Ψάχνω μια καλή διανομή
#1
Πραγματικά έχω βαρεθεί να έχω όλο και κάποιο bug σε ότι κάνω εγκατάσταση.... το Ubuntu δεν μπορεί να ενωθεί με την tv το opensuse να μπει σε αναστολή λειτουργίας.... όλα κάτι παρουσιάζουν.... θέλω μία διανομή που να μην έχει bug έχετε καμιά ιδέα;
  Απάντηση
#2
Δεν υπάρχει αυτό που ζητάς. Είναι απλά τα πράγματα.....Οι διανομές φτιάχνονται από τις κοινότητες χωρίς την βοήθεια κάποιας κατασκευάστριας εταιρίας. Μόνο μερικές είναι αυτές που δίνουν drivers για linux και αυτές δεν κάνουν και την καλύτερη δυνατή δουλειά.Οπότε, όταν αγοράζεις μια συσκευή είσαι αναγκασμένος να ψάξεις αν είναι συμβατή με το linux και ΔΕΝ το αγοράζει πρώτα ΚΑΙ μετά προσπαθείς ντε και καλά να δουλέψει με το ζόρι στο Linux.... Τέλος, τα προβλήματα που αναφέρεις δεν είναι bug.... αλλά είναι έλλειψη δυνατοτήτων του πυρήνα και των drivers του.... Το οτι το Ubuntu δεν ενώνεται με την TV είναι θέμα κάρτας γραφικών ΚΑΙ τηλεόρασης (άρα θέμα κατασκευάστριας εταιρίας και όχι του Linux) και το οτι το OpenSUSE δεν κάνει αναστολή είναι θέμα ACPI που και αυτό είναι θέμα κατασκευαστή.Επομένως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις την αγαπημένη σου διανομή, να την μάθεις καλά και εν καιρό θα καταλάβεις ότι όλα λύνονται. Για παράδειγμα εγώ όταν αγόρασα το λαpτοπ μου, πρώτα έλεγξα ότι κάθε σπιθαμή του είναι συμβατή με το Linux και μετά πήγα και το αγόρασα ! Έτσι ... δεν υπάρχει κουμπάκι/συσκευή που δεν μου δουλεύει στο Ubuntu:
  • Το συνδέω στην τηλεόραση με HDMI και βλέπω τις ταινίες μου
  • Όταν φεύγω, απλά κατεβάζω την οθόνη του και μπαίνει σε αναστολή
  • Όταν σηκώνω την οθόνη ... μπούμ! σε 1 δευτερόλεπτα είμαι στην επιφάνεια εργασίας !
  • Ξεκινάω προγράμματα από τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου
  • Ελέγχω την μουσική μου απο τα multimedia keys που έχει το πληκτρολόγιο
  • Η ενσωματωμένη webcam του παίζει τέλεια !
  • Τι άλλο να θέλω ??? :D
  Απάντηση
#3
Συμφωνώ με τον Salih!Κάθε μέρα συνδέω την TV με το Ubuntu και βλέπω κανονικότατα ταινίες μέσω HDMI.Το ενεργοποιώ από το πρόγραμμα της nvidia και η αναστολή δουλεύει κανονικά.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Θέλω να βρω μια καλή debian(?) rolling διανομή , έχω δει την aptosid θα'θελα λί Χρήστος 8 1.312 21.04.2013 11:36
Τελευταία Ανάρτηση: Opanos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)