Χρησιμοποιείτε τον Adobe Reader; Κακή ιδέα!
#1
[IMG]Adobe-Reader.png[/IMG]
Οι εργαζόμενοι της Google Mateusz Jurczyk και Gynvael Coldwind καθώς εξέταζαν την PDF engine του Chrome ανακάλυψαν αρκετά προβλήματα ασφαλείας. Όταν εξέτασαν τον Adobe Reader ανακάλυψαν 60 προβλήματα που οδηγούσαν σε κρασαρίσματα εκ των οποίων τα 40 μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιθέσεις. Οι δύο εργαζόμενοι ενημέρωσαν την Adobe, η οποία τους είπε ότι στην επόμενη αναβάθμιση θα λύσει αυτά τα προβλήματα.

Η Adobe βγάζει τελικά τις εκδόσεις 10.1.4 και 9.5.2 για τα Λ.Σ. Windows και Mac OS X αλλά όχι για Linux… παρόλο την ενημέρωση 16 προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν. H Adobe παρόλο που ενημερώνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα δεν την νοιάζει καθόλου και απαντάει ότι δεν σκοπεύει να βγάλει άλλες ενημερώσεις αυτό το χρονικό διάστημα. Οι ερευνητές έδωσαν διορία στην Adobe μέχρι της 27 Αυγούστου μετά θα βγάλουν στην δημοσιότητα λεπτομέρειες για τα προβλήματα του Reader.

Οι εργαζόμενοι της Google συνιστούν στους χρήστες να μην ανοίγουν έγγραφα PDF από εξωτερικές πηγές με τον Adode Reader. Όσοι δεν χρησιμοποιούν Chrome μπορούν να προστατευθούν απενεργοποιώντας την επέκταση του προγράμματος περιήγησης του Reader.
Οι χρήστες των Windows θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον Adobe Reader X μιας και λόγο sandbox παρέχει περισσότερη ασφάλεια.

Όσο για τους χρήστες Linux τίποτα… το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να σβήσουν τα αρχεία annots.api και PPKLite.api που βρίσκονται στον κατάλογο /path/to/Adobe/Reader9/Reader/intellinux/plug_ins με αυτό τον τρόπο ξεφορτώνονται μόνο δύο από τα πολλά προβλήματα.
Δείτε περισσότερα.
[ΠΗΓΗ]
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Γιατί χρησιμοποιείτε Linux; giwrg98 52 17.877 24.05.2016 15:54
Τελευταία Ανάρτηση: debianass
  τέλος η υποστήριξη του adobe flash antonio 2 621 21.12.2012 13:53
Τελευταία Ανάρτηση: antonio
  Πρόβλημα με το Adobe Flash Player meymigrou 1 1.035 17.03.2012 20:10
Τελευταία Ανάρτηση: Nikos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)