We Are Legion: Στον κόσμο των Anonymous

Συζήτηση στην κατηγορία 'Χακτιβισμός' που ξεκίνησε ο χρήστης constantinos, 22 Ιαν 2012.

 1. constantinos Μπουμπούκος-Κιμ Γιονγκ

  [IMG]
  Πάντα υπαρχουν δυο ορισμοί για καποιες έννοιες. Για παράδειγμα η λέξη επαναστάτης, στο μυαλό ενός Αμερικάνου η Ευρωπαίου στρατοκράτη η πολιτικού σημαίνει Τρομοκράτης.
  Η και με πιο απτό παράδειγμα οι λέξεις: Αντιδρώ σε ότι μας κάνετε, για τους Έλληνες πολιτικάντηδες, σημαίνουν: "τραμπούκοι-αναρχικοί που κάνουν επεισόδια".
  Αυτές ακριβώς τις απόψεις προσπαθούν να περάσουν και στη κοινή γνώμη με τα ξεπουλημένα ΜΜΕ των αθλίων δημοσιογραφισκων που παπαγαλίζουν ότι τους πουν οι αφέντες τους.
  -Μέσα σε αυτό το κλίμα διαστρέβλωσης και προκατασκευασμένων ειδήσεων και τρόπων σκέψης, έχει επικρατήσει από τη κάθε ξανθιά χαζοπαρουσιάστρια και κάθε γραβατωμένο ξερόλα, μα και από τους απανταχού που αποκαλούν τον εαυτό τους μλπογκερ η λέξη: χακερ την οποία και έχουν φροντίσει να περιβάλλουν με το ανάλογο σκηνικό:
  -Από την άλλη (σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ και τους blogers της γενιάς και νοοτροπίας του Facebook), αυτοί οι σκοτεινοί τύποι:
  (αυτό το τελευταίο όμως το διοργανώνουν απο το Facebook (=tredy, must>πουλάει η λέξη Facebook).
  Έλεος, ειλικρινά!

  -Της μόδας και τρεντυ για "εναλλακτικά" δελτία ειδήσεών και κάθε φυλλαδα στα περίπτερα καθώς και στα χαζομπλογκς με ολίγη απ' όλα στη θεματολογία τους (αναπαράγοντας τις ίδιες ειδήσεις στην ουσια), είναι και κάνα θεματακι για τους.... Χακερς Ανωνύμους!
  Φυσικά δεν αναλύουν κάτι, αρκεί η λέξη: Χακερ (μα και Ανώνυμος) που πουλάει. Κοτσάρουν και μια φώτο και καποιο βιντεο και τις περισσότερες φορές και καποια λεζάντα που είναι εντελώς αντίθετή στο μήνυμά των.... Χακερς (οι λέξεις επαναστάτης=τρομοκράτης που ειπαμε πιο πάνω).

  -Η πικρή αλήθεια όμως, (για τα ΜΜΕ και τους "μπλογκερς" είναι πως οι οι Anonymous δεν είναι μια τυπική ομάδα με καποια τυπική οργάνωση, ούτε και καποια δεδομένη μάζα η ομάδα ανθρώπων.
  Αν θέλει να τους περιγράψει κάποιος το πιο σωστό είναι να πει ότι πρόκειται για συνειδητοποιημένους και ευαισθητοποιημένους καθημερινούς ανθρώπους που κατέχουν καλά από τεχνολογία και υπολογιστές και βρίσκονται σε συγκεκριμένα forum του Internet,.
  Αυτοί οι άνθρωποι νοιώθοντας απηυδισμένοι από την καθημερινότητα τους, από την σάπια εξουσία, τις κυβερνήσεις,οργανισμούς και εταιρείες, αντιδρούν.
  Πιο απλά Ανώνυμος, θα μπορουσε να είναι ο οιοσδήποτε από όλους εμάς εκεί έξω.

  -Προσπαθώντας να αποδώσει καλύτερα το κίνημα των Anonymous, δημιουργήθηκε ντοκιμαντέρ με τίτλο: We Are Legion, τ' οποίο είναι και το μότο των Anonymous.
  Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους που δεν ξέρω αν θα φτάσει ποτέ στις οθονες των κινηματογράφων, μα η πρωτη προβολή εγινε στο Slamdance, το φεστιβάλ εναλλακτικών παραγωγών, στα πλαίσια του Sundance.
  Δεν ακολουθεί τη συνήθη προσέγγιση των ΜΜΕ (τηλεοπτικών σταθμών , εφημερίδων, χαζομπλογκερς) – που παρουσιάζουν μονόπλευρα τους Anonymous, για λόγους που ειπαμε πιο πάνω συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της άγνοιας.
  Σε καμία περίπτωση η ταινία δεν προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον θεατή και να του δώσει προκάτ σκέψεις, μα είναι ανοιχτή και αναγκάζει το μυαλό να σκεφτεί.
  Μακάρι να βρεθεί καποια ανεξάρτητη εταιρεία παράγωγης να το φέρει και στις μεγάλες οθονες.

  >>>Δείτε το τρέιλερ, αξιζει:
  We Are Legion: The Story of the Hacktivists - Trailer


  ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  Το μότο των Anonymous: We Are Legion, παραπέμπει συμβολικά, στη ταινία ο Εξορκιστής, όπου ιερέας ρωτά τον δαίμονισμένο που προσπαθεί να εξορκίσει: "πες μου το όνομα σου, δάιμονα” και ο δαιμονισμένος απαντά με κραυγές: “Δεν είμαι ένας. Είμαστε λεγεώνα”.
  Με αυτό θέλει να τονίσει πως δεν έχει σημασία η μια νίκη σ' έναν δαίμονα, καθώς τη θέση του θα πάρουν πολλοί άλλοι.
  Αυτό ακριβώς έννουν και οι Anonymous με το moto τους : Για κάθε μέλος τους που θα συλληφθεί, θα εμφανίζονται άλλα… δέκα!
  Και πιστευω πως αυτό το έχουν πλέον καταλάβει, αρκετοί από αυτούς που τους πήγαν κόντρα!
  Αρέσει σε Ματθαίος και apache