Η συλλογικότητα των “ανυπάκουων μαθητών”
#1
Είναι σημαντικό, πολύ σημαντικό, όταν βλέπεις τα πολύ νέα παιδιά που ακόμα πηγαίνουν σχολείο να είναι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι, σκεπτόμενοι και μη επηρεασμένοι από την κάθε μορφής προπαγανδα:

Οι Ανυπακοοι Μαθητές είμαστε μια αυτοοργανωμένη συλλογικότητα μαθητών και μαθητριών από διάφορα σχολεία της Πάτρας και βασικός μας στόχος είναι να σπείρουμε το σπόρο της αμφισβήτησης ενάντια στο εκπαιδευτικό σύστημα. Λειτουργούμε αντιιεραρχικά.
Όλα αποφασίζονται μέσω της συνέλευσής μας η οποία γίνεται κάθε Σάββατο στην Ανατόπια* 6:00 μ.μ. και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή μαθητές και μαθήτριες που θα συμφωνούν με τις βασικές αρχές και συμπεριφορές της οργάνωσής μας έτσι ώστε να προχωρήσουν συλλογικές δράσεις με αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών της ομάδας.
  1. Εμείς οι “ανυπάκουοι μαθητές” βλέπουμε οτι το σχολείο αναπαράγει τις καταπιεστικές δομές της κοινωνίας και ανέκαθεν η εκπαίδευση ήταν ο θεμέλιος λίθος του καπιταλισμού. Δε θέλουμε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά τη ριζική ανατροπή του και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την ολική καταστροφή του κοινωνικοπολιτικού συστήματος.
  2. Οι συνελεύσεις μας δεν έχουν καμία μορφή ιεραρχίας και παλεύουν ενάντια στις ιεραρχημένες δομές της κοινωνίας.
  3. Δε γουστάρουμε τα κόμματα και είμαστε ενάντια σε κάθε ηλίθιο που καθοδηγεί.
  4. Είμαστε απέναντι στα ΜΜΕ και ποτέ δε θα τα χρησιμοποιούσαμε για να εκφράσουμε τις απόψεις μας (καθώς όπως πάντα θα υπήρχε διαστρέβλωση).
  5. Ο χαραχτήρας μας είναι αντιρατσιστικός, αντισεξιστικός και αντιφασιστικός γιατί θεωρούμε πλαστούς όλους αυτούς τους διαχωρισμούς. Διότι τα παραπάνω διαχωρίζουν τους από κάτω αυτού του κόσμου και αυτό συμφέρει απόλυτα την άρχουσα τάξη.
ΑΝΥΠΑΚΟΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)