Ταχύτερη μεταγλώττιση προγραμμάτων στην μνήμη ram αντί του επεξεργαστή (Linux Mint 18)

Συζήτηση στην κατηγορία 'Λειτουργικό Σύστημα' που ξεκίνησε ο χρήστης mikeius666p, 5 Μαρ 2017.

 1. Ξέρω, έχω κουράσει με αυτό το θέμα της μεταγλώττισης πηγαίου κώδικα αλλά δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες στο ίντερνετ για τα παρακάτω.Λοιπόν, διάβασα πριν πολύ καιρό αυτό το πολύ ωραίο άρθρο σας, http://osarena.net/hacks-guides/haking-the-power-of-source.html και είχα ακούσει από το στόμα του ίδιου του αρθρογράφου σε ένα βίντεο που παρουσίαζε την διανομή Antergos στο youtube, ότι εκείνος κάνει μεταγλώττιση με την μνήμη ram για εξοικονόμηση χρόνου, καθώς διαθέτει άφθονη.Εγώ ενίοτε με βάση αυτό το άρθρο, κάμω που και που compile για μικρά προγράμματα στον υπολογιστή επειδή απλά μου αρέσει.Ο επεξεργαστής μου όμως είναι για τα μπάζα και αργεί να τελειώσει.Πιστεύω ότι 4 gb ram φτάνει
 2. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Δε μπορεί να μη βρίσκεις πληροφορίες. Όταν λες «μεταγλώττιση με τη μνήμη» υποθέτω ότι βάζει το build directory σε tmpfs. Αυτό βοηθάει κάπως αλλά δεν κάνει θαύματα. Γενικά στη μεταγλώττιση μπορεί να έχεις 3456GB RAM και 18πύρηνο επεξεργαστή αλλά ένα πρόγραμμα να χρησιμοποιεί μόνο έναν πυρήνα όταν μεταγλωττίζεται. Παίζουν δηλαδή πολλά ρόλο.

  Πιο γενικά, σε binary διανομή δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να κάνεις μεταγλώττιση κι αν το κάνεις συχνά ενδέχεται να έχεις προβλήματα που ξεκινούν από το να μην ξέρεις εσύ και ο package manager τι υπάρχει εγκατεστημένο και φτάνουν μέχρι το να διαλύσεις το σύστημα.
 3. Δηλαδή μόνο στο Gentoo επιτρέπονται αυτά; θα μου πεις για μία διανομή που ενημερώνεται συνέχεια και διαθέτει τα περισσότερα προγράμματα έτοιμα δεν έχει νόημα.Αλλά και πάλι, ποιος ο σκοπός του άρθρου αν η μεταγλώττιση μπερδεύει τον package manager και καταστρέφει το σύστημα; και για το Ubuntu συγκεκριμένα
 4. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Παντού επιτρέπονται. Απλά, οι binary διανομές χτίζονται με κάποιες συγκεκριμένες επιλογές κι αν κάνεις compile συνέχεια, αργά ή γρήγορα θα πας κόντρα σε αυτές τις επιλογές (και στον package manager) ενώ με τις source-based διανομές αποφασίζεις εσύ για τα πάντα, από το Α μέχρι το Ω. Είναι εντελώς διαφορετική η λογική δηλαδή.

  Compile σε binary διανομή κάνεις για δύο λόγους κυρίως: είτε γιατί θέλεις να μάθεις (οπότε δε σε νοιάζει αν χαλάσουν όλα), είτε γιατί χρειάζεσαι μια επιλογή που ένα έτοιμο πακέτο την έχει απενεργοποιημένη.

  Ο σκοπός του άρθρου είναι αυτό το «Για τα ανήσυχα μυαλά» που γράφει. Δε λέει πουθενά ότι είναι καλό να μεταγλωττίσεις το μισό Ubuntu.
 5. όχι, δεν κάμω τέτοιες ταρζανιές εγώ
 6. καλησπερα παιδια ,νεος εδω περα, mikeius 666p εχεις ακουστα το delta hacker? εχουν ενα ενδιαφερον αρθρο εδω ειναι το λινκ https://deltahacker.gr/kernel-compilation-opensuse/ αν δεν τους ξερεις τσεκαρε τους κανουν πολυ ωραια δουλεια τα παληκαρια,ελπιζω να βοηθησα.
 7. Ποια η γνώμη σου για την μεταγλώττιση πυρήνα ως δεύτερη χρήση μαζί με τον προεπιλεγμένο;
 8. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Η καλύτερη. Και για βασική χρήση, αν θέλεις. Εγώ πάντα κάνω compile τους πυρήνες μου. Δεν είναι δύσκολο, απλά έχει πολλές πολλές λεπτομέρειες και θέλει προσοχή.