Ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος, το βιβλίο του, ο Παναγιότα
#1
[IMG]Screenshot8.png[/IMG]
Μεταφέρω πρώτα,την είδηση, όπως αυτή έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και αφορά τον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη και την παρουσίαση ενός βιβλίου του, με τίτλο:
Παράθεση:Εθισμός στο Διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου
τ' οποίο, όπως λέει, πρόκειται για:
Παράθεση:Έναν πρακτικό οδηγό των παθολογικών συμπεριφορών που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο αλλά και του τρόπου προφύλαξης των παιδιών από τους γονείς τους από τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του.
Εν τάχει η είδηση" είναι αυτή:
Παράθεση:Στην Κρήτη – και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά – θα παρουσιάσει ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης το βιβλίο του με τίτλο «Εθισμός στο Διαδίκτυο και άλλες διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου» (εκδόσεις Λιβάνη).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Mιχάλης Μπλέτσας, Ερευνητής/Διευθυντής Πληροφορικής MIT Media Lab, Άννα Λυδάκη, αν. Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Κοινωνιολογίας, Δημήτρης Καμπουράκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, Γιώργος Οικονομέας, Δημοσιογράφος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, στις 20.30, στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, Κολυμπάρι Χανίων.

Πληροφορίες: Oρθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, τηλ.: 28240 22245/22500 Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, τηλ.: 210 3661212, 210 3661209

Σίγουρα, οι γνωρίζοντες την τεχνολογία και το διαδίκτυο έχουν αρχίσει ήδη να γελάνε μέχρις δακρύων.
Προσπερνάμε τον συνδυασμό της παρουσίασης, όπου εμπλέκονται η Oρθόδοξος Ακαδημία Κρήτης :wtf
και του πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β'.
Προσπερνάμε και τις εκδόσεις Λιβάνη (εμ, τι στην ευχή, περιμένατε ως εκδοτικό οίκο; ) και πάμε στην επί μέρους περιγραφή, για την διαφήμιση και προώθηση του βιβλίου:
Παράθεση:Έναν πρακτικό οδηγό των παθολογικών συμπεριφορών που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο (παιδική πορνογραφία, διαδικτυακές απάτες, διακίνηση παράνομων ουσιών, πειρατεία λογισμικού, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, διαδικτυακός εκφοβισμός, εθισμός και ψυχογενής ανορεξία στο Διαδίκτυο), αλλά και του τρόπου προφύλαξης των παιδιών από τους γονείς τους από τις αρνητικές επιπτώσεις της χρήσης του αποτελεί το βιβλίο «Εθισμός στο Διαδίκτυο».

Την έκδοση συνυπογράφουν μαζί με τον Μανώλη Σφακιανάκη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Κωνσταντίνος Σιώμος και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος.

Το Διαδίκτυο έχει αναδειχτεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο για προσωπική επικοινωνία, ακαδημαϊκή έρευνα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία. Ενώ, όμως, τα θετικά στοιχεία είναι πασιφανή, αυξάνεται διαρκώς η ανησυχία για την ανάπτυξη παθολογικών συμπεριφορών σε σχέση με αυτό.

Οι επιδράσεις στη σωματική υγεία από την πολύωρη έκθεση στην οθόνη και τον καθιστικό τρόπο ζωής, ο εθισμός στο Διαδίκτυο, στο διαδικτυακό τζόγο και τη διαδικτυακή πορνογραφία, η υπερβολική ενασχόληση των νέων με τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η ανάδυση νέων τύπων αντικοινωνικών συμπεριφορών που εκφράζονται με την παρενόχληση, τον εκφοβισμό, το ηλεκτρονικό έγκλημα και τις διαδικτυακές αυτοκτονίες απασχολούν πλέον επιστήμονες διαφορετικών επιστημονικών πεδίων.

Με δεδομένο ότι οι παθολογικές συμπεριφορές που αναπτύσσονται στο Διαδίκτυο από ενηλίκους και παιδιά έχουν σημαντικές συνέπειες κοινωνικής, επαγγελματικής και ψυχολογικής φύσης, το βιβλίο φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό γνωριμίας με αυτές τις παθολογικές συμπεριφορές αλλά και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των εξαρτήσεων και στήριξης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την παθολογική χρήση του Διαδικτύου.

Μπορεί δε να διαβαστεί τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς.

Την είδηση έβγαλαν σελιδες "επιπέδου", όπως αυτές του Χαρδαβέλα, Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτου και του λοιπού σιναφιού, καθώς και διάφορες "τεχνολογικές" σελιδες, όπως το SecNews, τ' οποίο σ' εκείνο το περιβόητο άρθρο του για την φανταστική επίθεση από hackers (sic) στην Βουλή, τον είχε περιγράψει ως:
Παράθεση:σπουδαίο και έμπειρο, με περγαμηνές και μοναδικό έργο
μα και άλλα αντίστοιχα σε διάφορα άρθρα του, τα οποία και σαφώς προβληματίζουν.

Προσωπικά, η παραπάνω περιγραφή του βιβλίου, μου θύμισε τα λεγόμενα του πρώην αρχιεπισκόπου των χριστιανών της ελλάδας του -και εγώ σας πάω- Χριστόδουλου:
Παράθεση:[...] Πιστεύομε όλοι ότι είναι απολύτως σήμερα αναγκαίο να γνωρίζουν οι νέοι και οι νέες μας να χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να τους αξιοποιούν και να παίρνουν από αυτούς τα θετικά που τους προσφέρουν. Σε αυτά οι διδάσκοντες μπορούν να τους βοηθήσουν με τις γνώσεις τους. Όμως εσείς ειδικά αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί με την αγάπη σας προς την Εκκλησία μπορείτε να τους βοηθήσετε ακόμη περισσότερο στο να μην αιχμαλωτισθούν από τους υπολογιστές, να συμβάλετε στο να μην χάσουν την ανθρωπιά τους.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι ο υπολογιστής μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε δίπλα μας τον άνθρωπο της Αυστραλίας, αλλά παράλληλα μπορεί και να μας μετατρέπει σε ξένο και άγνωστο τον άνθρωπο του διπλανού μας διαμερίσματος. Η Ορθοδοξία μας αντίθετα προς το ρεύμα της εποχής στηρίζεται στην έμπρακτη αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους. Πρότυπο η σχέση των τριών Προσώπων της Αγίας Τριάδος. [...]
[...] Πρέπει να αποκτήσουν τέτοιες ηθικές και πνευματικές αντιστάσεις, ώστε να μην παρασύρονται στη μοναξιά τους, στην απομόνωση τους, με συντροφιά τους επώνυμους ή ανώνυμους συντρόφους του κομπιούτερ, αλλά να μένουν κοινωνικοί, να ζουν μαζί με τους άλλους πρόσωπο προς πρόσωπο, να ενδιαφέρονται πραγματικά για την οικογένεια τους και για τους οικείους και τους φίλους τους.

[...] Η αγωγή των νέων μας εξαρτάται από όλους μας, τους γονείς, τους διδασκάλους και βεβαίως την Εκκλησία. Εμείς όλοι πρέπει να είμαστε πρότυπα για τα παιδιά. Πρότυπα ικανοτήτων, αλλά και ήθους. Πρότυπα αγάπης αλλά και ζωής. Πάνω από τους κομπιούτερς είναι η σχέση αγάπης με τον Δημιουργό Θεό [...]
Με όλα αυτά, λοιπόν, αναρωτιέμαι, ποιος ο σκοπός της έκδοσης ενός βιβλίου (υποθέτω έγινε με έξοδα του κου Σφακιανάκη και όχι με δημόσιο χρήμα), τ' οποίο αναμασά ακριβώς τα ίδια και τα ίδια που κατά κόρον έχουν γράψει πλήθος ειδικευμένων ανθρώπων και σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, ενώ τα ίδια ακριβώς, με άλλη διάταξη, μπορεί να βρει και σε πλήθος ιστοσελίδων.

Ακόμα αναρωτιέμαι, διαβάζοντας την παραπάνω εισαγωγή του βιβλίου του, για το μονόπλευρο και μη αληθές (μα αληθοφανές) που διαβλέπω.

Ειλικρινά τώρα, κύριε Σφακιανάκη, πιστεύετε πως:
Παράθεση:Οι επιδράσεις στη σωματική υγεία από την πολύωρη έκθεση στην οθόνη και τον καθιστικό τρόπο ζωής, ο εθισμός [...]
όπως αναφέρετε, είναι συμπτώματα του διαδικτυου; Η τηλεόραση δηλαδή, τι είναι; Πόσα χρόνια πριν, υπάρχουν όλα όσα αναφέρετε, πριν την έλευση του διαδικτύου;
Ο τζόγος κύριε Σφακιανάκη, είναι προιόν του διαδικτυου; Μα ελάτε τώρα. Το κράτος του οποίου, κάποιοι (μη εκλεγμένοι), σας έχουν ορίσει ως βαθμοφόρο του, δε προβάλει εδώ και άπειρα χρόνια τον τζόγο; Δεν τον πουλάει και τον πλασάρει ασύστολα; Είτε μέσω του ξεπουλημένου πλέον ΟΠΑΠ, είτε μέσω του χρηματιστηρίου;
Μα δυο από τους προλογίσαντες του βιβλίου σας, καταμαρτυρούν δέοντα:
Παράθεση:Δημήτρης Καμπουράκης: Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, Γιώργος Οικονομέας -Δημοσιογράφος.
Η παιδική πορνογραφία, είναι προιόν του διαδικτύου;
Σοβαρά; Ενώ χωρίς το διαδίκτυο τι συνέβαινε; Με κασέτες και βίντεο-κλαμπ και άλλους τρόπους;

Η κοινωνική απομόνωση, κύριε μου, είναι προιόν του διαδικτύου ή αυτής της γ@μημένης κοινωνίας που έχει ως πρότυπο το φαίνεσθαι και του τι υλικό έχει ο άλλος; Η του ρατσισμού που υπάρχει απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα, είτε αυτή είναι φυλετική, είτε ομοφοβική, είτε σωματική αναπηρία;
Όλα αυτά, είναι δηλαδή, προιόντα του διαδικτυου, τα οποία, ερχόσαστε εσείς, ως ο Αγνός Πολεμιστής, με την Δύναμη του θεού, να αποκαλύψετε και να προφυλάξτε τον βλαστό της κοινωνίας μας;

Αυτά, κύριε όργανο (της "τάξης"), τι κάνατε τόσο εσείς, όσο και οι προκάτοχοι σας, για να τα πολεμήσετε και εξαλείψετε;
Σαφώς και είναι αδύνατο να σταματήσει κάποιος την ανωμαλία και την διαστροφή στον άνθρωπο, σίγουρα όμως, όλοι το γνωρίζουμε, αν υπήρχε η πραγματική βούληση, η αληθινή πρόνοια, τα κελιά αυτή την στιγμή θα ήταν γεμάτα από παιδεραστές, βιαστές, σεξιστές και σιγουρα απατεώνες του τζετ-σετ, αντί για αρνητές στράτευσης και φτωχοδιαβόλους.

Και αφού, είσαστε γνώστης, όπως λένε και για να έχετε διοριστεί σε αυτή την θέση (διοριστήκατε, δεν την πήρατε αδιάβλητα), γιατί δεν μιλάτε, κύριε Σφακιανάκη, για την σημαντικότητα του διαμοιρασμού; Για την ομοτιμία που διέπει το διαδίκτυο; Για την ανάγκη του Ανοιχτού Κώδικα και των Ανοιχτών Δεδομένων;
Γιατί δεν εκφέρατε πολιτικό λόγο, όταν τα αφεντικά της (μη εκλεγμένης) κυβέρνησης που σας διόρισε, βούλιαξαν το μάθημα της Πληροφορικής στα σχολεία;

Γιατί κύριε Σφακιανάκη, όταν ξέσπασε και έμαθαν οι περισσότεροι, για το σκάνδαλο με την NSA, δεν βγήκατε να πληροφορήσετε και ενημερώσετε; Γιατί δεν ενημερώσετε, σωστά, για το θέμα της Ιδιωτικότητας;
Ρητορικές φυσικά οι ερωτήσεις. Η απάντηση είναι κραυγαλέα προφανής:
Παράθεση:Είσαστε μέρος του συστήματος, κύριε και φυσικά δεν θα μπορούσατε να πάτε κόντρα σε αυτό. Θέλετε και σας βολεύει να υπάρχει αυτή η"ενημέρωση" που υπάρχει, δεν έχετε την διάθεση και την θέληση να προστατέψετε τα παιδιά από τους ανωμαλάρες, ακόμα και όταν έχετε στοιχεία (είτε δικτυακά, είτε άλλα που αφορούν από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα);
Βλέπετε, σε μια κοινωνία που υπάρχουν πολιτικοί και ιερωμένοι με ζαρτιέρες κάτω από τα κουστούμια, με αρκετους τέτοιους να διώκονται για σεξουαλικά (και άλλα) αδικήματα, ακόμα και για παιδοφιλους, υπάρχει ασυλία.
Μα μόνο γι' αυτούς και τους υψηλά ιστάμενους απατεώνες. Όπως και αν τα κάνουν αυτά. Δικτυακά ή μη.

Ας μη θυμηθούμε, κύριε Σφακιανάκη, τις "οδηγίες" για τον περίφημο Ιο της Αστυνομίας-Ransomware που μας έκαναν και γελάσαμε πολύ, να’ στε καλά.
Η το ακομα, χειρότερο, για την κοινωνία μας, όσο αστείο και αν ακούγεται είναι τραγικό, εκείνο με τα διάφορα ηλεκτρονικά και όχι μόνο στοιχεία που περιλαμβάνονται στην λίστα σας, ώστε να θεωρηθεί κάποιος υπολογιστής τρομοκρατικό όργανο και καποιο σπίτι γιάφκα. Για τον Τσελεμεντέ λέω, βέβαια. Μετά από αυτά έμαθα πως μεγάλωσα σε ένα σπίτι γιάφκα και με μητέρα αναρχική, καθώς είχε τον Τσελεμεντέ και συχνά-πυκνά τον χρησιμοποιούσε.
Παράθεση:[ΙΝFO: Πριν κάποιο διάστημα, (Ιουλιο 2013), η Αστυνομία κατάσχεσε «βιβλία αναρχικού περιεχομένου», όπως ανακοίνωσε μετά από επιχείρηση που έκανε σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη που ανήκε σε "ύποπτους" για τρομοκρατία. Αυτά τα βιβλία ήταν των Μπακούνιν, Κροπότκιν, Καστοριάδη του Τσόμσκι (που γράφει «Περί Αναρχισμού») και επίσης το βιβλίο: ο "Τσελεμεντές του Αναρχικού". Αφ' ενός πρόκειται για σπουδαίους φιλοσόφους και όχι μόνο, αφ' ετέρου είναι βιβλία που κυκλοφορούν νομίμως στα βιβλιοπωλεία.
και όπως λέει και ο Κώστας Βαξεβάνης, στο Κουτί της Πανδώρας:
Παράθεση:Φαντάζομαι πως ο κύριος Δένδιας και οι άνθρωποί του, θα προτιμούσαν σε διαμερίσματα όσων ερευνούν να βρίσκουν τα επιμορφωτικά «Άστρα και Όραμα» και τα άπαντα του Αδώνιδος ή του Λιακόπουλου. Όποιος διαβάζει βιβλία πολιτικής σκέψης είναι επικίνδυνος, αλλά όποιος διαβάζει τον «Καζαμία», νομοταγής και υπεύθυνος πολίτης. Αυτό το καταλαβαίνω ως διάθεσή τους. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η κοινωνία πρέπει να ζήσει την ιδεοληψία τους, την αμορφωσιά και την επικινδυνότητά τους.
Κύριε Σφακιανάκη, ελπίζω να πουλήσει πολύ το βιβλίο σας, τ' οποίο περιλαμβάνει υλικό που ετσι κι' αλλιώς κυκλοφορεί κατά κόρον δεξιά και αριστερά, έχοντας ως αναφορική κορωνίδα, την σπουδαιότητα μεν του διαδικτυου, μα τα μύρια κακά που έπεται, τα οποία μπορουν αν δημιουργήσουν μια κοινωνία εγκληματιών (κατ' εσάς).
Είμαι βέβαιος πως εκδίδοντας το, με την δημόσια σας ιδιότητα ως διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποκτά άλλη βαρύτητα και προφανώς και καλή εκδοτική συμφωνία. Εύχομαι να γίνει πλατινένιο, όπως και οι δίσκοι του συνονόματου σας και ομοιδεάτη σας (αηδούς) αοιδού και την παρουσίαση του επόμενου να το προλογίσει το άγιο πνεύμα.
Η Διβάνη η Σώτη, ο Καμπουράκης και άλλοι "σπουδαίοι" συγγραφείς σας καλωσορίζουν, είμαι βέβαιος, στους κύκλους τους.

Σαφώς και δεν πρόκειται να το αγοράσω, μα θα το κατεβάσω, χωρίς να ξέρω αν θα το διαβάσω ή όχι από το διαδίκτυο κύριε Σφακιανάκη. Και δεν μπορείτε να με εμποδίσετε.

Άραγε, κύριε προϊστάμενε της Δίωξής, θα μας μιλήσετε ποτέ για την τεχνολογία που διαθέτετε; Θα μας μιλήσετε για τις μεθόδους και τις συνεργασίες σας; Θα μας μιλήσετε για τα keylogs που χρησιμοποιείτε παρακολουθώντας τις επικοινωνίες του κοσμάκη;
Άραγε, θα πιάσετε κάτι μεγάλο, κάποιους οι οποίοι εκτός από τις ασχολίες τους με τα ΜΜΕ και άλλες... υποδραστηρίοτητες, συντηρούν τεράστιες σελιδες δικτυακού τζόγου που τόσο κοπτόσαστε ή μήπως θα συνεχίσετε να συλλαμβάνετε μόνο τους χρήστες;

Εεεε;;;
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2
Σου βγάζω το καπέλο! Υποκλίνομαι! Η αστυνομία, είτε βρίσκεται στο δρόμο, είτε πίσω από οθόνες πάντα θα είναι η αστυνομία!
[SIZE=4]Nothing less than everything!
  Απάντηση
#3
eliaskas, post: 11601, member: 273 είπε κι ελάλησε:Η αστυνομία, είτε βρίσκεται στο δρόμο, είτε πίσω από οθόνες πάντα θα είναι η αστυνομία!
[IMG]Screenshot17.png[/IMG]
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#4
Τον «ξήλωσαν» τελικά! https://news.in.gr/greece/article/?aid=1500059089
& τι θα κάνουμε τώρα χωρίς Σφακιανάκη! :D Θα μείνει το ίντερνετ ορφανό! :p
  Απάντηση
#5
matthew, post: 20421, member: 108 είπε κι ελάλησε:Τον «ξήλωσαν» τελικά!
& τι θα κάνουμε τώρα χωρίς Σφακιανάκη! :D Θα μείνει το ίντερνετ ορφανό! :p
Το ίδιο σκεφτόμασταν κι εμείς matthew:
Ο νυν διοικητής της ΔΗΕ, γίνεται πρώην
 Σοβαρότητα (λέμε τώρα…), διαφάνεια (ΤΩΡΑ!) και Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.
  Απάντηση
#6
Maria Afentouli, post: 20423, member: 765 είπε κι ελάλησε:
matthew, post: 20421, member: 108 είπε κι ελάλησε:Τον «ξήλωσαν» τελικά! https://news.in.gr/greece/article/?aid=1500059089
& τι θα κάνουμε τώρα χωρίς Σφακιανάκη! :D Θα μείνει το ίντερνετ ορφανό! :p

Το ίδιο σκεφτόμασταν κι εμείς matthew:
Ο νυν διοικητής της ΔΗΕ, γίνεται πρώην

κλαμα που θα εχει ριξει ο μπομπος/μπουλις/οτιαλλο, που δωσανε ποδι στον κολλητο του τον σφακιανακο :lolx:rolfxποιον θα φωναξει τωρα να μας μαζεψει? :lolx:rolfx

μαρια, το εχω γραψει και στο δικο σου θεμα αυτο, αφου το ειδα πρωτο. απλα ειμαι καφρος και σπαμαρω το φορουμ... ΟΥΠΣ!!!... :lolx:lolx

ασχετο Υ.Γ:... και μολις βρηκα πως μπορω να κανω διπλο quote σε απαντηση, και να φαινεται και η quoted απαντηση του πρωτου αποστολεα :rolfx
ονομαζομαι DarkGoth, και ειμαι «καλα»( ; )... το OsArena με θεραπευσε... (goth=!ok {equals} EMO)...  Emo
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Απάτη με ροζ ιστοσελίδες & Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 0 1.319 Λιγότερο από 1 λεπτό πριν
Τελευταία Ανάρτηση:

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)