Εναλλακτικές λύσεις για τις υπηρεσίες της Google
#11
Ammer, post: 10022, member: 851 είπε κι ελάλησε:Ποτέ δεν την ένοιαξε, απλά το έπαιζε εδώ και χρόνια, όσο ήταν μικρή και βρισκόταν σε άνοδο, αθώα και χαμηλών τόνων. Αν είχε τη τωρινή πολιτική απορρήτου και συμπεριφερόταν όπως τώρα, θα είχε κλείσει σε χρόνο dt, αλλά δεν είναι σίγουρο και αυτό, γιατί μιλάμε για εποχές 1998-2005 που ο κόσμος δεν ήταν και τόσο ενημερωμένος περί δεδομένων και ενδιαφερόταν μόνο για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή δεν μας έχει ανάγκη, μας έχει κάνει να την έχουμε εμείς ανάγκη και να χρησιμοποιούμε τα "δωρεάν" προϊόντα και υπηρεσίες της.
Αυτήν την στιγμή που μιλάμε οι ιδιοκτήτες της Google μπορεί να απολαμβάνουν τα λεφτά τους, ενώ εμείς δύσκολα τα βγάζουνε πέρα, οι περισσότεροι. Η Google είναι επιχείρηση και σίγουρα το χρήμα είναι ο βασικότερος στόχος, οι τακτικές που ακολουθεί όμως δεν σέβονται τους χρήστες των υπηρεσιών της. Από εκεί και πέρα φταίμε και εμείς που χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της!

Ammer, post: 10022, member: 851 είπε κι ελάλησε:Για browsers δεν προτείνω κανένα άλλο πέρα Firefox και Midori καθώς οι Chromium, Google Chrome, SRWare Iron, Comodo Dragon και δυστυχώς ο Opera είναι βασισμένοι πάνω στο κλειστό κατά βάση, εν μέρη ανοιχτό κώδικα της Google.
Υπάρχουν και κάποιοι Qt browsers, δεν ξέρω ακόμα όμως αν κάποιος από αυτούς είναι αξιόλογος.

Ως εναλλακτική του Gmail υπάρχει και το GMX, το οποίο πρόσθεσα στην αρχική δημοσίευση. Ορισμένοι γνωστοί μου το χρησιμοποιούν. Δεν ξέρω όμως αν διαφέρει από τις άλλες υπηρεσίες όσων αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων μας.
Πιο δυνατό από το χρήμα είναι μόνο οι γνώσεις.
  Απάντηση
#12
Opanos, post: 10028, member: 194 είπε κι ελάλησε:Έχεις δίκιο...
Νομίζω το είχα διαβάσει -καιρό τώρα- στο arch-forum...
Αλλά ρίχνοντας μια ματιά τώρα είδα πως θα είναι κοντά στον chromium...

Επίσης θυμάμαι πως είχα διαβάσει οτι θα στηριχτεί στην webkit που είναι η μηχανή του ff.

My bad..
Πάλι λάθος καθώς η Gecko είναι η μηχανή της Αλεπούς η οποία και αυτή θα αλλάξει για μια καινούρια που θα λέγεται Servo.

filippos.xf, post: 10029, member: 403 είπε κι ελάλησε:Αυτήν την στιγμή που μιλάμε οι ιδιοκτήτες της Google μπορεί να απολαμβάνουν τα λεφτά τους, ενώ εμείς δύσκολα τα βγάζουνε πέρα, οι περισσότεροι. Η Google είναι επιχείρηση και σίγουρα το χρήμα είναι ο βασικότερος στόχος, οι τακτικές που ακολουθεί όμως δεν σέβονται τους χρήστες των υπηρεσιών της. Από εκεί και πέρα φταίμε και εμείς που χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της!
Παράθεση:
Εννοείται ότι είναι επιχείρηση και θα συμπεριφερθεί ανάλογα και με βάση το όφελος της. Το ίδιο επιχειρήσεις είναι οι αθλητικές ομάδες και τα πολιτικά κόμματα, σαν ζώα κάνουνε οι άνθρωποι γι' αυτά. Μη πέσει η ομάδα στη Β' Εθνική χαθήκαμε, μη διασπαστεί η παράταξη αλλιώς χαθήκαμε.... και.... και.... και... .Εννοείται και οι θρησκείες το ίδιο είναι, αλλά δε το συνεχίζω γιατί θα βγω πολύ offtopic και θα μπω στο Θέμα του Hacktivish.

Ας βάλουμε και τον JetBrowser, θυμήθηκα το άρθρο από το blog.
  Απάντηση
#13
filippos.xf, post: 10029, member: 403 είπε κι ελάλησε:[snip]


Υπάρχουν και κάποιοι Qt browsers, δεν ξέρω ακόμα όμως αν κάποιος από αυτούς είναι αξιόλογος.
[...]

Τους έχω δοκιμάσει ΟΛΟΥΣ, και όταν λέω ΟΛΟΥΣ εννοώ ΟΛΟΥΣ.

Πέρα από την ταχύτητα -με εξέπληξε ο reqonk, πραγματικά ΣΦΑΙΡΑ αλλά και ο qupzilla, όλοι μα ΟΛΟΙ είχαν τα θέματά τους στο rendering...
Υπάρχουν διαφορετικές για κάθε έναν από αυτούς σελίδες που δεν βγάζεις άκρη τι γίνεται...έτσι στην ουσία είναι απαγορευτική η χρησιμοποίηση κάποιου, όσο και να θες να στρογγυλέψεις τις γωνίες...

Μάλιστα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο reqonk τουλάχιστον είναι πάνω στην μηχανή του firefox...

Έχουν ένα θέμα ΟΛΟΙ με το login στον server μου....μόνο ο firefox το διαχειρίζεται σωστά...φυσικά και τα σκατά της google...
Δυστυχώς...
  Απάντηση
#14
Από λάθος σε λάθος πάω σήμερα....:lol:
  Απάντηση
#15
Opanos, post: 10031, member: 194 είπε κι ελάλησε:Τους έχω δοκιμάσει ΟΛΟΥΣ, και όταν λέω ΟΛΟΥΣ εννοώ ΟΛΟΥΣ.
Πως φαίνεται ο χρήστης KDE...... ;)
  Απάντηση
#16
Ammer, post: 10030, member: 851 είπε κι ελάλησε:Εννοείται ότι είναι επιχείρηση και θα συμπεριφερθεί ανάλογα και με βάση το όφελος της. Το ίδιο επιχειρήσεις είναι οι αθλητικές ομάδες και τα πολιτικά κόμματα, σαν ζώα κάνουνε οι άνθρωποι γι' αυτά. Μη πέσει η ομάδα στη Β' Εθνική χαθήκαμε, η διασπαστεί η παράταξη αλλιώς χαθήκαμε.... και.... και.... και... .Εννοείται και οι θρησκείες το ίδιο είναι, αλλά δε το συνεχίζω γιατί θα βγω πολύ offtopic και θα μπω στο Θέμα του Hacktivish.
Πράγματι θα βγεις offtopic αν το συνεχίσεις, πάντως συμφωνώ μαζί σου. Αν θέλεις μπορείς να ανοίξεις άλλα θέματα για να τα συζητήσουμε εκεί. ;)

Ammer, post: 10030, member: 851 είπε κι ελάλησε:Ας βάλουμε και τον JetBrowser θυμήθηκα το άρθρο από το blog.
Ο Jet Browser άλλαξε όνομα μετά από όσα έγιναν (https://old.osarena.net/otan-to-klisto-l...ni-to-elak), τώρα λέγεται Black Wren. Προστέθηκε!

@Opanos έχω έναν φίλο ο οποίος είναι πολλά χρόνια λινουξάς, βασικά αυτός και ένας άλλος στάθηκαν αφορμή για να αρχίσω να χρησιμοποιώ Linux. Από παλιά χρησιμοποιούσε KDE και λέει πως το Qt είναι μακράν καλύτερο από το Gtk. Επίσης δοκίμασε τον QupZilla και του άρεσε αρκετά, περιμένει να βγει νέα έκδοση που θα είναι με Qt 5. Λέω να τον δοκιμάσω και εγώ να δω τι ρόλο βαράει. :)

Πρόσθεσα στην αρχική δημοσίευση τον QupZilla και τον rekonq.
Πιο δυνατό από το χρήμα είναι μόνο οι γνώσεις.
  Απάντηση
#17
Μου 'ρχονται ένα-ένα, θα σκάσω.:mad:

Google Calendar

Zoho Calendar | Free + Paid Premium
Mozilla Sunbird | Open Source
Lighting (Thunderbird) | OpenSource

Google Docs
Zoho Office Suite | Free + Paid Premium
Live Documents | Free
Κειμενογράφος
AdiWord | OpenSource

Google Sites
Zoho Sites

Να σημειώσω ότι όσα αναφέρω τα έχω χρησιμοποιήσει και γνωρίζω τι είναι, δεν κάνω αναζήτηση και τα μεταφέρω. Οι όροι χρήσης στα περισσότερα είναι ικανοποιητικοί και απέχουν κατά πολύ απ' αυτούς της ..... .

Να προσθέσω το Google Finance
MoneyManagerEX | OpenSource
HomeBank | OpenSource
GnuCash | OpenSource
  Απάντηση
#18
Δεν πειράζει για το report που κάναμε, τουλάχιστον η ιστοσελίδα τους θα θεωρείτε κακόβουλη/μη έμπιστη. Χάρη τους έκανε ο Κωνσταντίνος (δημιουργός του JetBrowser-Black Wren) που άλλαξε το όνομα του περιηγητή. Ευτυχώς και το νέο όνομα που διάλεξε δεν είναι άσχημο, καλό μου φαίνεται εμένα.

Έκανα και τις νέες προσθήκες!
Ανέφερε ελεύθερα εναλλακτικές, don't worry για τα post!! ;)
Πιο δυνατό από το χρήμα είναι μόνο οι γνώσεις.
  Απάντηση
#19
Google Earth
Stellarium | OpenSource
Calestia | OpenSource
NASA World Wind | OpenSource

Google TV
Miro | OpenSource

Google Documents
Κειμενογράφος
Jarte | Free + Paid Edition
Υπολογιστικά Φύλλα
GnuMeric | OpenSource
  Απάντηση
#20
[offtopic]
τελικά, διαβάζοντας κάποιος -άσχετος- τις παραπάνω -open source- εφαρμογές και δοκιμάζοντας κάποιες, πραγματικά αναρωτιέμαι ΤΙ παραπάνω θα ήθελε από το ημερολόγιο πχ..
Τι διαφορά έχει το google calendar από το πρόσθετο lighting του thunder...?
Άσε που είναι απείρως καλύτερο το δεύτερο...και δεν είναι και στο web...άρα το κάνεις ότι θέλεις εσύ και όχι οι "άλλοι"....
Απλή απορία...

Ψήθηκα και πέρασα το request policy....έμεινα άφωνος από το τι πέρναγε τόσο καιρό που είχα το φαντασματάκι που λέει και η ammer....
Πέρα από το εκνευριστικό έως να το σετάρεις, κατά τα άλλα είναι υπέροχο...Εξαρτάται φυσικά τι είσαι διατεθειμένος να "θυσιάσεις" για αυτό...όλα έχουν το κόστος τους...
[/offtopic]
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)