Ανωνυμία στο skype και στο utorrent
#1
Γνωριζει καποιος τροπους ωστε να εχεις ανωνυμια στο skype (να μην φαινεται η ip σου ουτε οταν στελνεις φωτος και ολα αυτα,αλλα να μην φαινεται και τι γραφεις στο chat ωστε να μην ειναι ορατα σε τριτο προσωπο) και επισης τροποι για να κρυψεις την ip στο utorrent ωστε να φαινεσαι σαν ανωνυμος οτι κατεβαζεις..
  Απάντηση
#2
Με το Skype δεν μπορείς να έχεις ανωνυμία. Θεώρησε το σίγουρο, όσο και να θες πιστεύεις το αντίθετο. Είναι κλειστού κώδικα, η λειτουργία του βασίζεται και είναι σε κλειστά πρότυπα και δεδομένα και δεν μπορεί να γίνει κάτι για κρύψεις την IP. Ακόμη και αυτό να ήταν απόλυτα εφικτό, που γίνεται, από τη στιγμή που θα έχεις λογαριασμό Outlook/Hotmail/WindowsLiveMail που απαιτείται για να το χρησιμοποιείς, δεν υπάρχει νόημα να κρύψεις την διεύθυνση σου, γιατί γνωρίζει τα στοιχεία του λογαριασμού σου η εταιρία Microsoft η οποία έχει αναλάβει την ανάπτυξη και εκμετάλλευση του από το 2010 και δεν θυμίζεται για την ιδιωτιτκότητα και την ασφάλεια. Πριν την εξαγορά του Skype από την εταιρία, ακόμη και σήμερα, το Skype κρυπτογραφεί τις συνομιλίες με ισχυρή κρυπτογράφηση AES 256-bit. «Καλό είναι αυτό» θα πεις αλλά και εδώ μη βιάζεσαι να χαρείς, καθώς τα κλειδιά της κρυπτογράφησης είναι ιδιωτικά και γι' αυτά δεν έχει γνώση και στη κατοχή του ο χρήστης, μόνο οι servers στους οποίους "τρέχει", δηλαδή και πάλι η Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο είναι ασφαλές στα χέρια του φύλακα MS και απ' ότι ξέρουμε ο φύλακας αυτός δεν είναι και τόσο αξιόπιστος (PRISM). Άρα με το Skype είσαι ανώνυμος μόνο ως προς το διπλανό-μέσο χρήστη και όχι για τις αρχές επιτήρησης, τον πάροχο internet που χρησιμοποιείς και της MS.

Λογικά θα βρείς πολλούς οδηγούς, άρθρα και τρόπους που παρουσιάζονται στο internet αλλά δεν πρόκειται να δουλέψουν ώστε να έχεις «ανωνυμία». Γενικά το Skype δεν ήταν να το εμπιστεύεσαι πριν την εξαγορά του, πόσο μάλλον και μετά.

Για να μην βλέπουν τι γράψεις ισχύει ότι έχω αναφέρει στη πρώτη παράγραφο, αλλά για μεγαλύτερη ασφάλεια πρέπει να γίνεται η χρήση του πρότυπου OTR (Off The Record Messaging) που είναι δημιούργημα των Cypherpunks. Κρυπτογραφεί τα άμεσα μηνύματα και προσφέρει διασφάλιση της ταυτότητας των συναλλασσόμενων χρηστών, τόσο για την επαλήθευση τους όσο και για της αυθεντικοποίηση του περιεχομένου των μηνυμάτων τους και μάλιστα σε περίπτωση αποκάλυψης τους. Αυτό δεν προσφέρεται σε κλειστές εφαρμογές και γίνεται διαθέσιμο μόνο σε αντίστοιχες ΕΛ/ΛΑΚ εφαρμογές. Ρίξε μια ματιά στις σελίδες των διαφανειών 22 και 50, 51, 52 του Cryptoparty, που έλαβε χώρα στο HackerSpace της Αθήνας, για να καταλάβεις.

Το Jitsi μπορεί να θεωρηθεί άξιος αντικαταστάτης του Skype αλλά δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με τις επαφές του.
Για ανώνυμο κατέβασμα torrents χρειάζεσαι καλό VPN provider. Ρίξε μια ματιά στο αντίστοιχο άρθρο του blog.
  Απάντηση
#3
Για το Skype και πάλι με το otr. Δες πως: https://old.osarena.net/pos-borite-na-ch...iotikotita

Βέβαια και πάλι, έστω και κρυπτογραφημένα τα δεδομένα παραμένουν στους servers της MS και της NSA.
Ίσως το Jitsi, όπως σωστά λέει και η Ammer να είναι η πιο καλή λύση: https://old.osarena.net/tag/jitsi
Αν και υπαρχουν και άλλα:
https://old.osarena.net/instant-messenge...-sto-linux
https://old.osarena.net/instant-messenge...x-meros-2o
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#4
constantine την εχεις χρησιμοποιησει αυτην την μεθοδο?πρεπει να εχω ανοιχτο και το skype και το Pidgin συγχρονως?και απο που θα γραφω μυνηματα?απο την μπαρα του Pidgin η κανονικα απο το skype?φωτος και αλλα διαφορα κανονικα μπορω να στελνω μεσω Pidgin?
  Απάντηση
#5
@leader δεν διάβασες το άρθρο γι' αυτό δεν κατάλαβες τι ανέφερε ο @constantinos. Το Skype protocol το χρησιμοποιείς στο Pidgin για να μπορείς να συνδεθείς στην υπηρεσία μέσα απ' αυτό, χωρίς να κάνεις τη χρήση της εφαρμογής του. Άρα δεν χρειάζεται να τρέξεις το Skype, παρά μόνο το Pidgin. Δουλεύεις μέσα από το Pidgin και με τίποτα άλλο. Ότι πληκτρολογείς μέσω του Pidgin έχοντας και το OTR, περνάνε κρυπτογραφημένα τα μηνύματα σου. Δεν ισχύει για τις φωτογραφίες. Το Pidgin έχει κάποια θέματα με την αποστολή αρχείων.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Απορίες σχετικά με ανωνυμία και TOR techrikon 12 4.940 05.10.2016 10:52
Τελευταία Ανάρτηση: psekasmenos
  Ανωνυμία και ασφάλεια στο διαδικτυο Drextell21 29 6.097 17.09.2016 16:16
Τελευταία Ανάρτηση: Drextell21
  Αντικατάσταση του Skype με άλλη εφαρμογή mikeius666p 1 1.257 26.04.2016 15:44
Τελευταία Ανάρτηση: kouros17
  Ανωνυμία στο Διαδίκτυο: Δικαίωμα ή Κατάχρηση; [μια νομική ματιά] constantinos 3 3.140 03.07.2013 23:14
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos
  Protected Search: Μια μηχανή αναζήτησης που υπόσχεται ανωνυμία constantinos 0 993 13.03.2012 00:40
Τελευταία Ανάρτηση: constantinos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)