SoShare: Πως μπορώ να στείλω αρχεία μεγέθους 1 terabyte;
#1
Ζούμε στην εποχή του συγχρονισμού και διαμοιρασμού αρχείων, καθώς η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι πλέον προσιτή με πολλά μέσα και συσκευές.
Με το cloud και την σωρεία διαθεσίμων υπηρεσιών, μπορουμε να έχουμε να έχουμε έναν τεράστιο αριθμό χωρητικότητας, όπου μπορουμε να αποθηκεύουμε αρχεία για διαμοιρασμό η συγχρονισμό.
Μα και πάλι, υπάρχουν φόρες που και το σύνολο της χωρητικότητας πολλών cloud υπηρεσιών είναι περιορισμένο. Και εμείς θέλουμε να αποστείλουμε ένα αρχείο η μια σειρά αρχείων που μπορεί να φτάνει και το 1 terabyte σε μέγεθος!
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δημιουργήθηκε το SoShare, από την ομάδα του BitTorrent, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν ένα απεριόριστο όριο αποστολής η και τον ταυτόχρονο διαμοιρασμό αρχειων με χωρητικότητα που μπορεί να φτάνει το 1 terabyte που σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε τα πάντα, από ταινίες HD, υψηλής ανάλυσης φωτογραφικές συλλογές και πολλά άλλα.
Το SoShare προσφέρει cloud-based κοινή χρήση των αρχείων σχεδόν κάθε μεγέθους, ενώ χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Bittorrent, το οποίο επιτρέπει τη γρήγορη ταχύτητα μεταφοράς κατά την αποστολή ή τη λήψη ενός αρχείου.
Πιο απλά, το SoShare, χρησιμοποιεί αντίστοιχη τεχνολογία με αυτή που έχουμε για τα Torrents και τον p2p διαμοιρασμό.
[INDENT]Ένα δίκτυο υπολογιστών peer-to-peer (ή P2P) είναι ένα δίκτυο που επιτρέπει σε δύο ή περισσότερους υπολογιστές να μοιράζονται τους πόρους τους ισοδύναμα. Το δίκτυο αυτό χρησιμοποιεί την επεξεργαστική ισχύ, τον αποθηκευτικό χώρο και το εύρος ζώνης (bandwidth) των κόμβων. Όλοι οι κόμβοι του δικτύου έχουν ίσα δικαιώματα. Πληροφορίες που βρίσκονται στον ένα κόμβο, ανάλογα με τα δικαιώματα που καθορίζονται, μπορούν να διαβαστούν από όλους τους άλλους και αντίστροφα.
Για να στείλετε κάποιο αρχείο η αρχεία, μέσω του SoShare, αρκεί να τα ανεβάσετε σε αυτό, να ορίσετε ποιοι θέλετε να τα λάβουν, βάζοντας μια mail διεύθυνση τους,όπου θα λάβουν έναν σύνδεσμο για download από το SoShare.
Παράθεση:Επειδή, είναι ωραίο να μοιράζεσαι...
Επιπρόσθετα, αν θέλετε, δίνει την επιλογη, σε κάθε αρχείο, να βάζετε και κάποια διευκρινιστική σημείωση, ώστε να ενημερώνονται σχετικά οι παραλήπτες.
Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το παραμικρό στον υπολογιστή σας, αρκεί να μεταβείτε στην σελίδα του SoShare και να ανεβάσετε το αρχείο η αρχεία που θέλετε, ορίζοντας τις email διευθύνσεις των ανθρώπων που θέλετε να τα λάβουν.
Αν οι mail διευθύνσεις είναι περισσότερες από μια, τις χωρίζετε μεταξύ τους με κόμμα.
Έχειτην επιλογη, να βάλετε και την δική σας διεύθυνση ως αποστολέα, προκειμένου να ενημερωθείτε, για την ολοκλήρωση της αποστολής:

[IMG]Screenshot89.png[/IMG]
Μπορείτε να διαχειριζόσαστε αυτά τα αρχεία, προσθέτοντας η διαγράφοντας αρχεία και επιλέγοντας και άλλους ανθρώπους για να τα στείλετε.
Το μόνο που χρειάζεται, είναι να πάτε στην σχετική του ιστοσελίδα και να ξεκινήσετε αμέσως την διαδικασία αποστολής, καθώς δεν απαιτεί εγγραφή, login ή κάτι άλλο:


Υπάρχει όμως, ένα πρόβλημα όσο αφορά τους Linux browsers , σε αυτή την φάση και αυτό είναι πως δεν τους υποστηρίζει, δυστυχώς:

[IMG]Screenshot-163.png[/IMG]
Σε κάποιες δοκιμές που έγιναν με Windows, δούλεψε τέλεια και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ελπίζω να δούμε σύντομα και την διάθεση του για Linux browsers.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2
μα δεν ειναι p2p από τη στιγμή που πρέπει να ανεβάσεις το αρχείο στους servers του.
Ίσως χρησιμοποιεί αυτό το πρωτόκολλο για να το κατεβάσεις από εκεί αλλά p2p δεν είναι.
  Απάντηση
#3
Υπάρχει επίσης και το WeTransfer (www.wetransfer.com) που μπορεί να διαχειριστεί αρχεία μέχρι 2 tera. Δε το έχω χρησιμοποιήσει για να σας πω αν είναι καλό ή κακό. Απλώς σας το λέω σαν εναλλακτική. Κάποια φιλαράκια πάντως που το χρησιμοποιούν μου είπαν ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Δεν έχετε παρά να πάτε μια βόλτα μέχρι εκεί για να αποκτήσετε δική σας άποψη. Και το σπουδαιότερο, υποστηρίζει linux browsers.
  Απάντηση
#4
γεια χαρα σε ολους, μια εναλλακτικη λύση για αποθήκευση δεδομενων και sharing με αλλους δίνει και το [url="https://www.mega.co.nz"]www.mega.co.nz[/url] με χώρο 50Gb free.
  Απάντηση
#5
Υπάρχει και η λύση να στήσεις στα γρήγορα ένα ftp σερβεράκι στο μηχάνημά σου και να παίρνει ο άλλος κατεύθειαν από σένα και να αποφύγεις τους τρίτους. Το ανοίγεις, Επικοινωνείς και με ένα skype και λες "Έλα ρε μαλάκα, μπες εδώ ftp://50.23.132.45
όπου θα είναι η IP σου (λέμε τώρα).
  Απάντηση
#6
Πολύ καλό γιατί αν προσπαθήσεις να στείλεις μέσω email (πχ GMail) και έχεις προγράμματα (ακόμα και μικρά δικά σου) δεν σε αφήνει να τα επισυνάψεις όσα καντήλια και να κατεβάσεις ή μετονομασίες να κάνεις.
Για να δοκιμάσουμε ...
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Zip4j : Μια Java βιβλιοθήκη για zip αρχεία και πολλές ευκολίες! constantinos 0 666 01.08.2011 19:40
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)