Ο Yπουργός, το Password και η Aτέρμονη Hλιθιότητα του Πανηλίθιου
#1
[attachment=640]

Υποθέτω θα έχετε δει τις τελευταίες ώρες (τρέχουσα ημερομηνία 23/11/15), κάποιες δημοσιεύσεις που ξεκίνησαν από τα γνωστά ψεκασμένα ΕΛ-ληνόφωνα blogs, με μια φωτογραφία του υπουργού ΠΡΟΠΟ στην οποία φαίνεται ένα post-it κολλημένο στην οθόνη του που αναγράφονται τα στοιχεία για την login-screen των Windows, τα οποία έχουν τα στοιχεία:

σαν user-name: «YPOURGOS»
και σαν password: «123456»

Νομίζω, δεν χρειάζεται να διευκρινίσω πως μας προκαλεί αηδία το υπουργείο και ό,τι αντιπροσωπεύει, όπως εξίσου αηδία μας προκαλεί και η ΕΛ-ληνόψυχη ψεκασμένη ηλιθιότητα.
Όμως, επειδή είναι απολύτως γραφικό να βλέπεις να σχολιάζουν άνθρωποι που δεν πάνε πιο πέρα από το Facebook και το Βlogspot, είπαμε να κάνουμε έναν σχολιασμό.

Επίσης, δεν χρειάζεται καν ν' αναφέρουμε την ηλιθιότητα αυτών των κωδικών και να μην χαμογελάσουμε βλέποντας κάτι τέτοιο. Και που βέβαια, αν το συνδυάσεις με το γεγονός πως πρόκειται για τον υπολογιστή του υπουργού Ξυλοδαρμού Προστασίας Πολίτη [άρα «πω-πω-ω, πόσα απόρρητα και εθνικής ασφαλείας να υπάρχουν εκεί μέσα»], σαφώς και δημιουργείς ένα πιασάρικο θέμα το οποίο θα σου αποφέρει πολλά hits. Σιγουράκι και το ξέρεις.

Ας δούμε, όμως τώρα πώς έχουν τα πράγματα, τα οποία δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες γνώσεις, μα απλή λογική:

1. Τα διαβαθμισμένα έγγραφα, ΠΟΤΕ δεν βρίσκονται σε κάποιον τοπικό υπολογιστή. Ποτέ. Ακόμα και στο ελληνικό δημόσιο.
Υπάρχει μάλιστα και ένα σχετικό πρωτόκολλο γι' αυτά, τ' οποίο είναι αρκετά ασφαλές, εξαιρώντας βέβαια το γεγονός πως μεσολαβούν αρκετοί υπάλληλοι, οι οποίοι και πάλι έχουν τις σχετικές διαβαθμίσεις (σαν το ΚΕΠΙΚ στον στρατό ένα πράγμα, ας πούμε).
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για όποια άλλη πληροφορία η οποία χαρακτηρίζεται ως «ευαίσθητη», «κρατικής ασφαλείας» κλπ.
Χωρίς να γνωρίζω, υποθέτω πως το σχετικό σύστημα στα σώματα ασφαλείας θα είναι στα στρατιωτικά πρότυπα. Η όποια διαρροή δηλαδή στο 99.9% των περιπτώσεων θα προέρχεται από άνθρωπο, και όχι με άλλον τρόπο.

Συνεχίζοντας λοιπόν να πούμε πως όλα αυτά τα απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα, βρίσκονται σε απομακρυσμένους servers και υπάρχουν διάφορες κλίμακες ασφαλείας και διαβαθμίσεων και πολύπλοκες δικλείδες.
Σε αυτές λοιπόν τις πληροφορίες, η πρόσβαση γίνεται με ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ λογισμικό και μέσα από διάφορες ρουτίνες ελέγχου και ασφαλείας και ΜΟΝΟ από ειδικευμένο προσωπικό, με αλγοριθμικά και πολύπλοκα κλειδιά ασφαλείας και κωδικούς, τα οποία φυσικά αλλάζουν σε πολύ τακτά διαστήματα.
Λογικά πλέον, θα πρέπει σε κάποια σημεία να εφαρμόζεται και βιομετρική αναγνώριση (πχ: ίριδα ματιού, αποτυπώματα κλπ).

Αυτά εφαρμόζονται παντού και ισχύουν.
Ακόμα και η τελευταία δημοσία υπηρεσία, που δεν έχει διαβαθμισμένα και άλλου τέτοιου τύπου έγγραφα, διαθέτει έναν απομονωμένο υπολογιστή ο οποίος δεν συνδέεται στο διαδίκτυο με τα ηλεκτρονικά αρχεία της υπηρεσίας και πρόσβαση από συγκεκριμένους υπάλληλους.

Και πιστέψτε με, επειδή ξέρω κάποιους, στο τμήμα της πληροφορικής του δημοσίου, δεν υπάρχουν άσχετοι άνθρωποι, μα έμπειροι και αναγνωρισμένοι ΙΤs που εφήρμοσαν και τις ανοιχτές λύσεις (open-gov) που ασχέτως το πώς αξιοποιούνται από την πολιτική εξουσία, διαθέτουν υψηλού επιπέδου υποδομές και έχει δαπανηθεί αρκετό χρήμα και εργατοώρες.

2. Το γραφείο και ό,τι το συνοδεύει, στην προκειμένη και ο υπολογιστής, πάνε πακέτο από τον προηγούμενο υπουργό και ούτω καθ' εξής, που αυτό σημαίνει πως ακόμα και να ανανεώθηκε κάποια στιγμή ο εξοπλισμός, το όνομα χρήστη και ο κωδικός ήταν οι ίδιοι για τον κάθε έναν από αυτούς που περνάει από εκεί.

Και προφανώς αυτοί που θα τον ανοίγουν περισσότερο θα είναι οι εκάστοτε γραμματείς και φαρισαίοι, παρά οι ίδιοι οι υπουργοί, οι οποίοι να κάνουν τι; Άντε να πάνε κάπου που θα τους πουν οι συνεργάτες και σύμβουλοί τους να δουν τι γράφεται γι' αυτούς.
Βασικά αμφιβάλω αν τα logs του συγκεκριμένου υπολογιστή, δείχνουν διψήφιο αριθμό ωρών χρήσης.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλα αυτά λοιπόν, όχι προς υπεράσπιση κανενός και ιδιαίτερα των συγκεκριμένων, αλλά ως προς χάριν της αλήθειας, της πραγματικότητας και ως αντιμετώπιση της παν ηλιθιότητας του Πανηλίθιου.
Πολύ πιο πιθανό θεωρώ πως αυτοί που το κυκλοφορήσαν τα γνώριζαν αυτά, αλλά τι σημασία έχει μπροστά στα hits; Άλλωστε την κυβέρνηση λοιδορούν, άρα....
Και, φυσικά, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από την ωμή πραγματικότητα (πχ: κατασχέσεις, φορολογία, καταστολή κλπ).
Ω, ευγενικοί μου άνθρωποι, η ζωή είναι σύντομη. Αν ζούμε, ζούμε για να πατήσουμε πάνω στα κεφάλια των βασιλιάδων.
  Απάντηση


Ίσως Σχετικά Νήματα...
Νήμα Άτομο Απαντήσεις Βλεφαριάσματα Τελευταία Ανάρτηση
  Καθημερινές δικτυακές στιγμές του Πανηλίθιου Gianna 0 1.725 09.03.2016 23:37
Τελευταία Ανάρτηση: Gianna

Πάμε στο Forum:


Πλάσματα σουλατσάρουν στο νήμα: 1 Επισκέπτης(ες)