9 ημέρες πίσω από τα οδοφράγματα [ντοκιμαντέρ]
#1
[IMG]Screenshot17.png[/IMG]
Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τις τελευταίες ημέρες της κατάληψης στην οδό Rezgeit (ν. 58) στην Κοπεγχάγη, Δανία.
Τότε μπροστά στο κύμα της επερχόμενης καταστολής οι καταληψίες και πλήθος αλληλέγγυων αποφάσισαν να αντιπαρατεθούν στρατιωτικά με το κράτος, προκειμένου να υπερασπιστούν την κατάληψη και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους.


Το ντοκιμαντέρ μεταγλωττίστηκε και προβλήθηκε στην κατάληψη libertatia το Σεπτέμβριο του '09, στην έξοδο από μια περίοδο αναμονής για τις καταλήψεις μιας και είχε εξαγγελθεί κρατική επίθεση ήδη από την προηγούμενη άνοιξη.


Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τις καταστολές των καταλήψεων στην Πάτρα, μα και σε άλλα μέρη της ελλάδας.

[IMG]Screenshot-110.png[/IMG]
-Αν δεν γνωρίζετε για την Πάτρα:

Παράθεση:Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 αυτή η κοινωνία ξύπνησε φτωχότερη. Το κράτος συνεχίζει την κατασταλτική του επίθεση ενάντια σε χώρους απελευθερωμένους από τον κόσμο του αγώνα, αυτήν τη φορά στην Πάτρα.
Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 τα όργανα του κράτους εισέβαλαν συντονισμένα στις καταλήψεις Μαραγκοπουλείου, Παραρτήματος και ΤΕΙ Πατρών (Νικολάου Γύζη 33), τις εκκένωσαν και συνέλαβαν 5 άτομα, που βρίσκονταν εντός του Μαραγκοπουλείου, ενώ προσήγαγαν αρκετούς ακόμη αλληλέγγυους, που προσέγγιζαν τις καταλήψεις. Εν συνεχεία προχώρησαν άμεσα στο χτίσιμο και σφράγισμα των κτηρίων.

Και οι 3 καταλήψεις βρέθηκαν στο στόχαστρο, λόγω συγκεκριμένων κοινών χαρακτηριστικών: αυτοοργανωμένη και αντιιεραρχική δομή, αυτοδιαχείρηση λειτουργιών, αντιεξουσιαστική λογική, έντονη αντιφασιστική παρουσία, δράση για την ανατροπή του υπάρχοντος και του σάπιου συστήματος.
Και οι 3 καταλήψεις, ως κομμάτι του κοινωνικού ιστού της Πάτρας, αποτελούσαν ριζώματα αντίστασης απέναντι στην επίθεση της εξουσίας στους από κάτω αυτού του κόσμου. Ειδικότερα, και χωρίς διάθεση απόδοσης υπεραξίας του Παραρτήματος, μιας και οι άνθρωποι που πέρασαν και λειτουργούσαν εντός του ανήκουν και στα άλλα δυο εγχειρήματα, το Παράρτημα υπήρξε σημείο αφετηρίας, δράσης και αγώνα ενδεικτικά για το νοέμβρη του 73, για τη δολοφονία Καλτεζά, για τη δολοφονία Τεμπονέρα, για το κλείσιμο των εργοστασίων τη δεκαετία του 90, για την απεργία πείνας των 7 συλληφθέντων της Θεσ/νίκης το 2003, για το Δεκέμβρη του 2008, ενώ φιλοξένησε και το 1ο πανελλήνιο συνέδριο αναρχικών το 1986.

Έτσι το σφράγισμα των καταλήψεων Παραρτήματος, του Μαραγκοπουλείου και του ΤΕΙ (Ν.Γύζη) αποτελεί κομμάτι της συνεχούς προσπάθειας του κράτους να σβήσει τις μνήμες και τα σημεία αναφοράς του αγώνα, με σκοπό να δημιουργήσει για ακόμη μία φορά το καλούπι εκείνο, που θα χρειαστεί για να μπει και αυτή η κοινωνία στο γύψο.
Δε χρειάζονται πλέον επικοινωνιακά προσχήματα, τύπου επανάκτησης κτηρίων από τους «ιδιοκτήτες» τους και δήθεν ανώνυμων καταγγελιών, για να προχωρήσει ο σχεδιασμός του ελληνικού φασιστικού κράτους στις εκκενώσεις χώρων, που στεγάζουν εγχειρήματα με σαφή αντιθετικά και εχθρικά χαρακτηριστικά προς αυτό και τα λοιπά φασιστοειδή.
Το πρόσχημα, για το φιλοθεάμον και υποψήφιο κοινό ψηφοφόρων, έχει δημιουργηθεί από δήθεν τρεμάμενες φωνές αγανακτισμένων κατοίκων, από φασιστικές φαμφάρες, εντός και εκτός της βουλής, από τα παπαγαλάκια των μμε που υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους και προπαγανδίζουν τη ρητορική του κράτους για τους «κακούς και μπάχαλους αναρχικούς», που θα καταστρέψουν τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά τους και από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για καταπολέμηση των «άκρων».
θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η αιτία της καταστολής όλων αυτών των εγχειρημάτων, είναι η πάταξη του αντίπαλου δέους σε κράτος, παρακράτος και φασίστες.
Η φίμωση εκείνων των φωνών που ζητούν να μην αφεθούμε και να βυθιστούμε στην αφασία και στη συναίνεση, που προσπαθεί να μας επιβληθεί, να μην υποταχτούμε σε κεφάλαιο και κράτος, να μην τους αφήσουμε να προχωρήσουν αλώβητοι στον πόλεμο που μας κήρυξαν, να μην ξεπουληθούμε για ένα πινάκιο φακής, αλλά όλοι μαζί να παλέψουμε κοινωνικο-ταξικά και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.
Δεν πρέπει να υπάρξει καμία κοινωνική συναίνεση και αποδοχή της καταστολής σε κανένα πεδίο. Γιατί όπως έχουν γράψει και οι πατρινοί παλαιότερα:
Παράθεση:ωρέ μινάρα εσύ είσαι ο στόχος.
Και έτσι είναι. Στα εργασιακά κάτεργα και την καταπάτηση εργασιακών κεκτημένων, στην οικονομική απομύζηση, στις επιτάξεις, στις απολύσεις, στη βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων, στην ανεργία, στο ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, στην απαγορευτική πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμείς είμαστε ο στόχος. Και η ερώτηση αναπόφευκτα είναι μία: ποιος είναι πραγματικά ο εχθρός για την κοινωνία;

Παράθεση:Από το αποτέλεσμα μιας μάχης δε μπορεί να προβλεφτεί και να σηματοδοτηθεί το τέλος ενός πολέμου.
Οι ιδέες μας δε μπορούν να τσιμεντωθούν και να σφραγιστούν.
Ο αγώνας μας και η δράση μας δεν πρόκειται να σταματήσει.
Η αλληλεγγύη και η παρουσία μας είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
…Η γάτα οφείλει να μαζέψει τις δυνάμεις της και να τους βγάλει τα μάτια.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2


Αλληλεγγύη στις καταλήψεις της Πάτρας..
Love Open source...Love ArchLinux...
[Εικόνα: archlinux-user.png]
  Απάντηση
#3
Το είχα κατεβάσει παλιότερα αξίζει να το δεις.
«Αγαπώ αυτό που είσαι και όχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι»…
  Απάντηση
#4
Πω πω...μιλαμε για πολυ πονο οι αναρχοφασιστες!!!
Εδω [attachment=165]
βλεπουμε τα αδεια μπουκαλια μπυρας που εχουν καταναλωθει κατα τη διαρκεια παραδοσης των μαθηματων για την ειρηνικη ανατροπη του κατεστημενου. Τα μπουκαλια πηγαιναν για...ανακυκλωση λιαν συντομως και οχι για...αλλη χρηση. Ειναι η ειρηνικη φυση του Αναρχισμου...μη χεσω!!!


Εδω
[attachment=166]

παλι βλεπουμε εξοπλισμο για...ειρηνικους τροπους διαδηλωσης.
  Απάντηση
#5
ΜGM, για δωσε μας και τις σχετικες αποδειξεις πως αυτα ηταν εκει και πως τελος παντων ειναι γνησεις εικονες.
Εχει τυχει και εχω παει στα εν λογω στεκια, στη Πατρα και εχω κανει παρουσιασεις και το ολο περιβαλλον δεν ηταν ετσι.
Κοινη κουζινα, μουσικη, φροντιδα σε αδεσποτα και πιαδικες εκδηλωσεις ηταν καποια απο αυτα που εβλεπα και αψογες παρουσιασεις ταινιων, θεατρικες, συζητησεις, παζαρια και αλλα τετοια.
Αν θες η τεκμηριωσε το μας η σταματα να βγαζεις την χολη σου. Η προπαγανδα ειναι επικινδυνη και αν εσυ την δεχεσαι, σαφως και δεν ισχυει το ιδιο για ολους.
Αν δεν το κανεις, θα διαφραφει το ποστ σου ως παραπλανητικο και ψευδες.

Αλλοι απο την ομαδα, εχουν κανει παρουσιασεις σε villa ζωγραφου και αλλου και αυτα που εχουμε βιωσει απεχουν απο τα οσα προσπαθεις να περασεις.
Καποιοι και με τα παιδια τους μαζι, πληροφοριακα.
Δε ξερω αν εξυπηρετεις καποια μικροσυμφεροντα, δε το πιστευω, απαιτει ευφυια αυτο, προφανως εισαι ενα κραυγαλεο υποδειγμα προπαγανδας και πλυσης (του ανυπαρκτου) εγκεφαλου.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#6
Προλαβες και το διεγραψες κιολας ρε; Γρηγορος εισαι. Δεν σε προλαβαινω...
  Απάντηση
#7
MGM, post: 11260, member: 339 είπε κι ελάλησε:Προλαβες και το διεγραψες κιολας ρε; Γρηγορος εισαι. Δεν σε προλαβαινω...
Ρε να πεις τους φιλους σου.
Εχεις warning οσο ειδα, για παραπλανητικες πληροφοριες και με σκοπο το flame και τις παρενεργειες αυτου.
Τετοια φαινομενα (και φασιστες), δεν ειναι επιθυμητα στο οσαρενα.

Υ.Γ: Φυσικα και δεν σβηνεται τιποτα. Απλα δεν ειναι ορατα σε κοινη θεα.
Κληθηκες να δωσεις αποδειξεις για την εγκυροτητα του υλικου που ανεβασες και αποδεδειγμενα στοιχεια.
Δεν το επραξες ομως, αρα....
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#8
"Φασιστες" να χαρακτηριζεις τους δικους σου φιλους. Οι δικες σου πηγες ας δωσουν τις αποδειξεις για το τι υπηρχε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στα καταληφθεντα κτιρια. Αν δεν το κανεις τοτε να διαγραψεις και το συγκεκριμενο ποστ ως προπαγανδιστικο και παραπλανητικο. Και αυτο το warning που λες ειναι αυτο που πηρα επειδη σε ενα ποστ εδειξα ολους τους στιχους σε ενα ευαγγελιο οταν εσυ πηρες εναν μονο και το εδειξες με εναν ιερωμενο να κραταει...πιστολι. Καθολου παραπλανητικο. Πιο φασιστας πεθαινεις ρ....φασιστα!!!
  Απάντηση
#9
MGM, post: 11265, member: 339 είπε κι ελάλησε:Πιο φασιστας πεθαινεις ρ....φασιστα!!!
Πας καλά???
 Σοβαρότητα (λέμε τώρα…), διαφάνεια (ΤΩΡΑ!) και Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)