[Θέλουν να πουλήσουν το νερό;] Stop water privatisation in the EU [ντοκιμαντέρ]
#1
[IMG]Stop-water-privatisation.png[/IMG]

Oι ξεπουλημένοι υπάνθρωποι των κυβερνητικών και βουλευτικών θώκων επιθυμούν να ξεπουλήσουν το κοινό αγαθό που λέγεται νερό, σε ιδιώτες και πολυεθνικές. Αυτό σημαίνει πως πλέον στο νερό πρόσβαση δεν θα έχει ο κάθε άνθρωπος, μα μόνο όσοι έχουν δύναμη να πληρώσουν στη Nestle και στην κάθε άλλη εταιρεία που θα έχει τον έλεγχο του νερού.
Σε όχι μεγάλο βάθος χρόνου, ξεχάστε και όλες εκείνες τις πηγές με τα γάργαρα νεράκια, σε χωριά κωμοπόλεις. κλπ.

[media=vimeo]62326569[/video][/align]

Εμπειρία από άλλες χώρες έχει καταδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών και σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ευημερίας. Η πρόσβαση στο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα (ΟΗΕ 2010).

ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ PETITION ΤΩΡΑ:
  1. https://www.avaaz.org/en/petition/SAVE_G...IKOPOIESE/
  2. https://signature.right2water.eu/oct-web...c/?lang=en

Παράθεση:Προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ελληνική Δικαιοσύνη:

Εμείς οι Έλληνες πολίτες που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή, είμαστε αντίθετοι στην πώληση σε ιδιώτες των εταιριών Ύδρευσης σε όλη την ελληνική Επικράτεια.
Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος και επιφυλασσόμαστε για το δικαίωμα μιας ιδιωτικής εταιρίας αλλά και οποιασδήποτε νομικής μορφής να έχει στην ιδιοκτησία της αποκλειστικά ή μερικά δικαιώματα χρήσης των υδάτινων πόρων που αποτελούν φυσικό αγαθό και μάλιστα απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση ανθρώπων, φυτών και ζώων, αγαθό που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία πλαίσιο 2000/60) (1) αλλά και τον ΟΗΕ που στις 28 Ιουλίου 2010 ενέκρινε ψήφισμα, για να προσθέσει την πρόσβαση σε καθαρό νερό στη διακήρυξη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα (AG/10967) (2).

Σχετικά με την ΕΥΔΑΠ, που επί ιδρύσεως της (Ν.1068-1980) ανήκε αποκλειστικά στο κράτος, παρακολουθήσαμε ήδη την σταδιακή αλλαγή του θεσμικού της πλαισίου κατά την μετοχοποίηση της επί πρωθυπουργίας Κ.Σημίτη (Ν.2794-1999) και αμφισβητούμε καταφανώς την ορθότητα της πιο πρόσφατης εξέλιξης εκείνης του να συμπεριληφθεί η ΕΥΔΑΠ καθώς και η κερδοφόρα ΕΥΑΘ (4) στην ανώνυμη εταιρία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ν3986-2011) (3) που όπως αναφέρεται στο άρθρο 1.2 «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας».(5) Εκτός της ΕΥΔΑΠ, άμεση σχέση με τους υδάτινους πόρους έχει και η ΔΕΗ. Οι τεχνητές λίμνες, οι ταμιευτήρες και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια είναι βασικά στην ύδρευση και άρδευση μέσω των δημοτικών σχετικών επιχειρήσεων. Η πώληση τέτοιων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ είναι το ίδιο κατακριτέα. (6)(7)
Η νομοθεσία στις Η.Π.Α, που απαγορεύει ή περιορίζει τη συλλογή βρόχινου νερού υπό τη μονότονη ρητορική της «προστασίας» των πόρων, δείχνει την τάση που επικρατεί. Αν οι ιδιωτικοποιήσεις σήμερα αφορούν υπηρεσίες και υποδομές αύριο έχουν ως στόχο τους ίδιους τους φυσικούς πόρους που αποτελούν συλλογικό αγαθό. Ενώ κρύβουν επιμελώς το μόνο πραγματικό ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών στον τομέα της ύδρευσης, δηλαδή το κέρδος.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2
υπάρχει ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ (μου διαφεύγει το ονομα του,αν κάποιος το ξέρει ας μου το πει)το οποίο αναφέρεται στις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα σε 4 χώρες τις οποίες ιδιωτικοποιηθηκε α)το ηλ. ρεύμα στη ν.Αφρική αν δεν κάνω λάθος β)τα τραίνα στην Αγγλία γ)η υγεία στην Ταιλάνδη και δ)το νερό στη Βολιβία τους οποίους Βολιβιανούς τους απαγορεύτηκε μεχρι και το βρόχινο νερό να μαζεύουν.......ένα καταπληκτικό-σοκαριστικό ντοκιμαντέρ το οποίο ψάχνω να ξαναβρώ και το συστήνω σε όλους.....
[Εικόνα: btf0.jpg]
  Απάντηση
#3
Σε ένα ντοκιμαντέρ, το Esoteric Agenda του Ben Stewart, λένε ότι στις ΗΠΑ στο 66% του πόσιμου νερού ρίχνουν Φθόριο & εξηγεί τους λόγους που το κάνουν αυτό, οι οποίοι λόγοι είναι πραγματικά ανατριχιαστικοί!
Δείτε εδώ από το 40:40 & μετά για το πόσιμο νερό. [media=vimeo]9239170[/video][/align]
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  STOP THE TRAFFIK: Ένα ξεχωριστό μήνυμα constantinos 0 546 08.09.2013 17:04
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)