ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΕΛΗ: Θα χρειαστεί να αλλάξετε τον κωδικό σας από εδώ.

Πρόσφατα Νήματα
Η επαναλειτουργία του sit...
Forum: Περί του os.arena
Τελευταία Ανάρτηση: Soulrain
13.08.2018 13:05
» Απαντήσεις: 126
» Βλεφαριάσματα: 6.297
Περί Benchmarks
Forum: Η τεχνολογία στη ζωή μας
Τελευταία Ανάρτηση: Χάρης
13.08.2018 01:41
» Απαντήσεις: 2
» Βλεφαριάσματα: 425
Οδηγός Εγκατάστασης openS...
Forum: Οδηγοί
Τελευταία Ανάρτηση: Efstathios Iosifidis
11.08.2018 14:15
» Απαντήσεις: 5
» Βλεφαριάσματα: 2.738
Καλησπέρα
Forum: Καλωσόρισμα νέων μελών
Τελευταία Ανάρτηση: Udaba
09.08.2018 17:24
» Απαντήσεις: 0
» Βλεφαριάσματα: 57
Online υπηρεσία για fake ...
Forum: Ανωνυμία και Ιδιωτικότητα
Τελευταία Ανάρτηση: Udaba
09.08.2018 15:18
» Απαντήσεις: 10
» Βλεφαριάσματα: 1.826

Γεια χαραντάν, Επισκέπτης
Πρέπει να γραφτείς πριν κάνεις ανάρτηση.

Όνομα χρήστη/Email:
  

Κωδικός
  

Ψάξε(Προχωρημένη Ψαχτική)

Στατιστικά Forum
» Μέλη: 1.847
» Νεότερο μέλος: kodis_v
» Νήματα forum: 4.960
» Αναρτήσεις forum: 29.238

Πλήρη Στατιστικά

Συνδεδεμένα Όντα
12 άτομα συνδεδεμένα.
» 0 Μέλος(η)
8 Επισκέπτης(ες)
Majestic, UptimeRobot, Yandex

 
  Καλησπέρα
Αναρτήθηκε από: Udaba - 09.08.2018 17:24 - Forum: Καλωσόρισμα νέων μελών - Χωρις Απαντήσεις

Καλησπέρα παιδιά . Welcome back!
Σας παρακολουθούσα τα παλαιότερα χρόνια .. Καλως ήρθατε πίσω :)


  Ο Γουίνυ το αρκουδάκι "τρομοκράτης" για την Κινεζική κυβέρνηση
Αναρτήθηκε από: debianass - 08.08.2018 17:55 - Forum: Ειδήσεις - Απαντήσεις (2)

Σίγουρα η κινέζικη εξουσία δεν πρωτοπορεί στην εφαρμογή του αδιανόητου. Τόσο στις ευρωπαικές όσο και στις αμερικανικές χώρες γινόμαστε πολύ συχνά μάρτυρες τραγελαφικών νόμων που απαγορεύουν π.χ. την καλλιέργεια φυτών, την ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και ιστοχώρους, την ποινικοποίηση "παστίτσιων" και άλλα πολλά γελοία και αναξιοπρεπή κατορθώματα από πλευράς της.
Το νέο κατόρθωμα ωστόσο της κινεζικής κυβέρνησης προκαλεί αίσθηση. Ο "τρομοκράτης" αυτή τη φορά δεν είναι άλλος από το συμπαθέστατο αρκουδάκι Γουίνυ, γνωστό όχι μόνο στους μικρούς αλλά και στους μεγαλύτερους αφού η μυθοπλασία του μετράει αρκετά χρόνια.
Οι μανδαρίνοι του Πεκίνου δεν έχουν αιτιολογήσει επαρκώς την απόφασή τους να απαγορεύσουν την ταινία "Κρίστοφερ Ρόμπιν" με ήρωα τον Γουίνυ. Μια ματιά όμως στο κινέζικο διαδίκτυο αρκεί για να καταλάβουμε το γελοίο της υπόθεσης.

Όπως συνέβαινε με τις γελοιογραφίες των πραξικοπηματιών της 21 Απριλίου που ποινικοποιούνταν στη χώρα μας επειδή εξευτέλιζαν τους χουντικούς, έτσι και στην Κίνα η μορφή του Γουίνυ έχει επιστρατευτεί για να καταδείξει τη γελοιότητα του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπινγκ.
Εκατοντάδες μιμίδια σαν τα παρακάτω κυκλοφορούν στα μπλογκς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας παρομοιάζοντας το Κινέζο πρόεδρο με το "χαζό αρκουδάκι" Γουίνυ.

[Εικόνα: 2400.jpg?w=300&q=55&auto=format&usm=12&f...ee5642d937]
Εδώ που τα λέμε η ομοιότητα είναι εμφανής

[Εικόνα: TIGGER_2590531b-1.jpg]
Ο Γουίνυ και ο Τίγρης!!

[Εικόνα: 9117c37f_1c9b_4451_9cb0_4ab425b7420e.jpg]
Ο Γουίνυ με τον πάντα μελαγχολικό γαιδαράκο Γκαρή!


Όσο γελοίο κι αν μας φαίνεται, οι παραπάνω εικόνες (και πολλές άλλες) διώκονται δια ροπάλου από το κινεζικό διαδίκτυο ενώ οι δημοσιευτές τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες αν εντοπιστούν.
Για τους παραπάνω λόγους το συμπαθές αρκουδάκι έχει γίνει σύμβολο αντίστασης για τους κινέζους. Και το σημαντικότερο, ξεσκεπάζει τη γελοιότητα όσων μας κυβερνούν, στην Κίνα και παντού!

[Εικόνα: Pooh.jpg]


Άποψη Αναρχισμός και κρυπτονόμισμα· the Bitcoin
Αναρτήθηκε από: Maria Afentouli - 05.08.2018 12:55 - Forum: Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Δραστηριότητες - Απαντήσεις (4)

Aναμετάδοση ηχογραφημένης εκδήλωσης: Αναρχισμός και κρυπτονόμισμα· the Bitcoin

από Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93.8fm
04/08/2018 8:01 μ.μ.

Στην ζώνη ηχογραφημένων εκπομπών, θα μεταδοθεί η εκδήλωση «Αναρχισμός και κρυπτονόμισμα – the Bitcoin», την Κυριακή 5 Αυγούστου στις 15:00 και σε επανάληψη την Τετάρτη 8 Αυγούστου την ίδια ώρα.

Ομιλητές:
- ο Χρήστος Στεργίου, σύμβουλος ψηφιακής οικονομίας και κρυπτονομισμάτων και
- ο Αντώνης Μπρούμας από το περιοδικό Βαβυλωνία.
   
Στην εκδήλωση επιχειρείται, με κριτική ματιά, να διευρυνθεί ο διάλογος εντός του ευρύτερου κινήματος και να διερευνηθούν ανοιχτά όλες τις ριζοσπαστικές απόψεις γύρω από το bitcoin, τα ψηφιακά νομίσματα και τις τεχνολογίες blockhaim, διατηρώντας πάντοτε την κοινωνική σκοπιά της αντίθεσης σε κάθε κυριαρχία, της άμεσης δημοκρατίας και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

  •     Είναι το bitcoin μια διέξοδος από τον κρατικό / εταιρικό έλεγχο ή το αποκορύφωμα του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού;
  •     Μπορούν τα ψηφιακά νομίσματα να γίνουν όπλο ενάντια στις σχέσεις κυριαρχίας ή είναι μέσο αναπαραγωγής και ενδυνάμωσής τους;
  •     Τι είναι οι τεχνολογίες blockhaim και ποιες οι δυναμικές τους;
  •     Μπορούν να ενισχύσουν την κυκλοφορία των δικών μας ανταγωνιστικών αξιών και τρόπων αναπαραγωγής ή αποτελούν βήμα προς την αποσάθρωση τους;
  •     Πρέπει να ενδιαφέρουν τα μη αντιπροσωπευτικά κοινωνικά κινήματα αυτές οι τεχνο – κοινωνικές εξελίξεις, προσκλήσεις και προοπτικές;


  LG smart tv και remote control addon.
Αναρτήθηκε από: Πράος - 04.08.2018 16:47 - Forum: Εγγενείς αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές και υπηρεσίες - Απαντήσεις (3)

Δείτε ρε μάγκες αυτό το πρόσθετο στον chrome. Είναι εκείνο το κόκκινο στρογγυλάκι πάνω από το πράσινο πλαίσιο που φαίνεται ότι είναι κοντρόλ για τηλεόραση.


   Για την ιστορία (για το σπασαρχ...σμα | Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να είμαι λιτός και απέριττος στο λόγο, μου αρέσει να τα λέω ψιλοχαοτικά με πολλές σάλτσες)

Έψαχνα λύση για κοντρόλ της tv όπως έχω ήδη λίγα χρόνια τέτοιο πράγμα στο κινητό. Κυκλοφορεί η LG το smart share για windows το οποίο το είδα κάποια φορά σε win και δεν είχε και πολλές δυνατότητες αν θυμάμαι καλά. Λίγο καλύτερο ήταν δηλαδή από κάτι άλλα της σειράς που κυκλοφορούσαν "σαν σε πάγκους πανηγυριού". Άντε να στείλει κάνα γουτουμπικό βίντεο στην τηλεόραση, άντε να έχει κανένα σετ κουμπιών για χειρισμό ήχου  του βίντεο που στριμάρεται.

Στο ιντερνετ το μόνο που φαινότανε να αξίζει ήταν αυτό το πρόσθετο του chrome. Πήγα να βάλω τον chrome αλλά εδώ και χρόνια βγαίνει για 64μπιτες διανομές (άρα και επεξεργαστές) Εγώ 10 χρόνια μετά την αγορά του PC και με επεξεργαστή των 35-40 ευρώ (απλό διπυρηνάκι, Μάλλον λέγεται κάπως AMD || x 250 (τώρα γράφω δεν μπορώ να το δω ακριβώς),
ανακάλυψα λοιπόν πριν λίγους μήνες ότι μπορεί να πάρει και 64μπιτες ο δικός μου!

Άλλαξα όλες τις διανομές σε 64 (από το μούλτι μπουτ σύστημά που έχω (κι επιτέλους ξαναέβαλα Arch που γουστάρω και πέρσι-πρόπερσι είχε καταλήξει μόνο σε 64άρα υποστήριξη και την είχα βγάλει.

Έβαλα τελικά και τον chrome που ακόμα μου τη σπάει, αλλά συνηθίζεται σιγά σιγά.
Έβαλα και το πρόσθετο αυτό και πραγματικά είναι σαν το φυσικό (πλαστικό) τηλεκονρόλ τη τηλεόρασης. Δηλαδή έχει όλες τις λειτουργίες.

Το ερώτημα τώρα. 
Μπορώ να πάρω τον κώδικα και να το κάνω ανεξάρτητη εφαρμογή;

Δηλαδή ρε φίλε φτιάχνεις κάτι ωραίο, γιατί το φτιάχνεις για το chrome; Τέλος πάντων κατάλαβα ότι είναι πολύ δουλειά. Είχα πάρει θάρρος επειδή παλιά πείραζα κάτι αρχεία pyqt και άλλαζα τα screenlets του gnome2. Εδώ όμως έψαξα και είδα ότι παίζουν πολλοί φάκελοι με πολλά αρχεία μέσα. Περίμενα όμως το osarena να ξαναλειτουργήσει και το είχα απωθημένο να ρωτήσω.

Ξέρω βέβαια ότι ένας προγραμματιστής θα μπορούσε να το κάνει αυτό, να πάρει όλον τον κώδικα και απλά να αντικαταστήσει το μέρος εκείνο που λέει "Τρέχτο στον chrome" και να το κάνει "τρέχτο στο gtk ή το qt (λέω τώρα)".
Θα του έπαιρνε πολύ δουλειά; Δεδομένου ότι ο κώδικας είναι ήδη έτοιμος;


  ενοχλητικο χαζοbugακι ( ; ) στον mutter-gnome
Αναρτήθηκε από: DarkGoth - 02.08.2018 04:01 - Forum: Περιβάλλοντα Εργασίας - Απαντήσεις (5)

ειπα πριν κανα μηνα να πεταξω τον ποντικοφαρμακο (απο μνημη και ταχυτητα γ@μ3!, αλλα ειναι δυσχρηστος ο π$%@της). σκεφτηκα να τον ακτικαταστησω με τον mutter αφου ηδη τον εχω λογο gnome. να σηκωνω δηλαδη χειροκινητο xinitrc με μονο τον mutter και ενα terminal μονο για τα βασικα (αν ηθελα να κανω και λιγη ποζερια πεταγα και ενα xfce panel μεσα). εβαλα πρωτο τον mutter και μετα το xfce panel

και ιδου το χαζοbugακι. κανω τη δοκιμη στον εξομοιωτη και σηκωνει κανονικα τον mutter και το xfce panel αμεσως μετα. ωραια λεω το κανω κανονικα. φτιαχνω ενα «ψευτικο» xintrc με τον mutter και το xfce panel (το κανονικο με το gnome δεν το πειραζω), σηκωνω γραφικο, και βλεπω μονο μια μαυρη οθονη με τον δεικτη του ποντικιου σαν «Χ» και το xfce panel, αλλα mutter πουθενα (ο mutter την εκανε; δεν φορτωσε ποτε;)

το ερωτημα: πως και στον εξομοιωτη που ειναι με assisted graphics δουλεψε κανονικα, ενω στο βασικο συστημα με φουλ hardware graphics την ακουσε; θα περιμενα το αντιθετο που θα ηταν και το πιο λογικο (τα assisted graphics δεν ειναι τοσο δυνατα οσο τα φουλ hardware). πιο πολυ ειναι απορια μου και οχι για φτιαξιμο, γιατι τελικα ξαναβαλα τον ποντικοφαρμακο. αλλα γιατι ψοφαει ο mutter στο κανονικο μου συστημα οταν τον τρεχω σκετον; τα 2 συστηματα ειναι ακριβεις κλωνοι (αρα θα αναμενοταν παρομοια συμπεριφορα)

και κατι αλλο:. πως απενεργοποιω το compositing στο gnome; (σκεφτηκα καποια στιγμη μηπως φταιει αυτο και ψοφαει ο mutter οταν παει να τρεξει σκετος) μην με πειτε για settings και τετοια. settings, sessions, extensions, ολα εχουν περπατησει τη σανιδα και εχουν παει στα μαυρα τα ψαρια (ετσι'κι'αλλιως ποτε δεν τα ειχα χρησιμοποιησει). τρεχω το gnome-shell εντελως γυμνο απο το xinitrc (150ΜΒ συνολικη χρηση μνημης... ΧΑ!...). οι ρυθμισεις στο dconf επισης δεν κανουν τιποτα γιατι δεν υπαρχει session-manager για να τις τρεξει


  alias για το sudo kate
Αναρτήθηκε από: Πράος - 01.08.2018 00:39 - Forum: Εφαρμογές - Προγράμματα - Scripts - Απαντήσεις (3)

Επειδή έχουμε ζήτημα με το άνοιγμα του dolphin ως υπερχρήστες ψάχνω λύσεις για να αποκαταστήσω τη συνήθη μου καθημερινότητα.
Βασικά δεν έχω δοκιμάσει το krusader λόγω κολλήματός μου να τα κάνει όλα ο dolphin που μου αρέσει.
Ευτυχώς μπορείς να ανοίξεις ένα αρχείο στο /etc ας πούμε, να το αλλάξεις και να πατήσεις αποθήκευση και τότε σου ζητάει απλά τον κωδικό και τελειώνεις τη δουλειά σου μια χαρά. (Το θέμα είναι ότι θέλω να επικολλήσω στο /usr/bin ας πούμε ένα εκτελέσιμο.
Αλλά και γι αυτό βρήκα λύση. Φτιάχνω ένα φάκελο στο home μου και τον βάζω στο PATH.)

Λοιπόν έχω κάνει ένα alias

Κώδικας:
alias rkate='SUDO_EDITOR=kate sudoedit'

 
και έδωσα και

Κώδικας:
source ~/.bashrc


Με αυτόν τον τρόπο ανοίγω αρχεία συστήματος όπως με sudo kate.
Όταν πληκτρολογώ τα πρώτα γράμματα με το TAB δεν συμπληρώνει. ΟΚ βλακεία που το περίμενα, θα πρέπει να είναι στο
Επίσης την εντολή SUDO_EDITOR=kate sudoedit μπορώ να την βάλω στο μενού του dolphin;


  Εφέ μεγέθυνσης οθόνης στο kde και η εντολή της.
Αναρτήθηκε από: Πράος - 31.07.2018 23:45 - Forum: Εφαρμογές - Προγράμματα - Scripts - Απαντήσεις (10)

Καλησπέρα. Να ρωτήσω; Φχαριστώ.

Στις ρυθμίσεις του kde ή plasma έχει μέσα τα λεγόμενα εφέ Επιφάνειας εργασίας. Εκεί μέσα τώρα υπάρχει ένα εφέ που ζουμάρει την οθόνη και βλέπεις κι από μακριά. Το λέει "Εστίαση" στην ελληνική μετάφραση. Πατάς το Ctrl και το = μεγαλώνει και με άλλα κουμπιά μικραίνει και έρχεται στο ίσιο του.

Το ερώτημα είναι "Ποια εντολή εκτελείται εκείνη τη στιγμή;"

Στα πλαίσια αυτά θα ήθελα να κατανοήσω πως γίνεται μια αλλαγή στην εμφάνιση αφού δεν έχει αποθηκευτεί η πληροφορία σε κάποιο αρχείο. Για παράδειγμα, στο mate-panel (την μπάρα κάτω), έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε χρώμα και διαφάνεια. Πατάμε κλικ στο πλασιάκι του χρώματος και ανοίγει το εργαλειάκι που έχει ένα συρόμενο διακοπτάκι δρξιά-αριστερά. Όταν το παίζεις βλέπεις την αλλαγή αμέσως. Πως γίνεται; Στα win ή στο kde κάθε γραφικό εργαλείο ρύθμισης έχει το κουμπί "Εφαρμογή" και καταλαβαίνω ότι σώζεται η αλλαγή ενός αρχείου.
Ένα άλλο που μου ήρθε τώρα κι ενώ το έχω δεδομένο και αναμενόμενοι ως συμπεριφορά είναι η ένταση ήχου. Το ανεβάζεις και το κατεβάζεις και ακούς τη διαφορά άμεσα. Πως;

Αν είναι μεγάλη κουβέντα και όχι της παρούσης παρακαλώ για απάντηση στο πρώτο ερώτημα. Πια εντολή εκτελεί η συντόμευση Ctrl+= ;


  Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αποτρέψουν μελλοντικούς Snowde
Αναρτήθηκε από: georgezaf - 30.07.2018 14:12 - Forum: Ειδήσεις - Απαντήσεις (1)

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (US Department of Defense) διερευνά το αν αξίζει ή όχι να χρησιμοποιεί λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης για να ταξινομεί τις πληροφορίες και να ελέγχει ποιος λαμβάνει πρόσβαση σε αυτές.

Είναι δύσκολο για την Τεχνητή Νοημοσύνη να διαβαθμίζει τις πληροφορίες σε εμπιστευτικές, άκρως απόρρητες κλπ. Είναι κάτι που οι μηχανές δεν μπορούν να κάνουν ακόμα, δεδομένου ότι δεν κατανοούν πραγματικά τα έγγραφα και τον γραπτό λόγο.
Συνεπώς, οι κυβερνητικοί αναλυτές πρέπει να επισημάνουν τις αναφορές πληροφοριών και τα έγγραφα κάτω από συγκεκριμένες ετικέτες σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανόνες, πολιτικές και λειτουργίες. Ωστόσο, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προτείνει διαφορετικά επίπεδα ταξινόμησης, αλλά και για την αυτόματη παρακολούθηση και καταγραφή των αρχείων.
Στην ιδανική περίπτωση, το AI θα είναι σε θέση να ασχοληθεί με οποιοδήποτε τύπο αρχείου που μπορεί να ανοίξει χρησιμοποιώντας ένα λειτουργικό σύστημα ή ένα προϊόν της Microsoft, συγκεκριμένα “MS Server, SQL, NetApp Storage, MS Office, MS Exchange και Skype for Business”.
Τέλος, μπορεί να είναι επίσης σε θέση να αποτρέψει την επόμενη διαρροή τύπου Edward Snowden με χρήση νευρωνικών δικτύων για την παροχή πρόσβασης σε συγκεκριμένους χρήστες για συγκεκριμένα αρχεία. Ακούγεται αρκετά τραβηγμένο, αλλά είναι δεδομένο ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει ήδη μια…ψύχωση με την Τεχνητή Νοημοσύνη και μένει να δούμε αν όντως θα καταφέρει να την εκμεταλλευτεί σε τέτοιο επίπεδο.

πηγη: https://www.techgear.gr/us-will-use-ai-t...ns-141789/


  Πυρκαϊές και Ανοιχτά Δεδομένα
Αναρτήθηκε από: constantinos - 25.07.2018 22:39 - Forum: Ο Ελεύθερος Κώδικας πέρα από το λογισμικό - Χωρις Απαντήσεις

   

Παρακολουθούμε και εμείς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με τα όσα δυσάρεστα μα και εξοργιστικά συνέβησαν με τις φωτιές στην Αττική.
Δεν ερχόμαστε για να «συμβάλλουμε» με μια ακόμα μαλακία στις όσες ήδη έχουν γραφεί τις τελευταίες ώρες. Οι καθηγητές Γιώργος Καραγιάννης και Kώστας Συνολάκης του τμήματος Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν κάνει επί χρόνια μελέτες και ο δεύτερος έχει δημοσιεύσει ένα εκλαϊκευμένο κείμενο σχετικά με τα αίτια ΜΕΤΑ την εκδήλωση της φωτιάς. Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα τα βρείτε εύκολα αν σας ενδιαφέρει το θέμα.  

Αυτό που θα κάνουμε εδώ, είναι να δώσουμε στην δημοσιότητα κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι/-ες.
Πιο πριν όμως, θα πρέπει να ξέρετε τα εξής:

Παράθεση:Οι καμένες εκτάσεις από δασικές πυρκαγιές σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται ετησίως σε έκταση ισοδύναμη με τη μισή Αυστραλία. Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη κοινωνική, οικονομική και πολιτική καταστροφή αφορά τις ζώνες μείξης δάσους-κατοικιών, περιοχές όπου συνυπάρχει το φυσικό περιβάλλον και η ανθρωπογενής δραστηριότητα, αφενός μεν λόγω της καταστροφής των κατοικιών και των λοιπών υποδομών που υπάρχουν εντός της ζώνης ή γειτνιάζουν με αυτήν και αφετέρου λόγω της συχνής απώλειας ανθρώπινων ζωών.Η έρευνα στο πεδίο των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 60 χρόνια έχει κάνει σημαντικά βήματα, θέτοντας ως βασική προτεραιότητα την έγκαιρη και άμεση αντιμετώπισή τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, προεξέχοντα ρόλο κατέχουν υπολογιστικές προσομοιώσεις των καιρικών συνθηκών, της δασικής καύσιμης ύλης και των παραμέτρων που επηρεάζουν την έναρξη ή τη διάδοση μιας πυρκαγιάς (μοντέλα διαχείρισης πυρκαγιάς). Παρόλα αυτά, οι περισσότερες εκτιμήσεις μέχρι σήμερα γίνονται βάσει βιβλιογραφικών δεδομένων ή παραδοχών, οι οποίες αγνοούν το συγκεκριμένο γεωγραφικό πλαίσιο εφαρμογής τους,

Η σύνδεση μεταξύ πειραματικών δεδομένων ευφλεκτότητας και μοντέλων διαχείρισης δασικών πυρκαγιών είναι ασαφής και στηρίζεται κυρίως σε εμπειρικά δεδομένα για τη διάδοση μιας πυρκαγιάς βάσει της τυπολογίας βλάστησης της Βόρειας Αμερικής ή της Αυστραλίας. Επιπλέον, οι εξελίξεις στις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και συγκεκριμένα στα πεδία της τηλεπισκόπησης και των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΠΣ), επιβάλουν τη διαρκή επικαιροποίηση και εξέλιξη της διαθέσιμης γνώσης. Τέλος, οι περισσότερες έρευνες μέχρι σήμερα εστιάζουν σε αεροφωτογραφίες ή δορυφορικές εικόνες χαμηλής ευκρίνειας/ανάλυσης ή σε παρωχημένα σετ χωρικών (διανυσματικών) δεδομένων.

Με αυτά υπόψιν λοιπόν θα αναφέρουμε μια διδακτορική διατριβή που συνδυάζει πρωτογενή πειραματικά δεδομένα της ευφλεκτότητας μεσογειακών δασικών υλών, χωρικά δεδομένα δορυφορικών φωτογραφιών υψηλής ευκρίνειας, μαθηματικές εξισώσεις και εφαρμοσμένη έρευνα σε μία επιλεγμένη ζώνη μείξης δάσους-κατοικιών του λεκανοπεδίου της Αττικής (Θρακομακεδόνες) με σκοπό την πρόταση ενός καινοτομικού ημι-εμπειρικού τρόπου (μοντέλου) διαχείρισης δασικών πυρκαγιών.

Για την υλοποίηση του μοντέλου αναπτύχθηκαν νέες μεθοδολογίες χαρτογράφησης ζωνών μείξης δάσους-κατοικιών υψηλής ακριβείας, προτάθηκαν συνδυαστικοί δείκτες ευφλεκτότητας της δασικής καύσιμης ύλης και σχεδιάστηκαν χάρτες επικινδυνότητας έναρξης ή διάδοσης μιας δασικής πυρκαγιάς.Το συγκεκριμένο μοντέλο διαχείρισης πυρκαγιάς προτείνεται ως μεθοδολογία και καλή πρακτική για την εφαρμογή και την επέκτασή του κατά την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε οποιεσδήποτε συνθήκες ή σε οποιοδήποτε χωρικό πλαίσιο. Το προτεινόμενο μοντέλο μπορεί να συνεισφέρει, κατ’επέκταση, στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αντιπυρικής προστασίας της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματική διαχείριση των δασικών πυρκαγιών τόσο σε τοπική κλίμακα όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Πρόκειται δηλαδή, για Ανοιχτά Δεδομένα, τα οποία και έχουν δημοσιευτεί από το 2011, από τον Αγιοβλασίτη Ηρακλή-Παναγιώτη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Βρίσκεται κάτω από άδεια Creative Commons και με λίγα λόγια το προϊόν αυτής της έρευνας αποτυπώνεται σε πολυστρωματική γεωγραφική βάση δεδομένων, μπορεί να δεχτεί δεδομένα σε πραγματικές συνθήκες και συνοδεύει το κείμενο της διδακτορικής διατριβής σε ψηφιακή μορφή (οπτικό δίσκο).

Μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα από όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση των δασών, την εκπόνηση των αντιπυρικών σχεδίων και τη δασοπυρόσβεση, με στόχο:
  • την καλύτερη πρόληψη δασικών πυρκαγιών: αντιπυρικός σχεδιασμός, έργα μείωσης του κινδύνου που προέρχεται από τη βλάστηση, πρόγνωση του κινδύνου πυρκαγιάς
  • την καταστολή πυρκαγιάς: πρόβλεψη της εξέλιξης, χωροθέτηση στόλου οχημάτων, πρόβλεψη επικινδυνότητας εξάπλωσης, ανάσχεση του μετώπου της πυρκαγιάς, κατάσβεση μέσω κατάλληλων χημικών μέσων, προστασία του ανθρώπινου δυναμικού κατά την καταστολή
  • την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων.
Κοινώς, αν αυτή η διατριβή είχε αξιοποιηθεί, σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες οι οποίες όμως απαιτούν πολιτική βούληση, το φαινόμενο των πυρκαγιών θα ήταν αντιμετωπίσιμο και προφανώς δεν θα μιλούσαμε για νεκρούς και τραυματίες σα να βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη.

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι αναρτημένη δημόσια στο Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών και  θα την βρείτε εδώ: Δημιουργία μοντέλων διαχείρισης δασικών πυρκαγιών και σχεδίαση χαρτών επικινδυνότητας σε ζώνες μείξης δάσους κατοικιών της Αττικής.

Από εκεί και πέρα ο καθένας/-μια, ας αρκεστεί να ρίχνει ευθύνες όπου νομίζει, μα έτσι, επειδή δεν αντέχω θα προσθέσω πως ειλικρινά, στα πιο απόκρυφά μας, για το τι συνέβη στα 5α και 6α εξοχικά των «επωνύμων» και για τον... «συγκλονισμό» τους.
Επίσης, θα θεωρούσαμε δίκαιο την επίταξη ναών και άλλων οικημάτων της εκκλησίας για τους πληγέντες των φωτιών, καθώς και την κατάσχεση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς ανακούφιση του κοινωνικού συνόλου.


  Αγορά ssd nvme
Αναρτήθηκε από: blackm76 - 11.04.2018 15:23 - Forum: Hardware - Απαντήσεις (3)

Γειά σας παιδιά.
Θέλω να αγοράσω έναν ssd nvme.

Είμαι μεταξύ αυτών τον τεσσάρων.

1)https://www.skroutz.gr/s/10160734/Samsun...512GB.html

2)https://www.skroutz.gr/s/10804574/Corsai...480GB.html

3)https://www.skroutz.gr/s/10160642/Samsun...500GB.html

4)https://www.skroutz.gr/s/14548163/Adata-...480GB.html

Η χρήση που θέλω είναι επαγγελματική. Επεξεργασία βίντεο, εικόνας, ήχου. WordPress, autocad... Κτλ.

Θεωρητικά ο 960 pro είναι ο καλύτερος αλλά ο corsair μου φαίνεται ποιο δελεαστικός λόγο τιμής.
Ο corsair έχει μικρότερη ταχύτητα ανάγνωσης αλλά μεγαλύτερη ταχύτητα εγγραφής.

Βασικά τι πρέπει να έχει μεγαλύτερη ταχύτητα .. Ανάγνωση η εγγραφή;
Και τι εννοούμε; που καταλαβαίνουμε την διαφορά; ελπίζω να μην σας μπέρδεψα και να καταλάβατε τι ρωτάω.
Μιλάω για την ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης. Ποια η διαφορά και που χρησιμοποιείτε η μια ταχύτητα και που η άλλη.. Και πως το καταλαβαίνεις.

Οι άλλοι 2 ssd nvme δεν με τρελανουν απλά τους έβαλα για να μου πείτε την γνώμη σας και για αυτούς.