Στην φυλακή επειδή έγραψε την αλήθεια [Ελλάδα, αυτή την στιγμή]

Συζήτηση στην κατηγορία 'Νέα-Ειδήσεις-Περίεργα' που ξεκίνησε ο χρήστης constantinos, 25 Ιουλ 2015.

 1. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  Διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες πως η υπάρχουσα κυβέρνηση έχει σκοπό να συνεχίσει το "έργο" των προηγουμένων μνημονιακών κυβερνήσεων και να βάλει για τα καλά χέρι και στο διαδίκτυο, με σκοπό - λέει - να βάλει μια τάξη και άλλα τέτοια.

  Προφανώς την ίδια "τάξη" που επέβαλε και στους καναλάρχες, θα σκεφτούν πολλοί, Δηλαδή καμία, αλλά απλά θα έχει σαν αποτέλεσμα να χτυπήσει και να λογοκρίνει μικρές ιστοσελίδες και blogs. Σίγουρα θα πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό όσοι και όσες ΔΕΝ έχετε το πιο σιχαμερό domain του web, δηλαδή το .gr.

  Το θέμα όμως είναι το τι γίνεται αυτήν την στιγμή, αν για παράδειγμα κάποιος βγάλει στον αέρα μια καταγγελία, αληθινή και αποδεδειγμένα υπαρκτή για κάποια εταιρεία;
  Αν σκεφτείτε πως θα μεριμνήσει κάποιος εισαγγελέας, προφανώς είσαστε πολύ ρομαντικοί ή πολύ ανόητοι. Οι εισαγγελείς έχουν πιο σπουδαίες δουλειές, όπως το να συνοδεύουν τα ΜΑΤ για να λιανίσουν πολίτες που δεν έχουν εισιτήρια για το Μετρό και να κυνηγάνε καταδικάζοντας φτωχοδιαβόλους.
  Πιο κάτω είναι μια περίπτωση που έφτασε στο osarena και αφορά μια τέτοια περίπτωση. Το αν οι εμπλεκόμενοι είναι μακρυά από την "ιδεολογία" του osarena, δεν έχει την παραμικρή σημασία, καθώς μιλάμε για εκβιασμό, νταβατζιλίκι, φίμωση του λόγου και καταστολή και μάλιστα με το "γράμμα του νόμου".

  -Το θέμα έχει ως εξής:

  Πριν κάποιο διάστημα και εντός του Ιουλίου (2015), ένα μικρό ιστολόγιο , το jimmysgreek-security.blogspot.com το οποίο ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια στο πλαίσιο των εταιρειών φύλαξης, των γνωστών σεκιουριτάδων δηλαδή, έβγαλε στον αέρα μια καταγγελία, σχετικά με μια εταιρεία του χώρου που ακούει στ' όνομα: «Mega Sprint Guard» – Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας, με έδρα το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
  Η καταγγελία αφορούσε τις καταχρηστικές συμβάσεις εργασίας που επέβαλε η εν' λόγω εταιρεία σε εργαζόμενους, αναγκάζοντάς τους να υπογράψουν μια σύμβαση με την οποία ο εργαζόμενος επί της ουσίας θα παίρνει μισθό όποτε θέλει ο εργοδότης και μάλιστα θα δουλεύει "μαύρα" μέχρι και 12ωρα.

  [IMG]
  -Στην σύμβαση:

  Και αν αυτό σας φαίνεται καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, και πάλι κάνετε λάθος. Βλέπετε με αυτήν την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψαν, υλοποιούν κατά γράμμα την κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης για ακόμα πιο άγριο πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε, το υπουργείο Εργασίας έχει βάλει φαρδιά –πλατιά την υπογραφή του, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για γενίκευση της απλήρωτης δουλειάς, πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση του 5ημερου όχι μόνο στη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά σε όλες τις εταιρείες Security.
  Μάλιστα η υποκρισία είναι τέτοια, που η MEGA SPRINT GUARD A.Ε. και το φερόμενο ως σωματείο εργαζομένων της, προχώρησαν στην σύναψη αυτής της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ τους, με μια πρωτοφανή στα χρονικά των εργασιακών σχέσεων σύμβαση, με την οποία μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι ΄΄συμφωνούσαν΄΄ να αμείβονται μετά από 3 μήνες.

  Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι όπως προκύπτει καλά δικτυωμένη έχοντας υπογράψει συμβάσεις με την ΔΕΗ και άλλους κρατικούς οργανισμούς. Με ποιο αντίτιμο, το οποίο επιβαρύνει όλους τους φορολογούμενους πολίτες και το ίδιο το δημόσιο είναι άγνωστο, μα με κάθε βεβαιότητα αν και τα χρήματα τα εισπράττει κανονικά, όπως φαίνεται δεν γουστάρει να πληρώνει τους εργαζομένους της, οι οποίοι φυσικά δουλεύουν με μισθούς πείνας.
  Για του λόγου το αληθές, ορίστε και μια τυχαία καταγγελία από το Εργατικό Κέντρο Χίου, προς την συγκεκριμένη εταιρεία, την οποία επιλέξαμε ενδεικτικά, καθώς δεν είναι καινούργια, αλλά από το 2012 (17/1):
  Αυτοί λοιπόν οι "κύριοι" και "κυρίες" που εδώ τους βλέπετε να ποζάρουν μπροστά στην είσοδο του Ευρωπαϊκού "Κοινοβουλίου" (wtf?):

  [IMG]

  αποφάσισαν να κυνηγήσουν τον blogger που έβγαλε στον αέρα όλα αυτά, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην και να του επιβληθούν ποινές χρηματικής πληρωμής, είτε φυλάκιση.
  Ορίστε ένα απόσπασμα του δικογράφου, το οποίο βρέθηκε δικαστικός λειτουργός που το υπέγραψε, καθώς - όπως λέει - είναι νόμιμη ενέργεια, καθ' ότι με την δημοσίευση των πιο πάνω καταγγελιών η εταιρεία επλήγη, όσον αφορά το πρεστίζ της:


  [IMG]
  Εμείς να πούμε, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, είναι εθελοντής διασώστης και άνεργος. Το παιδί αυτό, θα βρεθεί στην φυλακή επειδή τόλμησε να γράψει την αλήθεια και επειδή ένα κράτος μαριονέτα υιοθετεί άδικους νόμους. Και σίγουρα κύριοι δικαστές και εισαγγελείς, το να ακολουθείς άδικους νόμους είναι πέρα ως πέρα ανήθικο.

  Παρακαλούμε, αν διαβάζει κάποιος δικηγόρος που κατέχει τα θέματα αυτά και μπορεί να βοηθήσει, ας μας το πει να τους φέρουμε σε επαφή. Είναι απάνθρωπο να βρεθεί φυλακή ένας άνθρωπος επειδή έβγαλε τα άπλυτα μιας εταιρείας, είναι άδικο όλο αυτό που συμβαίνει στην σάπια κοινωνία μας.
 2. Μονο ντροπη και απογοητευση για πολλοστη φορα σε αυτη τη διεφθαρμενη κοινωνια που ζουμε. 000235.jpg