Φασίστες

Συζήτηση στην κατηγορία 'Γενικά' που ξεκίνησε ο χρήστης debianass, 12 Ιαν 2018.

 1. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Τι λες μωρέ; Δηλαδή το νησί σου, που έχει ορθάνοιχτο θέμα, δεν είναι ήδη πλυντήριο; Είδες κανέναν να ενοχλείται; Πώς ακριβώς εμποδίζεται ο κάθε ενδιαφερόμενος να ξεπλύνει χρήμα στους γείτονες ή να φτιάξει βάση; Θα τον χαλάει λες αν δε λέει «Macedonia»; Μήπως θα δουλεύουν χειρότερα οι τράπεζες με άλλο όνομα;

 2. Κοιτάξτε, ανταλλάξαμε γνώμες εγώ τη γνώμη μου είπα, αυτά πιστεύω. Εννοείτε πως δεν θα ακουστούν συνθήματα κατά της ΕΕ, λιτότητας, μπορεί ναι, μπορεί όχι. Αλλά και ο Debian τώρα να μου λέει πως είμαι πιο κοντά στους φασίστες; Αυτοί είναι φανατικοί.
  Μα όποιος έχει επιφυλάξεις και διαφορετική άποψη σώνει και καλά καλύπτει την ΧΑ; Εν πασει περιπτώσει, δεν σας κουράζω άλλο. Θα διαβάζω απλώς τη συνέχεια της συζήτησης.

 3. Φυσικά και έγινε πλυντήριο, δεν είπα όχι. Αλλά επειδή το πρόγραμμα του πλυντήριου διακόπηκε, μία λύση όπως την ΗΘΕΛΑΝ, θα το μετέτρεπε σε ακόμα μεγαλύτερο πλυντήριο, και μόνιμο αυτή τη φορά. :doubledown
 4. Προφανώς δε διαβάζεις γιατί επανέρχεσαι στα ίδια. Παίρνεις κάποιες απαντήσεις οι οποίες δεν είναι "ήξεις αφήξεις" αλλά ξεκάθαρες. Αντί να συνεχίσεις την κουβέντα από αυτές, ακόμα και να τις αμφισβητήσεις, επανέρχεσαι στο ίδιο τροπάρι.
  ΚΑι δεν είπα ότι είσαι πιό κοντά στη χ.α., σε κάλεσα να ψαχτείς ο ίδιος μήπως είσαι πιο κοντά σ'αυτούς που απεχθάνεσαι.
  Η ιστορία ολόκληρη σ'αυτό το ρημαδότοπο φωνάζει ότι ο κίνδυνος προέρχεται από τους φασίστες.
  Εσύ εξανίστασαι όπως λες, επειδή ένα αναρχικό πανί γράφει "Μακεδονία" και το θεωρείς αρωγό του ΝΑΤΟ, ενώ υπερασπίζεσαι ένα στρατηγό ο οποίος αποδεδειγμένα παίρνει εντολές από το ΝΑΤΟ και πραγματοποιεί ασκήσεις εν αγνοία της πολιτικής ηγεσίας. Δεν εξανίστασαι το ίδιο όμως με όλα τα OS που χρησιμοποιούν τον όρο "Μακεδονία" για τη γείτονα χώρα .Εκτός από τα windows, linux και android "μακεδονική" γλώσσα έχει και το MACOS καθώς και το freeBSD, οπότε αυτή τη στιγμή γράφεις από ένα λειτουργικό σύστημα που έχει αποδεχτεί την ονομασία "Μακεδονία". Αρα κι εσύ αρωγός του ΝΑΤΟ.
  Το συγκεκριμένο πανί γράφει επίσης ότι "ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργία", ενώ πριν έλεγες ότι οι αναρχικοί συμπλέουν με τις τράπεζες. Τι δείχνει αυτό; Δε δείχνει προσκόλληση και προκατάληψη; Για ψάξου λίγο καλύτερα...

  Τεσπα, αυτά τα έχω ξανακούσει αρκετές φορές και σου είπα από που προέρχονται. Αν έχεις τέτοιες συναναστροφές, είναι καλύτερα να τους βοηθήσεις να ξεκολλήσουν παρά να κολλήσεις ο ίδιος. Δε νομίζω να σε προσβάλλει αυτό που λέω, προσωπικά κάθε άλλο παρά θα με πρόσβαλλε.

  Υ.Γ. Από κάποια άποψη σε δικαιολογώ, δεδομένου ότι ο α/α χώρος της Κύπρου είναι αρκετά αλλοπρόσαλλος. Πάντως υπάρχουν και κυπραίοι σύντροφοι που έχουν ξεκαθαρίσει μια χαρά στο κεφάλι τους για τί ακριβώς παλεύουν. Δεν υπάρχει κακό DNA, υπάρχει κακή αντίληψη της πραγματικότητας.
 5. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Μωρέ μπορεί να ακουστούν συνθήματα όχι μόνο κατά της Ε.Ε. αλλά και κατά του γείτονα που παρκάρει παράνομα. Ευκαιρία είναι για κάθε πικραμένο να ξεσπάσει και λίγο. Αυτό δε σημαίνει τίποτα αλλά εδώ υποπίπτεις σε αντίφαση. Μιλάμε για μια συγκέντρωση της οποίας την επίσημη διοργάνωση έχουν αναλάβει, αν όχι ξεκάθαρα εθνικιστικές, φίλα προσκείμενες οργανώσεις (ψάξε να δεις τι είναι αυτές οι «παμμακεδονικές ενώσεις» κλπ.). Θα την «περιφρουρήσουν» άτομα ξεκάθαρα προσκείμενα στον εθνικιστικό χώρο. Την αβαντάρουν ξεκάθαρα γνωστά για τα εθνικιστικά τους ιδεώδη μέλη της πολιτικής. Και φυσικά χώθηκε και η Εκκλησία, κι αυτή επίσημα αυτή τη φορά. Συν το ότι το ίδιο το θέμα είναι σαφέστατα εθνικιστικό. Εσύ τα παραβλέπεις όλα αυτά και λες ουσιαστικά "εφόσον δε θα είναι όλοι μα όλοι οι συμμετέχοντες εθνικιστές, δε θα είναι τέτοια και η συγκέντρωση".

  Και για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι καπέλωμα κάποιας «λαϊκής αντίδρασης» από κακόβουλους. Από τότε που προέκυψε το όλο θέμα (δεκαετία '90) μέχρι και τώρα, έχει ριζώσει στη βάση του ο εθνικισμός (θυμήσου ας πούμε γιατί έπεσε η τότε κυβέρνηση, ποιος την έριξε και σε ποια πλευρά του φάσματος εντάσσεται) και εξαιτίας αυτού λαμβάνει συνεχώς πολύ μεγαλύτερη διάσταση.

  Για να μην παρεξηγούμαστε, ξαναλέω πως σαφέστατα δεν είναι όλοι όσοι θα πάνε στη συγκέντρωση εθνικιστές. Η ίδια η συγκέντρωση όμως γίνεται με αφορμή ένα θέμα εθνικιστικού (όχι εθνικού) ενδιαφέροντος και αυτό θα στηρίξουν όλοι όσοι πάνε, έστω κι αν δεν το αντιλαμβάνονται.

 6. Εντάξει, μπορεί να κάνω και λάθος. Αν πήγαινα πάντως, ειλικρινά θα πήγαινα για την αντίδραση σε ΕΕ / ΔΝΤ πρωτίστως, και δευτερευόντως γιατί πιστεύω πως σε αυτή την φάση ειδικά δεν έπρεπε να δοθεί η σύνθετη ονομασία. Μια προσωπική γνώμη είναι, ίσως είναι και λανθασμένη.

  Ε, τι να σας πω, θα το αφήσω τότε, δεν θα πάω, και θα πάω στην επόμενη του ΚΚΕ. Τουλάχιστον εκεί είναι σίγουρα κατά της λιτότητας, κατά ΝΑΤΟ / ΕΕ. Και για Σκόπια λένε πρώτα να δοθούν οι εγγυήσεις και μετά.

 7. Απλώς επέμεινα, διότι η λογική αυτό μου έλεγε, πως όταν από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, βιάζονται, τότε θα έπρεπε να ήμασταν κόντρα. Καλά, πες κάνω λάθος ρε παιδί μου! :confused:

  Από την άλλη, επειδή είπε κάτι ο Άδωνις τότε όποιος πει κάτι παρεμφερές, ταυτίζεται με αυτό που είναι ο Άδωνις; Και αν ο Άδωνις βάλει Linux, τότε όποιος άλλος βάλει είναι κοντά στους φασίστες; Εγώ παρακολούθησα και τις ομιλίες Κωνσταντοπούλου στο ΥΤ, και του Κουτσούμπα, και είδα πως έχουν επιφυλάξεις, και αρνητική σχεδόν στάση.

  Οι δύο ομιλίες στο ΥΤ:

  γγγ.youtube.com/watch?v=c3yBVZNrbbM

  και

  γγγ.youtube.com/watch?v=kP2eMjfIuVg

  Όχι, δεν προσβάλλομαι, αλίμονο. Θα παρακολουθώ την συζήτηση, αλλά τι άλλο να πω, εντάξει είπα τη γνώμη μου. Εγώ, ξέρετε πως σας εκτιμάω! :p
 8. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Αν αρκούν κάποιοι ξεκάρφωτοι σε ένα forum για να αναθεωρήσεις, τότε ίσως η αρχική σου θεώρηση να μην ήταν και τόσο στέρεη (τροφή για σκέψη).

  Κι από την άλλη, άσχετα με τις προθέσεις του καθενός, ο λόγος για τον οποίο γίνεται η συγκεκριμένη συγκέντρωση είναι το «Μακεδονικό», όχι το να κολλήσουμε οποιοδήποτε άλλο θέμα μας απασχολεί. Κάθε φορά που γίνεται αυτό, το θέμα που κολλάμε χάνει τη σημασία του αλλά και λερώνει το αρχικό.
 9. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Αυτή η «λογική» του «πρέπει να λέω/κάνω τα αντίθετα από αυτά που λέει/κάνει ο εκάστοτε αντίπαλος» είναι κακή λογική. Καμιά φορά ο αντίπαλος μπορεί να λέει σωστά πράγματα. Δεν ταυτιζόμαστε μαζί του αν υποστηρίζουμε το ίδιο. Σημασία έχει ο τρόπος και ο λόγος που το κάνουμε.

  Και θεωρείς ότι αυτά τα δύο πρόσωπα έχουν κάποιο κύρος γενικότερα; (πρόσεξε τι θα πεις. Ο Κουτσούμπας κατάγεται από και δραστηριοποιούνταν πολιτικά στην ευρύτερη περιοχή μου και είναι γνωστή λέρα για εμάς εδώ -πλην τους καμμένους κομμουνιστάς βεβαίως βεβαίως).
 10. ειναι; θα σου φερω ενα παραδειγμα. μετα το δημοψηφισμα που ο ξεφτιλας, που εχουμε για πρωθυπουργο, μετετρεψε το οχι σε ναι, επρεπε να ανοιξει εκτακτως η βουλη γιατι ηταν καλοκαιρι προκειμενου να ψηφισουν το τελευταιο μνημονιο. για να ανοιξει η βουλη επρεπε να συμφωνησουν οι προεδροι της βουλης (δηλαδη ο προεδρος και οι αναπληρωματικοι του). το πρωτο αποτελεσμα της ψηφοφοριας των προεδρων ηρθε ισοπαλια γιατι οι βουλευτες του κκε ψηφισαν παρων και μετα άλλαξε ο μητροπουλος την ψηφο του σε θετικη και ανοιξε η βουλη για να ψηφισουν το μνημονιο. η σταση του κκε στη λιτοτητα και εε λοιπον ειναι παρων, εκτος και αν εσυ ή καποιος άλλος μου το δικαιολογησει αλλιως το αδικαιολογητο. τοτε που εσωσε τη βουλη το κκε το θυμασαι και που μετα ο αδωνις ευχαριστουσε το κκε; ετσι για να θυμηθουμε μερικα αρκετα προσφατα πραματα...

  παντως και εγω ειμαι κατα της ενταξης των σλαβομακεδονων στο νατο ασχετως ονοματος

 11. Αυτός ως ΓΓ εκφράζει την ΚΕ και το πολίτ μπιρό. Ας μην τον βλέπουμε ως πρόσωπο, αλλά σαν έκφραση των συλλογικών θέσεων της ΚΕ.

  Την κ. Ζωή την εκτιμώ πολύ. Είναι άριστη στο λειτούργημα της, και τις γνώσεις της.

 12. Εγώ είπα την θεώρηση μου, αλλά δεν λέω "Ναι, αυτό είναι και άλλο δεν είναι". Το συζητάω, να ακούσω και τις αντιλογίες, και λέω πως δεν επιμένω. Κοιτάξτε, ο ρους των γεγονότων θα δείξει. Εδώ θα είμαστε, και θα παρακολουθούμε.

  Δεν είναι σίγουρο όμως το άλλο Soul, ας δούμε αύριο τι θα γίνει, τι θα λένε οι συγκεντρωμένοι.
 13. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Το «παρών» πρακτικά σημαίνει «δεν παίρνω θέση» και είναι αισχρή στάση (θεωρώ) αλλά και ένας ωραίος τρόπος για να λες ότι δεν υποστήριξες κάτι (ενώ φυσικά ούτε εναντιώθηκες σε αυτό). Για το γενικότερο κύρος του Κ.Κ.Ε. ιστορικά, ας μην την ανοίξουμε τη συζήτηση.

  Γιατί ρε 'συ τέτοια εναντίωση στους γείτονες; Όλοι μέσα είμαστε, αυτοί γιατί να μείνουν απ' έξω; Γιατί δεν τα παίζεις τα παιδάκια;
 14. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Αυτός ως άτομο είναι κυριολεκτικά ένα μέσης δυναμικής κομματόσκυλο, με ανύπαρκτο πολιτικό έργο. Σκέψου ότι ούτε βουλευτής δεν είχε εκλεγεί πριν γίνει Γ.Γ. (απέτυχε δύο φορές). Μήπως αυτό λέει κάτι και για την ποιότητα εκείνων που τον εξέλεξαν στη θέση που κατέχει;

  Η Κωνσταντοπούλου είναι και καλή στο επάγγελμά της και γνώσεις έχει. Αυτά όμως δεν επαρκούν για να προσδώσουν κύρος σε ένα άτομο. Η ίδια έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι την «εξαπάτησε» ο Τζίφρας. Αυτό το λες και παραδοχή ηλιθιότητας. Και φυσικά όλοι θυμόμαστε(δυστυχώς) τα πεπραγμένα της στο προεδριλίκι της Βουλής και την παρατηρούμε (πάλι δυστυχώς) να επιδίδεται σε ένα λαϊκιστικό σόου βγαλμένο από τρελοκομείο.
 15. Η νύχτα θα είναι μεγάλη για την Αθήνα. Τελείωσε η ναζιστική εκδήλωση στα γραφεία της Χ.Α. και η αντιφασιστική πορεία αριστερών οργανώσεων. Οι νεοναζί ήταν από 270 άτομα μέχρι 300 στο δρόμο, μπορεί και καμιά 20αριά ακόμα μέσα στα γραφεία τους σύμφωνα με αυτόπτες αλλά και τα βίντεο που ανέβασαν οι ίδιοι οι ναζί.
  Οι αριστεροί από την αλλη γύρω στις 2.300. Υπόψην ότι δεν είχαν κατέβει αναρχικές συλλογικότητες.

  [IMG]
  Στη φωτό φαίνονται οι φασίστες στη Μεσογείων που πήγαν πορεία μέχρι το πεντάγωνο. Μετράμε 14 άτομα σε κάθε σειρά επί 21 σειρές, σύνολο 294 με την ουρά να έχει πιο αραιό κόσμο, άρα λιγότεροι απο 300.

  Σε όλη την Αθήνα υπάρχουν περιπολίες αντιφασιστών, διμοιρίες ΜΑΤ και παναθηναικοί που γυρίζουν από το γήπεδο.
  Στο Μοναστηράκι 2 διμοιρίες ΜΑΤ προσπάθησαν να εγκλωβίσουν περίπολο των 60 ατόμων, η οποία κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να φτάσει στα Εξάρχεια. Μετά από λίγο έφτασε μεγαλύτερη αντιφασιστική ομάδα, άνω των 200 ατόμων, η οποία έκανε κανονικά περίπολο σε όλο το Μοναστηράκι μέχρι που εμφανίστηκαν πολύ περισσότερες διμοιρίες. Η περίπολος επέστρεψε στα Εξάρχεια δεχόμενη συνεχή πίεση και αποκρούοντας επιθέσεις μπάτσων στην ουρά.
  Έχει ξεκινήσει και τρίτη ομάδα, γύρω στα 700 άτομα αυτή τη φορά, για να δούμε πόσες διμοιρίες μπορούν να κατεβάσουν.

  Μεταφέρω εικόνα από την χθεσινή επίθεση στα γραφεία της Χ.Α στον Πειραιά:
 16. Σήμερα είναι το συλλαλητήριο θέλω να πω και στις δυο παρατάξεις ψυχραιμία,
  γιατί θα γίνει ότι αποφασίσει η "αγία" και άνομο-ουσία Αμερική αμήν.
  Αρέσει σε Πράος και Χάρης
 17. το να επεκταθει το νατο και στη χωρα αυτη μου φαινεται σαν καρκινος που θελει να κανει μετασταση, παρομοιως και με την εισοδο τους στην εε που ακολουθει κλπ. και ειδικα οταν στη χωρα αυτη υπαρχει ενα πλειοψηφικο ρευμα εθνικοαλυτρωτικης σαχλαμαρας τοτε ειναι ακομα χειροτερα.
  Αρέσει σε Χάρης
 18. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Τα δύο πρώτα δεν αλλάζουν κάτι για εμάς. Ίσα-ίσα που, αν είναι εκτός, δε δεσμεύονται από τους κανόνες που δεσμεύουν όσους είναι εντός και έχουν μεγαλύτερη «ελευθερία» για να λένε αυτά που λένε. Από 'κει και πέρα, έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι θέλεις για την Ε.Ε., αναλογίσου όμως πόσα πράγματα έχουν αλλάξει, ακόμα και στη χώρα μας, επειδή είναι κοινοτικές οδηγίες. Δεν είναι λίγα και επίσης δεν είναι πράγματα που θέλαμε να τα κάνουμε μόνοι μας. Π.χ. το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν ψηφίστηκε επειδή έχουμε «αριστερή» κυβέρνηση αλλά επειδή για χρόνια επιμέναμε να θεωρούμε συνανθρώπους, συμπατριώτες, συμπολίτες μας ως κατώτερα όντα, δεν το ψηφίζαμε και φυσικά πληρώναμε πρόστιμα. Υπάρχουν κι άλλα, μικρότερα ή μεγαλύτερα που εμείς σήμερα -έστω και με τις συνθήκες που επικρατούν- τα θεωρούμε αυτονόητα αλλά δεν ήταν πάντα. Έγιναν ακριβώς επειδή συμμετέχουμε στην Ε.Ε.

  Επειδή όμως ζούμε στη χώρα των διπόλων, να τονίσω ότι το να αναγνωρίζεις τα υπέρ μιας κατάστασης δε σημαίνει ότι παραβλέπεις τα κατά. Απλά, ιστορικά έχουμε μια κάποια έφεση στο να βλέπουμε παντού κατά και να θεωρούμε ότι ολόκληρος ο κόσμος θέλει το κακό μας. Δεν είναι έτσι. Ποτέ δεν ήταν.

  Δεν υπάρχει όμως το πλειοψηφικό ρεύμα που λες. Οι γείτονες είχαν και έχουν εθνικιστές και λοιπά άλλα φρούτα, ακριβώς όπως κι εμείς. Είχαν επίσης εθνικιστικές κυβερνήσεις, ακριβώς όπως κι εμείς. Αυτοί κάνουν θόρυβο, ακριβώς όπως και οι δικοί μας. Δεν είναι πλειοψηφία όμως. Δεν ξυπνάει ο γείτονας σκεπτόμενος πώς θα απελευθερώσει τα τμήματα που του πήρες (γιατί ξέρει ότι δεν του πήρες τίποτα), όπως αντίστοιχα και ο μέσος Σαλονικιός δε φοβάται ότι θα του πάρουν κάτι, γι' αυτό και πάει άνετα στους γείτονες για βολτούλα, ψώνια κλπ. Αν υπήρχε πραγματικό πλειοψηφικό ρεύμα, θα ξαναψήφιζαν εθνικιστική κυβέρνηση. Ψήφισαν όμως μια πιο «μετριοπαθή». Αυτό κάτι δείχνει, δε νομίζεις;

  Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανατολικούς γείτονες. Ως χώρες και με τη συμβολή των εδώ κι εκεί φρούτων έχουμε προβλήματα, σε ατομικό επίπεδο όμως, όταν ας πούμε χρειαστεί νοσοκομείο ένας κάτοικος ακριτικού νησιού, δεν περιμένει πότε θα έρθει το πλοίο ή το ελικόπτερο από την ηπειρωτική χώρα αλλά πάει δίπλα και καλά κάνει. Ούτε εκείνος σκέφτεται "καλύτερα να πεθάνω παρά να πάω στους κωλότουρκους", ούτε φυσικά και ένας Τούρκος γιατρός θα πει "δε σε φροντίζω γιατί είσαι κωλοέλληνας".
 19. αυτο αναλογιζομαι. υπαρχουν καποια καλα που εχουν αλλάξει στη χωρα μας λογω εε αλλά τα κακα που εχουμε λογω εε ειναι μακραν πολυ περισσοτερα και πολυ χειροτερα ποιοτικα

  για αυτο λεω οτι υπαρχει πλειοψηφικο ρευμα, το οτι τωρα εχουν μια πιο ηπια ειναι μεν προοδος αλλά αυτο δε σημαινει οτι δεν υπαρχει μια κρισιμη μαζα που μπορει να οδηγησει με τις επιλογες της σε καταστασεις αηδιαστικες. παρομοιως και σε εμας εδω, αλλά απο την επαφη που ειχα καποια στιγμη (λογω δουλειας) με σλαβομακεδονες εκει μου φαινεται τα πραματα ειναι χειροτερα, κατι που δε μπορω να πω για τους τουρκους, οι οποιοι γενικα μια χαρα ειναι σε γενικες γραμμες εκτος απο οσους προερχοντε απο τις ανατολικες περιοχες της ενδοχωρας αλλά και παλι οι σλαβομακεδονες μου φανηκαν πιο κολλημενοι. παρομοιως με τους τουρκους ειναι και οι αλβανοι. παντως αν εξαιρεσουμε αυτα τα εθνικοσαχλαμαρικα κολληματα που συναντας στους σλαβομακεδονες κατα τα άλλα εχουμε πολυ περισσοτερα κοινα με αυτους παρα με τουρκους και αλβανους. αλλά ετσι ειναι στα βαλκανια, μπλεγμενη κατασταση.
 20. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Δεν είναι περισσότερα τα κακά, απλά τα τονίζουμε περισσότερο. Αυτό που έχουμε ως χώρα επίσης είναι ότι βλέπουμε παντού εχθρούς. Κι έτσι δε μπορείς να εμπιστευθείς κανέναν και καταντάς μίζερος. Σε οτιδήποτε συμμετείχαμε, όχι μόνο στην Ε.Ε., οπουδήποτε, ποτέ δεν ήμασταν «all in» που λέμε.

  Δεν υπάρχει σου λέω πλειοψηφικό ρεύμα. Αυτό που όντως υπάρχει είναι ότι οι εθνικιστικοί κύκλοι υποσκάπτουν κάθε προσπάθεια της χώρας για να προχωρήσει. Γι' αυτό, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς ως γείτονες, είναι να μην τροφοδοτούμε αυτό το κλίμα.

  Δες το και αλλιώς. Οι γείτονες είναι διάφορες εθνότητες που αποφάσισαν να ζουν μαζί. Από τότε που δημιούργησαν αυτό το, υποτυπώδες έστω, έθνος, έχουν από τη μία τους δικούς τους βαρεμένους που λένε τα περίεργα κι από την άλλη όλους εμάς που προσπαθούμε έμμεσα και άμεσα να τους επιβάλουμε πώς θα ονομάζονται, πού ανήκουν και όλα αυτά. Κατά κάποιον τρόπο έχουμε κοινά ιστορικά. Θα μπορούσαμε λοιπόν, αν βέβαια ήμασταν πρώτα εμείς σοβαρή χώρα, να χρησιμοποιήσουμε όλα εκείνα τα μέσα που διαθέτουμε λόγω της θέσης μας σε διάφορες ομάδες κλπ. για να βοηθήσουμε εκείνους να βελτιωθούν. Ακόμα και ωφελιμιστικά να το δεις, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μας χρωστούσαν και χάρη. Αλλά ούτε σοβαρή χώρα είμαστε, ούτε μας ενδιαφέρει να κάνουμε κάτι τέτοιο.

  Εντελώς διαφορετικές νοοτροπίες αλλά σύγκρινε όλο αυτό που συμβαίνει εδώ με το ότι οι Νορβηγοί ήθελαν να παραχωρήσουν ολόκληρο βουνό στους Φινλανδούς ως δώρο για την επέτειο της ανεξαρτησίας τους. Κι εμείς εδώ, όχι στους εκτός χώρας γείτονες αλλά ούτε στο διπλανό σπίτι δεν παραχωρούμε σπιθαμή.