Βοηθήστε στην συλλογή ειδών για τους πρόσφυγες
#1
[attachment=554]

ΡΟΥΧΑ· Δέκα μυστικά για να κερδίσουμε όλοι μαζί την μάχη με τα ρούχα που προφέρονται για τους πρόσφυγες


1) Χαρίστε μόνον τα είδη που ζητάει ρητά ο κάθε κοινωνικός φορέας στη λίστα του.
Αν ένας φορέας ζητάει αποκλειστικά αδιάβροχα και ανδρικά παπούτσια δεν σημαίνει πως είναι αναίσθητοι και δεν σκέφτονται τα παιδιά. Σημαίνει πιθανότατα πως οι αποθήκες τους είναι γεμάτες ως το ταβάνι με παιδικά είδη.

2) Πλύντε όλα τα είδη που θα χαρίσετε (αν έχουν πλυθεί πρόσφατα απλώς αερίστε τα για μερικές ώρες) και χωρίστε τα σε κατηγορίες κατά είδος, φύλο και μέγεθος.

3) Καθαρίστε καλά τα παπούτσια που θα χαρίσετε και αερίστε τα στο μπαλκόνι. Αν είναι αθλητικά βάλτε στο εσωτερικό τους λίγη βρεφική πούδρα ή τάλκ για να πάρει τυχόν οσμές.

4) Βεβαιωθείτε πως κάλτσες και εσώρουχα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αν έχετε τη δυνατότητα συμπληρώστε τη δωρεά σας με μερικά καινούργια.

5) Ασφαλίστε τις κάλτσες σε ζευγάρια.

6) Ασφαλίστε τα παπούτσια σε ζευγάρια με αυτοσχέδιες χαρτοταινίες (ή χαρτοταινίες εμπορίου. Όχι ταινία πακεταρίσματος που δεν θα ξεκολλάει μετά.). Γράψτε ευκρινώς σε αυτές το μέγεθος και το φύλο π.χ. Women's 37 Προσοχή: Μην βάζετε τα παπούτσια χύμα σε σακκούλες και μην τα ασφαλίζετε με τα κορδόνια τους αν αυτά είναι λεπτά. Κάποιος θα παιδευτεί να τα λύσει όταν θα βιάζεται να φορέσει κάτι στεγνό στα πόδια του.
Ιδανικά βάλτε το κάθε ζευγάρι σε μια διαφανή σακούλα σούπερ μάρκετ και κλείστε την ελαφρά με σελλοτέιπ.

7) Διπλώστε τα ρούχα ε π ί π ε δ α όπως κάνουν τα καταστήματα. Ομαδοποιήστε σε κατά είδος, φύλο και μέγεθος και βάλτε τα προσεκτικά σε σακούλες (κατά προτίμηση διαφανείς) κρατώντας τα πάντα επίπεδα. Βάλτε μόνον ομοειδή στις σακκούλες, ακόμα και αν είναι μόνο ένα φανελάκι. Μία σακκούλα για τα γυνακεία φούτερ Μ. Διαφορετική σακκούλα για τα γυναικεία φούτερ L. Οι εθελοντές πρέπει να μπορούν να παίρνουν από το ράφι για να δώσουν σε πρόσφυγες *με μία κίνηση*

8) Γράψτε έξω από κάθε σακκούλα τα περιεχόμενα, μέγεθος και ποσότητα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά με κεφαλαία!

9) Πακετάρετε σε κούτες ομοειδή μόνον ακόμα αν η κούτα είναι μεγαλύτερη. Γυναικεία φούτερ π.χ. και γυναικεία μπουφάν είναι δύο κούτες, όχι μία! Κούτες όλων των μεγεθών θα βρείτε άφθονες έξω από τα καταστήματα τα βράδυα.

10) Κλείστε τις κούτες σωστά ώστε να μπορούν να στοιβαχτούν η μία επάνω στην άλλη χωρίς να καταρρεύσει ο σωρός. Αν έχετε αμφιβολίες για το πακετάρισμα προσφέρει δωρέαν συσκευασία η Γενική Ταχυδρομική. Αυτό δεν σας απαλλάσσει από τη σωστή συκευασία του περιεχομένου (βλ. παραπάνω 5, 6, 7, 8)

11) Είστε έτοιμοι να πάτε τα πακέτα με τα ρούχα (με όποια πακέτα άλλων ειδών) στο κοντινότερο σημείο συλλογής ή σε οποιοδήποτε γραφείο της Γενικής Ταχυδρομικής. Χαμογελάστε στους υπαλλήλους, διεκπεραιώνουν ένα τεράστιο όγκο αποστολών για τους πρόσφυγες με ενθουσιασμό και υπομονή. Αξίζουν συγχαρητήρια.
Καλή επιτυχία!

>>> Η page στο facebook: https://www.facebook.com/RefugeesWelcomeGR/?fref=photo
 Σοβαρότητα (λέμε τώρα…), διαφάνεια (ΤΩΡΑ!) και Ελεύθερη πρόσβαση σε όλα.
  Απάντηση
#2
Τι να πω!?
Ενα μπράβο μονο δε μου φτάνει!
Δουλεύω σε δομή που ασχολείτε με τους πρόσφυγες και ο τρόπος με τον οποίο εξηγείτε στο παρον άρθρο το πως πραγματικά θα βοηθήσει ο κόσμος που θέλει , με βρίσκει , το λιγότερο , απολύτως σύμφωνο!
Ξέρω οτι μπορεί να φαίνεται too much (υπερβολικό) αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να το κάνει ο κόσμος κατα γράμμα!
Πολλά ρούχα ρε παιδιά και οι συνθήκες πολυ δύσκολες και οι ανάγκες μεγάλες και ο χρόνος λίγος.
Αν μου επιτρέπεται χρειάζοντε και εθελοντές για την διαλογή και την διανομή , όποιος μπορεί.Ειδικά τώρα τον χειμώνα με το κρύο.
Ευχαριστώ πολύ που με διαβάσατε.
  Απάντηση
#3
και είναι μόνο για πρόσφυγες;
Linux Mint 19.1 Tessa | Kernel Linux 4.15.0-48-generic x86_64 | MATE 1.20.1

  Απάντηση
#4
sudo, post: 26056, member: 1309 είπε κι ελάλησε:και είναι μόνο για πρόσφυγες;


Ναι, είναι μόνο για πρόσφυγες.

Αλλά για να προλάβω τους κακοπροαίρετους, μπορούν να ζητήσουν βοήθεια και Έλληνες πρόσφυγες, που δεν έχουν χαρτιά, δεν τους αναγνωρίζονται πολιτικά και άλλα δικαιώματα, ή είναι θύματα πολέμου ή πολιτικών διώξεων. Αυτοί οι Έλληνες μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Άρα δεν είναι ¨ρατσισμός εναντίων των Αιλύνων".

Οι Αίλυνες μη πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια, βοηθούνται έτσι κι αλλιώς από τις ανθρωπιστικές δομές του Αιλυνικού κράτους και της Αιλυνικής κοινωνίας που μετέχουν και συνεχίζουν να συνδιαμορφώνουν. Α, ναι, και από την Αιλυνική εκκλησία, αλλά και από τους ευκατάστατους συν-Αίλυνες συνανθρώπους τους. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως η λέξη "φιλότιμο" υπάρχει μόνο στα Αιλυνικά κτλ.

Εξάλλου "Αίλυνας να μη βοηθά Αίλυνα, γίνεται; Δε γίνεται!"... Ο Αίλυνας πάντα βοηθά τον Έλληνα, εκτός βέβαια και αν ο Έλληνας είναι λαθρό, όπως πχ νεοέλληνες μετανάστες/οικονομικοί πρόσφυγες 5ετίας, που δουλεύουν μαύρα σε Αιλυνικά εστιατόρια της Γερμανίας και της Ολλανδίας αδήλωτοι, και πληρώνονται κάτω από το κατώτατο και νόμιμο όριο, χωρίς ασφάλιση, και κοιμούνται στις λάτζες των Αιλύνων αφεντικών τους που τους είπαν "Φυσικά και να βοηθήσουμε ρε, πατριωτάκι είσαι...".

Γι αυτό το λόγο, ΜΟΝΟ για πρόσφυγες.
  Απάντηση
#5
Σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό και αλληλέγγυο κράτος πρέπει να ρωτήσουμε τους πρόσφυγες. Που θα θέλετε να πάτε εσείς οι τόσο ταλαιπωρημένοι άνθρωποι; Έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε πραγματικά να πάνε στον προορισμό τους και να τους δώσουμε χαρά και ευτυχία γιορτές που έρχονται.
  Απάντηση
#6
asinoro, post: 26091, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Σε ένα ελεύθερο δημοκρατικό και αλληλέγγυο κράτος πρέπει να ρωτήσουμε τους πρόσφυγες. Που θα θέλετε να πάτε εσείς οι τόσο ταλαιπωρημένοι άνθρωποι; Έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε πραγματικά να πάνε στον προορισμό τους και να τους δώσουμε χαρά και ευτυχία γιορτές που έρχονται.


Σίγουρα. Εξάλλου το σημαντικό είναι να φύγουν από το ελεύθερο δημοκρατικό αλληλέγγυο κράτος των Αιλύνων. Το πως θα τους υποδεχτούν και τι θα αντιμετωπίσουν εκεί που τελικά θα πάνε, δε μας ενδιαφέρει τόσο εμάς τους Αίλυνες γιορτές που έρχονται... Φτάνει να φύγουν, να μη χαλάνε τη γιορτινή ατμόσφαιρα γιορτές που έρχονται.

Φαντάζομαι σπίτια τους θα θέλουν να πάνε οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι, αλλά χωρίς βομβαρδισμούς, εκρήξεις και καταστροφή. Λογικά ο Αίλυνας θα τους βοηθήσει να το πετύχουν αυτό, γιατί έχει αποδείξει πως έχει μεγάλη συμμετοχή και αντίληψη από τέτοιες καταστάσεις και δεν είναι κανένας καναπεδάτος τσάμπα μάγκας και τσάμπα ανθρωπιστής, και ευκαιριακός φαφλατάς. Θα πάει εθελοντής να τσακίσει και τον Ασάντ και το Ξανθό ομόθρησκο γένος, τους Ταλιμπάν, τους δικτάτορες, το ΝΑΤΟ, τη CIA, να εγκαθιδρύσει κι εκεί ένα ελεύθερο δημοκρατικό και αλληλέγγυο κράτος όπως είναι η Αιλάδα, να γίνει ο κόσμος παντού σαν το ελεύθερο δημοκρατικό και αλληλέγγυο κράτος της Αιλάδας...

Και σίγουρα εν τω μεταξύ ο Αίλυνας τρέχει από τη μια δομή υποδοχής στην άλλη ασταμάτητα και βοηθά, για να τους δώσει λίγη χαρά και ευτυχία γιορτές που έρχονται, μέχρι να επιτύχει να τους στείλει πίσω σπίτια τους, σωστά;
  Απάντηση
#7
Salokin, post: 26093, member: 1602 είπε κι ελάλησε:Σίγουρα. Εξάλλου το σημαντικό είναι να φύγουν από το ελεύθερο δημοκρατικό αλληλέγγυο κράτος των Αιλύνων. Το πως θα τους υποδεχτούν και τι θα αντιμετωπίσουν εκεί που τελικά θα πάνε, δε μας ενδιαφέρει τόσο εμάς τους Αίλυνες γιορτές που έρχονται... Φτάνει να φύγουν, να μη χαλάνε τη γιορτινή ατμόσφαιρα γιορτές που έρχονται.

Φαντάζομαι σπίτια τους θα θέλουν να πάνε οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι, αλλά χωρίς βομβαρδισμούς, εκρήξεις και καταστροφή. Λογικά ο Αίλυνας θα τους βοηθήσει να το πετύχουν αυτό, γιατί έχει αποδείξει πως έχει μεγάλη συμμετοχή και αντίληψη από τέτοιες καταστάσεις και δεν είναι κανένας καναπεδάτος τσάμπα μάγκας και τσάμπα ανθρωπιστής, και ευκαιριακός φαφλατάς. Θα πάει εθελοντής να τσακίσει και τον Ασάντ και το Ξανθό ομόθρησκο γένος, τους Ταλιμπάν, τους δικτάτορες, το ΝΑΤΟ, τη CIA, να εγκαθιδρύσει κι εκεί ένα ελεύθερο δημοκρατικό και αλληλέγγυο κράτος όπως είναι η Αιλάδα, να γίνει ο κόσμος παντού σαν το ελεύθερο δημοκρατικό και αλληλέγγυο κράτος της Αιλάδας...

Και σίγουρα εν τω μεταξύ ο Αίλυνας τρέχει από τη μια δομή υποδοχής στην άλλη ασταμάτητα και βοηθά, για να τους δώσει λίγη χαρά και ευτυχία γιορτές που έρχονται, μέχρι να επιτύχει να τους στείλει πίσω σπίτια τους, σωστά;

Προ τρέχεις και βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα είπα:
Παράθεση:Που θα θέλετε να πάτε εσείς οι τόσο ταλαιπωρημένοι άνθρωποι;]
Τι πιο ανθρώπινο, θέλουν να πάνε Σουηδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Γερμανία κτλ, να τους βοηθήσουμε να πάνε εκεί να ξαποστάσουν. Έτσι και αλλιώς αυτές οι χώρες είναι πιο πλούσιες και πιο πολιτισμένες, αντίθετα από εμάς που δεν μπορούμε ούτε επαρκώς να φροντίσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, αφού έτσι κι αλλιώς βρισκόμαστε σε μνημόνια.
  Απάντηση
#8
salokin είπε κι ελάλησε:Οι Αίλυνες μη πρόσφυγες που χρειάζονται βοήθεια, βοηθούνται έτσι κι αλλιώς από τις ανθρωπιστικές δομές του Αιλυνικού κράτους

δυστυχως αυτο δεν ισχυει... οποτε το μονο για προσφυγες ακουγεται καπως μερικες φορες και λεω μερικες γιατι καποιες στοχευμενες ενεργειες εννοειται πως θα ειναι μονο για προσφυγες , δε γινεται αλλιως και δεν αφορα αλλους ετσι και αλλιως...

salokin είπε κι ελάλησε:Φαντάζομαι σπίτια τους θα θέλουν να πάνε οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι, αλλά χωρίς βομβαρδισμούς, εκρήξεις και καταστροφή

και εγω αυτο φανταζομαι , αλλά ενας απο τους λογους που ταλαιπωρουντε τωρα ειναι οτι τους κραταν εδω με το ζορι...

οτι καποιοι θελουν να τους διωξουν και να τους φορτωσουν αλλου χωρις να ενδιαφεροντε τι θα γινει συμφωνω φυσικα
  Απάντηση
#9
itsok, post: 26099, member: 1880 είπε κι ελάλησε:δυστυχως αυτο δεν ισχυει... οποτε το μονο για προσφυγες ακουγεται καπως μερικες φορες και λεω μερικες γιατι καποιες στοχευμενες ενεργειες εννοειται πως θα ειναι μονο για προσφυγες , δε γινεται αλλιως και δεν αφορα αλλους ετσι και αλλιως...και εγω αυτο φανταζομαι , αλλά ενας απο τους λογους που ταλαιπωρουντε τωρα ειναι οτι τους κραταν εδω με το ζορι...

οτι καποιοι θελουν να τους διωξουν και να τους φορτωσουν αλλου χωρις να ενδιαφεροντε τι θα γινει συμφωνω φυσικα

Φυσικά και δεν ισχύει και ειρωνικά το λέω, τονίζοντας τη δηθενιά των Αιλύνων...
  Απάντηση
#10
asinoro, post: 26094, member: 1760 είπε κι ελάλησε:Προ τρέχεις και βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα είπα:

Τι πιο ανθρώπινο, θέλουν να πάνε Σουηδία, Φιλανδία, Νορβηγία, Γερμανία κτλ, να τους βοηθήσουμε να πάνε εκεί να ξαποστάσουν. Έτσι και αλλιώς αυτές οι χώρες είναι πιο πλούσιες και πιο πολιτισμένες, αντίθετα από εμάς που δεν μπορούμε ούτε επαρκώς να φροντίσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, αφού έτσι κι αλλιώς βρισκόμαστε σε μνημόνια.

Δεν προτρέχω και δεν βγάζω τα δικά μου συμπεράσματα. Εγώ αναφέρθηκα σε Αίλυνες και κακοπροαίρετους σε απάντηση προς άλλον χρήστη, κι εσύ πήγες και χώθηκες... επειδή ένιωσες πως κάπως συνδέεσαι. Και έγραψες αυτό το διαμάντι "ανθρωπιάς".

Επειδή λοιπόν είναι ανθρώπινο να βρεθούν όλοι σε πιο χώρες πιο πλούσιες και πιο πολιτισμένες που μπορούν να θρέψουν τους ανθρώπους, ας κάνουμε την αρχή με εσένα:

Πες μας που θες να πας να στείλουμε ΕΣΕΝΑ, σε ποια πλούσια και πολιτισμένη χώρα του Βορά, να μας αφήσεις εμάς με τους πρόσφυγες που θέλουν να μείνουν εδώ. Καλό ε;

Ξέρεις πως αυτό που λες είναι για άλλη μια φορά μια βλακεία και μισή:

Δεν πρόκειται να τους πάρουν ούτε στη Σουηδία, ούτε στη Φιλανδία ούτε στη Νορβηγία, ούτε στη Γερμανία επειδή τους στείλατε εσείς οι καλόκαρδοι Αίλυνες.

Αν τους πάρουν, θα τους πάρουν για να τους εκμεταλλευτούν και θα πάρουν όσους ακριβώς χρειάζονται για να εκμεταλλευτούν.
Οπότε άσε τις τσάμπα "καλοσύνες".

Δεν θα τους πάρουν φερθούν ανθρώπινα άλλοι επειδή εσύ επικαλείσαι και προσπαθείς να μας πείσεις για την ανθρωπιά σου χωρίς να κάνεις τίποτα θετικό. Άσε τα σάπια λοιπόν.

Εκτός και αν ετοιμάζεις την επανάσταση για να ρίξεις ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ασάντ, τον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο κτλ, και και να φέρεις παγκόσμια ειρήνη - οπότε πάσο.

Αλλά επειδή αυτά θα τα φέρεις όσο τα έφερε η κάθε υποψήφια διαγωνισμού ομορφιάς με τις ευχές της για παγκόσμια ειρήνη και φιλία, άσε τις παπάτζες καλύτερα και τις τσάμπα εξυπνάδες πάνω στον πόνο των άλλων.

Αν θες να βοηθήσεις, σήκω και πήγαινε βοήθα, και άσε τις νουθεσίες και τα χαζά. Δεν είναι δέματα να τους στείλεις πουθενά. Σπίτια τους θέλουν να πάνε, με ανθρώπινες συνθήκες. Ο λόγος που δεν έχουν ανθρώπινες συνθήκες είναι κάτι φασιστόμουτρα, στρατόκαβλοι εθνικοπερήφανοι νοικοκυραίοι σαν του λόγου σου.

Ως καθαρόαιμος Αίλυν νοσταλγός του Κοκού και των συνταγματαρχών, νοικοκυραίος, καναπεδάτος φιλόσοφος του κώλου και σοφός του καφενέ του χωριού, η βασική σου επιθυμία είναι να φύγουν, και ότι θέλει ας γίνει. Φτάνει να μην τους έχεις στα πόδια σου. Γράψε τοστα ίσα, μη ντρέπεσαι. Γιατί το πας γύρω γύρω;

Αν σε ένοιαζε πραγματικά η ευημερία των ανθρώπων αυτών, ανεξαρτήτως του που βρίσκονται, θα είχες ασχοληθεί σε 1 από τα δεκάδες σκουπιδοθρεντ που έχεις ανοίξει. Δεν το έκανες όμως. Σε νοιάζουν οι Αιλυνικές τερακότες στην Κίνα, σε νοιάζει ο Αίλυν Τέσλα από τη Λάρ'σα, σε νοιάζουν τόσα άλλα τα οποία μας τρίβεις στα μούτρα χωρίς να νοιάζουν εμάς.

Το να μην υποφέρουν όμως αυτοί, δε σε νοιάζει. Και μην το επικαλείσαι, γιατί ξερνάμε καρδούλες με αγάπες και ανθρωπιές σαν τη δική σου... Απλά οι μετανάστες χαλάνε την Αιλυνικοί αισθητική σου που είναι γεμάτη παρθενώνες, άη-γιώργηδες. παστίτσους, και φουστανέλες που επιβουλεύονται ισλαμιστές Εβραίοι δρακονιανοί εσωγήινοι από την Ανδρομέδα.... Κάνε μας τη χάρη λοιπόν και άσε τους πρόσφυγες στην ησυχία τους... Από "συμπαθούντες" σαν του λόγου σου έχουν χορτάσει. Και αν πραγματικά νοιάζεσαι, μην χάνεις χρόνο απαντώντας μου, πήγαινε στην πλησιέστερη δομή βοήθειας και στρώσε κώλο και δούλευε. Αμ' έπος, αμ' έργον...
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Σ' ένα κόσμο ταξικό, πρόσφυγες είμαστε όλοι Alternatina 81 6.477 20.02.2016 01:12
Τελευταία Ανάρτηση: Pareisaktos
  Μπλόκο στο πειρατικό κατέβασμα από τους παρόχους στην Ελλάδα 0 297 Λιγότερο από 1 λεπτό πριν
Τελευταία Ανάρτηση:

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)