Βοηθήστε στην συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες
#21
Και μια που είμαστε στο προσφυγικό ακούστε και αυτό. Οι Ολλανδικές αρχές και οι αρχές του Βελγίου προσπαθούν να συνεργαστούν γιατί πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο στις χώρες τους χρησιμοποιούν διαφορετικά αεροδρόμια για να πηγαίνουν διακοπές στις χώρες τους από όπου και φύγανε. Οι έχοντες άσυλο στο Βέλγιο στο αεροδρομίου της Ολλανδίας και το αντίστροφο. Υποτίθεται ότι φύγαν από τις χώρες τους γιατί κινδύνευαν, έτσι οι αρχές των χωρών αυτών Ολλανδίας, Βελγίου σκέφτονται να τιμωρήσουν τους παραβάτες. Μάλλον θα τους δίνουν λιγότερα επιδόματα για να μην κάνουν τουρισμό. Μιλάμε για πρόσφυγες πολυτελείας!
  Απάντηση
#22
Salokin, post: 26168, member: 1602 είπε κι ελάλησε:παράγραφος_1 () {
Θέλω να ελπίζω πως κατάλαβες ότι ειρωνεύομαι τους Αίλυνες που χαρακτηρίζουν την υποστήριξη προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως ρατσισμό ενάντια στους Έλληνες, τη στιγμή που οι ίδοι (οι Αίλυνες) δεν κάνουν τίποτα ούτε για τους μεν, αλλά συνήθως ούτε και για τους δε...
}

Αν όντως το κατάλαβες, για κάνε πενηνταράκια το ζόρι που τραβάς. Αν δεν το κατάλαβες, ξαναδιάβασε την προηγούμενη ακριβώς παράγραφο σε αυτό το ποστ. Πάντως ακόμα και οι ίδιοι οι Άίλυνες το 'πιασαν κι έσπευσαν να "τοποθετηθούν" για να προασπίσουν τη στάση τους, όπως μπορείς να δεις στα προηγούμενα ποστ. Αφού κι Αίλυνες κατάλαβαν, μπορείς κι εσύ...


να στο κάνω και αλλιώς, για να μη γλιτώσεις με τίποτα:

while(!understand()) {
παράγραφος_1();
}

Καλό ε;

Ελπίζω να μη λουπάρεις εσαεί :)

Κλείνοντας: Η συλλογή ειδών ανάγκης για πρόσφυγες, έχει στόχο την παροχή άμεσης βοήθειας σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που έχει μεγάλη ανάγκη: Τους πρόσφυγες.

Δεν αποκλείει ανθρώπους με βάση εθνικά κριτήρια, απλά κάνει φόκους σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται άμεσα βοήθεια. Τι να κάνουμε, κάποιοι τρέχουν γι αυτό.

Υπάρχουν και διάφορες άλλες κινήσεις και προσπάθειες που τρέχουν διαχρονικά για τη βοήθεια πχ των απόρων, ή κρατουμένων σε φυλακές χωρίς εισόδημα, επίσης χωρίς αποκλεισμούς βάσει εθνικών κριτηρίων. Κάποιοι τρέχουν ΚΑΙ γι αυτό.

Τώρα, αν κάποιος θέλει να κάνει αντίστοιχες κινήσεις με φόκους σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων με εθνικό κριτήριο, μπορεί να το κάνει, όπως νομίζει... Αν και επειδή υπάρχει ήδη ένας οργανισμός που το τρέχει αυτό, ίσως θα πρέπει να σκεφτεί την συμπόρευσή του με αυτόν. Ο οργανισμός αυτός ονομάζεται Χρεισύ Αβγοί.

Αν αυτό είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει κανείς και προκαλεί τόση απορία, τόση έκπληξη και αφιερώνετε μερικοί τόσο χρόνο να ζητάτε εξηγήσεις ή να αντιδράτε στα προφανή, τότε θα πρέπει να σκεφτώ σοβαρά να ανοίξω ένα φροντιστήριο σε στυλ argument clinic (
) να χεστώ στο τάληρο να τα διαθέσω για να ανακουφιστούν μερικοί πρόσφυγες.

Καλό βράδυ και ψηλά τις σημαίες σας...

Πρώτον το ότι πρέπει να είναι ενταγμένος σε ένα ανθελληνικό πλαίσιο - έτσι για να γουστάρεις εσύ - ο οποιοσδήποτε αλληλέγγυος, είναι απλά μεγίστη μαλακία και υποκρισία. Στην πραγματικότητα τις αιτιάσεις θες να προβάλεις και να καμώνεσαι ότι κάνεις κάτι. Αλλιώς θα δεχόσουν και αυτόν που "τολμά" είτε να αμφισβητήσει προθέσεις, είτε να αναρωτηθεί ή να ρωτήσει αν είναι ρατσισμός το να αποκλείονται άλλρε ρυπαθείς ομάδες για τις οποίες δεν ξέρω καμία πρωτοβουλία να έχει παρθεί ποτέ είτε από τον αναρχικό χώρο, είτε από τον ευρύτερο αριστερό.
Δεύτερον. Να δηλώνεις ότι τα άλλα κράτη δεν θα κάνουν τίποιτα για τους μετανάστες και καπάκι να ειρωνεύεσαι τους Έλληνες
οι οποίοι είτε ως κράτος, είτε ως φορολογόμενοι, είτε με τη φυσική τους παρουσία και εργασία έχουν προσφέρει τα μέγιστα στους νετανάστες είναι όχι απλά μαλακία αλλά ξεφτίλα.
Τρίτον έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και είσαι κάργα αντιπαθής. Το ύφος που μιλάς και οι ειρωνίες είναι το τεκμήριο.
Ο τρόπος που γράφεις τη λεξη Έλληνας δείχνει κάργα κόμπλεξ. Σε πληροφορώ ότι δεν είναι τόσο αγράμματοι οι χρυσαυγίτες.
ότι έχω δει πολλούς ακορθογραφους και αμόρφωτους αναρχικούς που μάλιστα θα εκλογικεύσουν την αμορφωσιά τους παρουσιάζοντάς την ως ανατρεπτική στάση ζωής. Δεν είσαι καλύτερος από τους χρυσαυγίτες ρε φίλε.
  Απάντηση
#23
Πράος, post: 26170, member: 1459 είπε κι ελάλησε:Πρώτον το ότι πρέπει να είναι ενταγμένος σε ένα ανθελληνικό πλαίσιο - έτσι για να γουστάρεις εσύ - ο οποιοσδήποτε αλληλέγγυος, είναι απλά μεγίστη μαλακία και υποκρισία. Στην πραγματικότητα τις αιτιάσεις θες να προβάλεις και να καμώνεσαι ότι κάνεις κάτι. Αλλιώς θα δεχόσουν και αυτόν που "τολμά" είτε να αμφισβητήσει προθέσεις, είτε να αναρωτηθεί ή να ρωτήσει αν είναι ρατσισμός το να αποκλείονται άλλρε ρυπαθείς ομάδες για τις οποίες δεν ξέρω καμία πρωτοβουλία να έχει παρθεί ποτέ είτε από τον αναρχικό χώρο, είτε από τον ευρύτερο αριστερό.
Δεύτερον. Να δηλώνεις ότι τα άλλα κράτη δεν θα κάνουν τίποιτα για τους μετανάστες και καπάκι να ειρωνεύεσαι τους Έλληνες
οι οποίοι είτε ως κράτος, είτε ως φορολογόμενοι, είτε με τη φυσική τους παρουσία και εργασία έχουν προσφέρει τα μέγιστα στους νετανάστες είναι όχι απλά μαλακία αλλά ξεφτίλα.
Τρίτον έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου και είσαι κάργα αντιπαθής. Το ύφος που μιλάς και οι ειρωνίες είναι το τεκμήριο.
Ο τρόπος που γράφεις τη λεξη Έλληνας δείχνει κάργα κόμπλεξ. Σε πληροφορώ ότι δεν είναι τόσο αγράμματοι οι χρυσαυγίτες.
ότι έχω δει πολλούς ακορθογραφους και αμόρφωτους αναρχικούς που μάλιστα θα εκλογικεύσουν την αμορφωσιά τους παρουσιάζοντάς την ως ανατρεπτική στάση ζωής. Δεν είσαι καλύτερος από τους χρυσαυγίτες ρε φίλε.


Δεν ξέρεις καμία πρωτοβουλία που να έχει παρθεί για μη πρόσφυγες από αριστερούς / αναρχικό χώρο; Τότε ξέρεις πολύ λίγα, και καλό θα είναι να αρχίσεις να μαθαίνεις. Κακώς βάζεις πολιτικό πρόσημο σε τέτοιες κινήσεις αν και ως επί τω πλείστων, μάλλον από τις πολιτικές ομάδες που εσύ αποκλείεις επανδρώνονται. Γιατί εγώ ξέρω για ανοιχτές κουζίνες, διανομή τροφίμων, επανασυνδέσεις ρεύματος, αποκλεισμούς δικαστικών λειτουργών από πλειστηριασμούς σπιτιών, μπλοκάρισμα επιχειρήσεων που έκαναν μαζικές ή άλλες άδικες απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζομένων, κινητοποιήσεις ενάντια σε εργοδοτική αυθαιρεσία, συλλογή ρούχων για αστέγους, δωρεάν "παιδικούς σταθμούς" και δραστηριότητες για παιδιά που οι γονείς δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά, δωρεάν "φροντιστήριο" για τα παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, δωρεάν μαθήματα μουσικής και ξένων γλωσσών... Ακόμα και εθελοντική εργασία σε κρατικά ορφανοτροφεία και δομές. Θα σε σοκάρει ίσως, αλλά ανάμεσα στους εθελοντές αυτούς που πραγματικά εργάζονται χωρίς ΚΑΝΕΝΑ όφελος, οι βασιλικοί/χουντικοί/φιλελέδες ή "νοικοκυραίοι", είναι μειοψηφία... Αν εσύ δεν έχεις ακούσει ποτέ τίποτα από αυτά, μάλλον κωφεύεις... Περαστικά σου λοιπόν. Αν και το να μπαίνεις να κράζεις γιατί οι άλλοι δεν κάνουν κάτι, είναι υποκριτικό: Ιδού πεδίο δόξας λαμπρό: Βγες στο δρόμο και οργάνωσε δράσεις ΕΣΥ για αναξιοπαθούντες. Όλα τα άλλα είναι κο-κο-κο...

Δεύτερον, δεν είπα πως τα άλλα κράτη δεν θα κάνουν κάτι: είπα πως θα κάνουν αυτό και μόνο αυτό που τα συμφέρει. Πχ να ανανεώσουν το εργατικό τους δυναμικό όσο ακριβώς χρειάζονται σε έναν πληθυσμό που γερνά. Αυτό που είπα είναι πως, το πόσους θα πάρουν, δεν εξαρτάται από το πόσο θέλει ο κάθε "καλόκαρδος" Αίλυνας να τους ξεφορτωθεί. Για παράδειγμα δες τα demographics της Γερμανίας, όπου το 30% του πληθυσμού έχει background προσφύγων - μεταναστών 1ης ή 2ης γενιάς. Η Γερμανία κάθε δεκαετία απορροφά ένα μεγάλο μεταναστευτικό / προσφυγικό ρεύμα από τον 2ο ΠΠ και μετά. Ο λόγος δεν είναι τα "φιλάνθρωπα" αισθήματα 3ων, αλλά οι ανάγκες της ανθούσας βιομηχανίας που διψούσε για φτηνά χέρια. Σαφές;

Τρίτον, αν καταλάβαινες τι διαβάζεις, θα είχες προσέξει πως αναφέρθηκα και σε "Αίλυνες" αλλά και σε Έλληνες. Ναι, όσο και αν δεν σου αρέσει, υπάρχει και η κατηγορία των Αιλύνων και σε αυτούς ακριβώς αναφερόμουν ειρωνικά, όταν έγραφα πως εκμεταλλεύονται στο φουλ "πατριωτάκια" τους Έλληνες που βρέθηκαν τα τελευταία 4-5 χρόνια χωρίς φράγκο στην Ευρώπη. Μπες και διάβασε σχετικές καταγγελίες πχ που έχουν κάνει ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, κομματικές οργανώσεις αλλά και άλλοι. Το κόμπλεξ το έχουν όσοι βλέπουν επιλεκτικά μόνο "Αίλυνες" και δε βλέπουν το Έλληνες, όταν έγραφα και τα 2... Όπως κόμπλεξ έχουν όσοι ακούν επιλεκτικά ή κωφεύουν σε διάφορες δράσεις για τις οποίες "δεν έχουν ακούσει ποτέ"... Ψάρι για τα ματάκια όσων δεν είδαν, μπατονέτες για τα αυτάκια όσων δεν άκουσαν, και για όσους τραβάνε ζόρι... υπομονή.

Τέλος μου είναι παντελώς αδιάφορο αν με συμπάθησες ή όχι. Κρίμα που αδυνατείς να καταλάβεις ένα απλό ποστ και χρειάζεται να στο εξηγώ τόσο. Δεν είναι δα και κανένα δοκίμιο. Αν δυσκολεύεσαι όμως με αυτά τα κείμενα, κυκλοφορούν και τα "Κλασικά εικονογραφημένα". Φυσικά όσο αδυνατείς ή δε θέλεις να καταλάβεις τα παραπάνω, το να με συγκρίνεις με χρυσαυγίτη δε με σοκάρει. Ό,τι καταλαβαίνει κανείς... όσο μπορεί... Πάντως συνέχισε να προσπαθείς, μην απογοητεύεσαι.

ΥΓ: Αντιπροσωπευτικό δείγμα "Αίλυνα" βλέπεις και παραπάνω: Αυτός που πριν 3 ποστ έκανε υποτιθέμενες προτάσεις "για το καλό των προσφύγων", τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για πρόσφυγες που δεν είναι πρόσφυγες, αλλά τουρίστες... σε ένα θρεντ που προτρέπει κόσμο να δώσει παλιά ρούχα ή άλλα άχρηστα γι πράγματα που ίσως είναι πολύ χρήσιμα για τους πρόσφυγες. Αν εγώ συντασσόμουν έστω και έμμεσα με ένα τέτοιο άτομο, θα προβληματιζόμουν.
  Απάντηση
#24
Πράος, post: 26170, member: 1459 είπε κι ελάλησε:για τις οποίες δεν ξέρω καμία πρωτοβουλία να έχει παρθεί ποτέ είτε από τον αναρχικό χώρο, είτε από τον ευρύτερο αριστερό.
Είσαι άδικος. Πολλές δομές δέχονται και άστεγους και άπορους και τα πάντα όλα, από πολύ πριν ξεκινήσει το προσφυγικό. Αυτό που ξεχνάς όμως, όπως και όλοι όσοι ακολουθούν την ίδια λογική, είναι ότι ο Έλληνας βρίσκεται στη χώρα του. Δεν ξεσπιτώθηκε από πόλεμο. Υπάρχουν δομές που τον στηρίζουν (π.χ. τα κοινωνικά παντοπωλεία), θεσμοί που τον προστατεύουν, επιδόματα που μπορεί να πάρει και άλλα διάφορα. Ο πρόσφυγας δεν έχει τίποτα από αυτά αλλά εξαρτάται κυριολεκτικά από την καλή διάθεση των άλλων. Ναι, δεν τους καλύπτουν όλους τα παραπάνω αλλά γι' αυτό κατηγόρησε το ίδιο το κράτος, την εκάστοτε κυβέρνηση και όσους την εξέλεξαν, όχι ανθρώπους που προσπαθούν να βοηθήσουν. Άλλοι παίρνουν πρόσφυγες στα σπίτια τους και τους προσφέρουν ένα πιάτο φαί κι ένα κρεβάτι. Τι σε εμποδίζει εσένα (και τον κάθε εσένα) να πάρεις στο σπίτι σου έναν άστεγο και να κάνεις το ίδιο; Τίποτα δε σε εμποδίζει. Αλλά δεν το έκανες ποτέ (δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά). Όπως δεν το έκανε και ο ρατσιστής που στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει αν υπάρχει βοήθεια προς Έλληνες αλλά να πάψει να υπάρχει προς ξένους.

Πράος, post: 26170, member: 1459 είπε κι ελάλησε:τους Έλληνες οι οποίοι είτε ως κράτος, είτε ως φορολογόμενοι, είτε με τη φυσική τους παρουσία και εργασία έχουν προσφέρει τα μέγιστα στους μετανάστες
«Οι Έλληνες» δεν έχουν προσφέρει τίποτα. Κάποιοι Έλληνες σκίζονται να σώζουν ζωές στις θάλασσες, θυσιάζοντας ακόμα και το μεροκάματο, κάποιοι άλλοι θησαυρίζουν μέσω των ΜΚΟ, κάποιοι τρίτοι είναι «αλληλέγγυοι» αλλά μόνο στα λόγια και από το πληκτρολόγιο, κάποιοι τέταρτοι ξερνάνε ρατσισμό από τα καφενεία μέχρι τα φόρα και κάποιοι πέμπτοι αλυσοδένουν, ξυλοκοπούν και σκοτώνουν ανθρώπους άλλου χρώματος και εθνικότητας. Κι ένα μεγάλο μέρος απλά χέστηκε αν ψοφήσει ο άλλος, είτε είναι Έλληνας είτε όχι, κατά το γνωστό "εμείς να είμαστε καλά".

Στην τελική όμως, πόσο διαφορετικά θα ήταν άραγε τα πράγματα αν το βουλώναμε όλοι και ο καθένας βοηθούσε όποιον μπορεί, όπως μπορεί; Αλλά όχι, πρέπει να επιβεβαιώνουμε όπου βρεθούμε και σταθούμε το ότι είμαστε άνοα ζώα, μαλώνοντας μεταξύ μας και εγκαλώντας ανθρώπους γιατί βοηθούν τον τάδε και όχι το δείνα.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#25
Οι πρόσφυγες δεν είναι καλύτεροι άνθρωποι, πονεμένοι είναι από τις συνθήκες και τις καταστάσεις. Ο άνθρωπος από την φύση του είναι εκμεταλλευτής κοιτάει πως να επωφεληθεί την κάθε στιγμή ώστε να αναδειχθεί κοινωνικά που στην σημερινή εποχή σημαίνει οικονομικά.
Στόχος των περισσότερων ανθρώπων είναι να ζουν καλύτερα από τον διπλανό τους αφού το δείχνουν καθημερινά στο πως τρώνε, πίνουνε, ντύνονται κτλ. Ο πρόσφυγας όπως και ο κάθε άνθρωπος εάν τον αφήσεις αχαλίνωτο θα επαληθεύσει το γνωμικό “δώσε θάρρος στον χωριάτη θα ανέβει και στο κρεβάτι”, κάτι που το ζούνε αυτήν την στιγμή στην Σουηδία, αφού τους βρήκανε καλοπροαίρετους λαπάδες τους Σουηδούς, οι σκληροτράχηλοι από καταστάσεις πρόσφυγες.
Η ισορροπία και το μέτρο είναι απαραίτητα σε μια κοινωνία για να ευημερήσει. Η Ευρώπη βιώνει και καρπώνεται τα λάθει του παρελθόντος. Περαστικά της.
  Απάντηση
#26
Soulrain Falls, post: 26173, member: 1313 είπε κι ελάλησε:Είσαι άδικος. Πολλές δομές δέχονται και άστεγους και άπορους και τα πάντα όλα, από πολύ πριν ξεκινήσει το προσφυγικό. Αυτό που ξεχνάς όμως, όπως και όλοι όσοι ακολουθούν την ίδια λογική, είναι ότι ο Έλληνας βρίσκεται στη χώρα του. Δεν ξεσπιτώθηκε από πόλεμο. Υπάρχουν δομές που τον στηρίζουν (π.χ. τα κοινωνικά παντοπωλεία), θεσμοί που τον προστατεύουν, επιδόματα που μπορεί να πάρει και άλλα διάφορα. Ο πρόσφυγας δεν έχει τίποτα από αυτά αλλά εξαρτάται κυριολεκτικά από την καλή διάθεση των άλλων. Ναι, δεν τους καλύπτουν όλους τα παραπάνω αλλά γι' αυτό κατηγόρησε το ίδιο το κράτος, την εκάστοτε κυβέρνηση και όσους την εξέλεξαν, όχι ανθρώπους που προσπαθούν να βοηθήσουν. Άλλοι παίρνουν πρόσφυγες στα σπίτια τους και τους προσφέρουν ένα πιάτο φαί κι ένα κρεβάτι. Τι σε εμποδίζει εσένα (και τον κάθε εσένα) να πάρεις στο σπίτι σου έναν άστεγο και να κάνεις το ίδιο; Τίποτα δε σε εμποδίζει. Αλλά δεν το έκανες ποτέ (δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά). Όπως δεν το έκανε και ο ρατσιστής που στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει αν υπάρχει βοήθεια προς Έλληνες αλλά να πάψει να υπάρχει προς ξένους.

Και καλά κάνεις γιατί με τον γιο μου και τη μάνα του είχαμε πάει στον Πειραιά και κανονίσαμε να φιλοξενήσουμε μία οικογένεια
με δυο μωρά. Δεν τους είχα στο δικό μου σπίτι γιατί δεν χωράει τίποτα ούτε εμάς και τα μωρά μας. Βοηθπούσα σε θέματα κουβαλήματος και άλλα.

Στα κοινωνικά παντοπωλεία και σε όλα αυτά δεν έχω πρόβλημα. Τα διαλαλούμε κιόλας και τα ενισχύουμε. Έχω πρόβλημα με τη ξύλινη γλώσσα όπου μου κάνει κλικ για επαγγελματίες ιδεολόγους. Δεν φταίω εγώ. Οι συνειρμοί που μου έρχονται φταίνε.
Αυτός που λες ότι έδεσε ξένο στο εφετείο οριστικοποιήθηκε η ποινή του και έγινε εδώ το σκηνικό στην περιοχή που μένω. Ένα καθίκι είναι.
Όμως κάπου πρέπει να ξεχωρίσουμε την ήρα απ το στάρι. Πχ στην Ειδομένη που τους καλλιεργούσανε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα όπου να ναι, δείχνει ότι έπαιξαν μαζί τους και σε εγκληματικό βαθμό.
Δεν αμφισβητώ την πρωτοβουλία. Αλλά το πλαίσιο όπως είπα πριν που πρέπει να έχει τον κώδικα που θέτουν κάποιοι. όχι στο πρώτο ποστ που ξεκίνησε το νήμα. Αλλά αναφέρομαι συγκεκριμένα σε αυτόν που αναφέρεται απαξιωτικά στους Έλληνες
και φυσικά με το ύφος που είναι γνώριμο σε συγκεκριμένο ιδεολογικο-πολιτικό ρεύμα.

Ο Ασύνορος τέλος κάνει το λάθος προσπαθεί να δικαιώσει την ιδεοληψία του ενάντια στην πραγματικότητα. Προκειμένου δηλαδή να δεχτεί ότι μιλάμε για νεκρούς ή φρικαρισμένους από τραγωδία που βιώνουν κάποιοι άνθρωποι, θα σου παρουσιάσει έναν αλλοδαπό που του είναι μισητός γι αυτό που κάνει. Κάποιος που βίασε μια φοιτήτρια ας πούμε, θα βάλει μια προβοκατόρικη φωτογραφία που παρουσιάζει τους πρόσφυγες σαν μαλάκες.
  Απάντηση
#27
Και γιατί βοήθησες αυτή την οικογένεια με τα δύο μωρά κι όχι κάποια άλλη με τρία ή μια τρίτη με έναν ανάπηρο; Ήταν Έλληνες αυτή η οικογένεια; (Προφανώς δε θέλω απάντηση και μακάρι να συνεχίσεις να βοηθάς. Απλά προσπαθώ να σου δείξω ότι αυτή η χαζή «λογική» μπορεί να εφαρμοστεί παντού και πνίγει τα πάντα, αν την αφήσουμε).

Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι. Όπως ο ρατσιστής παρουσιάζει συγκεκριμένα γεγονότα με συγκεκριμένο τρόπο για να «επικυρώσει» αυτό που πιστεύει, έτσι και κάποιος από την άλλη πλευρά θα κάνει το ίδιο για να προβάλει τη δική του ιδεολογία. Και ανάλογα, όπως εσύ π.χ. βοηθάς, έτσι και κάποιος άλλος συμπατριώτης σου «βοηθάει» με το να χρεώνει πρόσφυγες για να φορτίσουν ένα κινητό. Αυτοί που βοηθούν πραγματικά, το κάνουν ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και δε ζητάει κανένας δήλωση φρονημάτων. Αυτοί όμως ούτε φαίνονται πολύ, ούτε ακούγονται. Οι τενεκέδες ακούγονται εκατέρωθεν, γιατί είναι άδειοι και κάνουν θόρυβο.

Προσπάθησε να καταλάβεις όμως ότι οι απαξιωτικές αναφορές δεν είναι προς όλους τους Έλληνες αλλά προς συγκεκριμένες υποκατηγορίες, γι' αυτό άλλωστε και οι παραλλαγμένες ονομασίες. Είναι, αν θέλεις, το αντίβαρο στον κάθε «πατριώτη» (πρόσεξε τα εισαγωγικά) που λέει ότι οι Έλληνες είναι καλοκάγαθοι, φιλόξενοι, δεκτικοί κλπ. Κάποιοι όντως είναι. Πολλοί άλλοι όμως είναι ρατσιστές, μισαλλόδοξοι, παρτάκηδες και τόσα άλλα. Και ακριβώς επειδή πρέπει να ξεχωρίζουμε την ήρα από το στάρι, χρησιμοποιείται εσκεμμένα ο χαρακτηρισμός «Αίλυνες» και αντίστοιχοι, οι οποίοι πατάνε μεν σε στερεότυπα αλλά δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα και ένας από τους λόγους που χρησιμοποιούνται είναι για να ενοχλήσουν όσους (αισθάνονται ότι) εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες. Δεν είναι ίσως ο σωστός τρόπος, είναι όμως ένας τρόπος.

Το θέμα όμως δεν είναι το πώς θα τους αποκαλούμε. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν, ο πληθυσμός τους αυξάνεται συνεχώς και κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό. Και την ίδια στιγμή υπάρχουν στη χώρα άνθρωποι, Έλληνες και μη, που αδυνατούν να καλύψουν βιοτικές ανάγκες. Και γι' αυτούς πρέπει να γίνει κάτι, χωρίς να τους ζητάμε ταυτότητα. Το αν εσύ κι εγώ για παράδειγμα διαφωνούμε στις ιδέες και το ύφος, δεν αφορά, δεν είναι ευθύνη και δε θα πρέπει να το κάνουμε πρόβλημα εκείνου που υποφέρει, είτε Έλληνας είναι αυτός, είτε Σύριος, είτε Κλίνγκον.
Το άπλυτο κορμί το πλένεις. Καθαρίζει. Η βρόμικη ψυχή πώς πλένεται;
  Απάντηση
#28
Οι άνθρωποι του θεού Ευρωπαίοι, τώρα θυμούνται την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό, όταν οι προγονοί τους πωλούσαν στα σκλαβοπάζαρα του κόσμου τους τότε πρόσφυγες και μετανάστες. Έτσι τώρα καρπώνονται τους δούλους τους, που τους μαθαίνανε την γλώσσα τους, για να κάνουν τις δουλειές στις φυτείες και μπουντρούμια των ορυχείων. Πάλι τώρα για τα συμφέροντά τους κάνουν τους πολέμους στην μέση ανατολή για τους διαδρόμους της ενέργειας, από όπου προέρχονται τα κύματα των προσφύγων και όχι μόνο. Και που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι στους κρυόκωλους Ευρωπαίους αφού έχουν φτιάξει υποδομές ανθρώπινες για να ζούνε στο ψυχρό περιβάλλον, ώστε να μην χρειαστεί δελεασμένοι να μετοικήσουν στα θερμότερα και πιο ανθρώπινα κλίματα του νότου.

Κατά τα άλλα παιχνίδι να γίνεται και να μετακυλίονται οι ευθύνες στους πολίτες και όχι στο επίσημο κράτος που και τα μέσα έχει αλλά και τις υποδομές εάν θέλει. Για την Ελλάδα μιλάω.
Δεν γεννήθηκε κάποιος χρυσαύγουλος τα μνημόνια τον κάνανε. Γιατί πριν τα μνημόνια δεν υπήρχαν χρυσαύγουλοι ή δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί.

Όλο για αγάπη τραγουδάμε, γράφουμε και όλα τα ωραία του κόσμου, μήπως γιατί ποτέ δεν τα είχαμε, αλλά ούτε και θα τα αποκτήσουμε;

Τέλος πάντων αφού είμαστε τόσο καλοί γιατί είναι τόσο χάλια ο κόσμος; Ωέοο....;

Εάν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα βοηθώντας τον συνάνθρωπό σου κάνε το, εάν είναι να το κάνεις από τύψεις καλύτερα άστο γιατί δεν θα βγει σε καλό.

Όποιο άτομο πιστεύει ότι θα πάνε τα πράγματα καλύτερα πλανάται, αυτό που έρχεται είναι σύγκρουση και καταστροφή που η ανθρωπότητα ποτέ δεν γνώρισε μέχρι σήμερα.
  Απάντηση
#29
asinoro, post: 26169, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Και μια που είμαστε στο προσφυγικό ακούστε και αυτό. Οι Ολλανδικές αρχές και οι αρχές του Βελγίου προσπαθούν να συνεργαστούν γιατί πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο στις χώρες τους χρησιμοποιούν διαφορετικά αεροδρόμια για να πηγαίνουν διακοπές στις χώρες τους από όπου και φύγανε. Οι έχοντες άσυλο στο Βέλγιο στο αεροδρομίου της Ολλανδίας και το αντίστροφο. Υποτίθεται ότι φύγαν από τις χώρες τους γιατί κινδύνευαν, έτσι οι αρχές των χωρών αυτών Ολλανδίας, Βελγίου σκέφτονται να τιμωρήσουν τους παραβάτες. Μάλλον θα τους δίνουν λιγότερα επιδόματα για να μην κάνουν τουρισμό. Μιλάμε για πρόσφυγες πολυτελείας!
[IMG]migrmtln.jpg[/IMG]


Η στιγμή που πρόσφυγες χωρίς δεύτερη σκέψη βουτούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να σώσουν τα παιδιά στο αυτοκίνητο (11/11/16).
Στην φώτο δεν φαίνονται οι Αιλυναράδες χριστιανοί παραδίπλα που απλά έκαναν τον σταυρό τους και πρόσεχαν να μην βραχεί ο κ@λος τους.

Κοινώς, είναι θέμα ανθρώπου και οι γενικεύσεις εμπεριέχουν φασισμό.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση
#30
constantinos, post: 26179, member: 6 είπε κι ελάλησε:
[IMG]migrmtln.jpg[/IMG]


Η στιγμή που πρόσφυγες χωρίς δεύτερη σκέψη βουτούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να σώσουν τα παιδιά στο αυτοκίνητο (11/11/16).
Στην φώτο δεν φαίνονται οι Αιλυναράδες χριστιανοί παραδίπλα που απλά έκαναν τον σταυρό τους και πρόσεχαν να μην βραχεί ο κ@λος τους.

Κοινώς, είναι θέμα ανθρώπου και οι γενικεύσεις εμπεριέχουν φασισμό.

Φασισμός είναι να κρατάς φυλακισμένους τους ανθρώπους στα νησιά και να τους φέρνεις σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να πάνε Βέλγιο, Ολλανδία, κτλ, εκεί που οι συνθήκες διαβίωσης και το μέλλον είναι καλύτερο για αυτούς.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Σ' ένα κόσμο ταξικό, πρόσφυγες είμαστε όλοι Alternatina 81 6.477 20.02.2016 01:12
Τελευταία Ανάρτηση: Pareisaktos
  Μπλόκο στο πειρατικό κατέβασμα από τους παρόχους στην Ελλάδα 0 297 Λιγότερο από 1 λεπτό πριν
Τελευταία Ανάρτηση:

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)