Απαγορευμένη Εκπαίδευση [video]
#1
[IMG]ρ88.jpg[/IMG]
Με αφορμή την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και όλης της λάσπης που έχει πέσει εναντίον τους από Κυβέρνηση, Χρυσή Αυγή, Μεγαλοδημοσιογράφους, Συντηρητικους(αυτοαποκαλούνται φιλελεύθεροι), οι οποίοι συντάσσονται εναντίον οποιουδήποτε διεκδικεί να μην χάσει τη δουλειά του, αναπαράγοντας μάλιστα τα ίδια ακριβώς (μη) επιχειρήματα, διαδίδοντας τα ίδια ακριβώς ψεύδη, εστιάζοντας στα ίδια ακριβώς (αποπροσανατολιστικά) ζητήματα, και κάνοντας επίκληση στο ίδιο ακριβώς συναίσθημα, αυτό του φόβου. Μάλιστα, όλοι τους, αδυνατούν να αρθρώσουν έστω και μια πρόταση που να μην ακούγεται αστεία...
Παράθεση:Όποιος καθηγητής δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί το ίδιο δευτερόλεπτο.
Άδωνις Γεωργιάδης
H μόνη τρομοκρατία είναι αυτή του Κράτους....

Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012. Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ, η κατ οίκον διδασκαλία. Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, που το καθένα παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό. Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών. Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια. Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα:

Παράθεση:Απαξίωση για το αύριο.
Απληστία για το σήμερα.
Αν δεν επενδύσουμε , σωστά , στην παιδεία τότε το μέλλον είναι η επιστροφή του παρελθόντος.
Καριέρα και χαρτιά που χαρίζουν ικανότητα , δεν δημιουργούν σωστά θεμέλια για το αύριο.
Αν αγαπάτε τη ζωή τότε πρέπει να ερωτευθείτε τη γνώση.
Αν ερωτευθείτε τη γνώση τότε , και μόνο τότε , μπορείτε να δημιουργήσετε μια ονειρική ζωή.
Η συνολική κοινωνική κατάσταση είναι το αποτύπωμα της παιδείας , ενδοσχολικής και μη.
Κορνήλιος Καστοριάδης
Είμαστε αλληλέγγυοι στους εκπαιδευτικούς. Είμαστε ενάντια στα αισχρά παπαγαλάκια που διχάζουν την κοινωνία και βάζουν τον φτωχό απέναντι από τον φτωχό, ώστε οι πλούσιοι να μείνουν ήσυχοι.
Είμαστε ενάντια σε αυτό το σύστημα που αναγκάζει τους ανθρώπους να γίνονται αρπακτικά.
Αισθανόμαστε αμέριστη ευγνωμοσύνη σε εκείνους τους δασκάλους μας που μας έδειξαν και την άλλη πλευρά του ουρανού. Εκείνους τους δασκάλους που δεν έσκυψαν το κεφάλι και μας έμαθαν να σκεφτόμαστε και να διυλίζουμε, αντί να καταναλώνουμε αμάσητη παιδεία και συντεταγμένη "γνώση".
Η κοινωνία μας είναι σάπια και αυτό οφείλεται στις σάπιες κονσερβαρισμένες ιδέες που καταναλώνει από τα ΜΜΕ.
Καμία ανοχή, κανείς συμβιβασμός.
Είμαστε εμείς εναντίον εκείνων...
Ας μη γίνουν ποτέ οι εξετάσεις. Μια άθλια παιδεία που επιβραβεύει την απομνημόνευση και αρνείται την γνώση. Αυτό είναι όλο το εκπαιδευτικό σύστημα. Ένα ψέμα, ένα τίποτα, όπως ολόκληρη η κοινωνία του χρήματος, του μίσους και του διχασμού...
Ναι, σε ανυπάκουους μαθητές και ανυπάκουους πολίτες....
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Ανοιχτή Εκπαίδευση [ηλεκτρονικό περιοδικό] Gianna 0 1.157 14.06.2016 15:35
Τελευταία Ανάρτηση: Gianna

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)