Hello: To Facebook θέλει να διαχειρίζεται και τις κλήσεις σου. Εσύ;
#1
[IMG]field/image/facebook_hello_003.jpg[/IMG]

Μετά τις παλαιότερες αποτυχημένες προσπάθειες του facebook να “χωθεί” στον χώρο των κινητών, η νέα του εφαρμογή, Hello, υπόσχεται να αναβαθμίσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι τους: τις επαφές σου.
Το Hello είναι μια νέα εφαρμογή από το facebook που μπορείς να εγκαταστήσεις στο κινητό σου, ώστε να βλέπεις περισσότερες πληροφορίες από το τεράστιο κοινωνικό δίκτυο οπότε κάποιος σε παίρνει τηλέφωνο.

Ποιος είναι, γιατί είναι, τι λένε οι άλλοι πως είναι;

Απορίες και ερωτήσεις όπως αυτές, καθώς και, φυσικά, η αναμενόμενη απάντηση στο “πως είναι η αφεντομουτσουνάρα του σύμφωνα με την τελευταία selfie που ανέβασε εκεί;” βρίσκουν απάντηση μέσα από το Hello.

Έτσι, το Facebook “αναβαθμίζει” με πρόσθετες πληροφορίες τις επαφές που υπάρχουν ήδη στο κινητό σου, προσθέτοντας φωτογραφίες, social updates, σχόλια από άλλους, υπενθυμίσεις για γενέθλια… Γενικά, όσα θα περίμενες να συναντήσεις στο ίδιο το Facebook, αν ήταν… ο dialer ή η “εφαρμογή επαφών” του κινητού σου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι:

Συγχρονισμένη λίστα επαφών
Η λίστα επαφών που έχεις στο κινητό σου συγχρονίζεται με τη λίστα επαφών του facebook, και το αντίστροφο. Έτσι, εσύ μπορείς να βλέπεις στο κινητό σου τις φωτογραφίες που ανέβασαν στο Facebook οι επαφές σου, αλλά και το αντίστροφο (που πάντα ξεχνάμε οι περισσότεροι), το… Facebook να βλέπει “ποιές επαφές ακριβώς είχες στο κινητό σου”.
Και, φαντάζομαι, και πότε πήρες την καθεμιά τηλέφωνο, πόσο μίλησες, ποιόν ΔΕΝ παίρνεις τηλέφωνο σχεδόν ποτέ, ποιός σε παίρνει μα εσύ κάνεις πως δεν ακούς κ.λπ. Χρήσιμες πληροφορίες – για το Facebook. Κάτι θα βρει να τις κάνει, αϊμ σούρ.

Αναγνώριση κλήσης
Το… αναμενόμενο απο τον global χαφιέ της οικουμένης, που έχει πια πλήθος στοιχείων για όλους μας: σε παίρνει τηλέφωνο κάποιος που δεν έχεις καταχωρημένο στην συσκευή σου, ο οποίος όμως έχει προφίλ στο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο; Το Hello θα φροντίζει να σου δείχνει τουλάχιστον το όνομα και μια φωτογραφία του, ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχει στα προσωπικά του στοιχεία σχετικά με το “τι θέλει να μοιράζεται με άλλους”.
Δωρεάν κλήσεις VoIP

Ξέρεις, “αυτό που μπορείς να κάνεις ήδη μέσα από το Skype”, αλλά και με δεκάδες άλλες εφαρμογές. Μόνο που εδώ θα το κάνεις με την στάμπα του facebook. Εγγύηση.

Παρεμπόδιση κλήσεων
Σε παίρνει τηλέφωνο κάποιος ενοχλητικός, που έχει ήδη ενοχλήσει και άλλες επαφές σου, που με την σειρά τους τον έχουν μπλοκάρει; Το Hello θα σου παρουσιάζει επιλογή για να μπορείς να τον μπλοκάρεις και εσύ, ενώ αν… το κακό εχει παραγίνει, και έχει αποδειχθεί τρισμέγιστος… τρολαδόρος, θα φροντίζει να τον μπλοκάρει αυτόματα, δίχως καν να χρειάζεται κάποια δική σου παρέμβαση για αυτό.

Business Search
Μια… επαγγελματική μπάρα αναζήτησης, στο ανώτερο τμήμα της εφαρμογής, σου επιτρέπει να ψάχνεις όχι μόνο για φίλους σου στο facebook και επαφές που έχεις ήδη στον κατάλογο σου, αλλά για οποιονδήποτε, καθώς και για επιχειρήσεις, που έχουν καταχωρημένα τα στοιχεία τους στο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο.

Συγκλονίστηκες, έτσι;
Άϊντε, τρέχα να το εγκαταστήσεις. Τσάμπα είναι (γιατί άαααραγε;!)…

>>> η ιστοσελίδα του Hello
Πηγή: unregistered
 Σοβαρότητα (λέμε τώρα…), διαφάνεια (ΤΩΡΑ!) και Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.
  Απάντηση
#2
To τραγικότερο όμως είναι πως αυτό το πράγμα διαφημίζεται σαν τρελό από παντού σχεδόν. Ακόμα και τις γνωστές πανάθλιες σελίδες που υποτίθεται μιλάνε για ασφάλεια και privacy:

[IMG]field/image/fb-h.png[/IMG]

Και που ως πηγή σε άρθρα τους έχουν το (ΚΑΜΙΑΣ σχέσης με την τεχνολογία) φαντασιόπληκτο και χρυσαυγίτικο defencenet:


[IMG]2015/04/23/screenshot-1.png[/IMG]
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Δεν θα με βρεις στο Facebook - You won't find me on Facebook Ammer 1 1.300 08.06.2013 19:14
Τελευταία Ανάρτηση: Nikos

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)