NSA και GCHQ παραδέχονται ότι το κοινό, η ανθρωπότητα, είναι ο εχθρός
#1
[IMG]nsa-radio-waves.jpg[/IMG]
Όταν ο φύλακας γίνεται δεσμοφύλακας, είναι πλέον εχθρός αυτών που υποτίθεται ότι φυλάει.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας μιας χώρας έχουν ως καθήκον τους να εξασφαλίσουν, κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, την ασφάλεια της κοινωνίας και των πολιτών της χώρας τους. Σωστά;
Ναι ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να είναι το ΚΥΡΙΟ και το ΜΟΝΟ μέλημά τους. Ωραία.
Παράθεση:Τι γίνεται όμως εάν αυτή η ίδια υπηρεσία, με πρόσχημα την επίτευξη της “ασφάλειας”, αρχίσει να κατασκοπεύει, να παρακολουθεί, να καταγράφει μαζικά τα προσωπικά δεδομένα και τις επικοινωνίες αυτών που “ασφαλίζει”;
Τι γίνεται αν η αυτή η υπηρεσία, για να επιτύχει δήθεν καλύτερα το έργο της, αρχίζει και πειράζει τα συστήματα επικοινωνίας με την εισαγωγή μέσα σε αυτά, διαδικασιών και κερκόπορτων πρόσβασης με ταυτόχρονη παρείσφρηση “κενών ασφαλείας” στα συστήματα κρυπτογράφησης και προστασίας από τα αδιάκριτα μάτια;
Τι γίνεται τότε;
Ουσιαστικά καταστρέφει ή δίνει την δυνατότητα καταστροφής των συστημάτων ασφάλειας.
Φανταστείτε πχ. έναν συνοριοφύλακα, που η δουλειά του είναι να φυλάει τα σύνορα για να προσφέρει ασφάλεια σε αυτούς που είναι μέσα από τα σύνορα. Τώρα, αυτός ο φύλακας, έχει στρέψει όλη του την προσοχή προς τα μέσα και παρακολουθεί τους πολίτες που υποτίθεται πως προστατεύει από τους “έξω”.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά φτιάχνει και μυστικές διόδους, που υποτίθεται γνωρίζει μόνο αυτός, πάνω στον φράχτη που προστατεύει και οριοθετεί τα σύνορα, με την αιτιολογία της εύκολης πρόσβασης του από την ενδοχώρα στην ουδέτερη ζώνη, για να εντοπίζει πιο αποτελεσματικά και γρήγορα τους “έξω” που θέλουν ή επιχειρούν να μπουν “μέσα” παράνομα!
Χαμός.
Όποιος είναι αρκετά ικανός από τους “έξω”, στο να βρει αυτές τις διόδους, μπορεί πλέον να μπαινοβγαίνει από τα σύνορα, χωρίς να τον παίρνει χαμπάρι ούτε ο φύλακας αλλά ούτε και κανείς άλλος.
Αντί λοιπόν ο φύλακας να έχει στραμμένη όλη του την προσοχή στην φύλαξη των συνόρων και την ενίσχυση του φράχτη για να εξασφαλίσει την τήρηση των συνόρων, και άρα όσων βρίσκονται από μέσα, αυτός έχει καταστρέψει ακόμα και την ακεραιότητα του ίδιου του φράχτη και της ασφάλειας που αυτός ο φράχτης προσέφερε!
Ε, λοιπόν, αυτό ακριβώς κάνουν οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Σουηδίας (και υποψιαζόμαστε και σε πολλές άλλες χώρες, απλά δεν το έχουν “παραδεχτεί” ακόμα). Έγιναν από φύλακες, δεσμοφύλακες. Έγιναν από προστάτες, εχθροί, καταστρέφοντας τα ίδια τα μέσα προστασίας και ασφάλειας.

Με την NSA, την GCHQ και το FRA να έχουν φυτέψει crypto backdoors στις υποδομές, είναι τώρα πλέον, οι εχθροί όλης της ανθρωπότητας
Repression, από Rick Falkvinge

crypto backdoors: Κερκόπορτες ή “πίσω πόρτες” που δίνουν πρόσβαση σε στοιχεία και σε κρυπτογραφημένα δεδομένα σε υπολογιστικά συστήματα αποθήκευσης πληροφοριών, παρακάμπτοντας την εφαρμοζόμενη κρυπτογράφηση.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, της Βρετανίας, και της Σουηδίας έχουν ενεργά φυτέψει κερκόπορτες στα περισσότερα εμπορικά λογισμικά κρυπτογράφησης. Ενώ σκοπεύουν να τις χρησιμοποιήσουν για την υποκλοπή επιχειρηματικών απορρήτων, ιατρικών εκδόσεων και τραπεζικών συναλλαγών, οι πίσω πόρτες είναι επίσης εκεί και για οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο. Αυτό είναι ουσιαστικά μια κήρυξη πολέμου από τις υπηρεσίες ασφαλείας εναντίον όλης της ανθρωπότητας.
Η είδηση ότι, η NSA (ΗΠΑ), η GCHQ (Βρετανία), και η FRA (Σουηδία) δουλεύουν ενεργά για να ανατρέψουν την κρυπτογραφία, τους έχει μετατρέψει σε ένα τσιμπούρι για την κοινωνία μας, με τη φύτευση κερκόπορτων στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, από τα εμπορικό λογισμικά κρυπτογράφησης. Αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί αυτοί μας έχουν κάνει σκοπίμως, όλους μας, ευάλωτους όταν εμείς διεξάγουμε τις τραπεζικές συναλλαγές και εργασίες μας, όταν επισκεπτόμαστε κάποιο νοσοκομείο για την υγεία μας, και όταν μιλάμε ιδιωτικά στο διαδίκτυο. Η κοινωνία μας εξαρτάται από την ικανότητά μας να κρατάμε μυστικά, και η σκόπιμη ενσωμάτωση κερκόπορτων, η εσκεμμένη υπονόμευση της υποδομής μας, δεν είναι τίποτα λιγότερο από την κήρυξη ενός κανονικού πολέμου. Ακόμα, και σύμφωνα με τα λεγόμενα των στρατηγών των ΗΠΑ, και όχι γιατί απλά το λέμε εμείς.
Παράθεση:Μια επίθεση στον κυβερνοχώρο κατά των ΗΠΑ θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με άμεση απάντηση, με μια συμβατική στρατιωτική αντίδραση
Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ΓΕΣ Martin E. Dempsey

Αδιαφορώντας για το γελοίο της χρήσης της λέξης “κυβερνοχώρος”, που τον κάνει να ακούγεται σαν να έχει κολλήσει σε κάποιο steampunk μυθιστόρημα του 1970, μια τέτοια δήλωση από μια τέτοια αρχή, καθιστά απολύτως σαφές ότι μια επίθεση που προσπαθεί να ανατρέψει την υποδομή των επικοινωνιών, θεωρείται μια κανονική στρατιωτική επίθεση. Και αυτήν είναι η επίθεση που έχουμε, σε παγκόσμια κλίμακα, τώρα, ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα, από την NSA, την GCHQ, και την FRA.

[IMG]encryption2.png[/IMG]
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κρυπτογραφία η ίδια δεν έχει παραβιαστεί , όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε από αρκετά παλιομοδίτικα μέσα ενημέρωσης (oldmedia), σήμερα το πρωί. Ενώ το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ίδιο, υπάρχει μια κρίσιμη διάκριση μεταξύ της NSA/GCHQ/FRA υπονόμευσης στις εφαρμογές της κρυπτογραφίας και σε σχέση με το σπάσιμο των ίδιων των μαθηματικών που χρησιμοποιούνται στην κρυπτογράφηση.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν σπάσει την κρυπτογραφία, έχουν υπονομεύσει τα εμπορικά προϊόντα κρυπτογραφίας ώστε αυτά να είναι ελαττωματικά και ουσιαστικά άχρηστα (δηλ. ενώ κρυπτογραφούν και δείχνουν να λειτουργούν, οι υπηρεσίες έχουν ενσωματώσει διαδικασίες στον κώδικα, που όταν θελήσουν, απλά καταργούν ή ξεκλειδώνουν την κρυπτογράφηση. Είναι σαν να τριπλοαμπαρώνεις το σπίτι σου και κάποιος άλλος να έχει αντικλείδια και να μπορεί να το ξεκλειδώσει), με νομικές και άλλες μορφές πίεσης πάνω στις εταιρείες τεχνολογίας, τις αναγκάζουν να συνεργαστούν με την NSA/GCHQ/FRA και ουσιαστικά να λειτουργούν ενάντια στους ίδιους τους πελάτες που τους εμπιστεύονται, και ουσιαστικά ενάντια και σε όλη την ανθρωπότητα. Η διαφορά αυτή είναι ζωτικής σημασίας καθώς τα μη-εμπορικά προϊόντα κρυπτογράφησης δεν μπορούν να γίνουν ελαττωματικά (λόγω ανοιχτού κώδικα που μπορεί ο κάθε ένας να ελέγξει). Για παράδειγμα, κοιτάξτε αυτήν τη δημοσίευση από τον Theodore Ts'o:
Παράθεση:Είμαι τόσο χαρούμενος που αντιστάθηκα στις πιέσεις από τους μηχανικούς της Intel να αφήσω το /dev/random να βασίζεται μόνο στην εντολή RDRAND. [ ... ] Το να βασίζεσαι αποκλειστικά στην hardware γεννήτρια τυχαίων αριθμών που χρησιμοποιεί μια εφαρμογή σφραγισμένη μέσα σε ένα τσιπ το οποίο είναι αδύνατο να ελέγξεις (για την λειτουργία του), είναι μια ΚΑΚΗ ιδέα.
Το παράδειγμα αυτό είναι σημαντικό, διότι όλες οι εφαρμογές κρυπτογραφίας εξαρτώνται από τις καλές γεννήτριες τυχαίων αριθμών, και το “/dev/random” είναι η γεννήτρια τυχαίων αριθμών για όλα τα συστήματα GNU/Linux, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένων και του Android κινητού τηλεφώνου σας -ο τεχνικός όρος /dev/random μπορεί να διαβαστεί ως “η τυχαία διάταξη παραγωγής”. Φαίνεται ότι κάποιος προσπάθησε να ανατρέψει όλα τα συστήματα που βασίζονται στον πυρήνα του Linux για να είναι ευάλωτοι στην NSA/GCHQ/FRA. Ευτυχώς, αυτό απέτυχε χάρη στην ορθή κρίση ενός μηχανικού εδώ.

Αυτή η ανατροπή των κρίσιμων υποδομών μας δεν είναι μόνο για να αφήσει την NSA και τους ομοίους της να υποκλέψουν (listen in). Είναι για να αφήσει τον οποιοδήποτε να μπορεί να υποκλέψει, αρκεί να διαθέτει τις επαρκείς τεχνικές δεξιότητες για να ανακαλύψει τις φυτεμένες “πίσω πόρτες” -και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν αυτή την ικανότητα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας, με τη δουλειά τους (υποτίθεται ότι) μας κρατούν ασφαλείς, έχουν όμως καταπατήσει καταστροφικά την ασφάλεια μας, εντελώς. Φανταστείτε τι θα γίνει (αν δεν γίνεται ήδη) αν υποθέσουμε ότι οι χειρότεροι εγκληματίες μπορούν να υποκλέπτουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από ότι θα μπορούσε η NSA να το κάνει, και όλο αυτό χάρη σε αυτή την ανατροπή και την παραβίαση της εμπιστοσύνης από τις ίδιες τις υπηρεσίες “ασφαλείας”.
Μπορούμε με σιγουριά πλέον να υποθέσουμε ότι όλο το αμερικάνικο λογισμικό είναι σε κίνδυνο λόγο του ότι έχει μετατραπεί σε ένα “ελβετικό τυρί γεμάτο τρύπες”. Αν τρέχετε οτιδήποτε από τη Microsoft ή την Apple στον υπολογιστή σας, τότε ουσιαστικά “τους ανήκετε”, σας έχουν στο χέρι. Είναι στο σύστημά σας, στα έγγραφά σας, καθώς και στην παραγωγή σας. Σαν έχουν κοροϊδέψει, σας έχουν ξεγελάσει και σαν έχουν πιάσει ανόητο και θα πρέπει να στραφείτε σε μια λύση ελεύθερου λογισμικού, αλλιώς θα παραμείνετε όμηροι και θα συνεχίσουν να σας “έχουν”.
Ωστόσο, η ίδια η κρυπτογραφία δεν έχει σπάσει, όπως ήδη αναφέρθηκε. Τα παλαιομοδίτικα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν να δουν αυτήν την κρίσιμη διαφορά, δεν μπορούν ή και δεν θέλουν να κάνουν την διάκριση, γι' αυτό θα αφήσω τα λόγια του Edward Snowden να μιλήσουν, αυτός μπορεί κατά πάσα πιθανότητα να είναι και ο πιο αξιόπιστος να μιλήσει για το θέμα:
Παράθεση:Η κρυπτογράφηση λειτουργεί. Η ορθή εφαρμογή ισχυρών συστημάτων κρυπτογραφίας (crypto) είναι ένα από τα λίγα πράγματα που μπορείτε να βασιστείτε. Δυστυχώς, η από άκρη σε άκρη (endpoint) ασφάλεια είναι τόσο τρομερά αδύναμη που η NSA μπορεί και βρίσκει πολύ συχνά πλάγιους τρόπους για να την παραβιάζει
Σημειώστε πως ο Snowden κάνει επίσης τη θεμελιώδη διάκριση μεταξύ της κρυπτογραφίας της ίδιας, την σωστή ερφαρμογή της κρυπτογραφίας, και την υπονόμευση των εμπορικών συστημάτων της “endpoint ασφάλειας”.
Ο Bruce Schneier, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς της ασφάλειας στο κόσμο (αν όχι και ο κορυφαίος ειδικός σε θέματα ασφαλείας), κάνει μια παρόμοια παρατήρηση:
Παράθεση:Όποια και αν είναι τα απόρρητα ατού που έχει η NSA στα μανίκια της, τα μαθηματικά της κρυπτογραφίας θα εξακολουθούν να είναι το πιο ασφαλές μέρος οποιουδήποτε συστήματος κρυπτογράφησης. Ανησυχώ πολύ περισσότερο για τα κακοσχεδιασμένα προϊόντα κρυπτογράφησης, τα σφάλματα λογισμικού, τους κακούς κωδικούς πρόσβασης, τις εταιρείες που συνεργάζονται με την NSA και διαρρέουν το σύνολο ή μέρος των κωδικών, και για τους ανασφαλείς υπολογιστές και δίκτυα. Σε αυτά είναι που βρίσκονται και οι πραγματικές αδυναμίες
Σε μια στήλη στην εφημερίδα The Guardian, ο Schneier επίσης δυσοίωνα αναλύει γιατί αυτές οι υπηρεσίες είναι ο εχθρός της ανθρωπότητας, και γιατί αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να μάθουν από την ιστορία:
Παράθεση:Έχει κάθε χώρα που ασχολείται με την μαζική παρακολούθηση των πολιτών της, παραιτηθεί εθελοντικά από την ικανότητα; Έχει οποιαδήποτε χώρα που κάνει μαζική παρακολούθηση αποφύγει να γίνει ή να φτάσει στο ολοκληρωτισμό.
Η κήρυξη του πολέμου έχει ήδη γίνει, το γάντι έχει ήδη ριχτεί, το πρώτο χτύπημα έχει εκτελεστεί. Είναι στο χέρι μας να μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος με τις οικογένειες πίσω στο Βερολίνο τον χειμώνα του 1932, οι οποίες πήγαιναν ακόμα για πατινάζ το Σαββατοκύριακο στα πάρκα, πνιγμένες μέσα στην άρνηση της πραγματικότητας. Γράφω για την NSA, την GCHQ και την FRA σε αυτό το άρθρο. Αυτό είναι από την αποκάλυψη στο Ευρωκοινοβούλιο (Europarl), στην επ' ακροατηρίου συζήτηση ότι, η σουηδική FRA είναι ένας βασικός παράγοντας στην εξέλιξη της παρακολούθησης από την NSA, και έχει την κωδική ονομασία Sardine (Σαρδέλα). Όταν στην ΕΕ συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν και να διαμαρτυρηθούν κατά της παγκόσμιας κατασκοπείας από την NSA, ίσως να θυμάστε ότι η Βρετανία και η Σουηδία έθεσαν βέτο στην συζήτηση. Βλέποντας το πώς η Βρετανία και η Σουηδία είναι μέρος του δικτύου κατασκοπείας, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη σήμερα πια, αλλά εξακολουθεί να είναι απίστευτη ντροπή και στο χείλος της εσχάτης προδοσίας. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος, για κανέναν μας σε όλη την ΕΕ, που θα μπορούσε να μας κάνει να εμπιστευτούμε τους υπουργούς των χωρών αυτών, ποτέ ξανά για αυτό το θέμα.
Τέλος, η NSA, GCHQ, και FRA είναι απρόσωπα νομικά κατασκευάσματα. Αλλά οι άνθρωποι που έχουν εκτελέσει τις επιθέσεις αυτές στην ανθρωπότητα είναι ακριβώς αυτό, μεμονωμένα άτομα. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εργάζονται για τους οργανισμούς αυτούς. Είναι αυτοί που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στην ανθρωπότητα, ατομικά, και είναι αυτοί που πρέπει να αναγκαστούν να δώσουν μια απάντηση για όλο αυτό το χάλι.
Έχουν μια επιλογή. Μπορούν να ομολογήσουν, όπως έκανε ο Snowden, ή μπορούν να παραμείνουν ως τα άτομα που κήρυξαν τον πόλεμο στην ανθρωπότητα.

  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Grammatik: Λένε πως η πειρατεία είναι έγκλημα, εγώ λέω πως είναι απελευ Evi 0 1.148 15.07.2014 21:57
Τελευταία Ανάρτηση: Evi

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)