Ο Κακός μας ο Καιρός στο Διαδίκτυο
#1
[IMG]oldlinkhoax.png[/IMG]
Εμπεριστατωμένα και αποδεδειγμένα, το ελληνόφωνο διαδίκτυο, μετά την άνοδο της ακροδεξιάς και της υπάρχουσας κοινωνικής κατάστασης, βρίσκεται σε ένα τέλμα που δύσκολα έχει επιστροφή. Οι σελίδες με πατριωτική ειδησιογραφία, συνωμοσιολογία, ορθοδοξία, καταστροφολογία, είναι πλέον τόσες πολλές, αναπαράγοντας το ίδιο περιεχόμενο με copy-paste και σε συνδυασμό με την απέραντη ηλιθιότητα που ανθεί στο facebook, παίρνουν τόσο μεγάλη έκταση και γίνονται πιστευτά, έχοντας φτάσει στο σημείο να ζούμε στην δίπλα πόρτα με ανθρώπους που πιστεύουν πως (ενδεικτικά):
 • Μας ψεκάζουν
 • Πως εμφανίζονται άγγελοι σε φωτογραφίες
 • Πως υπάρχουν σαυρόμορφοι και ερπετόμορφοι
 • Πως οι εξωγήινοι είναι κρυμμένοι πίσω από το φεγγάρι και ετοιμάζονται για επίθεση στην γη
 • Πως πρέπει να προετοιμαστούμε για κάποια επικείμενη αποκάλυψη (ζόμπι; κάτι άλλο; θα σας γελάσω)
 • Πως νεκροί γέροντες σηκώνονται από τον τάφο
 • Πως για όλα φταίνε οι ξένοι που μας μισούν
 • Πως καταγόμαστε από τον Σείριο
να συνεχίσω;

Και επειδή στο 99,9% (και περισσότερο) ελληνόφωνο (κι όχι μόνο) διαδίκτυο, όλοι κοιτάνε πώς θα έχουν ένα οποιοδήποτε κέρδος (κάθε είδους, όχι μόνο οικονομικό), στο ίδιο μήκος ηλιθιότητας κινούνται και διάφορες ειδησιο-γραφικές ιστοσελίδες, έχοντας φτάσει πλέον στο σημείο οι hoax δημοσιεύσεις και οι αληθοφανείς, να υπερτερούν ώστε πλέον να μην ξέρει κανείς τι είναι αυτό που διαβάζει.
Μπορεί έξω να να καίγεται το σύμπαν από την ζέστη και την ίδια στιγμή να διαβάζεις στο διαδίκτυο για χιόνια.
Και όχι μόνο για χιόνια, αλλά και με τέτοιο τρόπο που να δημιουργούν φόβο, κάνοντας παράλληλα και πολλούς τι λέτε; Να τρέξουν στα super-markets και εμπορικά κέντρα, "αδειάζοντας τα ράφια".
Προφανώς δεν μιλάμε για κάποια συνωμοσία, μα και ούτε και τυχαία αναφερθήκαμε στον καιρό, επειδή -από την δεύτερη βδομάδα του Δεκέμβρη (2014)- κυκλοφορεί μια είδηση που έχει να κάνει με τον καιρό και συγκεκριμένα με "φονικά χιόνια".
Αν και ήδη έχει διαψευστεί, αν και αρκετοί θυμόμαστε αντίστοιχη αγγλόφωνη δημοσίευση κάποια χρόνια νωρίτερα, εν' τούτοις αυτή συνεχίζει να αναπαράγεται. Και όχι μόνο αυτό. Το θέμα είναι ότι αναπαράγεται από ιστοσελίδες δημοσιογραφικές (ή να πω δημοσιο-γραφικές;)
Ναι καλέ, από αυτές που μας ενημερώνουν με σοβαρό ύφος για όλα τα υπόλοιπα που μάχονται να δείξουν την αγωνιστικότητα των αφεντικών τους (αν προσέξετε στις μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες, σπάνια υπάρχει όνομα συντάκτη, αλλά μοστράρει παντού -σε εμφανή θέση- η φάτσα του μεγαλοδημοσιογράφου αφεντικού). Δεν έχει καμία σημασία ο πολιτικός χώρος που κινούνται. Όλοι το ίδιο κάνουν και άλλωστε αν συγκρίνετε δημοσιεύσεις ιστοσελίδων από αυτές που ανήκουν στην άκρα δεξιά, καλύπτοντας όλο το φάσμα και φτάνοντας μέχρι αυτές που κινούνται στον αριστερό κοινοβουλευτικό χώρο, θα δείτε πως υπάρχουν πάρα πολλές κοινές και κατά μια παραδοξότητα μπορεί το ίδιο θέμα (ακριβώς όμως) να το αναλύει η κάθε μια από την δική της μαχητική/επαναστατική (sic) σκοπιά.

Με περίπου τον ίδιο τίτλο λοιπόν, κυκλοφορεί αυτή η είδηση:
Παράθεση:Πρόβλεψη Αμερικανών: Η Ελλάδα θα αποκλειστεί από χιόνι τα Χριστούγεννα
Δείτε και τα αποτελέσματα που δίνει η μηχανή της Google, ξεπερνούν τις 183.000 μόνο με αυτόν τίτλο: [Google-serach]
Μια εντελώς τυχαία δημοσίευση αυτής της είδησης από μεγάλη και υποτίθεται σοβαρή ιστοσελίδα που κινείται στον αριστερό χώρο των συνιστωσών:

[IMG]oldlinkbadweather.png[/IMG]

Προσπερνάμε το γεγονός πως η δημοσίευση έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που φωνάζουν πως είναι Hoax, από τον τρόπο γραφής, τον τίτλο και την έλλειψη αποδείξεων (άμεσο link), κάναμε αυτό που υποτίθεται πως θα έπρεπε να κάνει ένας έμπειρος δημοσιογράφος, πριν δημοσιεύσει κάτι τέτοιο. Κάναμε ΕΡΕΥΝΑ.
Πηγαίνοντας απλά στην σελίδα του accuweather που αναφέρει και το άρθρο, ώστε να επιβεβαιώσουμε αυτή την σφοδρή κακοκαιρία (όχι τίποτε άλλο, μα για να λάβουμε τα μέτρα μας βρε αδελφέ). Μας πήρε λιγότερο από 1 λεπτό, ώστε να δούμε πως κατά την περίοδο που αναφέρει το "άρθρο", η καιρική πρόβλεψη έχει ως εξής:
 • 28/12/2014 - 59°51°0 in0 in -Αυξανόμενες νεφώσεις -55°44°Δευ
 • 29/12/2014 - 66°43°0.19 in0 in -Πιθανότητα μπόρας -55°44°Τρι
 • 30/12/2014 - 49°38°0.1 in0 in -Πιθανή εκδήλωση βροχής -55°44°Τετ
 • 31/12/2014 -47°35°0.28 in0 in -Λίγες μπόρες, κυρίως αργότερα -55°44°
>>>> Η σχετική σελίδα στο accuweather
και ένα σαφέστατο screen-shot:

[IMG]oldlinkbadweath.png[/IMG]
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι -ασχέτως πού ανήκουν -που ενημερώνουν και έχουν γνώμη/άποψη/θέση για κοινωνικά/πολιτικά ζητήματα.
Οι ιστοσελίδες που ενημερώνεται ο νεοέλληνας και που τις δημοσιεύσεις τους συζητάει και αναλύει με προβληματισμό.

Τον κακό τους τον καιρό.... :fap
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Η EΛ-ληνική blogόσφαιρα, ο "μακελάρης" στο Παρίσι και ο κακός τους ο ψ constantinos 6 2.557 16.11.2015 21:02
Τελευταία Ανάρτηση: Logan

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)