Ένα email για όλες τις δουλειές ή παραπάνω;
#1
Γεια σας παιδιά! Έχω έναν προβληματισμό για τον οποίο θα ήθελα τις γνώμες σας και να δω πως λειτουργείτε εσείς. Μπορώ να πω ότι είμαι λίγο μπερδεμένος, δεν έχω καταλήξει στο αν είναι καλύτερα να έχω ένα email για όλες τις δουλειές (επαγγελματικές και μη) ή αν είναι πιο αποτελεσματικό το να έχω διαφορετικά email ανάλογα με τις δουλειές. Για παράδειγμα θα μπορούσε ένα email να αφορούσε μόνο τα επαγγελματικά, δηλαδή θέματα που εμπλέκεται το χρήμα. Ένα άλλο email μπορεί να απευθύνεται για όλα τα υπόλοιπα, για λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα (google+, facebook κτλ.), αγορές μέσω ίντερνετ, συμμετοχή σε διάφορα φόρουμ και γενικότερα οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με τα επαγγελματικά. Κάπου εκεί όμως έρχεται ένα άλλο θέμα, αν επιλέξει κάποιος να έχει παραπάνω από ένα email, τότε ίσως αυτό τον οδηγήσει στο να έχει πολλαπλούς λογαριασμούς και σε διάφορες ιστοσελίδες όπως google+, facebook κ.ά. Θα έχει ένα προφίλ μέσω του οποίου προωθεί την δουλειά του και ένα προφίλ για όλα τα υπόλοιπα; Αν μπλέξω και το θέμα της ανωνυμίας μέσα, δηλαδή αν θέλουμε να έχουμε ένα email με το οποίο θα διατηρούμε κατά κάποιο τρόπο την ανωνυμία μας, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.

Δεν ξέρω, δεν έχω καταλήξει. Εσείς τι λέτε για τα παραπάνω;
Πιο δυνατό από το χρήμα είναι μόνο οι γνώσεις.
  Απάντηση
#2
Καλησπέρα filippos.xf ;) ,
νομίζω ότι αν χρησημοποιούσες ένα mail για όλες τις δουλειές ναι μεν θα ήταν συγκεντρωμέναα αλλά σκέψου τι γινόταν αν υπήρχε μία κλοπή - υποκλοπή του κωδικού με κάποιο malware!
εγώ τα έχω χωρίσει όπως αναφέρεις και εσύ πιο πάνω ((google+, facebook κτλ.), αγορές μέσω ίντερνετ) κλπ.
  Απάντηση
#3
Προσωπικά Φίλιππε ένα mail έχω. Δύο δηλαδή , αλλά το παλιό (hotmail) δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Όλα τα μηνύματα γίνονται forward στο gmail που έχω και "δουλεύω" .
Έχει πιστεύω καλό φιλτράρισμα ανεπιθύμητων και δεν βλέπω το λόγο να έχω περισσότερα.
Εκτός και αν θέλει κάποιος να γραφτεί σε τίποτα περίεργα sites ..τότε μπορεί να φτιάξει ένα "garbage-mail" , που λένε.
Παράθεση:Notebook : Acer Aspire 5733 Intel Core i3 380M ┃4GB Ram(DDR3)┃Intel integrated HD┃WD 320GB
Λειτουργικά : Ubuntu 12.04 (64bit) Arch Linux (64bit)
  Απάντηση
#4
Ειδικά μετά από τα γεγονότα που βγήκαν στην φόρα με την NSA, άρχισα να ψάχνομαι αρκετά για το πως να χρησιμοποιώ το email μου και σε ποιες υπηρεσίες να έχω λογαριασμό. Τελικά κατέληξα στο να έχω δύο λογαριασμούς. Έναν λογαριασμό σε κάποια υπηρεσία που δεν ανήκει στο πρόγραμμα PRISM, τον οποίο θα χρησιμοποιώ για κρυπτογραφημένη επικοινωνία και έναν άλλο λογαριασμό με τον οποίο θα επικοινωνώ με όλους τους υπόλοιπους που δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση. Γενικά έχω βάλει κάποιους κανόνες στον εαυτό μου για να έχω μεγαλύτερη ασφάλεια. Υπάρχει κάτι όμως για το οποίο δεν έχω αποφασίσει ακόμα, για το τι email να χρησιμοποιώ για τις διαδικτυακές αγορές. Εκτός από την ασφάλεια την προσωπικών δεδομένων με απασχολεί και το θέμα του spam, όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να γεμίζουν οι λογαριασμοί μας με spam μηνύματα, ειδικά αν έχουμε λογαριασμούς σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα (online shops).

Οι επιλογές που έχω στο μυαλό μου είναι οι εξής:
  1. Να χρησιμοποιώ το email που έχω για μη κρυπτογραφημένη επικοινωνία.
  2. Να κάνω έναν τρίτο λογαριασμό τον οποίο θα χρησιμοποιώ μόνο για ηλεκτρονικές αγορές.
  3. Να χρησιμοποιώ κάποια υπηρεσία όπως το MailDrop, η οποία υπηρεσία είναι ανοιχτού κώδικα.
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου υπηρεσία όπως το MailDrop, εσείς έχετε χρησιμοποιήσει παρόμοια υπηρεσία; Αναρωτιέμαι δεν είναι λίγο επικίνδυνο το να χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους υπηρεσίες σαν το MailDrop; Δηλαδή το μόνο που θέλει κάποιος για να δει το inbox είναι η ονομασία του και με το που μπει στο inbox μπορεί να δει τα πάντα, γιατί π.χ. αν κάνουμε κάποια αγορά και σταλθεί σε αυτό το inbox η επιβεβαίωση της παραγγελίας, αυτή η επιβεβαίωση θα περιέχει προσωπικά στοιχεία όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, πόλη κτλ.

Τι λέτε εσείς;
Πιο δυνατό από το χρήμα είναι μόνο οι γνώσεις.
  Απάντηση
#5
Χρησιμοποίησε ένα προσωπικό λογαριασμό email για επικοινωνείς με τους κοντινούς-γνωστούς σου, που χρησιμοποιούν Gmail, Outlook, Yahoo, κτλ. εφόσον σου χρειάζεται.

Ακόμη έναν, αποκλειστικά για κρυπτογραφημένα μηνύματα. Καλοί πάροχοι, γι' αυτές τις δουλειές, είναι το Mailoo.org και το vmail.me . Το πρώτο έχει όριο στις ημερήσιες εγγραφές και τις κλειδώνει για μια μέρα τουλάχιστον. Δοκίμασε κατά τις πρωινές ώρες να κάνεις εγγραφή που συνήθως το βρίσκω ανοιχτό. Το δεύτερο έχει εδώ και καιρό τις εγγραφές του κλειστές και παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξει. Ακόμη, ίδιας χρήσης λογαριασμούς μπορείς να έχεις με το privatedemail ή με το SafeMail.

Ποτέ τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε προσωρινούς λογαριασμούς.

Το καλύτερο θα ήταν να έβαζες άλλους να κάνουν τις αγορές, για να φαίνεται το όνομα τους, πράγμα δύσκολο, το καταλαβαίνω, αλλά βολικότατο.

Για τους προσωρινούς λογαριασμούς, χρησιμοποίησε στο inbox κάτι δύσκολο, όπως τις διευθύνσεις του TOR, για παράδειγμα stdocaipfic@πρωσωρινή διεύθυνση (αναγραμματισμός του nickname σου είναι το inbox στο παράδειγμα).

Και όλα αυτά πως θα τα θυμάσαι για να μην χάσεις τη μπάλα; KeePass και είσαι έτοιμος.
  Απάντηση
#6
Ammer, post: 12636, member: 851 είπε κι ελάλησε:Χρησιμοποίησε ένα προσωπικό λογαριασμό email για επικοινωνείς με τους κοντινούς-γνωστούς σου, που χρησιμοποιούν Gmail, Outlook, Yahoo, κτλ. εφόσον σου χρειάζεται.
Δυστυχώς ναι μου χρειάζεται να επικοινωνώ με υπηρεσίες που είναι στο πρόγραμμα PRISM, δεν πρόκειται ποτέ όλα τα άτομα με τα οποία επικοινωνώ να μεταφερθούν σε πιο ασφαλέστερα μέσα. Οπότε για επικοινωνία χωρίς κρυπτογράφηση με φίλους, συγγενείς, γνωστούς κτλ. έχω ένα Gmail. Είναι υπηρεσία της Google, το ξέρω, μα δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσω μια υπηρεσία που δεν είναι στο πρόγραμμα PRISM μιας και θα ανταλλάσσω μηνύματα με υπηρεσίες που είναι στο PRISM. Δηλαδή τα μηνύματα θα περνάνε έτσι και αλλιώς από servers της Google, Yahoo, Microsoft κτλ.

Ammer, post: 12636, member: 851 είπε κι ελάλησε:Ακόμη έναν, αποκλειστικά για κρυπτογραφημένα μηνύματα. Καλοί πάροχοι, γι' αυτές τις δουλειές, είναι το Mailoo.org και το vmail.me . Το πρώτο έχει όριο στις ημερήσιες εγγραφές και τις κλειδώνει για μια μέρα τουλάχιστον. Δοκίμασε κατά τις πρωινές ώρες να κάνεις εγγραφή που συνήθως το βρίσκω ανοιχτό. Το δεύτερο έχει εδώ και καιρό τις εγγραφές του κλειστές και παραμένει άγνωστο το πότε θα ανοίξει. Ακόμη, ίδιας χρήσης λογαριασμούς μπορείς να έχεις με το privatedemail ή με το SafeMail.
Γι' αυτού του είδους την χρήση έχω λογαριασμό στο autistici.org. Νομίζω είναι πολύ καλή υπηρεσία το autistici και σέβεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Ammer, post: 12636, member: 851 είπε κι ελάλησε:Ποτέ τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σε προσωρινούς λογαριασμούς.

Το καλύτερο θα ήταν να έβαζες άλλους να κάνουν τις αγορές, για να φαίνεται το όνομα τους, πράγμα δύσκολο, το καταλαβαίνω, αλλά βολικότατο.
Έχεις δίκιο για τους προσωρινούς λογαριασμούς... και εγώ σκεπτικός και διστακτικός ήμουν γι' αυτήν την επιλογή. Αν είχα κάποιο άλλο άτομο μέσω του οποίου να έκανα αγορές πράγματι θα ήταν το καλύτερο. Πάντως έχω ήδη λογαριασμούς σε διάφορα online shops και όλες έχουν ένα παλιό email μου, τώρα σκέφτομαι τι να βάλω.

Ammer, post: 12636, member: 851 είπε κι ελάλησε:Για τους προσωρινούς λογαριασμούς, χρησιμοποίησε στο inbox κάτι δύσκολο, όπως τις διευθύνσεις του TOR, για παράδειγμα stdocaipfic@πρωσωρινή διεύθυνση (αναγραμματισμός του nickname σου είναι το inbox στο παράδειγμα).
Thanks for the tip! ;)

Ammer, post: 12636, member: 851 είπε κι ελάλησε:Και όλα αυτά πως θα τα θυμάσαι για να μην χάσεις τη μπάλα; KeePass και είσαι έτοιμος.
Εγώ το KeePassX χρησιμοποιώ. :)
Πιο δυνατό από το χρήμα είναι μόνο οι γνώσεις.
  Απάντηση
#7
Δεν θυμόμουν ότι είχες Gmail. Χρησιμοποίησε το όσο λιγότερο το δυνατόν μπορείς.

To austici να μην το κάνεις κατάχρηση και πάντα με κρυπτογράφηση. Αν μπορέσεις και καλό θα ήταν, να κάνεις και μια μικρή δωρεά στη κοινότητα του.

Όσον αφορά το KeePass, το προτείνω καθώς πέραν του Windows, είναι διαθέσιμο και από πολλές διανομές, χωρίς τη χρήση wine. Τα πρόσθετα και οι δυνατότητες που διαθέτει είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Δεν γνωρίζω τι παίζει το KeePassX και δεν έχω ασχοληθεί μ' αυτό, από τη στιγμή που δεν διαβάζει τα αρχεία του KeePass. Απλά κατέγραψε και ταξινόμησε οτιδήποτε χρειάζεσαι για τις ανάγκες σου.

Άρα για τις ανάγκες σου θα έχεις ένα GMal για γνωστούς, ένα ακτιβιστικό/κρυπτογραφικό για λίγους και εκλεκτούς και ένα προσωρινό για την αποφυγή των spam και των ξένων που σου ζητάνε το πραγματικό σου email και εσύ δεν θέλεις να το δώσεις, για τους δικούς σου λόγους.

Ένα email αποκλειστικά για αγορές δεν θα ήταν κακό, όμως αυτό είναι αρκετό και με ένα προσωρινό. Πιο πολύ χρειάζονται για τη παραλαβή της επιβεβαίωσης της αγοράς και της συναλλαγής. Κράτα αρχείο των μηνυμάτων αυτών, κάνοντας χρήση του POP3 μέσω προγράμματος αλληλογραφίας (Thunderbird, Evolution).
  Απάντηση
#8
Γνωρίζοντας πως το KeepAssX είναι κλώνος από το keepass που αφορά μόνο τα win, και μιας και είναι multiplatform, υποθέτω πως διαβάζει το αρχείο του keepass

Λέω υποθέτω, μιας και στο pc που έχω για επαγγελματικούς λόγους παραθυρα, δεν έχω internet, άρα δεν έχω αποθηκευμένους κωδικούς τραπέζης κλπ passwords.
Η καλύτερη προστασία όσον αφορά τα παραθύρια είναι η αποχή.
  Απάντηση
#9
Ammer, post: 12657, member: 851 είπε κι ελάλησε:Δεν θυμόμουν ότι είχες Gmail. Χρησιμοποίησε το όσο λιγότερο το δυνατόν μπορείς.
Είναι ένα αναγκαίο κακό το Gmail που έχω. Δυστυχώς οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τις εμπορικές υπηρεσίες, παρά αυτές που δεν δίνουν τα στοιχεία μας στην NSA και που δίνουν σημασία στην ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων.

Ammer, post: 12657, member: 851 είπε κι ελάλησε:To austici να μην το κάνεις κατάχρηση και πάντα με κρυπτογράφηση. Αν μπορέσεις και καλό θα ήταν, να κάνεις και μια μικρή δωρεά στη κοινότητα του.
Όχι, σε καμία περίπτωση δεν θα έκανα κατάχρηση το autistici. Σέβομαι απόλυτα την φιλοσοφία τους, το manifesto τους κτλ. και οπωσδήποτε θα ήθελα να τους κάνω μια δωρεά κάποια στιγμή. Είναι λίγο δύσκολο όμως γιατί η ανεργία χτύπησε άλλο ένα μέλος της οικογένειας μου τώρα τελευταία. Παρ' όλα αυτά κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα την κάνω και εγώ την δωρεά μου, θα το ήθελα, γιατί αξίζει να στηρίζουμε υπηρεσίες όπως το autistici.

Ammer, post: 12657, member: 851 είπε κι ελάλησε:Άρα για τις ανάγκες σου θα έχεις ένα GMal για γνωστούς, ένα ακτιβιστικό/κρυπτογραφικό για λίγους και εκλεκτούς και ένα προσωρινό για την αποφυγή των spam και των ξένων που σου ζητάνε το πραγματικό σου email και εσύ δεν θέλεις να το δώσεις, για τους δικούς σου λόγους.

Ένα email αποκλειστικά για αγορές δεν θα ήταν κακό, όμως αυτό είναι αρκετό και με ένα προσωρινό. Πιο πολύ χρειάζονται για τη παραλαβή της επιβεβαίωσης της αγοράς και της συναλλαγής. Κράτα αρχείο των μηνυμάτων αυτών, κάνοντας χρήση του POP3 μέσω προγράμματος αλληλογραφίας (Thunderbird, Evolution).
Όταν λες προσωρινό τι ακριβώς εννοείς; Κανονικό email όπως ένα Gmail ή εννοείς υπηρεσίες όπως το MailDrop; Τα δύο email που έχω μέχρι στιγμής τα έχω περασμένα στο Thunderbird, με imap. Ναι θα μπορούσα να προσθέσω και ένα τρίτο για ηλεκτρονικές αγορές και να κατεβάζω τα email μέσω pop3. Αυτό όμως δεν το λες προσωρινό, αυτό θα ήταν κάτι σαν μόνιμο email αποκλειστικά για ηλεκτρονικές αγορές.

Ammer, post: 12657, member: 851 είπε κι ελάλησε:Όσον αφορά το KeePass, το προτείνω καθώς πέραν του Windows, είναι διαθέσιμο και από πολλές διανομές, χωρίς τη χρήση wine. Τα πρόσθετα και οι δυνατότητες που διαθέτει είναι αρκετά για να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Δεν γνωρίζω τι παίζει το KeePassX και δεν έχω ασχοληθεί μ' αυτό, από τη στιγμή που δεν διαβάζει τα αρχεία του KeePass. Απλά κατέγραψε και ταξινόμησε οτιδήποτε χρειάζεσαι για τις ανάγκες σου.
Opanos, post: 12658, member: 194 είπε κι ελάλησε:Γνωρίζοντας πως το KeepAssX είναι κλώνος από το keepass που αφορά μόνο τα win, και μιας και είναι multiplatform, υποθέτω πως διαβάζει το αρχείο του keepass

Λέω υποθέτω, μιας και στο pc που έχω για επαγγελματικούς λόγους παραθυρα, δεν έχω internet, άρα δεν έχω αποθηκευμένους κωδικούς τραπέζης κλπ passwords.
Η καλύτερη προστασία όσον αφορά τα παραθύρια είναι η αποχή.
Το KeePassX είναι cross platform, είναι ανοιχτού κώδικα, δίνει πολλές επιλογές για οργάνωση των κωδικών σε κατηγορίες, έχει ενσωματωμένο password generator, έχει πεδίο για αναζήτηση και η βάση δεδομένων που δημιουργείτε με τους κωδικούς μας είναι κρυπτογραφημένη. Στην σελίδα της εφαρμογής αναφαίρετε και το ότι η βάση δεδομένων που δημιουργείτε είναι ένας τύπος που είναι συμβατός με το KeePass.

Απ' ότι ξέρω το KeePass έχει ως εξάρτηση το mono για να δουλέψει, ενώ το KeePassX δεν έχει τέτοια εξάρτηση. Αυτή είναι μια λεπτομέρεια για την οποία αρκετοί χρήστες μπορεί να προτιμήσουν το KeePassX.

Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι χρήστες linux χρησιμοποιούν το KeePassX, αυτό υποθέτω τουλάχιστον. Στο Ubuntu Software Center αλλά και στο Software Manager του Linux Mint το KeePassX έχει τις περισσότερες θετικές κριτικές.

[attachment=186]

Επίσης όσες φορές χρησιμοποίησα το KeePass σε linux, μπορώ να πω ότι το interface του ήταν απαίσιο. Το KeePassX είναι δημιουργημένο με Qt και δεν παρατήρησα ποτέ κάποιο πρόβλημα με την εμφάνιση του σε linux (αν και στα windows φαίνεται άσχημα). Δηλαδή, για να μην σας μπερδεύω, το KeePass φαίνεται ωραία σε Windows και απαίσια σε Linux, ενώ το KeePassX φαίνεται ωραία σε Linux και απαίσια σε Windows.
Πιο δυνατό από το χρήμα είναι μόνο οι γνώσεις.
  Απάντηση
#10
To mailinator παρέχει POP3 και βολεύει αφάνταστα. Το MailDrop δεν γνωρίζω αν διαθέτει.

Είτε προσωπρινό email, είτε δωρεάν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις αποκλειστικά και για αγορές.

Αφού σε βολεύει το KeePassX, πάω πάσο, πρότεινα αυτό που κατέχω και γνωρίζω καλά.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  email provider dirosis 2 1.423 24.04.2016 21:24
Τελευταία Ανάρτηση: dirosis
  Μηνύματα απάτης στο email σας , προστατευτείτε ! Κωνσταντίνος 0 646 23.04.2013 18:15
Τελευταία Ανάρτηση: Κωνσταντίνος
  Σύγκριση των υπηρεσιών Email 0 939 Λιγότερο από 1 λεπτό πριν
Τελευταία Ανάρτηση:
  Σύγκριση των υπηρεσιών Email 0 4.256 Λιγότερο από 1 λεπτό πριν
Τελευταία Ανάρτηση:

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)