Γιαουρτοζελέ (μμμμ!!!)
#1
Δροσιστικὸ καὶ εὔκολο, ἂν καὶ ὄχι τόσο γρήγορο - ἰδανικὸ γιὰ τὶς ἐποχὲς ποὺ πυρώνει καὶ λιώνει ἡ ἄσφαλτος καὶ ἡ πόλη γίνεται ἕνας τεράστιος θερμοσυσσωρευτής ἀπὸ μπετόν:

Ξεκινᾶμε τὴ διαδικασία ὅπως μὲ ἕνα κοινὸ ζελέ - βράζουμε ἕνα ποτήρι νερό καὶ σὲ ἕνα μεγάλο μπώλ (π.χ. σαλατιέρα πυρέξ) διαλύουμε τὴ σκόνη ἀπὸ τὸ φρουὶ ζελέ (κατὰ προτίμηση μὲ γεύση μπανάνας ἢ ἀνανᾶ). Στὸ μεταξὺ ἔχουμε βάλει νὰ μουλιάζουν σὲ μίγμα άπὸ πορτοκαλάδα (μισὸ ποτήρι), κονιάκ (ἕνα φλυτζανάκι τοῦ καφέ) καὶ ἀνθόνερο ἢ ροδόνερο (προαιρετικά, ἂν καὶ δίνει ἕνα φίνο ἄρωμα - bouquet ἑλληνιστί :)) μερικὰ ἄσπρα ξεφλουδισμένα καὶ ἀκαβούρντιστα ἀμύγδαλα καὶ ψιλοκομμένα φροῦτα (ἀχλάδι, μῆλο, μπανάνα, ρόγες σταφύλι) ἢ μια κονσέρβα φρουτοσαλάτας μὲ ἀνάμικτα φροῦτα.
Μόλις διαλυθεῖ ἡ σκόνη τοῦ φρουὶ ζελέ, ρίχνουμε τὸ μίγμα μὲ τὰ φροῦτα καὶ τὰ (στάσου!) μύγδαλα ;) καὶ άνακατώνουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ἕνα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, ἀνακατώνουμε μέχρι νὰ διαλυθεῖ καλὰ τὸ γιαούρτι (ποὺ ἔχει τὴν τάση νὰ σχηματίζει ἵζημα καὶ νὰ κάθεται στὸν πάτο τοῦ σκεύους, πρᾶγμα ποὺ σημαίνει ὅτι θέλει ποῦ καὶ ποῦ κι ἄλλο ἀνακάτεμα) καὶ τὸ ἀφήνουμε νὰ κρυώσει. Τὸ βάζουμε στὸ ψυγεῖο καὶ τὸ βγάζουμε ὅταν πιὰ θὰ ἔχει πήξει.
Ὡραῖα τοῦ πάει καὶ λίγη κανέλλα ἀπὸ πάνω.
Οἱ ἄνθρωποι γεννιοῦνται ἀμόρφωτοι, ὄχι ἠλίθιοι. Γίνονται ἠλίθιοι μὲ τὴν ἐκπαίδευση.[SIZE=3] (B. Russell)
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)