Καλησπέρα πρόβλημα με scanner
#1
Καλησπέρα , θα ήθελα αν ξέρει κάποιος βοήθεια , αγόρασα ένα καινούριο λάπτοπ msi ge72 2qe και έχω ένα παλιό scanner canon canoscan n670U lide 2 , το οποίο στο παλιό μου λαπτοπ δουλέυει με το simplescan ,xsane ,skanlite κτλ , στο καινούργιο το βλέπει το simplescan το μοντέλο αλλά μόλις το βάλω να δουλέψει δεν κάνει τίποτα . Από ότι έψαξα λίγο μάλλον είναι θέμα usb3 host , ακόμη και απενεργοποιόντας το XHCI στο bios καμία αλλάγη . Το vuescan το βλέπει κανονικά . kde plasma 5.4.1 , QT version 5.5.0 , kernel version 3.18.21.1-manjaro , 64 bit , αν έχει κανείς καμιά ιδέα .
  Απάντηση
#2
Μπορείς μέσα από το terminal να καλέσεις το πρόγραμμα σάρωσης και να δεις τι τυχόν μηνύματα λάθους θα εμφανισει.

Με μια γρήγορη ματιά βρήκα κι αυτό
https://forum.manjaro.org/index.php?topic=14006.0
  Απάντηση
#3
Ευχαριστώ αν και δεν έβγαλα άκρη , και στο simplescan και στο terminal φαίνεται το scanner αλλά δεν εκκινεί , σε ένα αρχαίο λάπτοπ που έχω με crunchbang σκανάρει κανονικά , από ότι είδα στα forum του manjaro το πρόβλημα είναι στα καινούργια μηχανήματα το usb3 host , αλλά ακόμη και usb hub δοκίμασα για να υποχρεώσω το hub να δουλέψει σε usb 2 αλλά τίποτα , πάντως έχω μουλαρώσει και το ψάχνω , σε ένα dell xps l702x που έχω σκανάρει κανονικά . Ευχαριστώ και αν σκεφτείς ωστόσο τίποτα άλλο το δοκιμάζουμε . Καλό βράδυ .
  Απάντηση
#4
δεν ξέρω πώς λύνεται το οποιο πρόβλημα αλλα αθάνατο αυτό το μηχάνημα
  Απάντηση
#5
nikolas04, post: 19218, member: 1619 είπε κι ελάλησε:Ευχαριστώ αν και δεν έβγαλα άκρη , και στο simplescan και στο terminal φαίνεται το scanner αλλά δεν εκκινεί , σε ένα αρχαίο λάπτοπ που έχω με crunchbang σκανάρει κανονικά , από ότι είδα στα forum του manjaro το πρόβλημα είναι στα καινούργια μηχανήματα το usb3 host , αλλά ακόμη και usb hub δοκίμασα για να υποχρεώσω το hub να δουλέψει σε usb 2 αλλά τίποτα , πάντως έχω μουλαρώσει και το ψάχνω , σε ένα dell xps l702x που έχω σκανάρει κανονικά . Ευχαριστώ και αν σκεφτείς ωστόσο τίποτα άλλο το δοκιμάζουμε . Καλό βράδυ .

Μήπως είναι απλά θέμα kernel; Συνήθως με τα προϊόντα της cannon το πρόβλημα είναι τα προγράμματα οδήγησης της συσκευής (drivers). Άκου τι άλλο σκέφτομαι. Εσύ έχεις ένα καινούργιο μηχάνημα με καινούργιο λειτουργικό και θες να συνδέσεις παλιό hardware. Αν δεν βαριέσαι φτίαξε στον υπολογιστή σου ένα virtual box στο οποίο θα κάνεις εγκατάσταση το crunchbang. Από εκείνο προσπάθησε να δεις αν τρέχει ο σαρωτής.. Επίσης, θα πρέπει να κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις usb συσκευές μέσα στο virtual box.

Πάντως αν δεις πως δεν γίνεται κάτι, ξέχνα το για λίγο, κάνε κάτι άλλο και ξαναπροσπάθησε κάποια στιγμή που θα είσαι πιο φρέσκος. Ψυχραιμία βασικό!
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Drivers για Epson scanner και Canon εκτυπωτή nith1717 7 1.988 03.10.2016 17:11
Τελευταία Ανάρτηση: nith1717

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)