όλους με την υλοποίηση του σχεδίου. Για κλάματα δυστυχώς. Πάντως αν είσαι 100 μέτρα από τον ΟΤΕ (άρα είναι απέναντι σου) δεν πρέπει να έχει θέμα ταχύτητας. 19-20 Mbps πρέπει να τα πιάνεις άνετα.
 16. Γενικα εδω στου Ζωγραφου οσοι εχουν ΟΤΕ συνδεση ειναι ευχαριστημενοι
  και μερικοι που εχουν δοκιμασει και αλλες εταιρειες ξαναγυρισαν στον ΟΤΕ.
  Και μονο που αλλαξαν τα καλωδια με οπτικες και τα καινουργια κουτια εχω δει βελτιωση
  αλλα τσαμπα η χαρα που καναμε και η σκονη που φαγαμε οσο γινοταν τα εργα,
  εχουνε καθυστερισει πολυ να μας δωσουν καλες ταχυτητες.
 17. Αν και έχουν περάσει κοντά στα δύο χρόνια από τότε που ανοίχθηκε αυτή η συζήτηση, όπως μπορώ να δω από την αναγραφόμενη ημερομηνία στο τέλος του πρώτου μηνύματος, εντούτοις μόλις τώρα γνώρισα τον Υπερίωνα, τον οποίο και έτρεξα και εντάξει μου έδειξε ακριβώς την ταχύτητα την οποία πληρώνω. Μέχρι τώρα ήξερα μόνο το speedtest.net αλλά τελικά και αυτός ο ελληνικός χώρος δείχνει το ίδιο καλός. Πολλές ευχαριστίες.
 18. Δυστυχώς εμένα έπεσε η ταχύτητα το 2009-2010 είχα περίπου 9-10 mbps τώρα πλέον έχω 6,5 το πολύ.
  Δεν μας βλέπω καλά.