Code.org εκμάθηση προγραμματισμού και στην ελληνικη γλώσσα

Συζήτηση στην κατηγορία 'Γενικά Τεχνολογικά θέματα' που ξεκίνησε ο χρήστης mikeius666p, 30 Ιουλ 2017.

 1. Μου ηταν εμμονη ιδεα απο τοτε που αρχισα να ασχολουμαι με το linux να ξεκινησω να μαθαινω απλο προγραμματισμο αλλα την μια βαριομουν την αλλη με περιοριζαν τα αγγλικα μου την αλλη δεν ηξερα απο που να ξεκινησω. Βρηκα λοιπον σημερα τυχαια αυτη την ιστοσελιδα code.org η οποια διαθετει και ελληνικα.Οποτε ψηθηκα να ξεκινησω και να δω μεχρι που μπορω να φτασω. Η μεταφραση ειναι παρα πολυ καλη αλλα οχι ολοκληρωμενη σε καποια σημεια
  Αρέσει σε STavrosYoMafias
 2. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Απ' όσο το είδα, θα τολμήσω να κάνω την εκτίμηση ότι δε θα σε βοηθήσει. Είναι υπερβολικά απλουστευμένο, παιδιάστικο και στην πραγματικότητα δεν αγγίζεις καν (σοβαρό) κώδικα. Ούτε και τα απλοϊκά web games που έχει είναι καλός τρόπος για να μάθεις. Πιο πολύ για παιδάκια Νηπιαγωγείου μου κάνει.

  Επίσης, το ότι η JavaScript είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα προγραμματισμού, όπως αναφέρει, είναι τεράστιο ψέμα που βολεύει την ίδια τη σελίδα γιατί αυτή τη γλώσσα σου πλασάρει.
 3. την δοκιμασα και ειναι υπερβολικα απλοποιημενη οπως λες και ουσιαστικα δεν μου εμαθε σχεδον τιποτα. Αφου σε καποια φαση αρχισε να γινεται επαναλαμβανομενη.Υπεθεσα οτι θα βοηθουσε καπως αλλα βαρεθηκα γρηγορα. Θα παω να μαθω καλα αγγλικα μηπως και μαθω κατι της προκοπης :D
 4. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Αν θέλεις την ταπεινή μου άποψη, ξεκίνα με τα λίγα Αγγλικά που καταλαβαίνεις και στην πορεία θα δεις ότι θα βελτιωθούν και αυτά. Η κάθε γλώσσα μαθαίνεται με τη χρήση κι όχι με το να διαβάζεις απλά τους κανόνες της. Ξέρεις πόσοι, ειδικά στην Ελλάδα, έχουν πτυχία Αγγλικών αλλά στην πραγματικότητα είναι χαμηλού επιπέδου; Έτσι κι αλλιώς, λογικά δε σκοπεύεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με τον προγραμματισμό, οπότε μπορείς να είσαι πιο χαλαρός.

  Στην Ελλάδα έχουμε τη μανία να ελληνοποιούμε διεθνείς ορολογίες κι αυτό είναι μεγάλο σφάλμα γιατί ο μαθητευόμενος αναγκάζεται συνεχώς να κάνει στο μυαλό του την εναλλαγή μεταξύ ελληνικής (που φυσικά δε μπορεί να χρησιμοποιήσει πουθενά αλλού) και διεθνούς ορολογίας, με αποτέλεσμα να γίνεται χαμός. Άσε που πολλές φορές η ελληνική λέξη ξεχειλώνει νοηματικά για να περιγράψει κάτι το οποίο δε μπορεί να περιγράψει στην πραγματικότητα.

  Η Codeacademy είναι γνωστή για αυτό που κάνει, άρα λογικά το κάνει καλά. Μπορείς να βρεις κι άλλες καλές αντίστοιχες υπηρεσίες. Να ξέρεις όμως ότι αυτά τα μαθήματα θα σε βοηθήσουν μόνο στα βασικά. Θα μάθεις π.χ. σωστή σύνταξη αλλά δε μπορούν να σου μάθουν πώς να φτιάξεις κάτι απ' το μηδέν. Αυτό είναι και θέμα αντίληψης και δε μπορεί να διδαχθεί. Γι' αυτό έχει σημασία η πρακτική εξάσκηση.

  Η συνηθισμένη μέθοδος είναι να διαλέξεις μια γλώσσα που σε ενδιαφέρει κι όταν μετά από καιρό τη μάθεις σε κάποιο βαθμό, αν έχεις όρεξη, να μεταπηδήσεις σε άλλη. Αυτή η άλλη μπορεί να είναι και παραπλήσια, για να μην έχει μεγάλη δυσκολία η μετάβαση. Ποια γλώσσα να διαλέξεις όμως ως πρώτη; Αυτό βασικά εξαρτάται από το αν επιθυμείς να την κάνεις κάτι ή απλά να τη μάθεις ως γνώση. Η πιο συχνή απάντηση σε αυτή την ερώτηση όμως είναι η Python, γιατί θεωρείται σχετικά εύκολη (σε σύγκριση με άλλες). Θα μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσεις μελλοντικά για να φτιάξεις πραγματάκια και για το Linux και να τα χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου.
 5. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Και το w3schools που λέει ο itsok είναι πολύ καλό αλλά αυτό περιλαμβάνει μόνο web γλώσσες. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, είναι πολύ καλή περίπτωση.
 6. Ποιος είναι ο καλύτερος code editor που υπάρχει για Linux;
 7. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Δεν υπάρχει «καλύτερος». Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς την εφαρμογή εκείνη με την οποία έχεις τη μεγαλύτερη εξοικείωση. Άλλοι χρησιμοποιούν IDE, που είναι ολοκληρωμένο περιβάλλον, άλλοι γραφικό text editor κι άλλοι vim, emacs, nano και πάει λέγοντας. Είναι θέμα προτίμησης και ικανότητας. Κάποιος μπορεί να «χρειάζεται» λειτουργία για αυτόματο κλείσιμο των brackets π.χ. ή syntax highlighting ενώ κάποιος άλλος μπορεί να γράφει άνετα και σε χαρτοπετσέτα, που λέει ο λόγος.
 8. Σε θέματα ασφαλείας και αποδοτικότητας σε ιστοσελίδες μία από τις ιδανικές γλώσσες θεωρείται η html; δεν φαίνεται πάντως αρκετά δύσκολη και μαθαίνεται σχετικά εύκολα.Πως μπορείτε όμως να διαχειρίζεστε όλο αυτό τον τεράστιο όγκο πληροφοριών; πατώ προβολή κώδικα και μου βγάζει αποτέλεσμα 2988 γραμμών κώδικα
 9. Soulrain Falls Ο Αντμινιστράτορας

  Δεν είναι απαραίτητο να διαχειρίζεσαι τίποτα, εκτός κι αν φτιάχνεις ιστοσελίδα από το μηδέν. Για παράδειγμα, τον κώδικα του forum εδώ δεν τον έγραψε κάποιος από εμάς. Υπάρχουν έτοιμα frameworks, δηλαδή κώδικας που γράφουν και συντηρούν άλλοι, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιος θέλει. Δική μας παρέμβαση είναι τα banners που βλέπεις στη sidebar της αρχικής σελίδας του forum και η εμφάνιση (αυτή όμως δεν είναι html).