Τηγανιτά φιλέτα κοτόπουλου (μεξικάνικο)
#1
Μια συνταγή γρήγορη για εργένηδες.
  Απάντηση
#2
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, για εργένηδες. :p Χρειάζονται ελαιόλαδο, λίγα φιλέτα στήθος κοτόπουλου (ένα πακετάκι που πουλάν στα Σ/Μ, λίγο άσπρο κρασί και ένα φακελάκι μεξικάνικη σκόνη για tacos που λέγεται "Old El Paso taco seasoning mix". Πρόκειται για ένα κίτρινο φακελάκι που το βρίσκει κανείς σε Μαρινόπουλους.
Για να το δείτε βάλτε την ονομασία σε μια μηχανή αναζήτησης (εικόνες).

Βάζουμε το τηγάνι να ζεσταίνεται με το ελαιόλαδο. Κόβουμε τα φιλετάκια κάθετα, έτσι ώστε κάθε παχουλό φιλετάκι να μας δώσει δύο πιο αδύνατα. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί αν μείνουν παχουλά δεν ψήνονται εύκολα. Ρίχνουμε σε ένα πιάτο σκόνη τάκος και πασπαλίζουμε τα φιλετάκια ώστε να καλυφθούν εντελώς με μεξικάνικο. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και όταν ψηθούν από την μια μεριά τα γυρνάμε και από την άλλη. Στη συνέχεια, και αφού τηγανιστούν όσο πρέπει, ρίχνουμε αρκετό λευκό κρασί και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι κατσαρόλας, ώστε να ολοκληρωθεί το ψήσιμο μέσα στον ατμό του κρασιού. Αναποδογυρίζουμε πάλι τα φιλετάκια. Σε λίγη ώρα μόλις αντιληφθούμε πως το ζουμί εξατμίστηκε αρκετά (αλλά θα πρέπει να μας μείνει λίγο κόκκινο ζουμί), τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο περιχύνοντας τα με το ζουμί τους. Τα συνοδεύουμε με ψωμί ή πατάτες τηγανητές η κάτι άλλο τέλος πάντων. Είναι πολύ πικάντικα.

Βέβαια η συνταγή δεν είναι για κάθε μέρα καθώς οι σκόνες αυτές δεν είναι υγιεινές, έχουνε τα συντηρητικά τους. Όμως είναι μια πολύ γρήγορη και νοστιμότατη λύση. Παρατηρείστε πως μεθάει ελαφρά λόγω του κρασιού. :rolleyes:
  Απάντηση
#3
Πολύ καλὴ συνταγούλα - τὴν τροποποίησα ἐλαφρῶς :), γιὰ νὰ ἀποφύγω τὶς ἑτοιματζήδικες σκόνες, ἀλλὰ τὸ τελικὸ ἀποτέλεσμα εἶναι τὸ κάτι ἄλλο, γιὰ τοὺς λάτρεις τῶν πικάντικων γεύσεων σὰν ἐμένα.
Γιὰ τὴ σάλτσα σωτάρισα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι καὶ πρόσθεσα πιπέρι καγιέν, σκόρδο σχεδὸν λιωμένο ἀπὸ τὸ πολὺ κόψιμο καὶ χτύπημα, μπούκοβο (ἡ μακεδονίτικη ἐκδοχὴ τοῦ τσίλι), κύμινο καὶ μπαχάρι σὲ κόκκους. Ἄφησα τὸ μίγμα νὰ «δέσει», ἔσβησα μὲ μπόλικο κρασί καὶ ἔβαλα μέσα τὰ φιλέτα, ποὺ τὰ εἶχα παρασκευάσει σύμφωνα μὲ τὴ συνταγή σου. Στὸ σερβίρισμα πρόσθεσα ἀπὸ πάνω μιὰ κουταλιὰ γιαούρτι. Ἀκόμα τὸ σκέφτομαι καὶ τρέχουν τὰ σάλια μου...
Οἱ ἄνθρωποι γεννιοῦνται ἀμόρφωτοι, ὄχι ἠλίθιοι. Γίνονται ἠλίθιοι μὲ τὴν ἐκπαίδευση.[SIZE=3] (B. Russell)
  Απάντηση
#4
Αὐγουστῖνος, post: 15449, member: 703 είπε κι ελάλησε:Πολύ καλὴ συνταγούλα - τὴν τροποποίησα ἐλαφρῶς :)

'Αντε τώρα πες σε έναν άνδρα που θέλει να φτιάχνει "τσακ μπαμ κάτι να φάει" να φτιάξει συνταγή με υλικά, εκτός και αν είναι μάγειρας θα πει βαριέμαι, κάτι εύκολο γίνεται; :-)

Σε ένα νησί που πήγα πρόπερσι, έφτιαξε ένας μεξικάνος ένα μεξικάνικο εστιατόριο. Αυτός από ότι κατάλαβα, ήρθε διακοπές του άρεσε και ρίζωσε εδώ. Δοκιμάσαμε με έναν φίλο μου ένα από τα φαγητά του. Ήταν αρνάκι, με διάφορα υλικά, είχε γίνει όπως στην χώρα του. Τα μπαχαρικά πιστεύω πως είναι ίδια αλλά αλλάζουν ονομασίες. Δε νομίζω δηλαδή να υπάρχουν κάποια μπαχαρικά εκεί που δεν υπάρχουν εδώ, αφού το κλίμα είναι το ίδιο. Το θέμα είναι ποια είναι αυτά. Μάλλον αυτά που έβαλες θα είναι.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)