Facewatch ID: Η εφαρμογή για εντοπισμό "ταραξιών". Ρουφιάνεψε & εσύ τώρα!
#1
[IMG]Facewatch-ID.jpg[/IMG]

Πρώτα απ' όλα, πριν επεκταθούμε στο θέμα, σκεφθείτε το εξής:

Παράθεση:Είσαστε κάτοικοι μιας Ευρωπαϊκής χώρας, όπου διεφθαρμένες κυβερνήσεις, την ξεπούλησαν με αντάλλαγμα προσωπικά οφέλη.
Για να μπορέσει να σταθεί αυτοί η χώρα, οι ίδιες αυτές κυβερνήσεις, καλούν τον λαό να υποστεί τις συνέπειες, με νομοθεσίες, φορολογίες και μια σειρά μέτρων αντίθετα σε κάθε κοινωνική πρόνοια.
Καταλαβαίνετε πως σας κοροϊδεύουν, πως σας εξαπατούν και πως ενώ εσείς εξαθλιωνόσαστε, αυτοί οι ίδιοι, συνεχίζουν την διαφθορά τους και γινονται ακόμα πιο πλούσιοι και πιο ισχυροί.
Παράλληλα λογαριάστε και το παρακάτω:

Παράθεση:Όλες οι κυβερνήσεις, επιθυμούν να υπαρχουν ελεγχόμενες αντιδράσεις. Αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα, να κατευνάζει ο θυμός του κόσμου και πλέον το κάθε αντιλαϊκό μέτρο να συνεχίζει να δρομολογείται, χωρίς αποτελεσματικές αντιδράσεις.
Παράλληλα αυτές οι διαμαρτυρίες, οδηγούν και σε επεισόδια, τα οποία στην πλειονότητα ειναι στημένα και με δόλο προκατασκευασμένα.
Αυτό βοηθαει ακόμα πιο δραστικά, ώστε και μέσω των ΜΜΕ, να διαμορφώσουν την σκέψη του κόσμου και να έρθουν νέα μέτρα τα οποία στόχο έχουν τις ατομικές ελευθερίες και που βέβαια κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα τολμούσαν να τα λάβουν.
Φυσικά ο κάθε άνθρωπος θα αντιδρούσε, όταν έβλεπε τους πολιτικούς να του διαλύουν την ζωή και να τον κοροϊδεύουν. Ένα παράδειγμα, οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, τα τελευταία χρόνια.
Και σίγουρα αυτές οι διαδηλώσεις ήταν από κάποιο σημείο κι' έπειτα εντελώς ανεπιθύμητες στους κυβερνώντες.
Εσείς που έχετε βγει στον δρόμο, διαμαρτυρόμενοι για τα αυτονόητα, θεωρείτε πως εκείνη τη στιγμη κάνετε το σωστό. Και πράγματι έτσι ειναι.
Οι κυβερνώντες όμως? Και οι δυνάμεις καταστολής που εκτελούν τις εντολές τους?
Πως σας βλέπουν εκείνη τη στιγμη και πως σας αντιμετωπίζουν?
Η απάντηση ειναι προφανής και την ξέρετε. Σαν ταραξίες και ύποπτους. ΟΛΟΥΣ. Ανεξάρτητους φύλου η ηλικίας.
Και φυσικά, κάποια στιγμη, με τον όποιο τρόπο, ξεκινούν επεισόδια. Βια, ταραχές, συλλήψεις.
Οι κυβερνώντες και τα φερέφωνα τους δημοσιογράφοι, μιλούν για "αναρχικούς", κακοποιά στοιχεία η τέλος πάντων για τους περίφημους "γνωστούς- αγνώστους".
Βέβαια όλο αυτό το "πακέτο" θα ειναι πιο πλήρες, αφού με τα νέα μέτρα ασφαλείας που θα λάβουν, για την "δημόσια ασφάλεια", και τα λοιπά γνωστά μπλα-μπλα, θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να κλείσουν το στόμα σε ανθρώπους τους οποίους θεωρούν πως ειναι επικίνδυνοι για τις καρέκλες της κυβέρνησης αυτής.
Αυτές άλλωστε οι συλλήψεις θα έχουν και μορφή προειδοποίησης σε όσους θέλουν να αντιδρούν.
Και όλα αυτά παράλληλα με μια σειρά μέτρων κατασταλτικού χαρακτήρα.
Για παράδειγμα:
  • Έλεγχο του διαδικτύου (τα ΜΜΕ, έτσι & αλλιώς ειναι ήδη ελεγχόμενα). Κλείσιμο ιστοσελίδων & συλλήψεις αρθρογράφων που γράφουν πράγματα ανεπιθύμητα για την κυβέρνηση.
  • Απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των δυο ανθρώπων μπροστά στο κοινοβούλιο.
  • Κάμερες ασφαλείας, εν αγνοία του κόσμου.
  • Ηλεκτρονική παρακολούθηση τηλεφώνων και αλληλογραφίας.
και αρκετό ακόμα...

Και λαμβάνοντας υπόψη αυτά, καθώς και τη σύγχρονη τάση του ηλεκτρονικού ρουφιανισμού, στοχοποίησης και ετικετοποίησης των ανθρώπων, το Facewatch ID, σίγουρα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει.
Πρόκειται για μια εφαρμογη η οποία ήδη έχει αρχίσει να διατίθεται για κινητά τηλέφωνα, ενώ δουλεύει και μέσα από οποιοδήποτε browser.
Την εφαρμογή αυτή, παρουσίασε η Βρετανική αστυνομια, με αφορμή τα περσινά επεισόδια στο Λονδίνο και άλλες πόλεις της χώρας.
-Τι κάνει?
Απλά έχουν τραβήξει μέσω καμερων ασφαλείας η με άλλους τρόπους ρουφιανισμου, ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις (ταραχές τις ονομάζουν).
Να θυμίσουμε πως τα συγκεκριμένα επεισόδια πέρυσι το Καλοκαίρι (2011), στο Λονδίνο έγιναν με αφορμή τον θάνατο ενός νέου άνδρα από πυρά αστυνομικών.
Ο κάθε χρήστης της εφαρμογής, μπορεί να επιλέξει την απόσταση που θα δει αυτά τα πρόσωπα και τον παρακινούν αν αναγνωρίσει κάποιων να τον δώσει.
Πιο απλά, να πατήσει το κουμπί: Identify και να δώσει τα στοιχεία που γνωρίζει για το απεικονιζόμενο πρόσωπο. Ανώνυμα.
Δεξιά και αριστερά έχει βέλη για πλοήγηση και σε άλλους εικονιζόμενους. Το παράξενο ειναι πως κανείς στις φωτογραφιες δεν φαίνεται αποδεδειγμένα να κάνει κάτι κακό.
Όποιο πρόσωπο έχει αναγνωριστεί ήδη, τα στοιχεία του αναγράφονται:
[IMG]415.png[/IMG]
Οι αστυνομικές αρχές θα ανεβάσουν 2.800 φωτογραφίες τραβηγμένες κυρίως από κάμερες ασφάλειας (CCTV) με στόχο την καταχώρηση ονομάτων και διευθύνσεων των δραστών από χρήστες που θα κατεβάσουν την εφαρμογή.
Μαζί με τις φωτογραφίες των ταραξιών, οι αρχές αναμένεται να ανεβάσουν ακόμα 2.000 φωτογραφίες με καταζητούμενους που δεν έχουν σχέση με τις συμπλοκές του περασμένου καλοκαιριού.
Ο εκπρόσωπος της Βρετανικής αστυνομίας Μάρκ Ρόουλι, δήλωσε:

Παράθεση:Τα 2/3 των Λονδρέζων που έχουν smartphones θα κατεβάσουν την εφαρμογή και θα μας βοηθήσουν να εξακριβώσουμε την ταυτότητα ανθρώπων που ακόμα αναζητούμε.
Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον κόσμο να μας βοηθήσει να πατάξουμε το έγκλημα και να φέρουμε αυτούς που πρέπει ενώπιον της δικαιοσύνης
Και σαφώς εδώ έχουμε ένα μεγαλο δίλημμα. Πολλοί θα πουν πως ειναι κάτι χρήσιμο, καθώς μπορεί να έχει αντιμετώπιση στην εγκληματικότητα.
Το ερώτημα όμως παραμένει. Είναι πράγματι όλοι αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά επικίνδυνοι?
Γιατί αυτή η εφαρμογη έγινε και δόθηκε με αφορμή επεισόδια αντίθετα σε κυβέρνηση και μέτρα και όχι τόσο καιρό πριν για την πραγματική εγκληματικότητα?

Το δικτυακό μελάνι που έχει χυθεί για αυτή την εφαρμογη ειναι τεράστιο. Πολλοί ισχυριζονται πως σύντομα θα δούμε να κυκλοφορεί ευρέως κάτι αντίστοιχο και από τις αστυνομίες και άλλων χωρών όπως και η Ελλάδα.
Βέβαια μην παραλείπουμε, ότι το Λονδίνο ειναι η πόλη με τις περισσότερες κάμερες ασφαλείας στον πλανήτη.
Οι κρίσεις και τα σχόλια δικά σας, την εφαρμογη, ακόμα και μέσα από τον (οποιοδήποτε) browser σας, μπορείτε να την βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση:
facewatchid.co.uk

Αν κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για London postcodes και βάλετε έναν στο πρώτο πεδίο, θα δείτε τις φωτογραφιες που αντιστοιχούν στην συγκεκριμένη περιοχή (επιλέξτε κάποιο postcode του Λονδίνου, από εδώ: londontown.com/LondonPC).
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Και τώρα που χύθηκε αίμα, ακόμα θὰ είμαστε στο καναπέ; Αὐγουστῖνος 12 2.523 04.10.2013 03:41
Τελευταία Ανάρτηση: leandros21
  Παλιά έκαιγαν βιβλία, τώρα καταστέλλουν ιστοσελίδες! constantinos 2 3.434 29.04.2013 15:52
Τελευταία Ανάρτηση: Άγγελος
  ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ! constantinos 4 1.191 03.06.2011 17:36
Τελευταία Ανάρτηση: minios67

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)