Μπορεί το Yandex-Mail να αντικαταστήσει το Gmail; [review]
#1
[IMG]Screenshot4.png[/IMG]
H Yandex είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του Διαδικτύου στην Ευρώπη, έχοντας ως έδρα την Ρωσία και έχει γίνει γνωστή, λόγω της αξιόλογης, είναι η αλήθεια, μηχανής αναζήτησης πους διαθέτει. Σύμφωνα με το LiveInternet, από τον Ιούλιο του 2013 διακίνησε 62,0% του συνόλου της κίνησης αναζήτησης στη Ρωσία.

Επίσης, είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ουκρανία, το Καζακστάν, τη Λευκορωσία και την Τουρκία. Η Yandex, συγκαταλέγεται στις πέντε κορυφαίες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο με βάση τον αριθμό των αναζητήσεων.
Στην πορεία επέκτεινε τις δραστηρίοτητες της, δημιουργώντας και μια υπηρεσία για mail,το Yandex-Mail μα και το Yandex-Disk (cloud υπηρεσία) και άλλες.

Το Yandex-Mail, ως αντικαταστάτης τουGmail;

[IMG]Screenshot-14.png[/IMG]
Εμείς, θα μιλήσουμε για την υπηρεσία mail που παρέχει και αν αυτή μπορεί να αντικαταστήσει την αντίστοιχη της Google, το Gmail.
Oι τομείς που λαμβάνουμε υπόψη, είναι η ευχρηστία, η απλότητα χρήσης δηλαδή και το γενικότερο σύνολο ως περιβάλλον και χαρακτηριστικά.
Σημειώστε, πως δεν προσφέρει κάτι σπουδαίο όσο αφορά την ιδιωτικότητα και έτσι αποκλείστε αυτόν τον παράγοντα. Σαφώς και προσφέρει προηγμένη προστασία, όπως το Gmail, μα όχι ιδιωτικότητα.

Πιο κάτω,, θα δούμε λίγο αναλυτικότερα το Yandex-Mail, μα η απάντηση στην ερώτησ:
Παράθεση:αν μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το Gmail
είναι πως:
Παράθεση:ναι, μπορεί!

-Δημιουργία λογαριασμού:
Η διαδικασία για την δημιουργία λογαριασμού, είναι εύκολη και γρήγορη. Σε καποιο πεδίο, ζητάει και τον αριθμό του κινητού σας, απλά το παραλείπετε και δεν βάζετε τίποτα.
Η διεύθυνση, για την δημιουργία λογαριασμού, είναι:
Παράθεση:https://mail.yandex.com
Αμέσως μόλις δημιουργήσετε τον λογαριασμό, θα έχετε πρόσβαση στο γραμματοκιβώτιο σας.

- Η πρώτη είσοδος:
Την πρώτη φορά, θα τρέξει ένα μικρο wizard, όπου σας δείχνει τα βασικά για την χρήση του και τις πρώτες ρυθμίσεις στο προφίλ σας:

[IMG]Yandex-Mail.png[/IMG]

Συν τ' άλλα, δίνει και την επιλογη, να επιλέξετε κάποιο διαφορετικό θέμα εμφάνισης, από αυτά που διαθέτει και μερικά είναι ιδιαιτέρως καλαίσθητα:

[IMG]Screenshot-32.png[/IMG]
[IMG]Yandex-Mail1.png[/IMG]
Μολις το τελειώσετε, θα σας δώσει το σχετικό μήνυμα, πατήστε το κουμπάκι: Done, κάτω δεξιά και είσαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε:

[IMG]Screenshot-4.png[/IMG]

Ακόμα, καποια στιγμή, κατά την διαδικασία, θα σας ζητήσει αν θέλετε να χρησιμοποιηθεί και με το mail-to, ώστε να μπορειτε να στέλνετε mail μέσω αυτής της υπηρεσίας άμεσα από τον browser σας (αυτό εδώ, δηλαδή):

[IMG]Screenshot-9.png[/IMG]


- Χρησιμοποιώντας το Yandex-Mail:
Το πρώτο mail, είναι αυτό του καλωσορίσματος (όπως συνηθίζεται) που θα βρείτε από την ομάδα του Yandex:

[IMG]Screenshot-51.png[/IMG]
Αμέσως, θα σας δώσει και την επιλογή, αν θέλετε να μεταφέρετε και τα μηνύματα σας από άλλες υπηρεσίες, όπως το Gmail, Yahoo-Mail, Windows-Live. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να βάλετε τα στοιχεία των αντίστοιχων λογαριασμών και να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Δε μπορώ να πω με βεβαιότητα αν θα ολοκληρωθεί αυτό σε κάθε περίπτωση με 100% επιτυχία:

[IMG]Screenshot-6.png[/IMG]
[IMG]Screenshot-7.png[/IMG]


Οι Ρυθμίσεις του, βρίσκονται στο επάνω δεξί μέρος, εκεί που είναι τ' όνομα σας, κάνοντας κλικ στο βελάκι που έχει δίπλα, ενώ είναι απλές και εύκολες στις επιλογές τους:

[IMG]Screenshot-8.png[/IMG]

Εν τάχει, είναι μια καλή υπηρεσία για mail, πολύ εύκολη στη χρήση και με άψογο περιβάλλον.
Κάνοντας log-out, σας πάει στη κεντρική του σελίδα, όπου είναι και η μηχανή αναζήτησης του,την οποία αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στην λίστα με τις μηχανές αναζήτησης που έχετε στον browser σας:

[IMG]Screenshot6.png[/IMG]
- Βοηθήματα και Addons για το Yandex-Mail:
Μπορείτε, αν θέλετε, να το προσθέσετε στην αντίστοιχη εφαρμογή που χρησιμοποιείτε στο desktop σας, ως mail cilent (πχ στο Thunderbird), είτε να χρησιμοποιήσετε καποιο πρόσθετο στον browser σας, όπου θα σας δείχνει πόσα αδιάβαστα μηνύματα έχετε, τα νέα εισερχόμενα, με οπτική και ηχητική (αν θέλετε), ένδειξη.

[IMG]Screenshot7.png[/IMG]
-Για Firefox:

Για τον Firefox, οι επιλογές σας είναι δυο: Το πρώτο είναι μάλλον καλύτερο, μα δε ξέρω για πόσο ακόμα, θα το υποστηρίζει ο δημιουργός του.

[IMG]Screenshot-Yandex-Mail-Watcher.png[/IMG]
-Για Chrome/Chromium:

Για τους Chrome/ium, αυτό που αξίζει είναι το:
[IMG]21.png[/IMG]
-Για Opera:

Μπορείτε να εγκαταστήσετε, το παραπάνω του Chrome, με αυτόν τον τρόπο.

- Yandex-Mail στα smart-phones:
Έχει επισης και διαθέσιμες εφαρμογές, για Android και iOS: - Εν κατακλείδι:
Αν θέλετε κάτι εναλλακτικό της υπηρεσίας της Google σε αυτό το θέμα (mail), το Yandex μοιάζει η καλύτερη εναλλακτική αυτή την στιγμή.
Αν μάλιστα, προσέφερε και καποια αξιόλογη κρυπτογράφηση, θα ήταν ιδανικό.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2
Κωνσταντίνε δοκίμασες μήπως να συνδέσεις το yandex με κάποια εφαρμογή στο android ή στο thunderbird; Εγώ το σύνδεσα και στα δύο, σε android και σε thunderbird, αλλά υπάρχει ένα θέμα με τις ονομασίες ορισμένων φακέλων. Ενώ μέσω του webmail όλα εμφανίζονται στα αγγλικά κανονικά, στους clients εμφανίζει σχεδόν όλους τους φακέλους στα ρώσικα. Ευτυχώς στον client στο android έχει και τις ελληνικές ονομασίες δίπλα στις ρώσικες ονομασίες, στο thunderbird όμως εμφανίζει κάποιους φακέλους μόνο στα ρώσικα.

[attachment=169]

[attachment=170]

Ε είναι λίγο άκυρο, δεν μπορείς να πεις. :p
Πιο δυνατό από το χρήμα είναι μόνο οι γνώσεις.
  Απάντηση
#3
αυτό που ξέρω ότι κανει η yandex είναι fork διαφόρων προγραμμάτων πχ ο yandex browser είναι ένα κουστούμι του Opera browser
ο yandex shell μετά από εξαγορά της spb έβγαλε ένα ακριβός ίδιο με υποστήριξη ρώσικης γλώσσας το ίδιο κάνει σχεδόν σε όλα τα προγράμματα που φτιάχνει κάποιες "κακές γλώσσες" κάνουν λόγο ότι όλοι οι κίνηση περνάει από το γραφείο του Βλαδίμηρου αντί για του Ομπάμα
  Απάντηση
#4
Στο prism-break βρήκα αυτό το link https://prxbx.com/email/ στο οποίο πάνω πάνω θα δείτε την εξής σημείωση:

Παράθεση:We recommend NOT USING Gmail, Outlook, GMX, Yandex or Hushmail

Επίσης στο alternativeto.net έχει λάβει έναν κακό σχολιασμό. https://alternativeto.net/software/yande.../comments/
Πιο δυνατό από το χρήμα είναι μόνο οι γνώσεις.
  Απάντηση
#5
Δεν θα πω ότι ξέρω τι παίζει, θα πω απλά αυτά που ξέρω:

Μεταφέρθηκα στο yandex από το Google εδώ και 2-3 χρόνια, καθαρά λόγο τις αδιακρισίας της Google να βάζει χέρι στα data μου παρότι είχε πάρει ρητή εντολή να μην το κάνει.

* Είμαι πολύ ευχαριστημένος, στο android μαζί με το davdroid (carddav/caldav sync) αντικατέστησα πλήρως ότι χρειαζόμουν από την google.
* Εξαφάνισα από το android ότι ανήκει στην Google και το google services το οποίο τσακίζει στην επεξεργασία όλα τα κινητά, έτσι και καταφέρεις και το βγάλεις (γιατί θα σου κόψει και άλλες εφαρμογές), το τηλ./ταμπλετ πετάει.

Τώρα τα υπόλοιπα:
* Σαν search engine, απλά είναι συμπαθητικό, αλλά γιατί δεν βάζετε το duckduckgo;
* To browser πολύ καλό (ναι είναι μια έκδοση του opera, που είναι μια έκδοση βασισμένη στο chromium), αλλά δεν με ενδιαφέρει, ούτε καταλαβαίνω γιατί να ενδιαφέρεται κάποιος, συνεργάζεται με όποιον browser υπάρχει.
* Το ίδιο για το mail του, που επίσης μπορείτε να το αντικαταστήσετε με το K9.
* Σαν ασφάλεια, έχει κρυπτογράφηση με διπλό κλειδί, και ενώ όταν ξεκίνησα οι νόμοι περί απορρήτου ίσχυαν της Russian Federetion, ξέρω ότι ενδιάμεσα απόκτησε HQ και στην Ελβετία, οπότε να περιμένουμε αλλαγές προς το καλύτερο.
* Το cloud-disk του είναι μια χαρά αλλά στα 10GB έχει και daemon/client για συγχρονισμό από linux.
Αλλά γιατί να μην βάλετε το MEGA (new-zealand νομίζω) με 50GB...
* Οι υπόλοιπες εφαρμογές είναι ακόμα μόνο για Ρωσία, αλλά εκτός από το weather, δεν νομίζω να ενδιαφέρει κανένα κάτι άλλο.

Τιπ: Όταν κάτι παρουσιάζεται στα ρώσικα βρείτε κάπου το address και γυρίστε το από yandex.ru σε yandex.com, και ως δια μαγείας όλα βγαίνουν στα αγγλικά :P

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον cpfotiadis, απλά θέλω ένα carddav της προκοπής πριν φτάσω στο αμήν και βάλω owncloud στο PC μ.
Αυτό έτσι κι αλλιώς θα το έκανα σαν προτιμότερη λύση, αλλά πρέπει να το έχω συνέχεια ανοικτό και δεν είναι καιρός για μένα πια να κάνω "σπατάλες"...
  Απάντηση
#6
Ξέχασα να αναφέρω το market...
Το yandex.store είναι πράγματι πολύ φτωχό.
Από την άλλη δεν χρησιμοποιώ το Google Play, είναι το πρώτο που πάει για "απενεργοποίηση" όταν πιάνω android στα χέρια μου.
Χρησιμοποιώ aptdoid και f-droid αποκλειστικά είτε είναι google το σύστημα είτε όχι. Γι' αυτό ξέχασα και να τα αναφέρω.
  Απάντηση
#7
Vanzetti, post: 20161, member: 1223 είπε κι ελάλησε:Δεν θα πω ότι ξέρω τι παίζει, θα πω απλά αυτά που ξέρω:

Μεταφέρθηκα στο yandex από το Google εδώ και 2-3 χρόνια, καθαρά λόγο τις αδιακρισίας της Google να βάζει χέρι στα data μου παρότι είχε πάρει ρητή εντολή να μην το κάνει.

* Είμαι πολύ ευχαριστημένος, στο android μαζί με το davdroid (carddav/caldav sync) αντικατέστησα πλήρως ότι χρειαζόμουν από την google.
* Εξαφάνισα από το android ότι ανήκει στην Google και το google services το οποίο τσακίζει στην επεξεργασία όλα τα κινητά, έτσι και καταφέρεις και το βγάλεις (γιατί θα σου κόψει και άλλες εφαρμογές), το τηλ./ταμπλετ πετάει.[...]
Με rooting στην συσκευή το έκανες ή με άλλον τρόπο;
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Ο Thundebird mail-client ψυχορραγεί. Τι αντικαταστάτες υπάρχουν; Hellena 67 7.124 01.06.2016 18:20
Τελευταία Ανάρτηση: debianass
  MailDrop: Δημιουργήστε προσωρινές διευθύνσεις e-mail χωρίς λήξη! constantinos 0 2.094 08.07.2013 01:20
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos
  THC Hydra: Πως σπάει ένα Gmail account [video] constantinos 9 17.119 03.05.2013 13:33
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)