Ανωνυμία και διαδίκτυο? Όχι στο Κουβέιτ!
#1
[attachment=17]

Στο ερώτημα ανωνυμίας η μη στο διαδίκτυο η άποψη μου είναι κάθετη, πως αυτό είναι δικαίωμα τους καθενός. Προσωπική επιλογή και μόνο.
Άλλωστε υπαρχουν άνθρωποι που αλλού στο διαδίκτυο είναι επώνυμοι και άλλου ανώνυμοι. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ!
Όπου ανώνυμος βέβαια, εννοούμε καποιο nick-name.
Την ανωνυμία όμως δεν επιθυμούν οι κυβερνήσεις αν το κόσμο. Και ζώντας πλέον σ' έναν μικρο κόσμο, έχουμε μάθει πως αν κάτι συμβεί αλλού, σύντομα θα εξαπλωθεί.
-Αν σκεφθείτε αλλωστε το πόσο εύκολα μια κυβέρνηση, μπορεί να κατασκευάσει ένα περιοριστικό νόμο για το διαδίκτυο, τα πράγματα είναι ανησυχητικά.
-Αυτό ακριβώς έκανε η κυβέρνηση του Κουβέιτ η οποία έχει ξεκινήσει διαδικασίες για επιβολή νόμων που αφορούν τη χρήση του Twitter στη χώρα τους, απαγορεύοντας τη δημιουργία ανώνυμων λογαριασμών και εφαρμόζοντας προσωρινή διακοπή των υπαρχόντων λογαριασμών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας πως η κίνηση αυτή έχει σκοπό να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών που έχουν πέσει θύματα συκοφαντίας από τέτοιους ανώνυμους λογαριασμούς, πράξη που θεωρείται τιμωρητέα από το νόμο.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε και πώς ακριβώς θα εφαρμοστεί το μέτρο, ούτε εάν η κυβέρνηση θα το υλοποιήσει μόνη της ή μέσω της ίδιας των ιθυνόντων του Twitter.
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)