Το stopSΟPA και η Ελληνική βλακεία!

Συζήτηση στην κατηγορία 'Κοινωνία-Αλληλεγγύη-Ανοιχτός Κώδικας στη ζωή' που ξεκίνησε ο χρήστης constantinos, 23 Ιαν 2012.

 1. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  [IMG]
  Ζώντας από αρκετά κοντά τις εξελίξεις του SOPA, από πλευράς ενημέρωσης και επαφών με τους ανθρώπους που επιμελούνταν το strikeSOPA, είδα και κατάλαβα για μια ακομα φορά πόσο πιο μπροστά και συνειδητοποιημένοι είναι οι ξένοι σε σχέση με την Ελλάδα.
  -Βέβαια αν αναλογιστούμε πως το Internet στην Ελλάδα το ανέβασε το Facebook η νοοτροπια του οποίου δημιούργησε και μια γενιά χρηστών και ένα κίνημα με μπλογκερς που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε αυτή τη νοοτροπια, κάτι τέτοιο δε προκαλεί τη παραμικρή έκπληξη.
  Από τη μια η άγνοια είναι τεράστια σε ότι αφορά αυτό που λέμε διαδίκτυο και από την άλλη το φαινόμενο των πανομοιότυπων blogs που αναπαράγουν ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες ειδήσεις, με αποκλειστικό σκοπό να ανεβάσουν επισκεψιμοτητα, προκειμένου να εξασφαλίσουν διαφημιζόμενους για τη σελιδα τους.
  Δεν θα αναφερθούμε στο φαινόμενο του εκβιασμού που κάνουν κάποιοι μπλογκερς σε εταιρείες η ανθρώπους, ότι αν δεν δώσουν χορηγία η διαφήμιση στη σελιδα τους, θα τους κάνουν δυσφήμιση μέσα από τα αρθρα τους.
  Θα μιλήσουμε όμως για τη μέγιστη άγνοια, συνοδευόμενη από βλακεία η και κουτοπονηριά που διαχέει τα ενημερωτικά (λέμε τώρα) blogs στην Ελλάδα.
  Αφήνουμε έξω και το γεγονός πως οποίος ασχολείται με υπολογιστές βαφτίζεται και "χακερ", χωρίς καν να έχουν επίγνωση της σημασίας της λέξης (ένα παράδειγμα).
  Θα σταθούμε στο γεγονός που επιβεβαιώνει την μέγιστη άγνοια και τη δικτυακή τους ύπαρξη απλά και μόνο για το χαρτζιλίκι, αγνοώντας τα στοιχειώδη και έχοντας την χαμηλού επιπέδου, η αλήθεια είναι, Φεισμπουκικη νοοτροπια.

  -Προσέξτε να δείτε πως αντιμετώπισε το θέμα SOPA, Ελληνικό blog τ' οποίο βασίζει το 99% των άρθρων του σε αντιγραφές (copy-paste και ενίοτε clopy-paste) από άλλες σελιδες (κατά κύριο λόγο μικρότερες), έχοντας φυσικά και τα ανάλογα έσοδα από τους διαφημιζόμενους.
  Εδώ έχουμε να κανουμε μ' ένα από τα ελαχιστότατα αρθρα που δημοσιεύτηκαν από τους ίδιους και δεν είναι αντιγραφή από αλλού.
  -Αυτό αφορά τη συμμετοχή της Wikipedia στο stopSOPA την 18η Ιανουαρίου.
  Αφ' ενός αυτό που προκύπτει είναι πως αγνοούν ότι η Wikipedia είναι η μεγαλύτερη σελιδα του διαδυκτιου και στη συντριπτική πλειοψηφία αναζητήσεων βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.
  Από την άλλη (σύμφωνα με το κουτοπόνηρο μυαλό τους και την Φεισμπουκικη νοοτροπια τους), το stopSOPA ήταν κάτι που αν συμμετείχες, σου ανέβαζε την επισκεψιμοτητα!
  >>>Δείτε το "άρθρο", για να καταλάβετε. Δεν έχει νόημα να κατανομασω που ήταν δημοσιευμένο.
  Το θέμα είναι πως πρέπει να διυλίζουμε ότι διαβάζουμε, καθώς εκτός την βλακεία και την άγνοια, κυριαρχεί και η έμμεση η άμεση προπαγάνδα που με το copy-paste διαδίδεται σαν αστραπή και προβάλλει ως ενημέρωση!:

  [IMG]

  -Φοβερό το συμπέρασμα έτσι?
  Με κάτι τέτοια είναι που θέλω να δω φορτωμένα τρένα που να οδηγούν τέτοιες περιπτώσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατά της βλακείας....

  [IMG]
  Αρέσει σε Maria Afentouli, tzes, manosk66 και 2 άλλους
 2. Μαζί σου! Στα τρένα!!!

  Αφήστε τα υποβρύχια και παραγγήλτε βαγόνια...
 3. Δυστυχώς αυτό που λες δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά μπορώ να πω ότι στην Κύπρο είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα σε ότι αφορά το διαδύκτιο. Άτομα του κύκλου μου, που κατά κύριο λόγο "ασχολούνται" με υπολογιστές και διαδύκτιο (σπουδάζω computer engineering) δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το τι είναι το SOPA. Τους ήταν τελείως άσχετη λέξη και μάλιστα από άτομα που κατεβάζουν χιλιάδες MB το μήνα από torrent... Πραγματικά κρίμα
 4. Πιστεύω οτι το θέμα με αυτούς που θέλουν να εκφέρουν "άποψη" δεν είναι τόσο το κατά πόσο ενημερωμένοι είναι για αυτό που μιλάνε άλλα το κατα πόσο ξεκινάν να καταπιαστούν με κάτι το οποίο ουσιαστικά δε τους ενδιαφέρει ή δεν πουλάει για αυτούς.
  Φυσικά ο μόνος λόγος είναι επειδή το έκανε και κάποιος άλλος.
  Άρα για να είναι ψιλά στις μηχανές αναζήτησής και να βγάζουν χρήμα απο διαφημίσεις και εταιρίες που προπαγανδίζουν, θα πρέπει να αναφερθούν ντε και καλά και αυτοί. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό; Μα φυσικά να αναπαράγεις αυτούσια τη μαλακία που είπε κάποιος άλλος νωρίτερα.
  Και το πιο ωραίο είναι οτι όλοι αυτοί είτε λέγονται blogers είτε δημοσιογράφοι για να δώσουν το δικό τους στίγμα στο "αρθρο" πετάνε ενα σχόλιο στο τέλος λές και τους ζήτησε ποτε κανείς να πούν την """άποψή τους""".
  Ας ψάξουν λίγο πρώτα να βρούν τις πραγματικές ειδήσεις να φτιάξουν μια σωστή παράγραφο με δικά τους λόγια και αφού κάνουν σωστά τη δουλειά τους ίσως κάποιος ζητήσει και την δική τους γνώμη...
  Το σίγουρο είναι οτι όλοι αυτοί διαμορφώνουν τη συνείδηση μιας νέας γενιά ανθρώπων.
 5. Η ιστορία με την παιδεία πληροφορικής στην Ελλάδα είναι... πονεμένη ιστορία. Για την "ελληνική πραγματικότητα" hacker είναι όποιος κακός άνθρωπος κλέβει λογαριασμούς, σπάει προγράμματα και γενικώς είναι... κακός άνθρωπος [κάτι, γενικά αντίθετο με την έννοια του hacker]. Όσο για το stopSOPA, εδώ στην Ελλάδα παίζει να το έχουμε κάνει .... group στο Facebook ώστε να πατήσουμε like. Είναι σαν την "αντίσταση στη ΔΕΗ" που διαβάζω για κάποια ημερομηνία... σβήνοντας για μισή ώρα τα φώτα [η ακριβής περιγραφή αυτής της... "δράσης"; "Στέλνουμε το μήνυμα της αντίστασης"... !]... Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα ως προς την παιδεία και δυστυχώς τα πράγματα δείχνουν να γίνονται χειρότερα...
  Αρέσει σε tzes