Tsantiri η αθλιότητα του διαδικτύου που μιλάει ελληνικά
#1
[IMG]48.png[/IMG]
Πριν κάποια χρόνια υπήρχε η γνωστή ιστοσελίδα Troktiko. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να πούμε κάτι περισσότερο, το θέμα είναι πως είχε γίνει πασίγνωστη, είχε σπάσει κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, μα σίγησε μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλα. Τρία χρόνια μετά, την 18η Ιουλίου 2013, οι συντελεστές τους, έσπασαν την σιωπή τους με ένα βίντεο που δημιούργησαν (δείτε το).
Το θέμα είναι πως αμέσως μετά το τέλος του Τρωκτικού, πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν πως κάτι απλό, όπως η συγκεκριμένη σελίδα, θα μπορούσε να τους αποφέρει τεράστια έσοδα και συγχρόνως να εξυπηρετούν και σκοπούς τους, έχοντας τα οφέλη και ανταλλάγματά τους.
Μια από αυτές ήταν και το tsantiri,gr, όπου με καταιγισμό, κυρίως (κατά 99%) αναδημοσιεύσεων (και όχι λίγες φορές περισσότερες της μιας) και με την προώθηση στο δικτυακό άντρο της ηλιθιότητας του νεοέλληνα, στο Facebook, έγινε γρήγορα γνωστή. Συν τ' άλλα είχε και όνομα πιασάρικο, από την εκπομπή του "παιδιού του λαού" του "επαναστάτη" Λαζόπουλου.

Σαφώς και κάποιος με κάποια εμπειρία στο διαδίκτυο, μπορούσε αμέσως να καταλάβει πως δεν ήταν τίποτε άλλο, από ένα μαγαζάκι, με σκοπό τα χρήματα και την αναπαραγωγή της ηλιθιότητας και της κοινοβουλευτικής προπαγάνδας, όπως ακριβώς και τα ΜΜΕ.
Όχι λίγες οι φορές που ανεβήκαν εκει "άρθρα", αμφίβολης πραγματικότητας, αστείρευτης ηλιθιότητας που σχεδόν πάντα έλεγαν ένα τίποτα και φυσικά άγνοιας.
Θέλετε ένα παράδειγμα;
Την ημέρα που οι περισσότερες ιστοσελίδες του διαδικτυου ήμασταν κάτω, ως διαμαρτυρία για το ACTA, το tasntiri δημοσίευε αυτό.

Οι hoax ειδήσεις έδιναν και έπαιρναν, σε ένα μείγμα από βυζιά, κώλους και life-styling μπουρδολογία.
Ορίστε ένα δείγμα, με τις δημοσιεύσεις από το tsantiri, σε διάστημα κάπου δυο ημερών (από αυτό το άρθρο μας):

[IMG]Greek-news.png[/IMG]
Τα σχόλια περιττεύουν νομίζω, είναι σαφές το πού απευθύνεται ο αετονύχης, πρώην πασόκος δημιουργός του (αυτοαποκλείεται διευθυντής) Μυτιληναίος, και τώρα λίγο με τους Ψεκασμένους Χέλλινες, λίγο με τον Τσίπρα, λίγο με όλους, βγάζει χρήματα και με άλλο τρόπο, πέραν των γνωστών που είχε χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν του.

Αφού έχει αναδημοσιεύσει κάθε ηλιθιότητα που υπάρχει στο διαδικτυο από ψεκασμούς, μέχρι σαύρες (κάντε μια αναζήτηση για hoax εδώ και όλα όσα έχουμε γράψει τα έχει αναδημοσιεύσει και το Tsantiri), τώρα ζηλεύοντας το κατακάθι της λεγόμενης δημοσιογραφίας το Πρώτο Ψέμα και προκειμένου να δείξει το κοινωνικό και αγωνιστικό του πρόσωπο (πάσχουν και από τέτοια σύνδρομα ηρωισμού), αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δικό του, ξέροντας πως θα αναπαραχθεί και πως θα του χαρίσουν αμέτρητα hit επισκεψιμότητας, βοηθώντας έτσι τα έσοδά του, λόγω των διαφημίσεων που είναι διάσπαρτες στη σελίδα.
Και συν τ' άλλα, θα έχει ανά πάσα στιγμη κάτι που με το Google Analytics που διαθέτει, να δείχνει την υψηλή επισκεψιμότητά του, πιέζοντας και (πολιτικές) καταστάσεις για μικροοφέλη.

Και έβγαλε αυτό, χωρίς καμία ντροπή, δείχνοντάς πόσο ξευτελισμένοι μπορεί να γίνουν τέτοιοι τύποι για κάμποσα ευρώ και λίγη φήμη:

[IMG]114.png[/IMG]
[IMG]210.png[/IMG]
[IMG]35.png[/IMG]

Και εδώ έρχεται το αγαπητό: ellinikahoaxes.blogspot.gr και διευκρινίζει:

Παράθεση: Αυτή η αθλιότητα αναπαράχθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο σε facebook, blogs, και είδηση-γραφικές σελίδες. Όλα στο βωμό του κέρδους, για μερικά κλικ και έσοδα από διαφημίσεις. Αν είναι αλήθεια λίγο μας νοιάζει, τα κλικ να πέφτουν βροχή και όλα τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα. Η αθλιότητα ξεκίνησε από μια ανάρτηση στο fb, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπήκε επίτηδες για να υπάρχει η δικαιολογία, για την ανάρτηση.

Είναι τόσο πολύ δύσκολο να βρεις αν είναι αλήθεια. Τόσο δύσκολο που και όσοι δηλώνουν "δημοσιογράφοι", δεν μπορούν να το επαληθεύσουν. Τόσο δύσκολο... όσο ένα τηλεφώνημα. Άθλιες μπούρδες...

Επικοινωνήσαμε με το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, και μαντέψτε... η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε. Δεν υπήρχε κανένα παρόμοιο περιστατικό με θάνατο 16χρονου, στην περιοχή της πλατείας Αμερικής, ούτε στην οδό Σκαληστήρη. Δε θέλει πολύ κλικ, κλικ, ή μήπως θέλει πολλά κλικ, κλικ;

Μπούρδες, μπούρδες, μπούρδες... αθλιότητες, αθλιότητες, αθλιότητες... κλικ, κλικ, κλικ... διαφημίσεις, διαφημίσεις, διαφημίσεις... κέρδη, κέρδη, κέρδη.

Το πρόβλημα, όμως παραμένει. Για σκεφτείτε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν δημοφιλείς τέτοιες σελιδες προσβολής νοημοσύνης και βλακείας;
Έχουμε κάνει δεκάδες άρθρα γι' αυτά τόσο στο Blog, όσο και στο forum, οπότε δεν έχει νόημα να τα ξαναπούμε, άλλωστε το πιο πάνω είναι χαρακτηριστικό της "ποιότητας" και της "αλήθειας" που διαβάζουν ορισμένοι συμπολίτες μας.
Θλιβερό αυτό, κατάπτυστη η πράξη...
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#2
Αυτιάδες του διαδικτύου....

Δεν φταίνε αυτοί όμως.
Πάλι εμείς φταίμε που τους διαβάζουμε και τους δίνουμε και έσοδα.

Ας προσέχουμε την επόμενη φορά.
  Απάντηση
#3
η "δικαιοσύνη" δεν μπορεί να κάνει κάτι για τέτοια θέματα?
[Εικόνα: btf0.jpg]
  Απάντηση
#4
Takis, post: 12873, member: 325 είπε κι ελάλησε:η "δικαιοσύνη" δεν μπορεί να κάνει κάτι για τέτοια θέματα?
χαχαχαχαχα, καλό....
όχι το Indymedia και ο Παστίτσιος είναι το πρόβλημα και τα κάθε αντίστοιχα...
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#5
Κάτσε δηλαδή θέλουμε ή δεν θέλουμε να επεμβαίνει η δικαιοσύνη για όσα γράφονται στο διαδίκτυο; Με μπερδέψατε..
[Εικόνα: eksaptei.jpg]
  Απάντηση
#6
psyxroskianapodos, post: 12875, member: 129 είπε κι ελάλησε:Κάτσε δηλαδή θέλουμε ή δεν θέλουμε να επεμβαίνει η δικαιοσύνη για όσα γράφονται στο διαδίκτυο; Με μπερδέψατε..

'Οχι σε κάθε μορφή εξουσίας.
-- Προσωπική άποψη.
  Απάντηση
#7
psyxroskianapodos, post: 12875, member: 129 είπε κι ελάλησε:Κάτσε δηλαδή θέλουμε ή δεν θέλουμε να επεμβαίνει η δικαιοσύνη για όσα γράφονται στο διαδίκτυο; Με μπερδέψατε..
εδώ δε μιλάμε οτι κάποιος εξέφρασε μια άποψη που απλά δε γουστάρω......μιλάμε για εξαπάτηση με σκοπό το κέρδος....ή κάνω λάθος?
[Εικόνα: btf0.jpg]
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Έρχονται οι Ελεύθεροι Άνθρωποι του Διαδικτύου και είναι ΈΛ-ληνες; constantinos 1 1.649 18.02.2015 00:46
Τελευταία Ανάρτηση: matthew
  Όταν το Πρώτο Θέμα (aka Ψέμα) μιλάει για το Deep Web Hellena 0 1.268 11.08.2014 10:36
Τελευταία Ανάρτηση: Hellena

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)