Τα είδη των φασιστών.

Συζήτηση στην κατηγορία 'Κοινωνία-Αλληλεγγύη-Ανοιχτός Κώδικας στη ζωή' που ξεκίνησε ο χρήστης Αυτεξούσιος, 6 Ιουλ 2014.

 1. [IMG]

  Συνήθως όταν σκέφτεσαι τη λέξη «φασίστας» σου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός γεροδεμένου σκίνχεντ, γύρω στα 30-35. Φοράει φλάι, έχει χτυπήσει και δυο σβάστικες στα μπράτσα και περπατάει σαν πάπια. Λίγο το στενό, κολλητό παντελόνι, λίγο οι κόθορνοι που φοράνε για παπούτσια, λίγο οι μυικές δυσπλασίες από τα γυμναστήρια, το σώμα τους γίνεται μια περίεργη μάζα κρέατος. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αυτό είναι μόνο ένα από τα είδη των φασιστών που κυκλοφορούν μαζικά στη χώρα μας. Ας δούμε και τα υπόλοιπα:
  Ο βασιλοχουντικός νοικοκυραίος

  Τώρα είναι γύρω στα 60. Ως μικρό παιδί επί χούντας γαλουχήθηκε με …τας ιδέας της επαναστάσεως και το μίσος για τους αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτες. Από μικρός εργαζόταν, στα καλά χρόνια της μεταπολίτευσης φρόντιζε να κερδίζει από όπου μπορούσε. Έστησε ένα μικρομάγαζο, εκμεταλλεύτηκε την χρυσή περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης, ξέχασε να κόβει αποδείξεις, χρησιμοποίησε όποιο παράθυρο βρήκε σε νόμους και έζησε το όνειρό του. Αγόρασε μια Μερτσεντές και την πήγαινε στο χωριό για να την δούνε οι παλιοί γνωστοί και να σκάσουν από τη ζήλια. Όποτε έβλεπε κάτι που δεν του άρεσε μονολογούσε «που ‘σαι ρε Παπαδόπουλε» και ένιωθε ένα δέος κάθε φορά που κάποιο από τα παιδιά του Γλύξμπουργκ παντρευόταν. Τώρα βγήκε από το καβούκι του και άρχισε να φωνάζει δυνατά αυτά που μέχρι πριν λίγα χρόνια ψιθύριζε. Ξέφυγε από την προσκόλλησή του στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και πλέον μπορεί να ψηφίζει Χρυσή Αυγή χωρίς ντροπή.
  Ο ψαγμένος ουφολόγος

  Από μικρός ένιωθε διαφορετικός. Έβλεπε σημάδια που δεν έβλεπαν οι άλλοι. Πήγαινε σχολείο και όταν ο Λυκειάρχης αρνούνταν να συναινέσει στον καθιερωμένο περίπατο, αυτός μόνο καταλάβαινε πως αυτό είναι δάκτυλος των Εβραίων. Μεγαλώνοντας και όταν απέκτησε δικό του εισόδημα βάλθηκε να το ξοδέψει κάνοντας πλούσιο τον Βελόπουλο, τον Λιακόπουλο και τους υπόλοιπους τηλεπωλητές πατρίδας. Έτσι, έμαθε πως εβραίοι που μας ψεκάζουν, είναι αυτοί που για κάποιον άγνωστο λόγο φοβούνται μήπως το ελληνικό γένος ανυψωθεί και κατακτήσει τον πλανήτη. Έτσι, αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν τις πύλες της γης από όπου θα ξεπηδήσουν οι ΕΛ, οι εξωγήινοι πρόγονοι των ελλήνων που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από υπερσύγχρονους υπερυπολογιστές που διαθέτουν και σχεδιάζουν, μαζί με τον Πούτιν, να σώσουν την Ελλάδα από την κρίση και να απελευθερώσουν την ανθρωπότητα από τον σιωνιστικό ζυγό. Ένας τέτοιος άνθρωπος, μόνο φασίστας θα μπορούσε να είναι και μόνο Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να ψηφίζει.
  Ο καυλο-φασίστας

  Μικρός σε ηλικία και με προβλήματα κοινωνικοποίησης, ήθελε να ενταχθεί σε μια ομάδα. Αφού με το σχολείο δεν τα πολυκατάφερνε και του φαίνονταν δύσκολα τα μαθήματα, άρχιζε να ζωγραφίζει στο θρανίο του και να περιμένει το διάλειμμα για να ξεμπουκώσει. Γράφτηκε και σε κάποιο σύνδεσμο για να μπορεί να …γαμάει και να δέρνει, αλλά απογοητεύτηκε γιατί μπάλα έχει κάθε Κυριακή και οι καθημερινές δεν παλεύονται χωρίς αδρεναλίνη. Άσε που ακρίβυνε και το εισιτήριο…
  Αυτός, λοιπόν, ο εύπλαστος νέος μπορεί να πιστέψει ό,τι του πούνε. Όπως πίστεψε τα παιδιά στο σύνδεσμο όταν του είπαν ότι 5 άτομα έδειραν 500 αντίπαλους οπαδούς, έτσι πίστεψε ότι ο Χίτλερ ήταν φιλέλληνας και αγαπούσε την Ελλάδα και αν δεν ήταν εκείνοι οι ψευτοαντιστασιακοί προδότες, τώρα η Ελλάδα θα ήταν υπερδύναμη. Αυτό το παιδάκι έγινε φασιστάκι εύκολα και θα το βρίσκουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.
  Το εκκλησιαζόμενο πρόβατο

  Ανήκει στο ποίμνιο της εκκλησίας. Προσπαθεί από μικρός να ακολουθήσει έναν χριστιανικό τρόπο ζωής γι’ αυτό και το σεξ ακούγεται για αυτόν/αυτήν σαν αμαρτία. Η κοιλιά μεγαλώνει, τα γυαλιά πατομπούκαλα, η αραίωση στα μαλλιά έρχεται από νεαρή ηλικία. Ένας άκακος άνθρωπος που κρύβει μέσα του την αγάπη του χριστιανικού λόγου και την αγαθή τιμιότητα. Με την άνοδο όμως του φασισμού αρχίζει και βρίσκει συμπαθητικές τις κινήσεις των φουσκωτών παιδιών. Ίσως επηρεάστηκε περισσότερο από τον Γαϊτάνο ή κάποιον τραγόπαπα που εκθειάζει τους νεοναζί. Όμως, όπως και να ‘χει, τέρμα τα καλά παιδιά. Τώρα ξύπνησε ο αδικημένος φασίστας μέσα του.
  Ο κατά λάθος φασίστας

  Επηρεάστηκε πολύ από τα βιβλία της ιστορίας του δημοτικού. Ένιωσε περήφανος που οι αρχαίο του πρόγονοι ανακάλυψαν τα πάντα και ήταν καλύτεροι από τους άλλους. Μεγαλώνοντας ήρθε σε επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και άρχισε να διαβάζει με μανία ό,τι είχε σχέση με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Πάντα επιβεβαίωνε ότι τα πάντα είχαν ανακαλυφθεί από την Ελλάδα. Με κάποιο περίεργο τρόπο, και μετά από πολλά άλματα σκέψης, στο μυαλό του αυτό μεταφραζόταν ως εξής: αφού ο Αριστοτέλης είναι κορυφαίος φιλόσοφος πρέπει να φύγουν από εδώ οι Πακιστανοί. Ή, αφού ο Σωκράτης ήταν Έλληνας, πρέπει να ψοφήσουν οι Εβραίοι. Αυτό το είδος φασίστα είναι κρίμα, γιατί πέρασε μια αιωνιότητα να διαβάζει βιβλία που δεν καταλάβαινε, ενώ είχε όλη την καλή διάθεση.
  Η γριά φασίστω

  Το αγαπημένο μου είδος. Ένα κράμα εκκλησίας, βασιλικού παρελθόντος και δύσκολων παιδικών χρόνων, δημιούργησαν μια υστερική μπάμπω που μπορεί να μην έχει διαβάσει ποτέ τίποτα παραπάνω από συνταγή μαγειρικής, όμως με βεβαιότητα γνωρίζει πως η Ελλάδα είναι πρώτη παντού, οι αρχαίοι Έλληνες ήταν κορυφαίοι, ο Χριστός ήταν Έλληνας και οι ξένοι κακοί. Επίσης γνωρίζει πως οι Αριστεροί και τα κουμμούνια είναι εχθροί της πατρίδος και έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να την ξεκοιλιάσουν ένα βράδυ που θα κοιμάται. Τέτοιες παρουσίες βρίσκει κανείς εύκολα στη λαϊκή και κυρίως στα ΜΜΜ, όταν με πολύ μεγάλη άνεση το ελαφρώς σκισμένο κάθισμα γίνεται αφορμή για ένα πρωινό παραλήρημα μίσους. Αυτό είναι το μόνο είδος φασίστα που θα στεναχωρηθώ αν εκλείψει γιατί, σε αντίθεση με τα άλλα, είναι περισσότερο αστείο από επικίνδυνο.
  Ο φασίστας της διπλανής πόρτας

  Μένει δίπλα σου, τον συναντάς στο σούπερ μάρκετ, στο λεωφορείο, στο μετρό, στη δουλειά. Είναι αυτός που δεν μιλάει ποτέ. Μόνο ακούει. Είναι αδιάφορο πως, αλλά έχει σχηματίσει ήδη την άποψη του, και δεν του την αλλάζει κανείς. Τόσα χρόνια κρυβόταν στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Μάλλον έτρεχε πίσω από όποιον του πετούσε ένα κόκκαλο. Τις πολιτικές συζητήσεις τις θεωρεί χαμένο χρόνο, αν και νομίζει πως για κάποιο περίεργο λόγο, συμφωνούν όλοι μαζί του πως πρέπει να ρίξουμε ποντικοφάρμακο στους 300. Κάθεται στον καναπέ και ξεφυσάει, απειλεί πως ο λαός θα βγει στους δρόμους και θα συντρίψει τους κλέφτες και τελικά καταλήγει πως στη χούντα τα πράγματα ήταν καλύτερα. Όταν μείνει άνεργος εκνευρίζεται με τους ξένους που του πήραν τη δουλειά και τα βάζει με αυτούς και όχι με το αφεντικό του, το οποίο σέβεται και αγαπά. Αυτό το είδος φασίστα είναι το πιο μαζικό και το πιο επικίνδυνο. Είναι αυτοί που απαντούν στο ερώτημα: από πού ξεφύτρωσαν τόσοι φασίστες στην Ελλάδα.

  Πηγή.
  Αρέσει σε antonio και Shuriken
 2. Πολύ καλό και πολύ ενδιαφέρον αυτό το άρθρο Αυτεξούσιε, και ομολογώ ότι με έκανε να γελάσω πικρά... και μου θύμισε ότι οι μόνοι επικίνδυνοι "φασίστες" δεν είναι μόνο αυτοί σε τους μαίανδρους.
 3. Αν θυμάμαι καλά την Παρασκευή; κατέβαινα την Αλεξάνδρας και στον Άρειο Πάγο ήταν μαζεμένοι αρκετοί με σημαίες και τα λοιπά εξαρτήματα τους.Οι περισσότεροι νέοι και νέες και στεναχωρήθηκα γιαυτούς κρίμα, σε όποια ομάδα και να ανήκουν από τις πιο πάνω κρίμα τα παιδιά.
 4. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  υπαρχει και ο grammar-nazi. αν και περιοριζεται στο θεμα χρησης της γλωσσας στο ιντερνετς, (και σπανιωτερα εξω), ειναι τοσο ψειρας, στο να σπαει στη μεση μια συζητητση για να διορθωσει ακομα και το "και", η, ενα λαθος κομα, που σπαει @@ρια. ετυτυχως ακινδυνος, αλλα ΠΟΛΥ σπαστικος, σε σημειο παρανοιας. τουλαχιστον βεβαια ξερει καλα τη γλωσσα.

  ο καυλο-φασιστας ειναι και ολα αυτα τα ανθρωποειδη, που βλεπετε να κυκλοφορουν εξω, γεματα μυες και με μυαλο μικροτερο απο αυτο ενως, προκαρυωτικου, μονοκυτταρου, κυανοβακτηριου, να πουλανε τραμπουκισμο του μπουλουκιου (γιατι ετσι το παιζουν μαγκες αυτα. μπουλουκι 10 ατομων εναντιων ενως ατυχου μεταναστη, η, γενικα καποιου που απλα δεν τους αρεσει κατι επανω του (ετσι εκ του ασφαλους ξερω και εγω που ειμαι σαν σπουργιτι να το παιξω μαγκας))

  ηταν το φασιστακι, γονος φιλοχουντικης οικογενειας, που ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ελεγε την προσευχη, καρφωνε συμμαθητες του, ετρωγε φατουρο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ στο σχολειο λογω των λοβοτομημενων αποψεων του (και των καρφωματων που εκανε), και οταν μεγαλωσε βγηκαν ολα αυτα απωθημενα και τα κομπλεξ στην επιφανεια. ειναι ο κλασσικος ελληναρας του τυπου "εγερθειτω", που δεν ξερει να γραψει ουτε το ονομα του, και σε μια προταση με 5 λεξεις, κανει λαθος τις 6.
 5. Ένα μάτσο αξιολύπητοι είναι, άτομα πνιγμένα στα κόμπλεξ τους με κεφάλια παραγεμισμένα όχι με δημιουργικότητα και γνώσεις αλλά με μίσος και φόβο. Γιατί ο φασισμός για να απλώσει τις ρίζες του θέλει να βρει φόβο. Φόβο για τη διαφορετικότητα και φυσικά για ότι είναι και υγιές. Και φυσικά καίρια χτυπήματα στο φασισμό καταφέρνεις αρχικά μόνο με το όπλο που λέγεται μόρφωση αλλιώς τα πράγματα ξεφεύγουν και τότε κάτι άλλο είναι μονόδρομος. Και εγώ για να νέα παιδιά λυπάμαι...

  ΥΓ ...τις προάλλες είδα δύο πιτσιρικάδες ηλικίας 13-14 τον ένα με μπλούζα "Χ.Α. T.O. τάδε" και το
  ν άλλον με μπλούζα "waffen SS"!!!!!!!! Πρέπει να προστατευθεί με κάποιο τρόπο η νεολαία...
  Αρέσει σε antonio
 6. Ας μη το βλέπουμε τόσο στερεοτυπικά... ο "φασίστας" είναι κυρίως ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που χρόνια τώρα κρυβόντανε πίσω από πασοκ, νουδου και γιατί όχι και από κόμματα της αριστεράς... και φυσικά ο έφηβος γιος της γειτόνισσας που δεν έχει ιδέα τι είναι ναζισμός και φασισμός.
 7. Ας ξεκινήσουμε με το ότι, ο φασίστας είναι πρώτα απ΄όλα φασίστας προς τον ίδιο του τον εαυτό.
  Που σημαίνει ότι, ο ίδιος απαγορεύει στον εαυτό του ακόμη και να σκεφτεί μερικά πράγματα, πόσο μάλλον να τα πράξει κιόλας.
  Μην ξεγελιόμαστε, ο φασισμός δεν γεννήθηκε με τον Χιτλερ και τον Μουσολίνι, απλώς τότε έγινε προφανής.

  Φασισμός είναι και το "Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά".
  Και είναι φασισμός γιατί αρνείται να δει τον ΛΟΓΟ που έκανε έναν άνθρωπο φασίστα και αρκείται στο να τον "τσακίσει".
  Παραμυθιάζεται όποιος νομίζει πως ο φασισμός "τσακίζεται" με τέτοιο τρόπο.
  Αντιθέτως, δυναμώνει γιατί παίζει στο γήπεδό του, αυτό τής βίας, ένα παιχνίδι με βάση το οποίο δημιουργήθηκε.

  Ο φασισμός γεννιέται πρωτίστως μέσα στην οικογένεια και πολύ μακρυά ακολουθούν εκκλησίες, κόμματα κ.λπ.
  Βοηθιέται στα πρώτα βήματα από τον οπαδισμό(το αγαπημένο όπλο των διοικούντων ανα την υφήλιο), που σε κάθε στιγμή της ζωής ενός παιδιού τον κατατρέχει (η πρώτη ερώτηση σε πιτσιρικά είναι "τί ομάδα είσαι, ΡΕ;") και τον αναγκάζει να επιθυμεί να ενταχτεί σε κάποια ομάδα, κλίκα, σέχτα κ.λπ. που αυτομάτως τοποθετείται σε ένα επίπεδο πάνω από τους άλλους.

  Να μην κοροϊδευόμαστε, ο φασισμός δεν θα πάψει να υπάρχει από την στιγμή
  που υπάρχει το πανίσχυρο σύστημα που επιθυμεί την ύπαρξή του,
  τρέφεται και αυτοεπιβεβαιώνεται στα μάτια μας από αυτόν.

  Ολόκληρη η Ευρώπη ήταν βαθύτατα φασιστική στην πορεία της,
  για αυτό εξάλλου και δεν υπάρχει ούτε ένα κράτος της που να μην είναι στην βάση του διαιρεμένο.
  Όσο κι΄αν μας αρέσει να λέμε πως εμείς οι Έλληνες είμαστε λαός της διχόνοιας,
  ας ρίξουμε μια ματιά και στους τριγύρω μας. Ή θα πρόκειται για ομοσπονδιακά κράτη με το καλό ή με το στανιό (Γερμανία, Αγγλία) ή για κράτη δύο εθνοτήτων (Ισπανία) ή για κράτη με εντελώς διαφορετική εθνική λαϊκή συνείδηση (Ιταλία, Γαλλία), που δεν χάνουν ευκαιρία να επιδείξουν την εχθρότητά τους ο ένας προς τον άλλον.

  Εξηγώ την εθνική συνείδηση για να μην πέσετε να με φάτε. Είναι εκείνη που σκοπό έχει να ενώνει τους πολίτες ανεξαρτήτως κοινωνικής ομάδας, προς στόχους, που πάντοτε εκφράζονται (ή τουλάχιστον θα πρέπει να εκφράζονται) από το κράτος. ΠΟΛΥ σύντομη εξήγηση.
  Σκεφτείτε πώς οι φασίστες χρησιμοποίησαν κάθε λαϊκό όρο για τον προσδιορισμό του ίδιου του λαού με τρόπο καταχρηστικό, καταφέρνοντας έτσι να παρασύρουν μαζί τους ατέλειωτες μάζες. Φασίστας δεν είναι αυτός που χαίρεται για τα επιτεύγματα της φυλής του, αλλά, αυτός που λυπάται για τα επιτεύγματα των άλλων φυλών.

  Κλείνω λέγοντας ότι, το χειρότερο είναι ότι, ο φασίστας ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται τις εκφάνσεις
  της φασιστικής συμπεριφοράς του, τις θεωρεί απολύτως φυσιολογικές και αναγκαίες.

  Στο επόμενο καλό θα είναι να συζητήσουμε τις διαφορές εθνικισμού και εθνισμού.

  Καληνύχτα σε όλους.
 8. DarkGoth Παιδί για τις δουλειές του Forum

  ισως οντως να το εθεσα λιγο-πολυ στεροετυπικα (δεν ειναι βεβαια και λιγοι τετοιοι τυποι που κατεληξαν χρυσαυγουλακια). αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι ειναι το ιδιο, ανεγκεφαλοι, κομπλεξικοι, τραμπουκοι, μισανθρωποι, και εχθροι του οτιδηποτε διαφορετικου, απο οπου και να προηλθαν. το κακο ειναι οτι απο την πρωτη κιολας στιγμη που θα κυλησουν σε αυτο τον βουρκο, σχεδον παντα ειναι ηδη πολυ αργα για να κανεις οτιδηποτε να τους σωσεις. γιατι εχει ηδη προηγηθει εξαντλητικη πλυση εγκεφαλου και προβατοποιηση (νομιζω οτι ολοι εχετε δει πως πανε ολοι μαζι, παντου κοπαδι και κανουν ολοι ταυτοχρονα σαν τα ζομπι, αυτο που θα πει καποιος "ανωτερος"). δεν ξερω αν ειναι θεμα μορφωσης, γιατι ξερω απο γνωστο που εχει μια εταιρια, ο λογιστης που εχει, ειναι βαμενος χρυσαυγουλας μεχρι κοκκαλο, και το λεει και το υπερηφανευεται κιολας.
 9. Δυστυχώς τα ναζιστοειδή στοχεύουν στη ανιστόρητη νεολαία και πολλές φορές πετυχαίνουν το στόχο.

  Βέβαια το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης το έχει τον παν-ηλίθιο σύστημα εκπαίδευσης που εφαρμόζεται στα σχολεία. Υπάρχουν 18 χρονών παιδιά αλλά και ενήλικες που δεν που δεν έχουν ιδέα για τη Θεωρία της Εξέλιξης, για το τι είναι ο φασισμός και ο ναζισμός, τι ήταν το Ολοκαύτωμα, τι ήταν η Αντίσταση, τι ήταν η χούντα του 67'-74, τι είναι τα απολυταρχικά καθεστώτα.
  Καλά για τον Ισπανικό Εμφύλιο και Ισπανική Επανάσταση φυσικά ούτε λόγος στο σχολείο, εδώ δε διδάσκονται στα ισπανικά σχολεία αυτά θα διδάσκονταν στα ελληνικά...

  Όμως μία κοινωνία που προωθεί τον ατομικισμό, τη λογική του: "αφού ψόφησε η κατσίκα μας, να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα", το: "ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας", τον καταναλωτισμό, τις πατριωτικές/εθνικιστικές αυταπάτες, και τον ανορθολογισμό διά μέσου της θρησκείας, οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην παρακμή μέσω του κοινωνικού κανιβαλισμού, και αυτό για τα ναζιστοειδή μπορεί άνετα να γίνει το τέλειο έδαφος για μία παρωδία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης !
 10. λείπει ο καγκουροφασίστας (εκεί τα εξαρτήματα ποικίλουν) και και ο συνδεσμίτης φασίστας :p
 11. Δεν αναφέρθηκε ένα καλό είδος φασίστα. Είναι ο Φασίστας χουντικός. Όχι όμως όλη η κατηγορία των φασιστών χουντικών
  αλλά μία συγκεκριμένη υποομάδα που προέρχεται από αυτόν τον όρο και έχουν ανταλλαγή συμφώνων των λέξεων.