Περί άρσης απορρήτου των blogs. Υπουργός αναιρεί υπουργό και στη μέσ
#1
[IMG]cencored.jpeg[/IMG]
Ένα από τα πιο διασκεδαστικά θέματα είναι να δείτε νομοσχέδια η υπουργικές αποφάσεις για ότι αφορά την Τεχνολογία. Παντελώς άσχετοι άνθρωποι ψηφίζουν (την γραμμή του κόμματος, βέβαια), χωρίς να ξέρουν τι είναι αυτό (καλά συνηθισμένο αυτό στο Ελληνικό κοινοβούλιο).

Θα θυμίσουμε απλά την περίπτωση με τα φρουτακια που είχε σαν αποτέλεσμα εφαρμογή νόμου παρακαλώ, όπου ισχύει ακομα και σήμερα και συνοπτικά αυτή η απαγόρευση άφορά ΟΛΑ τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πιο απλά αν παίζεται παιχνίδια στο κινητό σας, παραβαίνετε την (μη πω ποια) Ελληνική νομοθεσία.
Δεν έχει σημασία ποιο είναι το εκάστοτε κόμμα που κυβερνά. Άλλωστε όλα τα τόσα χρόνια κόμματα που υπαρχουν στο κοινοβούλιο είναι τα ίδια και τα ίδια και απλά ονομάζονται κατεστημένο η καθεστώς.

Σε ένα καθεστώς λοιπόν που έτσι κι' αλλιώς τα ΜΜΕ τα έχουν υπό έλεγχο με δικούς τους ανθρώπους, αυτό που τους ενοχλεί στα σχέδια του ξεπουλήματος ζωών και πατρίδας είναι οι ελεύθερες φωνές.Και οι ελεύθερες φωνές έρχονται από το διαδίκτυο και τα Blogs, όπου το καθεστώς κοιτάει πως να φιμώσει και να εκφοβίσει (σε πρώτη φάση) (δείτε σχετικά).

-Παρακάμπτουμε πως σε blogs με domain com, org, net, κλπ που να χτυπιούνται κάτω δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και ας δούμε το θέατρο σκιών σε δράση. Τι έλεγαν λοιπόν οι αυτή τη στιγμη εκπρόσωποι του καθεστώτος που βρίσκονται στην εξουσία?
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (Ιούλιος 2009), δήλωση του νυν υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Λαμπρινίδη, εκ του ασφαλούς (σε μετάφραση: όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν αντιπολίτευση):
Παράθεση:«Η γνωμοδότηση του Γ. Σανιδά για άρση της ανωνυμίας σε ιστολόγια και κινητά έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων»
δήλωσε, ο Σταύρος Λαμπρινίδης, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σκοπεύει μάλιστα να στείλει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παράθεση:«Όλες οι ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και οι γνωμοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών Αρχών Προστασίας Δεδομένων είναι κατηγορηματικές ως προς το γεγονός ότι τα «δεδομένα κίνησης» μιας ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ποιος επικοινώνησε με ποιον, πότε, από ποια ηλεκτρονική διεύθυνση ή τηλέφωνο, κλπ.) αποτελούν προσωπικά δεδομένα και εμπίπτουν ρητά στο απόρρητο των επικοινωνιών»
αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
-Οκ εντάξει κύριε Λαμπρινίδη, γιατί δεν το λέτε και στον κύριο Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, όπου σήμερα έκανε την εξής (λογική?) δήλωση:
Παράθεση:Πολλές φορές το διαδίκτυο φιλοξενεί έγκλημα. Όταν κάποιος απειλεί τη ζωή κάποιου, έχει διαπράξει απόπειρα ανθρωποκτονίας, όταν κάποιος δυσφημεί, χωρίς να υπάρχει ουσία, υπάρχει το θέμα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Πολλές φορές όλοι αυτοί είναι ανώνυμοι – δεν τους ξέρει κανένας, δεν έχει κανείς την ευθύνη αυτών που αναρτώνται στο διαδίκτυο…».
Δηλαδή ας πούμε αν πει ένας σε κάποιον άλλο, το συνηθισμένο:
Παράθεση:"Θα σε ....ισω, ρε συ"
είναι αυτόματα κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού? -Ειλικρινά είμαι πολύ περίεργος τι θα κάνουν.
Με τρομάζει βέβαια βέβαια πως έχουν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο τους τους παροχους (ποιος ξεχνάει άλλωστε τις υποκλοπές της Vodafone, που -φυσικά- έγιναν ΚΑΙ αυτές γαργάρα?)
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2
Ο Alastair Campbell, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Μ. Βρετανία από την εφημερίδα News of the World του ομίλου Murdoch (για δες), που θέτει σε αμφισβήτηση ακόμα και τον Πρωθυπουργό της χώρας David Cameron, μιλά για τη σχέση πολιτικών και Τύπου σήμερα, στο CNN.
Προσέξτε το εξής που αναφέρει (και είναι γεγονός αλλωστε):
Παράθεση:Η επιρροή των εφημερίδων έχει μειωθεί αισθητά εξαιτίας της συνεχής ροής 24ωρων ειδήσεων, του Internet αλλά και των social media networks.
Ακόμα σταθείτε στο (κοινώς αποδεκτό και πασίγνωστο/πασιφανές) σημείο όπου αναφέρεται στην εξαρτημένη σχέση πολιτικών και δημοσιογράφων και πώς αυτή αλλάζει και το ποιά μεριά τελικά είναι αυτή που θέτει την agenda στον Τύπο.

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για τη σχέση πολιτικής και ΜΜΕ:

Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#3
[IMG]παπαιωανου.png[/IMG]
Να σταθούμε όμως και στη κλασσική κουτοπόνηρη νοοτροπία του Ελληνικού καθεστώτος που βέβαια φοβούμενο την ρήξη, θέλει να χρεώσει το παραπάνω σε κάποιον προφανώς αποτυχημένο και τελειωμένο (πλέον) πολίτικο.
Στη περίπτωση αυτή τον κο Μ. Παπαϊωάννου που ναι μεν σήμερα είναι υπουργός, στις τελευταίες εκλογές, όμως βγήκε την τελευταία στιγμή βουλευτής.
Να ξαναβγεί βουλευτής με την ανανέωση που θα υπάρξει στις προσεχείς εκλογές, αποκλείεται.
Απλά, ο Παπανδρέου (και ο Σαμαράς και η κόρη του Μητσοτάκη και η Αλέκα και ο Καρατζαφέρης και Τσιπρας και ΟΛΟΙ) ήθελε (θέλουν ΟΛΟΙ) να περάσει το νόμο για τα blogs αλλά προτίμησε να τα χρεώσει όλα σε κάποιον που έτσι και αλλιώς έχει τερματίσει την καριέρα του.

[IMG]images.jpeg[/IMG]
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#4
Και τι λέει ο.... πολύς Καρατζαφέρης άραγε για το θέμα. Κομμάτι του ιδίου καθεστώτος και αυτός αλλωστε. Για δείτε συνέντευξη πιο παλιά και θα καταλάβετε, ότι ΟΛΟΥΣ τους καίει να πάψουν οι ελεύθερες φωνές.Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αρχηγού του Λαος, Γιώργου Καρατζαφέρη στον Δημήτρη Σωτηρόπουλο, διαχειριστή του ιστολογίου "ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ":
Ο μπλόγκερ ρωτάει τον πολιτικό ποια είναι η θέση του για τα μπλογκς, δηλαδή αν πρέπει να είναι επώνυμα ή ανώνυμα: Εκείνος απαντάει :
Παράθεση:"επώνυμα, γιατί αλλιώς πρόκειται για κουκουλοφόρους"!!
Στη συνέχεια, τίθεται το παράδειγμα του εγκληματικού αναρχοαριστερού Ιντιμίντια, το οποίο ο υπερπατριώτης Πρόεδρος του Λαος προσπερνάει (!!!), επιμένοντας να αποκαλεί "κουκουλοφόρους" απλούς πολίτες και όχι τους πραγματικούς κουκουλοφόρους που δολοφονούν αθώους και καίνε την Αθήνα και όχι μόνο!
Το κορυφαίο στιγμιότυπο είναι όταν ο μπλόγκερ προκαλεί τον Καρατζαφέρη να του πει, αν τώρα που τον είδε πρόσωπο με πρόσωπο, είναι...κουκουλοφόρος: Ο θρασύτατος πολιτικάντης απαντά πως
Παράθεση:"είναι στρατευμένος"
αλλά κάνει την "πάπια" όταν ο συνομιλητής του δικαίως του ζητάει αποδείξεις γι'αυτή την βαρύτατη συκοφαντία!
Μάλιστα, οσάν...μαφιόζος του παλιού καιρού, "απειλεί" τον μπλόγκερ πως "αν ασχοληθεί μαζί του, θα ανακαλύψει τα πάντα"!!!Ατον Μάρτιο του 2010 που διοργανώθηκε η συγκεκριμένη συνέντευξη, περιμένουμε αυτές τις "αποκαλύψεις", αλλά...ουδέν εις το πηλίκ (ι) ον, όπως λέει και ο φίλος του ο Τζέφρυ!
Είναι προφανές, πως ο Αρχηγός του Λαος ψεύδεται ασύστολα και κατασυκοφαντεί απλούς πολίτες, επειδή ενοχλείται από την αδέσμευτη κριτική τους!Γι' αυτό άλλωστε, εκείνος και το Πασοκ θέλουν φίμωση των μπλόγκερς:
Παράθεση:Όχι επειδή τους "βρίζουν", αλλά διότι πολύ απλά δεν μπορούν να τους ελέγξουν μέσω της διαπλοκής, όπως έχουν μάθει τόσα χρόνια με τα κομματικά παπαγαλάκια/φερέφωνα των Μμε!
Ο εκνευρισμός του Καρατζαφέρη στη συγκεκριμένη συνέντευξη είναι εμφανής και δικαιολογείται, αφού ο "κουκουλοφόρος-στρατευμένος" τον στρίμωξε για τα καλά, με συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες ο πανικόβλητος Πρόεδρος είτε δεν απάντησε, είτε είπε ψέματα, είτε έβρισε τον συνομιλητή του!
Αυτοί είναι οι "Έλληνες πολιτικοί":
Παράθεση:Αλαζόνες, θρασείς και τραμπούκοι που όταν έχουν απέναντί τους απλούς πολίτες και όχι τα γλειφτρόνια των καναλιών, χάνουν τ'αυγά αι τα πασχάλια και καταφεύγουν σε απειλές που θυμίζουν...υπόκοσμο!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όπως βλέπετε και στο βίντεο, η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε και για λογαριασμό του κομματικού καναλιού του Λαος, του Τηλε-Αστυ (διακρίνεται ο οπερατέρ αριστερά).
Παρόλα αυτά, ο Καρατζαφέρης δεν τόλμησε ποτέ να την προβάλει. Το γιατί, γίνεται εύκολα κατανοητό.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#5
ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ BLOGGERS
Παράθεση:Η ΣΚΕΨΗ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ!!
ΑΠΟΡΟΥΜΕ μετά το ν. 3917/2011 με τον οποίο κυρώθηκε η οδηγία 2008/24/ΕΚ!
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ?

Παράθεση:Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος,όταν σκότωναν Παλαιστίνια μωρά δεν έκλαψα, δεν αντέδρασα, δεν ήμουν Παλαιστίνιος
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα τον blogger ,αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ..μα όχι….. Είναι χιλιάδες μαζί μου
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#6
[IMG]γαπ.png[/IMG]
Ο πρωθυπουργός, στις 2 Ιούλη του 2011, συναντήθηκε στο «Astir Palace» στη Βουλιαγμένη και φωτογραφήθηκε παρακαλώ, με τον blogger Tarek Amr, από την Αίγυπτο (που οργάνωσε τη μεγάλη λαϊκή επανάσταση και γι’ αυτό δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κ. Ομπάμα και παραδίδει μαθήματα blogging στη δύση…) και την άλλη μεγάλη επαναστάτρια blogger από την Τυνησία Amira Yahyaoui.Bloggers που οδήγησαν τις εξεγέρσεις για το «σοσιαλισμό»… στην Αίγυπτο και την Τυνησία…

Σ’ αυτές τις χώρες δεν μπόρεσαν τα καθεστώτα να φιμώσουν τα blogs (ασχέτως ποιοι bloggers δούλευαν για τη CIA). Δεν μπόρεσαν στην Κίνα, την Τουρκία, αλλά ούτε στα στρατιωτικό-φασιστικά καθεστώτα της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.Εδώ στη χώρα του Σοσιαλισμού, ακούς από υπουργούς και μάλιστα νομικούς:
Παράθεση:Το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους… Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση εγκλημάτων μέσω διαδικτύου, με αιχμή την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs… Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί…
.Ημιμάθεια, άγνοια, κάτι άλλο? Μα καλά συμβουλές δεν έχει να του λένε κάτι? Μα είπαμε και πριν είναι τ' αναλώσιμο χαρτί του συστήματος, μπας και περάσαν ακομα ένα τρόμο-νόμο.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#7
[IMG]φθψκ.jpeg[/IMG]
Eπιστολή στον Παπανδρέου: Τιμή μου να υποστώ πολιτική δίωξη ειδικά από εσέναΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.
  • Για τον φασισμο με τον οποιο τρομοκρατεις την χωρα.Για την φτωχια που προσπαθεις να επιβαλλεις στους Ελληνες.Για την προδοσια και το ξεπουλημα σου.
ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΕΥΘΕΩΣ:
  • ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΩΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΩΣ ΔΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣΩΣ ΤΟΝ ΓΚΑΟΥΛΑΙΤΕΡ ΠΟΥ, ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑΩΣ ΒΙΑΣΤΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝΩΣ ΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, την ωρα που χιλιαδες ανθρωποι οδηγουνται οδηγουνται στην φυλακη ή στην αυτοκτονια για ασημαντα χρεη.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, την ωρα που χιλιαδες νεοι οδηγουνται στην ξενιτια για να γλιτωσουν απο τον ολεθρο της ανεργιας και της εξαθλιωσης που εφερες στην πατριδα μας.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ”ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ”, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.Αλλα σε λενε Παπανδρεου και θα γλιτωνεις παντα.

Οχι ομως αυτη τη φορα. Γιατι αυτη την φορα, μαζι με την υποθηκη της Ελλαδος, υπεγραψες και το πολιτικο σου τελος.Θα παρακαλας να φυγεις και θα παθεις χειροτερα και απο τον Καραμανλη το 2009.Το κομμα σου μετα βιας θα αγγιξει το 10%.Ηδη φοβασαι να περπατησεις στον δρομο, κι εσυ κι οι βουλευταδες σου.Το πολιτικο σου τελος θα ειναι η διαλυση της παραταξης σου απο εσενα τον ιδιο και η φυγη σου απο την χωρα (Αληθεια, εχεις δει το συνθημα που γραφουν στους τοιχους ”Γιωργο, θα φυγεις νυχτα”;)Η Ελλαδα θα ζησει.
Οι Ελληνες θα ζησουν.Ζουσαν πολυ πριν απο σενα και φυσικα θα ζησουν και πολυ μετα απο εσενα.Ο δρομος ομως που βαδιζεις εσυ ειναι επικινδυνος.ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΓΡΑΦΕΙ ”ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ”.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΥΓ: Αν νομιζεις οτι σε βριζω ή σε απειλώ (που δεν κανω κανενα απο τα δυο), δωσε το e-mail μου στην αστυνομια και στους εισαγγελεις του καθεστωτος σου. Γουσταρω να υποστω πολιτικη δίωξη ειδικά από εσένα.πηγή
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Περί της Επιθετικότητας στο διαδίκτυο Αυτεξούσιος 2 1.932 01.10.2014 01:33
Τελευταία Ανάρτηση: Πράος

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)