Επικέντρωση σε λογισμικό Ασφαλείας και Ιδιωτικότητας
#1
[IMG]73.png[/IMG]
Σήμερα, ο τρόπος με τον οποίο συζητάμε για διώξεις του λόγου οφείλει να είναι προσεχτικός. Η λογοκρισία στο δυτικό κόσμο έχει περάσει τρόπoν τινά στην αφάνεια, όχι κατά τη γνώμη μου, εξαιτίας της αποκατάστασης των οποιοδήποτε φθορών στην αστική δημοκρατία, αλλά επειδή ο λόγος επιτεύχθηκε να είναι κενός περιεχομένου, καθώς επίσης η τέχνη και η λογοτεχνία να αντιμετωπίζονται με έναν άκρατο φορμαλισμό και σχετικισμό. Ακόμα, όμως, και στις περιπτώσεις που ο λόγος δεν είναι κενός περιεχομένου, η εικόνα –μια επανανοηματοδοτούμενη από τα νέα μέσα, εικόνα- μοιάζει να υπερτερεί, σε σημείο που το κοινωνικό φορτίο του λόγου να εξασθενεί μπροστά στον εντυπωσιασμό του «φαίνεσθαι».

Εμείς λοιπόν, πιστεύουμε πως βρισκόμαστε σε πόλεμο, σε μια κοινωνία σπασμένη κομμάτια και με μια εξουσία που ασκεί τα άκρα της βίας και τους εκφοβισμού. Το να μας στερούν το δικαίωμα της επιλογής είναι τρομοκρατία και φασισμός.
Έτσι λοιπόν, όπως έχετε ήδη καταλάβει, θα υπάρξει επικέντρωση στη θεματολογία για Ιδιωτικότητα και προσωπικό απόρρητο σε κάθε τομέα. Επίσης σε θεματολογία με επίκεντρο την ασφάλεια και το hacking.
Και θα παρουσιάσουμε λογισμικό που ως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί ξανά σε ελληνικές σελιδες, μα και στο web γενικότερα.
Λογισμικό ελεγμένο, ανοιχτού κώδικα στη συντριπτική του πλειοψηφία και σε κάθε περίπτωση, προτεινόμενο από ανθρώπους ειδικευμένους σε αυτά τα θέματα. Και για όλες τις πλατφόρμες, είτε είναι Linux, είτε Windows, OSX, BSD-based, Android, Symbian, Blackberry, WindowsPhone.

Αυτό όμως, σε καμία περίπτωση, δεν συνεπάγεται πως θα σταματήσουν τα υπόλοιπα θέματα, είτε είναι παιχνίδια, είτε εργαλεία, είτε Player, κλπ.
Απλά, θα επικεντρώσουμε για κάποιο διάστημα στα προαναφερθέντα και υποσχόμαστε πολύ δυνατά λογισμικά που θα εκπλήξουν και θα βοηθήσουν αφάνταστα.

Βλέπετε, εμείς έχουμε πολλά να κρύψουμε, καθώς απέναντί μας έχουμε εχθρούς...
My name is El Administrador, and I am your God.
  Απάντηση
#2
Όπως λέω, η ιδιωτικότητα ξεκινά πρώτα πρώτα από εμάς τους ίδιους.
Δεν γίνεται να χρησιμοποιούμε tor πχ, και να κάνουμε login στο φατσοχαφιέ πχ.

Αν δεν κατανοήσουμε το ΓΙΑΤΙ είναι δικαίωμά μας η ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο -όπως και στο σπίτι βρε αδερφέ, δεν πιστεύω πως θα θέλαμε μια κάμερα στην τουαλέτα μας ς πούμε- τότε, ότι και να εγκαταστήσουμε θα πάει χαμένο και μάλλον θα κάνει κακό και σε άλλους.
  Απάντηση
#3
Η ιδιωτικότητα είναι μέρος του εαυτού μας. Οι περισσότεροι, παρασυρόμενοι από τον υπερκαταναλωτισμό που έχουν γαλουχηθεί από μικροί και έχουν αποδεχθεί ως τρόπο ζωής, πουλάνε τον εαυτό τους για να αποκτήσει αξία. Το παρατηρούμε σε διαγωνισμούς με έπαθλο κάποιο ακριβό δώρο, στα μέσα κοινωνικής (μόνο σαν όρο) δικτύωσης, σε πολιτικά-ιδεολογικά, θρησκευτικά-ιδεολογικά, αθλητικά-ιδεολογικά κέντρα και επιχειρήσεις, δηλαδή κομματικές παρατάξεις, θρησκευτικοί άλλοι συνδεόμενοι οργανισμοί, Ανώνυμες Εταιρίες αθλητικών συλλόγων ή σωματείων αντίστοιχα. Πουλάμε την ζωή μας σε κάποιον-α-ο με αντάλλαγμα υποδεέστερης αξίας και ποιότητας, με σίγουρο χαμένο αυτών των συναλλαγών, εμάς τους ίδιους. Υπερβάλω; Το πιο εύκολο παράδειγμα είναι αυτό των ψήφων. Μία ψήφος για μια απλή βόλεψη μας, η οποία στον δέκτη του παρέχει εξουσία και δύναμη στον ίδιο και την παράταξη του.

Ξέφυγα κατά πολύ, το ξέρω.

Ιδιωτικότητα και ανωνυμία υπάρχει αρκεί να περιορίσουμε τις ευκολίες που έχουμε μάθει να ζούμε και πάνω απ' όλα να τις αισθανόμαστε ως φυσιολογικές. Τον έλεγχο τον έχετε εσείς, άρτε το χαμπάρι. Παλιά έπρεπε να ήσουν πλούσιος και διάσημος για μην έχεις ιδιωτικότητα, να είναι εκλεκτό ή υψηλό μέλος στη τάξη της κοινωνίας. Έπρεπε να το παλέψεις για την αποκτήσεις. Τώρα γίνεται το αντίθετο, παραχωρείς με μεγάλη ευκολία τον εαυτό σου και το παλεύεις να μην είσαι ανώνυμος. κανένας δεν σε αναγκάζει για το αντίθετο.

Επειδή δεν διαθέτω χρόνο, θα προσπαθώ όσο μπορώ να δίνω τα φώτα μου σε ότι αφορά την ιδιωτικότητα και τη ασφάλεια. Μια μικρή εισαγωγή για όλα αυτά, προτρέπω να διαβάσετε το βιβλίο του Julian Assange Chypherpunks.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4/6/2014

Πλάκα-πλάκα δεν κάνετε ένα forum ή subforum για θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Ο ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος του Firefox δεν έχει στο λεξιλόγιο του τη λέξη ιδιωτικότητα. Τυχαίο;:p

Σε επόμενη απάντηση, θα συγχωνεύσω αυτό το μήνυμα με το προηγούμενο, αναφέροντας το ως ενημέρωση.
  Απάντηση
#4
Ammer, post: 14912, member: 851 είπε κι ελάλησε:Πλάκα-πλάκα δεν κάνετε ένα forum ή subforum για θέματα ιδιωτηκότητας και ασφάλειας.
Έγινε: broken/Ανωνυμία-και-Ιδιωτικότητα.82/

Μπήκε με τίτλο: Ανωνυμία και Ιδιωτικότητα, καθώς δεν πρέπει να μπερδεύονται αυτοί που δεν ξέρουν, επειδή το ένα δεν συνεπάγεται το άλλο.
Διαφορετικά πράγματα η ασφάλειά και ιδιωτικότητα.

Απλά, αν εντοπιστούν και άλλα θέματα σχετικά με αυτή την κατηγορία, βάλτε τα links εδώ, ώστε να τα μεταφέρουμε.
Πάρε και δικαιώματα moderating για να τα μεταφέρεις και απ' ευθείας. :D
My name is El Administrador, and I am your God.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)